4️⃣ تا فرصت دارید شروع شوید ❗❗❗
اگر جوانید به نکات زیر دقت کنید: 🌱🌱
1. مقدار کمی از فرصت را از دست داده اید، اگر چه فرصت¬ها مانند ابر بهار به سرعت می¬گذرند وقتی انسان به تغییرات دوروبر خود توجه می-کند در حال صرف بخشی از فرصتش ¬شده است. تغییرات اطراف نباید بیش از اندازه ترا جذب کند. توجه به تغییرات اطراف تا زمانی خوب و مفید است که انسان با توجه به آنها و تحلیل و سنجش آنها مسیر درست را تشخیص دهد، اما اگر توجه به تغییرات انسان مانع تشخیص شود و غفلت در او شکل دهد دیگر این توجه ناپسند و مضر است.
2. جبران کردن نباید مانع پیشرفت و ارتقا گردد. جبران گذشته کار پسندیده-ایی است در برخی از مواقع بدون جبران گذشت امکان ادامه نیست اما بسیاری از مواقع می توان در کنار جبران گذشته،ساختن آینده را به موازات هم پیش برد. تو می توانی با مشورت، جبران و پیشرفت را همراه کنی و به بهترین شکل از آنها استفاده کنی. در جوانی که دوره سرشاری استعدادهاست می توانی با مشورت به بهترین شکل از استعدادهایت استفاده کنی.
3. غم در جوانی کم عمق و زودگذر است. در صورتی که جوانان دقت جدی و عمیق نداشته باشند خیلی زود غم را فراموش می¬کنند و با بی¬توجهی به آنها از کنارشان رد می¬شوند. اما جوان فهیم و آینده¬نگر از غم¬ها استفاده می¬کند، برای هر کدامش برنامه¬ریزی می¬کند. هر کدام از غم¬هایش سکویی برای رشد و ترقی او می¬شود غم¬¬هایش جرقه¬های شروع حرکت یا تکانخوردن¬های ناشی افزایش سرعت با دقت در زندگی است .
و اگر پیرید باید نکات زیر رعایت کنید:🧓
1. وقت شما تمام شده است و در وقت اضافه دارید زندگی می¬کنید. اما وقت اضافه هم ارزش همان وقت اصلی انسان را دارد. انسان می¬تواند در وقت اضافه هم جهت زندگی را تغییر دهد از غم¬هایش بهترین استفاده را ببرد. گل¬هایی که در وقت اضافه زده می شود به اندازه گل¬های سایر وقت¬ها امتیازات انسان را افزایش می دهد.
2. غم¬ها در دوره پیری عمیق است. غم¬های عمیق همان قدر که سودمندند به همان میزان می¬توانند مضر باشند. چون همانگونه که می¬توانند ایجاد توجه و برنامه ریزی و امید کنند ممکن است ناامیدی و ایستایی و رکود را در دل پیران بوجود آورند.
3. پیشرفت نباید مانع جبران شود. پیشرفت زمانی پسندیده است که همراه با جبران باشد. شما می توانید با تکیه بر تجربه خود یا مشورت با دیگران، پیشرفت و جبران را همراه کنید و به بهترین شکل از آنها استفاده کنید. در پیری که دوره ضعف و افول استعدادها و نبوغ تجارب است. انسان می-تواند با بهره برداری از مشورت با دیگران یا تکیه بر تجارب ارزشمند خویش به بهترین شکل از باقی مانده فرصت و استعدادهایش استفاده کند.
4. انجام و ترک های بد و ناپسند گذشته، کاستی¬های قبلی، ورشکستگی¬های مالی، سختی¬های کاری، شکست¬های زندگی، مریضی¬های جسمی و روحی در بروز و افزایش و کاهش غم¬های انسان موثرند. با برنامه ریزی و استفاده از استعدادهای در اختیار می توان گذشته را جبران و آینده را ساخت در غیر این صورت همین عوامل غم افزا که باعث تنفر شما از گذشته شده آینده را نیز نزد شما به تنفر می کشاند.
خیلی از نگرانی¬ها و غم¬ها متاثر از انتخاب¬های انسان است . زندگی انسان آمیخته¬ای از غم¬ها و شادی¬هاست یا مخلوطی از نگرانی¬ها و آرامش¬هاست. خیلی از آنها بر اثر انتخاب¬های انسان شکل می¬گیرد و رخ می¬دهد. انسان موجودی انتخابگر است که باید انتخاب کند. در صورتی که نگران از آینده و غمناک نسبت به گذشته هستید باید درست انتخاب کنید. اگر چه هر انتخابی به اندازه بزرگی و تاثیرگذاریش در زندگی اهمیت پیدا می کند اما در همه¬ی انتخاب¬ها باید دقت کنید. شما در حال حرکتید انتخاب¬های بزرگ، ما را در یک مسیر قرار می¬دهد که با مسیرهای دیگر متفاوت و متضاد است. پس در انتخاب¬های بزرگتر و مهمتر دقت بیشتری باید کرد. دقت در انتخاب¬ها یعنی ساماندهی غم¬ها و نگرانی¬ها و مدیریت غم¬ها و نگرانی¬ها یعنی دست یابی به همه¬ی اهداف طراحی شده در زندگی.
