فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥کلیپ
✍صحبت های تکان دهنده استاد حسن عباسی در مورد مواد غذایی #تراریخته و #بیوتروریسم
═══✼🍃🥀🍃✼═══
#موسسه_جهاد_تبیین_و_سواد_رسانه_ای
@jahadetabiinvasavaderesanehei
🔴 اینجا دریچه ای برای افزایش سواد رسانه ای و بصیرت افزایی می باشد
#اربعین_قرآن_حجاب_معیشت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
علامه امینی و بچه سنی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⁉️میگه اسلام دین خشونته!؟
✅پاسخ را بشنوید👆
اَللّهُــــمَّ_عَجـِّــل_لِوَلیِّــــکَ_الفَـــــرَج
دزدی وارد خانه یک پیر زنی شد و شروع کرد به جمع کردن اثاث خانه.
پیرزن که بیدار بود صداش کرد و گفت: ننه، نشان می دهد شما جوان خوبی هستید و از ناچاری دزدی می کنید. آن وسایل سنگین رو ول کن و بیا این النگوهای طلا را به شما بدم. فقط قبل از آن، خوابی که قبل از آمدن شما دیدم، برام تفسیر کن.
دزد گفت: خوب، چی خواب دیدی؟
پیرزن گفت: خواب دیدم که همه اهل محل در یک باغ بزرگی در حال دویدن بودیم که من داخل نهر افتادم و برای بیرون اوردن من از نهر با صدای بلند، پسرم عبود را صدا می کردم.
عبووووووووود
عبووووووووود
بیا کمک.
پسرش عبود از خواب بیدار شد و مثل موشک از طبقه بالا آمد پایین و دزد رو گرفت و شروع کرد به زدن.
او پیرزن به پسرش گفت: ننه، بسه دیگر نزنش.
دزد گفت: بگذار بزنه، آخه منه خر نفهم بفهمم برای دزدی اومدم یا تفسیر خواب 😂😂😂😁😂😃😄😅🤣😆
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ما قطرهای به دریا، دریا محمد است
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🛑🎥یک ویدیو از حیوانات جنگلی که برنده جایزه مستقر در اروپای مرکزی شد
🕌 @Qomonline
بسمه تعالی شانه
حدیثی در مورد پیامبر (ص)
امام صادق(ع) می فرمایند: «اِنَّ اللهَ عَزَّ وَ جَلَّ اَدَّبَ نَبِيَّهُ عَلىٰ مَحَبَّتِهِ»
خدای عزّوجل پیامبرش را براساس عشق و محبّت خود تأدیب کرد، ادب آموخت،
تربیت کرد و پرورش داد. اشرف و افضل انبیا و گل سر سبد بوستان خلقت و آفرینش پیغمبراکرم(ص) است. حالا ببینیم خداوند چطور پیامبر را تربیت کرد؟ بر اساس #عشق و محبّت.
در مسیر سلوک الی الله روش های مختلفی وجود دارد؛ ولی راه میانبر، راهی که زودتر از همه راه ها انسان را به مقصد می رساند، راه عشق و محبّت است. خداوندمتعال هم از این راه پیغمبراکرم(ص) را به اوج قلّه ی «ثُمَّ دَنیٰ فَتَدَلّیٰ؛ فَکانَ قابَ قَوْسَیْنِ اَوْ اَدْنیٰ» رساند. «اِنَّ اللهَ عَزَّ وَ جَلَّ اَدَّبَ نَبِيَّهُ عَلىٰ مَحَبَّتِهِ»
پیامبراکرم (ص) فرمودند: «اَدَّبَنِی رَبّی فَاَحْسَنَ تَاْدِيبِی» پروردگارم مرا ادب آموخت، تربیت کرد و چه نیکو تربیت کرد. معنای نیکو تربیت کردن در حدیث امام صادق(ع) معلوم می شود؛ نیکو تربیت کردن خدا این است که بر اساس عشق و محبّت پیامبر را پرورش داد. او را در جاذبه ی عشق الهی قرار داد و مغناطیس عشق الهی او را تا اوج قلّه ی کمال، جایی که هیچ احدی و هیچ اندیشه ای راه نمی برد که بفهمد چه خبر است، حقیقت وجود پیغمبر و امام نه تنها قابل وصول و رسیدن نیست، شناخت آن هم قابل دستیابی نیست.
