هدایت شده از اندیشکده راهبردی تبیین
مشاور امنیت ملی آمریکا در مصاحبه با فاکس نیوز: فشار حداکثری اقتصادی بر ایران برای پذیرفتن پیشنهاد مذاکره از سوی ترامپ است با هدف تسلیم کامل برنامه هسته ای و موشکی این کشور
@Tabyincenter
هدایت شده از اندیشه یقین
⭕️ شوخیها و بازتاب مصاحبه تلویزیونی رئیسجمهور در میان کاربران شبکههای اجتماعی
🔺بزنید شبکه یک، رییس جمهور سوئیس اومد
🔺روحانی میگه ما در اقتصاد مشکلاتی داریم که مربوط به قبل از انقلاب است. بله درست میگه، یه مشکلاتی هم مربوط به دوران ساسانیانه، یکم هم مربوط به سلجوقيان، بقیه ش مربوط به قبل از ظهور اسلامه
🔺از چند دقیقه پیش که روحانی گفت نمیذاریم تغییری تو قیمت آب و برق اتفاق بیفته بابام همه دبه ها رو پر کرده، الانم داره میره بیرون باتری بخره
🔺کاش مجری برنامه احسان علیخانی بود، بعد از گذشت نیم ساعت از برنامه یهو ترامپ از پشت صحنه میومد جلوی دوربین همدیگرو بغل میکردنو همه چی تموم میشد
🔺آقای روحانی ما مردم خوبی واسه شما نبودیم، کاش مرزا رو باز بذارید همه برن
🔺روحانی نگفت دخترا نگران سربازی رفتن نباشن؟ اگه گفته که من از الان دفترچمو پست کنم
🔺من نتیجه گیری کردم. روحانی اصلا ایران زندگی نمیکنه!
🇮🇷اندیشه یقین👇
@AndishehYaghin
اندیشهجویان استاد حسن عباسی
⭕️ استیو هانک با ایجاد ارقام عجیب در رؤیای ونزوئلاسازی ایران است؟
#اختصاصی_جنبش
💬 «برابری ریال/دلار روز یکشنبه [۷ مرداد ماه ۹۷] از ۹.۸ به ۱۱.۲ سقوط کرد. این یعنی ۱۲.۵% در یک روز! ریال ایران وارد یک "چرخه ی مرگ" کلاسیک شده است»
🔴 جملهی بالا، توئیت #استیو_هانک اقتصاددان دانشگاه «جان هاپکینز» است که طی ماههای اخیر، نرخهای عجیبی از #تورم_ایران همچون عدد ۵۴ درصد - ۷۸ درصد و ۲۲۰ درصد را گزارش کرده است؛ تلویزیون و رسانههای بیبیسی فارسی گزارشهای "هانک" را پوشش گستردهای میدهند!
👉 https://t.me/bbcpersian/26907
❓اما، مبنای محاسبات "استیو هانک" چیست؟
🔹او میگوید براساس شاخص ppp یا شاخص «نرخ برابری ریال و دلار» نرخ تورم هر ماه را نسبت به ماه قبل میسنجد.
#سنجه_های_معیوب_اقتصادی
🔺 یکی از مهمترین انتقاداتی که به این شاخص وارد میشود به شرح زیر است.
به طور کلی کالاها در اقتصاد به دو دسته تقسیم میشوند:
1️⃣ مبادلهای (کالاهایی که مردم شخصاً آن را خریداری میکنند. کالاهای عمدتاً تکنولوژیک مثل ماشین، موبایل و اغلب کالاهای مورد استفاده طبقه متوسط رو به بالا) کالاهای ارز بَر که تغییرات نرخ ارز، بر روی این کالاها اثر مستقیم دارد.
2️⃣ غیرقابل مبادلهای (همچون بنزین، برق، آب، نان، تاکسی، حمل و نقل و... که مردم خودشان شخصاً اقدام به واردات آن نمیکنند. اما برای دولتها کالاهای مبادلهای محسوب میشود.) این کالاها عمومی هستند و عمدتاً توسط طبقه مستضعف استفاده میشوند؛ تغییرات نرخ ارز بر روی این کالاها در ایران، دست کم تا امروز اثرگذاری ناچیزی داشته است. دولت فعلا توانسته کالاهای اساسی غیرقابل مبادلهای را برای عموم مردم ثابت نگه دارد و همین سبب شده فشار روی این طبقه تعدیل بشود.
❌ اشکال شاخص ppp در اینجاست که تنها برای محاسبه روی کالاهای گروه اول قابل استفاده است. ولی "هانک" آن را به کل اقتصاد تعمیم داده و در نتیجه به چنین رقمهای عجیب رسیده است.
