اندیشهجویان استاد حسن عباسی
🔰 ما اصلاح طلبان در انتخابات شرکت نمی کنیم . ( دلیل شماره 7 از 1001 دلیل ) 7 . چون حکومت استبدادیه
🔰 ما اصلاح طلبان در انتخابات شرکت نمی کنیم .
( دلیل شماره 8 از 1001 دلیل )
8 . در بین مردم ایران " اخلاق بردگی " حاکم است و تلاش های یکصد سال اخیر برای استبداد زدایی به دلیل روحیه بردگی مردم بیهوده بوده است . الان هم در ایران استبداد حاکم است پس انتخابات بی نتیجه است ، لذا ما در انتخابات شرکت نمی کنیم چون این مردم همچنان " اخلاق بردگی " دارند .
➖ ➖ ➖
اخلاق بردگی - چقدر رفتار ما در دهه90 به رفتار اجدادمان شبیه است!
✍️حسینجعفری
بیش از صد سال است که تکاپویی فکری و عملی در کشورمان برای رهایی از بند استعمار و استبداد شکل گرفته و جنبش های ملی همچون جنبش مشروطیت، نهضت ملی شدن صنعت نفت و انقلاب اسلامی بوجود آمده است اما برغم این تکاپوها و صرف هزینه های بسیار سنگین مادی و انسانی همچنان مشکل استبداد در کشورمان برجای مانده است. حال سئوال این است که چرا این مشکل همچنان حل ناشدنی مانده و نسل های تحول خواه ایرانی درحسرت مردمسالاری دل افسرده شده اند؟
دلیل پایندگی این رخداد شوم را باید در «اخلاق بردگی» که در جان و دل غالب ما ایرانیان لانه و رسوب کرده است؛ جست. اخلاقی که در رفتارهای خُردِ روزانه ما بروز کرده و در سطح کلان، حاکمیت خودکامکی را باز تولید می کند. و متاسفانه در مسیر مبارزه با خودکامگی کمتر به این موضوع و راه های اصلاح آن توجه می شود.
این روزها کتاب "خاطرات حاج سیاح " یا "دوره خوف و وحشت" را مجدداً می خوانم؛ در لابلای خاطرات این نویسنده، که شرح وضعیت مردمان زمانه اش است، بخوبی می توان بازتاب "اخلاق بردگی" را دید. سوگمندانه باید گفت برغم تحولات چشمگیری که به لحاظ سخت افزاری بوجود آمده و ایرانی که با گاو خویش؛ قدم به قرن بیستم گذاشته بود؛ اما حالا با داشتن کارخانه های خودروسازی یکی از بالاترین نرخ های تصادف دنیا را دارد! و گرچه بدنبال دانش و فن آوری هسته ای است اما به لحاظ نرم افزاری و رفتار فردی و اجتماعی همچنان در دام «اخلاق بردگی» گرفتار مانده است.
حاج سیاح با کوله باری از جهاندیدگی از سوم مرداد 1256 که 20 سال از سلطنت ناصرالدین شاه می گذشته، خاطرات خود را می نویسد.
ینک ما می توانیم با نگاه در این آیینه، خودمان و جامعه مان و علل عقب ماندگی و فرو رفتگی در "اخلاق بردگی" را دریابیم. به این فرازها از خاطراتش توجه کنید:
" از بدبختی؛ اهل ایران نمی خواهند از کسب و منفعت و زحمت نان بخورند از این بابت همه برای مفت خوردن در پی وسیله می گردند. ظلام و غارتگران و دزدان بآنهائی که اقتدار و زور ندارند امثال عوام و عجزه و دهاتی را اسیر کرده، هر یک بوسیله ای چسبیده، مردم را جاهل و ذهن ایشان را پر از خرافات کرده اند و از حقایق و طریق نجات دنیا و آخرت دور افکنده اند..."
آنچه از صحبت آقایان معلوم شد هزاران اشخاص تنبل بزی سادات و بنی هاشم درآمده، عمامه یا شال کبود یا سبزی را دلیل گرفتن مال مردم و مفتخوری قرار داده اند. بسیاری از مردم بیک خواب جعلی یک آدم فریب، قبری یا سنگی را امام زاده نامیده معبد و ملجاء، بلکه قاضی الحاجات ساخته اند، عوام را بدام کشیده و مالشان را می گیرند...و این وسیله مفت خوری جمعی گردیده.
