فرق بین عدل در کلام و عدل در فقه و حقوق / ﴿لا إِكْراهَ فِی الدِّینِ﴾ ناظر به عدل در کلام است
پیام حضرت آیت الله جوادی آملی به پنجمین کنگره جهانی حیران امام رضا(ع)
۱۳۹۴/۰۲/۲۴
آیه مبارکه ﴿لا إِكْراهَ فِی الدِّینِ﴾ ناظر به عدل در کلام است، ناظر به آزادی در کلام است، این عدل کلامی است و ارتباطی با عدل فقهی و حقوقی ندارد.
اما از جهت فقهی و حقوقی به انسان می گویند بی راهه نرو، راه کسی را هم نبند، بر تو واجب است که به حق معتقد باشی، معترف باشی و عمل کنی.
🔹 این ﴿لا إِكْراهَ فِی الدِّینِ﴾ یعنی اجباری در کار نیست. این یک حکم کلامی است نه حکم فقهی. معنایش این نیست که انسان آزاد است هر کاری را بکند، معنایش این است که اگر بخواهد کافر بشود و بد کند و به جهنم برود آزاد است و اگر بخواهد کار خوبی کند مؤمن بشود و به بهشت برود آزاد است.
این ﴿لا إِكْراهَ فِی الدِّینِ﴾، هیچ ارتباطی با مسئله فقهی و مسئله حقوقی ندارد، این راجع به مسئله کلامی است و کلاً بحثش جداست؛ اما در مسئله فقه بر همه واجب است #عادل باشند، بر همه واجب است از #ظلم بپرهیزند...
@tahliltamadoni
🔰 نظرتان درباره این جمله حضرت امام خمینی چیست؟ آیا مسئولین از چهارچوب گفتمانی امام (ره) در باره موسیقی خارج شدند، تا در برابر نص صریح قرآن در باره ی موسیقی، خودشان اجتهاد کنند و حکم دیگری صادر کنند؟
@Hasanabbasi_students
💠 در آیتالکرسی «غی» و «رشد» روبهروی یکدیگر آمدهاند؛ #اغوا در مقابل ارشاد.
مقابلهی پلیس با برهنگی اساسا یک کار سلبی است نه ایجابی و به دنبال باحجاب کردن جامعه نیست بلکه قصد جلوگیری از برهنگی را دارد، لذا بجای عنوان #گشت_ارشاد باید آن را «گشت ممانعت از اغوا» فهم کرد.
یا باید متوجه باشیم منظور از #طرح_نور در واقع «طرح مقابله با ظلمت» است
پلیس باید بداند در ساخت توحیدی جامعه گوشهای از این کار عظیم را به عهده گرفته است و در حال ممانعت از اغواگری و ظلمات است.
#فراجا
اندیشه هجری | امیر گودرزی
@Hejri_Thought
13.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺سینما فقط سرگرمی نیست!
.
.
.
.
.
.
.
امتداد، جایی برای گفتگو در امتداد پدیده ها به سمت ریشه ها
برای تماشای کامل برنامه به لینک زیر مراجعه کنید:
http://mtedaad.ir/استیون-اسپیلبرگ
@mtedaad
🔰 در برنامه تلویزیونی ثریا با اشاره به دروغ بزرگ ضرر ٨ میلیارد دلاری به کشور از سوی برخی برای تعطیلی روز شنبه به جای پنجشنبه، موضوع #لابی_سرمایهداری که شاید به ١٠٠ هزار نفر هم نرسند، اما اصل و اساس فرهنگی کشور را برای تحمیل حرفشان به ٨٠ میلیون ایرانی دیگر پیش میبرند، تشریح شد.
✍ علی خضریان نماینده مجلس
@Hasanabbasi_students
هوالحکیم
🧬 | #آمریکا از بعدِ شکلگیری تاکنون، شش #موج_بیداری آمریکایی را پشت سر گذاشته است که هر شش گام درونزا و توسط خود آمریکاییها رقم خورده است.
🧬 | اکنون این موج بیداری در مرحلهی هفتم قرار دارد؛ با این تفاوت که در این مرحله، جوشش مبدا بیرونی دارد و از اندیشه #انقلاب_اسلامی سرچشمه میگیرد.
🧬 | این روزها برای نخستین بار در تاریخ آمریکا شاهد #تهاجم_فرهنگی بیرونی از مبدا جمهوری اسلامی #ایران به در کف خیابانهای آمریکا هستیم!
#قدرت_نرم_انقلاب_اسلامی
https://virasty.com/Cupathology/1715499126526928845
🧬 | ایتا | تلگرام | آپارات | یوتیوب | اینستاگرام | ویراستی
🔬 | کانال پاتولوژی فرهنگی
@cu_pathology
5.63M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 روز نکبت
🔹 النکبة در ادبیات عرب به معنای مصیبت است؛ مصیبتی که بر سر مسلمانان فلسطین در ۱۹۴۸ آمد. بیش از هفتصدوپنجاه هزار فلسطینی در این روز آواره شدند و بیش از ۵۳۰ شهر و روستا با خاک یکسان شد و دهها فلسطینی به صورت دسته جمعی اعدام شدند.
@Hasanabbasi_students
🔰 زیبایی های جنوب لبنان
🔹 مردم جنوب لبنان برای تقویت روحیه و تشکر از رزمندگان مقاومت، پلاکاردهایی با مضمون "خدا پیش حضرت زهرا سلام الله علیها روسفیدتان کند" بر درب خانههایشان نصب کردند.
@Hasanabbasi_students
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 رهبر انقلاب: #فردوسی، حکیم ابوالقاسم فردوسی است... این «حکیم» را هم ما نگفتیم؛ صاحبان فکر و اندیشه در طول زمان او را حکیم نامیدند. شاهنامهی فردوسی پر از حکمت است. ۱۳۹۰/۵/۲۴
🗓 ۲۵ اردیبهشت روز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی و پاسداشت زبان فارسی
@Hasanabbasi_students
هدایت شده از کانال رسمی استاد حسن عباسی
✅ #بازنشر سخنرانی استاد حسن عباسی با موضوع دکترین فردوسی
🗓 ۲۵ اردیبهشت ۱۴٠۱
📹 مشاهده در یوتیوب:
▫️ youtu.be/JlEuWMZuzoE
📹 مشاهده در آپارات:
▫️ aparat.com/v/vbaXx
📹 مشاهده در تلگرام:
▫️ t.me/Dr_abbasi/807
📹 مشاهده در سروش:
▫️ splus.ir/dr_abbasi/2837
@Hasanabbasi_ir
🔰 ۶ هزار بیت جعلی در شاهنامه فردوسی
🔹 حسن انوری، استاد زبان و ادبیات فارسی: برخی از نسخههای شاهنامه بیش از ۶۰ هزار بیت است در حالی که آنچه فردوسی سروده، بیش از ۵۴ هزار بیت نیست.
@Hasanabbasi_students