🔴 شاید وی رؤیای #ونزوئلا شدن ایران را در سر میپروراند! در مقالهای که سال 2009 منتشر کرده بود، نیز همین آرزوی «چرخهی مرگ کلاسیک» را برای #ریال ایران در دولت دهم داشت:
👉 cato.org/publications/commentary/irans-death-spiral
🔻 #بحران_اقتصادی_ونزوئلا به این علت افسار گسیخته شد که دولت نتوانست کالاهای «غیر قابل مبادلهای» مثل گندم، نان، آب، بنزین، برق و... را ثابت یا با تورم ناچیز نگه دارد که موجب نارضایتی گسترده عموم شد.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊️جنبش مردمی مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
هدایت شده از موسسۀ تحقیقات راهبردی تمدن اسلامی - متا
رمزگشایی از جادوی پولی و مالی دشمن⚠️
✍جناب آقای دکتر بخشی 💡 مدیر گروه اقتصاد دانشگاه اصفهان
🔺دلار + بورس🔻
یکشنبه 21 مرداد97 ساعت 18 💎
اصفهان. خ ابن سینا. خ سنبلستان. امامزاده درب امام
#گروه_معیشت_و_اقتصاد_متا
@MataNevesht
BinesheTamadoni.ir
✅ یارانه سیاه ۱۶۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰ تومانی و فرمول توقف آن
✍️ میثم هاشم خانی
جناب آقای روحانی، بهعنوان فردی که در انتخاباتهای ۹۲ و ۹۶ جمع بسیاری را به رای دادن به جنابعالی تشویق کردهام، خود را عمیقا نسبت به توزیع نجومی #یارانه_سیاه در قالب اعطای دلار دولتی به نورچشمیها، مسئول میدانم. از جنابعالی و مدیران اقتصادی ارشد دولت میپرسم که بجز «ایران» و «ونزوئلا» و «کره شمالی»، آیا میتوانید فقط یک کشور دیگر را بیابید که در آن ۲ نرخ همزمان برای دلار وجود داشته باشد؟
#یارانه_سیاه حدودا ۱۶۰ هزار میلیارد تومانی از مرداد ۹۲ تا مرداد ۹۷ توزیع شده تا بانک مرکزی به پافشاری خود بر اختلاف قابل توجه بین قیمت واقعی دلار با قیمت دلار دولتی ادامه دهد (با فرض سرانگشتی فروش سالانه ۴۰ میلیارد دلار به قیمت دولتی و وجود اختلاف متوسط ۸۰۰ تومانی بین قیمت دلار دولتی و دلار تعادلی). اگر متوسط جمعیت هر خانوار کشور را چهار نفر بگیریم، سیاست دلار دو نرخی، به معنای هزینه حدودا ۸.۰۰۰.۰۰۰ تومانی از جیب هر خانوار ایرانی و واریز آن به جیب نورچشمیها بوده است.
جناب آقای رییس جمهور، چگونه در طول دولت جنابعالی رقمی بالغ بر ۸ میلیون تومان به ازای هر خانواده ۴ نفره ایرانی صرف سیاست پرفساد «دلار دو نرخی» شده، اما مدام داد دولت از نداشتن پول برای پرداخت یارانه نقدی بلند است؟ چگونه در دولت شما بیش از ۱۶۰ هزار میلیارد تومان #یارانه_سیاه_ارزی در قالب دلار دولتی در میان نورچشمیها توزیع شده، اما برای صرفهجویی رقمی ۳۰۰ میلیارد تومانی (حدود یکپانصدم رقم توزیعشده بین نورچشمیها)، توزیع شیر در مدارس مناطق محروم را به حداقل ممکن رساندهاید؟
☑️ بودجه کارتل رسانهای حامی دلار دو نرخی را، چه کسانی تامین میکنند؟
این #یارانه_سیاه نجومی، رانت نامرئی گستردهای را در اختیار نورچشمیهایی قرار داده که یا «واردکننده» هستند، یا «مسافران خارج از کشور»، یا «سوءاستفادهگران» که با دریافت دلار دولتی و فروش آن در بازار آزاد، میتوانند در «یک روز» به سود بادآوردهای بیش از سود «۵ ساله» سپرده بانکی برسند.