امام رضا (ع) فرمودند: «اَيْنَ الْعُقُولُ» اصلاً عقل ها کجا و این کجا؟ «وَ هُوَ بِحَيْثُ النَّجْمُ» مثل ستاره می-ماند که از « اَيدِی الْمُتَناوِلِينَ» خارج است؛ از دسترس کسانی که می خواهند دستشان را دراز کنند و ستاره را بگیرند بیرون است. نه اینکه نمی¬شود به حقیقت وجودی پیغمبراکرم (ص) و ائمّه علیهم السلام رسید، نه، به شناخت آن حقیقت هم نمی شود رسید. همان طور که پیغمبراکرم(ص) به امیرالمؤمنین(ع) فرمودند: یا علی نشناخت خدا را مگر من، نشناخت مرا مگر خدا و تو، نشناخت تو را مگر خدا و من. دیگر حساب بقیه روشن است؛ یعنی این حقیقت قابل شناخت نیست.
عظمتی که در وجود رسول خدا(ص) ناشناخته است، محصول سیر حبّی و سیر عاشقانه ی رسول الله به سوی خدا است.
جذبه ی عشق، پیغمبراکرم(ص) را تا اوج قلّه ی کمال رساند؛ لذا در بین انبیا پیامبر است که لقب حبیب_الله را دارد. حبیب الله یعنی چه؟ یعنی معشوق خدا، کسی که خدا عاشق اوست. راجع به حضرت ابراهیم(ع) خلیل الله داریم؛ یعنی کسیکه دوستی خالصانه ای نسبت به خدا دارد. این از این طرف است، ابراهیم خلیل الله است، دوستدار صادق خداست؛ امّا پیغمبراکرم(ص) #حبیب_الله است، معشوق تمام عیار خداست، خدا عاشق اوست.
لذا خدا در قرآن به پیغمبراکرم(ص) امر کرد که به مردم بگو: «اِنْ كُنْتُمْ تُحِبُّونَ اللهَ فَاتَّبِعُونی يُحْبِبْكُمُ اللهُ» اگر شما بهراستی خدا را دوست دارید «فَاتَّبِعُونی» از من تبعیّت کنید. پیغمبر چطور سِیر کرده است؟ سِیر حبّی و سِیر عشقی داشته است. فرمود از من در سلوک تبعیّت کنید تا به «يُحْبِبْكُمُ اللهُ» برسید؛ جایی که خدا عاشق، محبّ و دوستدار شما شود. آنجا جایی است که در حدیث قدسی داریم: «كُنْتُ سَمْعَهُ الَّذِی يَسْمَعُ بِهِ» من خدا گوش این بنده می شوم که می شنود، چشم این بنده می شوم که می بیند، دست این بنده می شوم که کار انجام می دهد، زبان این بنده میشوم که می گوید؛ فرد از آن جاها سر در می¬آورد.
همان طور که راجع به امیرالمؤمنین(ع) داریم: «السَّلَامُ عَلَيْكَ يا عَيْنَ اللهِ النّاظِرَةَ» سلام بر تو ای دیدگان بینای خدا «السَّلَامُ عَلیک یا اُذُنِ اللهِ الْواعِيَةِ» سلام بر تو ای گوش¬های شنوای خدا «اَلسّلامُ عَلیکَ یا لِسانَ اللهِ الناطِقَة» سلام بر تو ای زبان گویای خدا «اَلسّلامُ عَلیک یا یَدَاللهِ الباسِطَة» سلام بر تو ای دستان گشاده¬ی خدا. این میوه ی دنبال پیغمبر رفتن است.