دعانویسی، طالع بینی، رمالی و نام امام را وسیله نان کردن از قبیل مداحی و درویشی، یا تعزیه داری و غیرها که حد و حصر ندارند و نمی دانند که همان بزرگان که اینان بنام ایشان می خواهند مفت خوری کرده مردم را از کار و علم و صنعت و ثروت باز دارند خود ایشان بدترین اعمال را بیکاری شمرده و همیشه مشغول کار بوده تمام جهد ایشان رفع خرافات بوده است."(ص26)
" ...واقعا من متحیر هستم اینکه هرکس مرا می بیند می گوید نزد شاه جرئت کرده ای با اینکه حکایت کردم که در حضور شاه چیزی نگفتم لکن مملکتی که اهالی آن خصوصا در مرکز و پایتخت مملکت این وضع و اخلاق داشته باشد که همه لازم بدانند تملق و نفاق و دروغگویی و ناحق گویی را و از یک کلمه این قدر متوحش باشند در چنین مملکت اصلا امید خیر نیست و ملکی که هیچ چیز آن حقیقت ندارد عاقبت آن وخامت دارد.
اگر کسی مدتی خارج را دیده ... بناگاه در میان این قوم بیفتد وضع حیرت انگیزی می بیند، حق نمی گویند، و همه به یک نفر حقگو حمله می کنند، نفاق و بد گویی را صنعت قرار داده اند. بیچاره پادشاه و امیر که از وقت تولد تا پنجاه و شصت و هفتاد سالگی غیر تملق نشنود و هر مهمل او را آسمانی نام نهند و او را از جمیع نقایص و عیوب و خطا مبرا بنمایانند..."(ص 75)
داوری را به عهده خوانندگان می گذارم آیا رفتار روزمره ی خُرد و کلان امروز غالب افراد جامعه ما جز اینهایی است که در این خاطرات آمده و متعلق به صد و سی و چند سال پیش است؟ و آیا بر این نوع رفتار عنوانی جز "اخلاق بردگی"می توان نهاد؟ و آیا باز تولید استبداد پس از هر عصیانِ بردگان، ریشه در واقعیت تلخِ "اخلاق بردگی" ندارد؟
متن کامل در:
yun.ir/tightb
📡 @Hasanabbasi_students
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 فائزه هاشمی میگه مدیرانی که زمان شاه تربیت شدن و تا دوره آقای خاتمی خدمت کردند خیلی بهتر از مدیران تربیت شدهی ج.ا بودند
🔹 کاری به وضعیت داغون دوره خاتمی نداریم، ولی اسامی کسانی که در دوره خاتمی مسئولیت داشتند خیلی جالبه
بیژن زنگنه/معصومه ابتکار/اسحاق جهانگیری/مصطفی تاجزاده/مسعود پزشکیان/محمد شریعتمداری/عیسی کلانتری/محمدرضا عارف/سید صفدر حسینی/حسین دهقان
🔹 بله خانم فائزه هاشمی، غالب این افراد اکنون هم در جایگاه مسئولیت هستند و گلی به سر مملکت نزدند، مشکل جمهوری اسلامی نیست، مشکل شما و تفکر شماست
✍ Amin Mosavi 2
اندیشه جویان استاد حسن عباسی
📡 @Hasanabbasi_students
🔰 پاسخ عضو شورای نگهبان به حسامالدین آشنا: درد مردم فعلا مرغ و تخم مرغ است!
💬 هادی طحان نظیف، عضو شورای نگهبان:
🔹 بهتر است مشروح مذاکرات هیات محترم وزیران در خصوص کمبود مرغ وتخم مرغ فعلا منتشر شود تا مردم بدانند دولت چرا در تامین دو قلم کوچک معیشتی تا این اندازه ناتوان است
اندیشه جویان استاد حسن عباسی
📡 @Hasanabbasi_students
10.84M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 دیبیسی| تبیین "اقتصاد مبتنی بر جاسوس" توسط دکتر محمود ترکمنچی به همراه گفتگو با دکتر اتابک تورجی درباره دلایل جدا شدن "دشت ناامید" از ایران
اندیشه جویان استاد حسن عباسی
📡 @Hasanabbasi_students
🔰 جواد ظریف: من در تدوین سیاست با چین/روسیه نقش برجستهای داشتم، در تدوین سیاست با آمریکای لاتین نیز ...