درباره اعطای #یارانه_سیاه_ارزی در قالب دلار ارزان به گروه اول، یعنی واردکنندگان نورچشمی، آیا محض دلخوشی، میتوان فقط و فقط یک قلم کالای وارداتی را پیدا کرد که بتوانیم ادعا کنیم قیمتش متناسب با قیمت دلار ارزان دولتی به فروش میرود؟ اگر به همین سادگی و با یکی دو بخشنامه میتوان قیمت دلار را پایین آورد، چرا هند و پاکستان و آفریقای جنوبی و ترکیه و امارات و امثالهم این کار ساده را انجام نمیدهند؟
درباره اعطای #یارانه_سیاه_ارزی به گروه دوم یعنی مسافران خارج از کشور (در قالب ارائه دلار ارزان دولتی)، چه منطقی میپذیرد که ما یارانهای بیتالمال بپردازیم تا مشاغل گردشگری در سایر کشورها رونقی بگیرد؟ آیا آذربایجان و ارمنستان و عربستان و عراق هم به مسافرانی که عازم ایران هستند، یارانه میپردازند؟
درباره گروه سوم دریافتکنندگان #یارانه_سیاه_ارزی یعنی سوءاستفادهگرانی که دلار دولتی را دریافت میکنند تا بلافاصله در بازار آزاد بفروشند و سودهای بادآورده به جیب بزنند، آیا توجه داریم که به احتمال فراوان همین افراد به گروه فشار وسیعی تبدیل شدهاند که روز به روز حاضرند مبالغ هنگفتتری را خرج کنند تا کارتل رسانهای حامی دلار دو نرخی تقویت شود؟
☑️ فرمولی برای تبدیل #یارانه_سیاه_ارزی به #یارانه_سپید
سیاست ارزی چند ماه اخیر دولت، متاسفانه حتی از سیاست ارزی دولت دوم احمدی نژاد هم پرفسادتر بوده است. برای اصلاح این سیاست به سمتوسویی که کمفسادتر و عادلانهتر، پیشنهاد نگارنده به این شرح است:
۱) بازار ثانویه ارز به بورس ارز تبدیل شده و کلیه شهروندان ایرانی بتوانند با ثبت کامل مشخصات خود، در بازاری آزاد و رقابتی و شفاف، به خرید و فروش ارز بپردازند. در این بازار، خرید مبلغ ارزی بالای ۵۰ هزار دلار در یک سال، صرفا برای شهروندانی امکانپذیر خواهد بود که واردکننده کالا بوده و مدارک مربوطه را ارائه دهند.
۲) قیمت دلار دولتی شناور (برای کالاهای اساسی)، در هر روز بهصورت ۱۰ % کمتر از قیمت روز قبل بورس ارز (بند قبل) تعیین شود.
۳) درآمد جدید حاصله برای دولت (مازاد بر ۴۲۰۰ تومان) بر اثر اجرای بند قبل، بهطور کامل صرف افزایش یارانه نقدی شود. در صورت اجرا و با فرض صادرات روزانه یک میلیون بشکه نفت به قیمت ۷۵ دلار و با تخمین قیمت ۸۵۰۰ تومانی در بورس ارز، میتوان یارانه نقدی همه ایرانیان را تقریبا ۳ برابر کرد.
۴) محدودیت نرخ فروش دلار پتروشیمیها لغو شده و بهطور همزمان قیمت خوراک آنها نیز با دلار دولتی شناور محاسبه شود.
۵) کل منابع مالی مازاد حاصله برای دولت بر اثر اجرای بند قبل، به ارائه تغذیه رایگان در ۳۰ درصد مدارس محرومتر کشور اختصاص یابد.
به مجمع فعالان اقتصادی بپیوندید
telegram.me/esfahaneconomy
🔴این است جلوه ی شکوه تمدن امریکایی
🚨گوشه ای از جنایات علنی آمریکا در سراسر جهان
1901 — ورود مستقیم نیروهای آمریکایی به کلمبیا
1902 — حمله به پاناما
1904 — ورود نیروهای آمریکایی به کره و مغرب
1905 — ورود نیروهای آمریکایی به هندوراس علیه انقلاب این کشور
1905 — حمله به مکزیک (در کمک به دیکتاتور وقت بورویریو دمازبرای سرکوب قیام مردمی این کشور)
1907 — حمله به نیکاراگوئه
1907 — ورود نیروهای آمریکایی به دومینیکن برای سرکوب انقلاب این جمهوری
1907 — نیروهای آمریکایی در جنگ میان هندوراس و نیکارگوئه مشارکت کردند
1908 — نیروهای آمریکایی در خلال انتخابات پاناما در این کشور مداخله کردند
1910 — آمریکا نظامیان خود را برای سرکوب کودتا علیه حکومت نیکاراگوئه به این کشور گسیل داشت
1911 — ورود نظامیان آمریکایی به هندوراس برای حمایت از کودتا به رهبری مانوئل بونیلا بر ضد رئیس جمهور منتخب میگل داویا
1911 — سرکوب قیام ضد آمریکایی در فیلیپین
1911 — مداخله در چین
1912 — حمله و اشغال کوبا
1912 — حمله به پاناما
1912 — حمله به هندوراس
1912 — 1933 — اشغال نیکاراگوئه . از این زمان نیکاراگوا به مستعمره ای برای احتکار شرکت های آمریکایی تبدیل شد. در سال 1914 عهدنامه ای در واشنگتن به امضا رسید که براساس ان ایالات متحده آمریکا اجازه می یافت کانالی را میان دو اقیانوس از طریق خاک نیکاراگوا احداث کند و براساس همین عهدنامه چامرور به عنوان رئیس جمهور نیکارگوئه نیز تعیین می شد. علاوه براین عهد نامه موافقت نامه های دیگری هم به امضا رسید که هرچه بیشتر دولت و ملت نیکاگوا را به سوی بردگی بیشتر برای آمریکا هدایت می کرد.