گفت: ای مرغ سحر عشق ز پروانه بیاموز. اگر کسی می خواهد این سِیر را برود، مقتدایش رسولالله(ص) است؛ رسول الله ای که در مکتب عشق الهی به این قلّه رسید. امام صادق(ع) فرمودند: «اِنَّ اللهَ عَزَّ وَ جَلَّ اَدَّبَ نَبِيَّهُ عَلىٰ مَحَبَّتِهِ»، فرمود: «اِنْ كُنْتُمْ تُحِبُّونَ اللهَ فَاتَّبِعُونی» از من تبعیّت کنید «يُحْبِبْكُمُ اللهُ» میرسید به نقطه ای که محبوب خدا میشوید، خدا دوستدار شما میشود.
🌱مجموعه پوستری اینگونه باشیم
🔸سیره پیامبر (صلیاللهعلیهواله) به روایت از امام رضا علیه السلام
🆔 @News_Fath
بسمه تعالی شانه
حدیثی در مورد پیامبراکرم (ص)
اینکه انسان عاشق خدا شود مقام بزرگی است؛ ابراهیم(ع) به اینجا رسید؛
امّا اینکه انسان معشوق و محبوب خدا شود، از این بزرگتر است و آن در اقتدای به رسول¬الله و در مکتب عشق و محبّت الهی قابل وصول است.
به هرحال فرمود:
اِنَّ اللهَ عَزَّ وَ جَلَّ اَدَّبَ نَبِيَّهُ عَلىٰ مَحَبَّتِهِ فَقالَ وَ اِنَّكَ لَعَلىٰ خُلُقٍ عَظِيمٍ
خدا پیغمبر را بر اساس عشق خودش تربیت کرد و به او فرمود: « اِنَّكَ لَعَلىٰ خُلُقٍ عَظِيمٍ» ای پیامبر تو صاحب خُلق عظیمی، صاحب اخلاق بسیار بزرگی هستی، در اوج قلّه¬ی کمالات اخلاقی هستی؛ لذا محور اصلی رسالت پیغمبر هم اخلاق است.
فرمود: «اِنَّما بُعِثْتُ لِاُتَمِّمَ مَكارِمَ الْاَخْلاقِ» محور بعثت من مکارم و کرامت¬های اخلاقی است، می¬خواهم آن را به نهایت درجه¬ی خودش برسانم.
« فَقالَ وَ اِنَّكَ لَعَلىٰ خُلُقٍ عَظِيمٍ» بعد از اینکه خداوند پیغمبر را بر اساس عشق و محبّت الهی پرورش داد و ادب آموخت، گفت: که از آن دست که می¬پروردم میرویم. خدای متعال با دست خودش او را پرورش داد و رویاند و تأدیب کرد فرمود: «اِنَّكَ لَعَلىٰ خُلُقٍ عَظِيمٍ»
بعد امام صادق(ع) فرمودند: «ثُمَّ فَوَّضَ اِلَيْهِ» بعد که پیغمبر به این مرتبت رسید خدا همه چیز را به او #تفویض کرد و همه کاره¬ی دستگاه خدا شد، چه در تکوین و دستگاه آفرینش و چه در تشریع و پرورش و تربیت و مدیریت و هدایت بشر؛ همه چیز را به او سپرد.
«فَقالَ عَزَّ وَ جَلَّ- وَ ما آتاكُمُ الرَّسُولُ فَخُذُوهُ وَ ما نَهاكُمْ عَنْهُ فَانْتَهُوا» و خدای عزّوجل فرمود:
هرچه که پیامبر برای شما آورد را از او بگیرید و از هرچه شما را باز داشت و نهی کرد، پرهیز کنید؛ یعنی محور مطلق در تربیت بشر امر و نهی رسول¬الله(ص) است «وَ قَالَ عَزَّ وَ جَلَّ- مَنْ يُطِعِ الرَّسُولَ فَقَدْ اَطاعَ اللهَ» و خدای عزّوجل فرمود: هرکس از رسول اطاعت کند، از خدا اطاعت کرده است.