🔹 اما سخن پراکنی تاجزاده تمامی خواهد داشت؟ قطعا خیر، هرچند قبلاً هم فکرش را نمیکرد نظام «به وقتش» گوشش را بچرخاند! آقای تاجزاده عذرخواهی بلدید؟ بهتره از خودتون شروع کنید
✍ پوریا-فاضل
اندیشه جویان استاد حسن عباسی
📡 @Hasanabbasi_students
10.94M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 دلم میخواست توافق ایران و چین در دولت روحانی شکل نگیرد
💬 عبدالملکی، کاندیدای احتمالی ریاست جمهوری 1400:
🔹 این دولت حال و حوصله چانهزنی با طرف مقابل را ندارد، برجام نمونه آن است
🔹 چینیها میخواهند در 60درصد کره زمین روابطشان را توسعه دهند و سرمایهگذاری کنند
🔹 دشمنِ دشمن ما به کار ما خواهد آمد
🔹 نباید 100درصد در بازی چینیها عمل کنیم تا مستعمره اقتصادی چین نشویم
🔹 بازار چین را بیشتر از این در ایران توسعه ندهیم، باید صادرات به چین را گسترش دهیم
اندیشه جویان استاد حسن عباسی
📡 @Hasanabbasi_students
🗳 رفتار انتخاباتی اصلاح طلبان؛ چند پرسش برای راستی آزمایی
✍️ محمد ایمانی
رو راستی و صداقت با مردم، شرط اول حضور هر جریان سیاسی در انتخابات است. ائتلاف حاکم در دولت (مدعیان اعتدال و اصلاحات) اگر با مردم رو راست باشند، باید پاسخ چند سوال را روشن کنند:
1- بعد از چهار دوره 8 ساله اداره دولت، آیا دولت و رئیس آن را دارای اختیار کافی و بنابراین موظف به پاسخگویی می دانند یا نه؟ آنها در دولت های موسوی، هاشمی، خاتمی و روحانی (مجموعا 32 سال) مسئولیت اداره کشور را بر عهده داشته اند، اما با این وجود، از میانه دولت های خاتمی و روحانی، ژست اپوزیسیونی به خود گرفته و از پاسخگویی گریخته اند. بهره مندی از قدرت بدون بر عهده گرفتن مسئولیت نتایج مدیریت، رفتاری غیر اخلاقی و غیر مسئولانه محسوب می شود.
در واقع، غیر از مسئولیت های تقنینی و قضایی که طبق نظام تفکیک قوا در هر نظام دموکراتیک متولی خود را دارد، تمام مسولیت های اداری و اجرایی کشور در اختیار دولت و رئیس جمهور است. طبعا نمی شود در نظام مردم سالار، ژست دموکراتیک گرفت، اما خواستار انحصار قدرت شد و به تفکیک قوا تمکین نکرد.
2- صرف نظر از بی اخلاقی در گذشته، آنها چاره ای ندارند که قبل از ورود به انتخابات، به فیگور شتر مرغی پایان دهند: یا بر این ادعا که "رئیس جمهور اختیارات ندارد"، پایبند بمانند و بنابراین در رقابت های انتخاباتی وارد نشوند؛
یا این که ورود کنند -چنان که از چند ماه قبل ورود کرده اند- و بنابراین اذعان کنند رئیس جمهور را همچنان که هست، مسئول اداره امور اجرایی کشور می دانند. آنها در این صورت، قبل از هر کاری، باید پاسخگوی کارنامه 8 ساله دولت روحانی باشند و رسما از مردم به خاطر سوء مدیریت عذرخواهی کنند. طبق نظرسنجی ها، محبوبیت آقای روحانی به زیر 7 درصد رسیده و بنابراین، اصلاح طلبان نمی خواهند خود را "پاسوز" این سقوط مقبولیت اجتماعی بی سابقه کنند.
سوال دوم، همین جا شکل می گیرد؛ این که آیا مدیریت دولت را به سیاق ادبیات برخی دولتمردان نظیر روحانی و جهانگیری و نوبخت و واعظی، موفق ارزیابی می کنند، یا برای نمایش همراهی با مردم، نمره مردودی به کارنامه دولت و وعده های وارونه آن می دهند. اگر حق با دولتمردان است، بنابراین باید نامزد طیف ائتلافی، از میان اعضای ارشد دولت (جهانگیری/واعظی/ نوبخت) معرفی شود و اصلاح طلبان هم دسته جمعی، از آن نامزد حمایت کنند. اما اگر حق با مردم است، باید توضیح دهند که چرا با وجود اختیارات قانونی و حتی اخذ اختیارات فرا قانونی، هشت سال فرصت سوزی کرده اند؟ چرا در دو انتخابات، مدیریتی را به مردم قالب کردند و خود را تضمین وعده های آن دانستند که هم چرخش چرخ سانتریفیوژ ها را متوقف کرد و هم چرخ اقتصاد را به جای پیش رفت، به عقب چرخاند؟
به عبارت دیگر، مردم چرا باید مجددا به طیفی اعتماد کنند که در انتخابات 92، 94 و 96 در کنار هم بوده اند، اما ثمره مدیریت آنها در دولت و مجلس دهم، ثبت رکوردهای تورم و رکود اقتصادی بوده است؟
3- مشخصا اصلاح طلبان ناچارند توضیح دهند که چرا جرئت نکردند در دو انتخابات 92 و 96 از دو نامزد اصلاح طلب (عارف و جهانگیری) حمایت کنند؟ و اکنون که کارنامه منفی دولت هم روی دوش آنها سنگینی می کند، قرار است چگونه وارد انتخابات شوند؟ با فاصله گذاری و مستقل از دولت، یا در ائتلاف با مدعیان اعتدال (روحانی و نوبخت و واعظی)؟
پذیرفتنی نیست که آنها تحت فشار افکار عمومی، دولت را ناکارآمد ارزیابی نمایند، اما مجددا با همان دولت ائتلاف کنند و ضمنا وعده های جدید بدهند. اما اگر دولت را موفق ارزیابی می کنند، پذیرفتنی نیست که نامزد شان فردی بیرون از دولت باشد. این طیف البته ادعای دیگری هم دارند؛ مبنی بر این که جهانگیری در انتخابات 96 خیلی به روحانی کمک کرد؛ اما روحانی به او اختیارات نداد.