1914 — 1934 — هائیتی. نیروهای آمریکایی پس از وقوع چندین انقلاب در هائیتی وارد این کشور کرد و به مدت 19 سال هائیتی تحت اشغال آمریکا در آمد
1916 — 1924- اشغال جمهوری دومینکن به مدت 8 سال
1917 — 1933 — اشغال کوبا.
1917 — 1918 — مشارکت در جنگ جهانی اول
1918 — 1922 — مداخله در روسیه
1918 — 1920 — ورود نظامیان آمریکایی به پاناما
1919 — ورود نظامیان آمریکایی به کاستاریکا
1919 — حمله به هندوراس
1920 — حمله به گواتمالا
1921 — حمایت آمریکا از گروههای مسلحی که برای براندازی کارلوس گیریرو تلاش می کردند
1922 — مداخله در ترکیه
1922 — 1927 — ورود نظامیان آمریکایی به چین
1924 — 1925 — حمله به هندوراس
1925 — حمله به پاناما
1926 — حمله به نیکاراگوا
1927 — 1934 — آمریکا چین را به اشغال در آورد
1932 — حمله به السالوادور
1937 — حمله به نیکاراگوا
1945 — بمباران هیروشیما و ناکازاکی ژاپن. حدود 220٬000 نفر در اثر این دو بمباران اتمی جان باختند که بیشتر آنان را شهروندان غیرنظامی تشکیل میدادند.بیش از 100٬000 نفر بلافاصله هنگام بمباران کشته شدند و بقیه تا پایان سال 1945 بر اثر اثرات مخرب تشعشعات رادیواکتیو جان خود را از دست دادند.
1947 — 1949 — حمله به یونان
1948 — 1953 — حمله به فیلیپین
1950 — حمله به پورتریکو
1950 — 1953 — حمله به کره
1953 — حمایت از کودتای 28 مرداد علیه دولت منتخب ایران
1958 — لبنان
1958 — جنگ با پاناما
1959 — نظامیان آمریکایی وارد لائوس شدند
1959 — حمله به هائیتی
1960 — عملیات نظامی آمریکا در اکوادور
1960 — حمله به پاناما
1965 — 1973 — تجاوز خونین به ویتنام
1966 — حمله به گواتمالا
1966 — حمایت نظامی از اندونزی علیه فیلیپین
1971 — 1973 — بمباران لائوس
1972 — حمله به نیکاراگوا
1980 — عملیات نظامی علیه ایران در طبس موسوم به پنجه عقاب که باشکست مواجه شد
1983 — دخالت نظامی در گرینادا
1986 — حمله به لیبی و بمباران طرابلس و بنغازی
1988 — حمله آمریکا به هندوراس
1988 — حمله به هواپیمای مسافربری ایرانی و قتل عام تمامی 290 نفر سرنشین این هواپیما
1989 — نظامیان آمریکایی ناآرامی ها در جزایر ویرجین را سرکوب کردند
1991 — عملیات نظامی گسترده در عراق (جنگ اول خلیج فارس)
1992 — 1994 — اشغال سومالی و انجام خشونت بسیار مفرط علیه شهروندان این کشور
1998 — حمله به سودان هواپیماهای آمریکایی به بهانه تولید گاز اعصاب یکی از کارخانه های ساخت دارو را بمباران کردند
1999 — آمریکا با پوشش ناتو جنگی را علیه یوگسلاوی براه انداخت. بمباران این کشور 78 روز به طول انجامید و یوگسلاوی از هم فروپاشید
2001 — حمله و اشغال افغانستان به بهانه تعقیب گروه القاعده
2003 — حمله و اشغال عراق بدون مجوز سازمان ملل
2011 — حمله به لیبی پس از پیروزی انقلاب این کشور و سرنگونی دیکتاتور قذافی
2011 — حمایت رسمی از گروههای مسلح تروریستی در سوریه با هدف براندازی نظام منتخب ملت سوریه
2011 — اعلام حمایت رسمی از رژیم آل خلیفه در سرکوب قیام مردمی این کشور
2015 — اعلام پشتیبانی رسمی از آل سعود در جنگ این کشور علیه انقلاب ملت یمن
#تروریسم_دولتی