وقتی عبد در خدا فانی می¬شود دیگر هیچ تعیّن شخصی ندارد. تحقّق اوج قلّه¬ی فنا در رسول¬الله(ص) است. او فانی فی¬الله در همه¬ی مراتب فنا است،
چه فنای افعالی، چه فنای صفاتی، چه فنای اسمایی، چه فنای ذاتی؛ فانی در همهی این مراتب و باقی¬بالله در همه¬ی این مراتب است.
او هیچ از خودش ندارد، کسی که زبانش لسان¬الله، چشمش عین¬الله، گوشش اذن¬الله، دستش یدالله است، هرچه بکند خدا می¬کند، هرچه می¬گوید خدا می¬گوید،
گفت:
در پس آینه طوطی صفتم داشته¬اند
آنچه استاد ازل گفت بگو می¬گویم
هرچه از دهان او بیرون می¬آید، کلام¬الله است. غیر از این است؟
گفت:
گرچه قرآن از لب پیغمبر است
هر که گوید حق نگفته کافر است.
ببینید! پس این لسان¬الله نیست؟ پس خدا دارد حرف می¬زند؛ لذا «مَنْ يُطِعِ الرَّسُولَ فَقَدْ اَطاعَ اللهَ» امام صادق(ع) فرمودند: خدای عزّوجل در قرآن فرمود: هرکس از رسول اطاعت کند، از خدا اطاعت کرده است و چنین کسی شایستهی مطاع بودن است.
« ثُمَّ قالَ وَ اِنَّ نَبِیَّ اللهِ فَوَّضَ اِلىٰ عَلِیٍّ وَ ائْتَمَنَهُ»
بعد امام صادق(ع) فرمودند: پیامبراکرم(ص) هم همه¬ی اموری که از جانب خدا به او #تفویض شده بود را به علیّبنابیطالب(ع) تفویض کرد و او را امین خود و امانت¬دار همهی ودایع الهی که به او سپرده شده بود قرار داد. همه¬ی آنچه که خدا از کمالات، کرامات، قدرت¬ها و عظمت¬ها در وجود او قرار داده بود و همه¬ی این الگو بودن و مطاع بودن مطلق او را به امیرالمؤمنین، علی(ع) تفویض کرد.
بعد امام صادق(ع) به شیعیان و دوستان امیرالمؤمنین(ع) می¬فرمایند:
«فَسَلَّمْتُمْ وَ جَحَدَ النّاسُ» بعد که پیغمبراکرم(ص) همه چیز را به امیرالمؤمنین(ع) تفویض کرد، شما دوستان و شیعیان امیرالمؤمنین(ع) خودتان
را #تسلیم امیرالمؤمنین(ع) قرار دادید و دیگر مردمان انکار ورزیدند، جحد ورزیدند.
✨﷽✨
#پندانه
🌼تأثیر جملات بر مغز زنان
✍مغز انسان از بخشهای مختلفی تشکیل شده است که هرقسمت کنترل احساسات یا حرکات یکی از قسمتهای بدن را بعهده دارند.تعدادی از دانشمندان (هلن فیشر و همکارانش)که در زمینه ی انسان شناسی کار میکنند به بررسی بیولوژیکی تأثیرات عشق و دوست داشتن بر روی مغز انسان پرداخته اند و تأثیر این احساس را با استفاده از ام ار ای در بافت مغز مشاهده کردند. بر اساس گزارش این گروه، دوست داشتن باعث تحریک بخشی از مغز میشود که در نزدیکی ریشه مغز قرار دارد و این اثر سالهای مدید حتی تا آخر عمر باقی خواهد ماند. علاوه بر این بر اساس تحقیقات گروهی از روانپزشکان (لوئان بریزیندین) مغز زنها و مردها 99درصد به هم شبیهند و تمام تفاوت رفتاری زنان و مردان به دلیل همین 1درصد تفاوت ساختار مغز آنهاست.