این ادعا البته خلاف واقع است و جهانگیری از ارکان تصمیم گیری های اصلی در دولت بوده است. اما در هر صورت، اصلاح طلبان اگر در ادعاهای خود صادقند، درست این است که از جهانگیری به عنوان نامزدی ششدانگ اصلاح طلب، حمایت کنند تا وزن اجتماعی آنها کاملا روشن شود. هر انتخابی غیر از جهانگیری، نشانه بی صداقتی اصلاح طلبان با مردم محسوب میشود.
اندیشه جویان استاد حسن عباسی
📡 @Hasanabbasi_students
🔰 در قسمتی از سریال استراتژیک #هوملند محصول 2011، مأمور ارشد سیا در میز ایران اشاره میکنه که اگر بتونن تراکنشهای مالی متحدین ایران رو ردیابی کنن، میشه تمام شرکتها،بانکها و اشخاص مرتبط با ایران و #سپاه در تمام جهان رو شناسایی کنن و با نفوذ و تحریم، از بین ببرن! #FATF چیزی غیر اینه؟
✍️ سیّدایمان بِیدُختی
اندیشه جویان استاد حسن عباسی
📡 @Hasanabbasi_students
🔹 کاش مجلس قانونی تصویب میکرد که برای ثبت نام تو پست های حکومتی مثل وزارت یه سری تور من جمله تور دفاعی، تور اطلاعاتی، تور مدیریتی، تور فرهنگی و ... برای نامزدها برگزار میشد و بعدش یه آزمونی ازشون بعمل می اومد که رهبری مجبور نباشه بعد از گرفتن پست به اینها دوره ی آموزشی بزاره
✍️ مجتبی روحی زاده
- - - - -
🔹 همین جیسون رضاییان رو هم تا آخرین لحظه ازش دفاع میکردن.
همین فخرآور، باطبی و شیرین عبادی رو میبینید؟ دههی هفتاد، بُت و اسطورهی آزادیخواهی اصلاحات بودن.
فریبا داوودی مهاجر و پیرموذن قبل فرار مسئولیت حکومتی داشتن.
بعد شما انتظار داری طرف بپذیره مشاورش جاسوسه؟!
✍️ دواهْکینِ گَلِفرِی-ساما
- - - - -
🔹 رقصندگان #برجام همان تجمع کنندگان جلوی مجلس و جوسازان علیه #قرارداد_25ساله_با_چین هستند.
این جماعت اثبات کردهاند که با هر اقدامی که برای اعتلای استقلال ایران و شکستن هژمونی آمریکا انجام شود، مخالف هستند و با آن مخالفت میکنند.
✍️ روح الله
- - - - -
🔹 دولت بداند با ارسال سیگنال ضعف به دشمن نه تنها آرزویش برای احیای برجام تحقق نمی یابد، بلکه سبب فشار بیشتر تحریم ها می شود. به جای ناله، اظهار ضعف و اظهارات خلاف عزت و مصلحت و منافع ملی؛ مسیر را برای بی اثر سازی تحریم ها با راه های جایگزین بین المللی و اتکا بر توان داخلی باز کنید.
✍️ احمد نادری
- - - - -
🔹 اخیرا روحانی گفته که توی کشور سوئیس به درخواست 100 هزار نفر از مردم، میشه رفراندم صورت داد🤔
پ. ن والا تا اونجایی که من میدونم نزدیک به 270 هزار نفر از مردم همین سرزمین، از روحانی شکایت کردن که روند قانونی خودش رو طی میکنه!
ولی خبر از استعفای این بشر نیست
#گاندو
✍️ رقیه پروینی
- - - - -
🔹 جماعتی که همیشه اصرار به رابطه گسترده با جهان داشتند،امروز نگران #قرارداد_25ساله_با_چین هستند
الان میشه فهمید که منظور از جهان صرفا رابطه با غرب و پذیرش شروط اونهاست
در حقیقت مخالفین امروز این توافق راهبردی ،موافقان دیروز برجامن و همین یه نکته برای طلایی بودن این فرصت کافیه
✍️ آسکی
اندیشه جویان استاد حسن عباسی
📡 @Hasanabbasi_students