یکی از این تفاوتها این است که حافظه ی کوتاه مدت زنان بسیار قوی تر از مردان است و مغز زنان توانایی بسیاری در تبدیل خاطرات کوتاه مدت به بلند مدت دارد و این به دلیل بزرگتر بودن قسمت هیپوکامپ مغز زنان است. این دانشمند روانپزشک معتقد است که مغز زنان کوچکترین اتفاقات چه خوشایند و چه ناخوشایند را مدت زمان زیادی در خود نگه میدارد و بنابراین گاهی یک کلمه یا یک جمله سالها وحتی تا پایان عمر در ذهن زنان ماندگار است.
پیامبر اکرم(ص):گفتن مرد با زن خود که«من تو را دوست میدارم» هرگز از دل او خارج نمیشود.
📚 حلیه المتقین ص 134
✨میلاد پیامبر اکرم (ص) و
امام جعفر صادق (ع) مبارک✨
✅کانال امام رضا علیه السلام
┄┅┅┅┅❁💚❁┅┅┅┅┄
https://eitaa.com/joinchat/1427439616C0616941d62
بسمه تعالی شانه
نکاتی ناب پیرامون حقیقت نبوت مطلقه
پیغمبر صلی الله علیه و آله فرمود که
یا علی! إِنَّکَ تَسْمَعُ مَا أَسْمَعُ وَ تَرَی مَا أَرَی.
هرچه من میشنوم میشنوی و هرچه من میبینم میبینی. این یعنی چه؟ یعنی ما هم مقام و هم رتبه هستیم. به حیث آن مقام باطنی و به حیث نورانیت،
کُلُّنَا مُحَمَّد. همهی ما نور واحد هستیم. این نور همان خُلق اعظم است. این نور، نور ولایت امیرالمؤمنین است. این نور مطلق الهی در روز ۱۷ ربیعالاول در این صورت اتمّ احمدی که در نهایت اعتدال قرار دارد ظاهر شده است.
این نور مطلق نتوانست در پیغمبران قبلی به صورت اطلاقی ظاهر شود. مقید بود لذا همهی پیغمبران پیش از پیامبر ما خاتم نیستند. همگی مقید هستند چون خُلق عظیم نداشتند. اما این آقایی که در روز ۱۷ ربیعالاول از بانو آمنه متولد شد دارای خُلق عظیم است.
أَشْهَدُ أَنَّكَ كُنْتَ نُوراً فِي الاَْصْلاَبِ الشَّامِخَةِ، وَالاَْرْحَامِ الْمُطَهَّرَةِ، این نوری است که در تمام اصلاب شامخه حضور دارد.
کنتَ یعنی شما بودید و هستید. هر صُلبی که شامخ است، تجلی و جلوهای از نور امیرالمؤمنین و اهلبیت علیهمالسلام است.
این نور اصلا زمان بر نمیدارد. ازلی و ابدی است.
کجاست؟ در اصلاب شامخه و ارحام مطهره لذا یاران امام زمان چه کسانی هستند؟ کسانی که از صلبی شامخ و رحمی مطهره هستند. این صلب و رحم، کنایه از باطن است. این افراد، باطنی مطهر دارند. صلب کنایه از عقل و رحم کنایه از نفس است.
از معجزات تولد ایشان این است که وقتی آن نور مطلق، این پیکر بشری را فرا گرفت، شیاطین بر ورود به آسمانها ممنوع شدند.
سوال! یعنی قبلا میتوانستند بروند؟ بله. تا قبل از عیسی علیهالسلام تا آسمان هفتم راه داشتند. پس از تولد حضرت عیسی تا آسمان چهارم راه داشتند. این آسمان یعنی آسمانِ تو نه این آسمان ظاهری. چرا راه داشت؟ چون تو کامل نشده بودی. شیطان وهم و خیال و نفس است. اکنون به آسمان چهارم من و شما راه دارد، به آسمان پنجم و ششم و هفتم و هشتم ما هم راه دارد!! اما به پیغمبر ،دیگر راهی نداشت...
آن زن حسود میگوید که شب هنگام (که شب نیمهی شعبان نیز بود) پیغمبر را در بستر ندیدم. در پی او گشتم و او را در پشت بام دیدم که به سجده افتاده و به محضر حق متعال عرضه میدارد که
سَجَدَ لَكَ سَوَادِي وَ خَيَالِي وَ بَیاضِي وَ آمَنَ بِكَ فُؤَادِي هَذِهِ يَدَايَ وَ مَا جَنَيْتُهُ عَلَى نَفْسِي.
این سواد و سیاهی یعنی جسم طبیعی و ظاهر. بیاض و سفیدی یعنی عقل. من همهی مراتب را پر کردم پس شیطان به او راه ندارد.
دیگر چه پیش آمد؟!
در روایات داریم که هنگام تولد ایشان تمام زمین زلزله آمد و همهی بت ها به رو افتادند. نور مطلق اینگونه است! در هیکل حضرت ختمی وارد شد و چه کارها کرد! کنگره های کاخ کسری فرو ریخت. آتشکدهی فارس خاموش شد. دریاچهی ساوه که عدهای آن را میپرستیدند خشک شد. در روز ۱۷ ربیعالاول، همهی پادشاهان لال شدند. چرا؟ چون زلزلهی عظیمی اتفاق افتاده است.
يَا أَيُّهَا النَّاسُ اتَّقُوا رَبَّكُمْ إِنَّ زَلْزَلَةَ السَّاعَةِ شَيْءٌ عَظِيمٌ (حج/۱)
. این زلزله، همان خُلق عظیم است. يَوْمَ تَرَوْنَهَا تَذْهَلُ كُلُّ مُرْضِعَةٍ عَمَّا أَرْضَعَتْ وَتَضَعُ كُلُّ ذَاتِ حَمْلٍ حَمْلَهَا وَتَرَى النَّاسَ سُكَارَىٰ وَمَا هُم بِسُكَارَىٰ وَلَٰكِنَّ عَذَابَ اللَّهِ شَدِيدٌ (حج/۲).
🔹 این حدیث را نوشته و در جیب خود بگذارید، و هفته سه بار آنرا بخوانید:
🔺ضرورت مراقبه، طلب فهم، کنترل شکم و زبان، ریاضت در تعلیم علوم و اسرار آل محمد علیهم السلام:
🔺لزوم ذکر در تمام ساعات شبانه روز برای تقرب به حضرت غايب عج + و لزوم توسل به آل محمد علیهم السلام برای گرفتن عشق حضرت حجت عج:
علامه مجلسی:
این حدیث را از دستخط شيخ بهایی، و او از دستخط شهيد اول، و او از دستخط شيخ احمد فراهاني استنساخ فرموده که عنوان بصری میگوید:
من ۹۴ سال داشتم، و بسیار نزد مالک - دومین امام اهل سنت - برای سلوک و فهم عبودیت میرفتم!
اما دوست داشتم خدمت امام صادق علیه السلام برسم اما او مرا نپذیرفت، و فرمود:
تحت نظر حکومت هستم!
👈 و در هر ساعت از شبانه روز نیز اذکاری دارم، مرا از عبادتم غافل نکن❗️
پس با غم به خودم گفتم:
👈 اگر خيری در من بود حضرت مرا میپذیرفت، پسبه قبر نبی خدا توسل کردم و رکعت نماز خواندم و گفتم: خدایا!
👈 قلب امام صادق علیه علیه السلام را نسبت به من مهربان کن، و از علمش روزی به من بده، پس قلبم از عشق حضرت پر شد!
پس دیگر پیش مالک نرفتم، و یک روز عصر که دلم از شوق حضرت سنگین شده بود به دیدن امام صادق علیه السلام رفتم، و حضرت فرمود: چه ميخواهي؟!
گفتم:
از خدا خواستم که از علم شما روزيم کند!
حضرت فرمودند:
☑️ علم با آموختن بدست نمی آید، بلکه علم نوری است که خدا در قلب هر که خواسته هدایتش کند می اندازد❗️
اگر علم ميخواهي به این سه نکته عمل کن:
۱. حقيقت عبوديت را در خودت بطلب❗️
۲. علم را با عمل کردن بطلب❗️
۳. از خداوند طلب فهم کن تا (علم را) به تو بفهماند❗️
گفتم:
👈حقيقت عبوديت چیست؟
فرمودند: سه چيز است:
1. هر چه داری خودت را مالکش نبين!
👈 همه چیز مال خداست پس هر طور میخواهد خرج کنی!
☑️ پس انفاق بر تو آسان میشود❗️
2. براي خودت تدبیری نکن💡
پس مشکلات دنیا برای تو راحت میشود!
3. تمام مشغوليات تو باید امر و نهی خدا باشد، پس دیگر دچار ریا و تفاخر نمیشوی❗️
☑️ اگر این سه را رعایت و مراقبت کنی از شر دنیا، شیطان و مردم راحت میشوی، و دنبال دنيا برای ذخیره مال و فخرفروشی و کسب مقام نمیروی و روزهاي خود را بيهوده رها نمیکنی!
اين اولين پله نردبان تقوي است!
گفتم: نصیحتی بفرماید، پس فرمودند:
نه چیز را در هر حال رعایت کن:
سه چیز در ریاضت نفس، سه چیز در صبر، و سه چیز در تعلیم علم!
🔺اما در رياضت نفس:
۱. تا اشتها نداری چیزی نخور چون موجب حماقت ميشود❗️
۲. تا گرسنه نشدي نخور❗️
۳. غذايي حلال بخور❗️
👈 آدمي هيچ ظرفي بدتر از شکمش را پر نکرد❗️
👈 پس موقع خوردن يک سوم شکم برای غذا و یک سوم برای آب و يک سوم آنرا براي تنفس خالی بزار❗️
🔺 اما در مورد صبر:
۱. اگر کسي به تو گفت: اگر يکي بگی ده تا ميشنوي، تو بگو:
☑️ اگر ده تا بگوي یکی هم نمیشنوی💡
- یعنی مجادله نکن و عفت کلام داشته باش -
۲. اگر به تو فحش دادند بگو :
☑️ اگر تو راست ميگی خدا مرا ببخشد، اما اگر اشتباه میگی خدا تو را ببخشد❗️
۳. اگر کسي تهديدت کرد تو خيرخواهي و مراعاتش را بکن❗️
🔺 اما در مورد علم:
1- هرچی نميداني از علماء بپرس!
👈 هرگز براي بزحمت انداختن و امتحان کرد عالمی از او سوال نکن❗️
2- هرگز بر اساس نظر شخصی دست به کاري نزن، و همیشه در همه امور احتياط کن!
3- همانطور که از شير وحشی فرار ميکني از فتوي دادن بدون علم هم فرار کن، و گردن خودت را پل عبور مردم نکن❗️
سپس حضرت فرمودند:
بلند شو که جاسوسهای حکومت مراقبم هستند و مرا نیز از اوراد روزانه ام هم عقب ننداز!
📕 بحار الأنوار 1/224.
#حدیث
📣 امام علی(ع):
🔸شما به عمل به آنچه میدانید، محتاج ترید تا به دانستن آنچه که نمیدانید.
https://eitaa.com/joinchat/977797120C1e903c6732
📣 اخبار ریزُ درشتِ خراسان رضوی👆
🛑 امیرالمومنین علیه السلام:
چه دوستهای خائنی که داشته ای!
پس بنگر که با که دوستی می کنی!
دوست مورد علاقه ات را کسی انتخاب کن که اگر دوستش بداری پیوند برادری را نگه دارد و در برابر دیگران از تو حمایت کند
میزان الحکمه، جلد ۵
🕌 @Qomonline