انسانی که متوجه هشدار نگرانی¬ها و غم¬هایش شده، انسانی که بعد از هشدار برای انتخاب هایش فکر می کند تا انتخاب شایسته¬ای داشته باشد، انسانی است که برای هر انتخابی به اندازه اهمیتش ارزش قایل است. زیرا که هر انتخابی ارزش متناسب با اهمیتش را دارد.
«پس پیش بسوی انتخاب¬ها»
🏃🏃🏃🏃🏃🏃🏃🏃🏃🏃
📕کتاب تا فرصت دارید شروع شوید.
https://myket.ir/app/forsat.shorooae.tolooae
کانال #دین
@hashtagden
علت مخفی ماندن قبر حضرت زهرا (س) چیست؟؟❗️❗️❗️
بخش 1⃣
😔😔😔😔😔😔😔😔
📌 فلسفه اصلی مخفی بودن قبر حضرت زهرا سلام الله علیها مربوط می شود به وقایع و جسارتهایی که از طرف خلفای وقت و اطرافیان خلفا، به آن بزرگوار وارد شده بود، در این زمینه نقل شده است که حضرت زهرا(س) زمانی که وقت رحلتشان نزدیک شد و در بستر به حالت احتضار بسر میبردند، حضرت علی ـ علیه السّلام ـ بر بالای بسترشان آمدند و بعد از صحبتهایی که با همدیگر کردند، حضرت فاطمه(س) اجازه خواستند تا چند وصیّت به همسرشان علی ـ علیه السّلام ـ کنند.( حجه اللّه النجفی الرضوی الامیری، احتجاج الزهرا فاطمه، انتشارات فروزان، چاپ دوم، ص210. (
از جملة وصایای حضرت زهرا(س) به علی ـ علیه السّلام ـ این بود که فرمودند: ای پسرعمو! اگر تا چند ساعت دیگر از دنیا رفتم جنازهام را شبانه تشییع کن و مراسم تشییع مرا اعم از غسل و کفن و نماز خواندن و دفن کردن باید در محیطی مخفی و پنهان انجام دهید و فقط به کسانی اجازه در تشییع دهید که ظلم و جفا نسبت به من روا نداشتهاند و حتّی به یک نقل، حضرت زهرا(س) تصریح کردند که نگذارید ابیبکر و عمر بر من نماز بخوانند و در تشییع جنازه من شرکت کنند. حال بحث در ایناست که علّت اجازه ندادن حضرت زهرا(س) در مراسم تشییع حضرت بیانگر چیست؟
یقیناً حضرت زهرا(س) با این کارشان میخواستند بار دیگر همانند جریان فدک مبارزهی جدیدی را با وصیّتنامة سیاسی خویش شروع کنند که ضربة سهمگینی به حکومت وقت وارد سازند. (خشاوی، شهین، زندگانی سیاسی حضرت زهرا(س)، تهران، نشر عابد، چاپ اول، 1378، ص 280).
فاطمة اطهر(س) با وصیّت خویش افکار خفتة مردم مدینه را بیدار میساختند و توجه افکار عمومی را نسبت به پایمال کردن حقّ خویش جلب میکردند) عاملی، سید جعفر مرتضی، رنجهای زهرا(س)، ترجمة محمد سپهری، قم، نشر ایام، چاپ اول، 1378، ص 223).
امیرالمؤمنین با عمل به وصیّت زهرا(س) اذهان جامعه را دچار شک و تردید کردند و مشروعیت خلیفه را زیر سؤال بردند و مظلومیت حضرت زهرا(س) را بیشتر آشکار ساختند و این سؤال را همیشه برای همگان مطرح کردند که چرا قبر زهرا(س) مخفی مانده است.
بدین طریق زمانیکه حضرت زهرا(س) از دنیا رفتند مردم سراسیمه به خانة حضرت زهرا(س) میآمدند و منتظر بیرون آمدن جنازه بودند که علی ـ علیه السّلام ـ به ابوذر فرمودند: برو و با صدای بلند اعلام کن که برگردند چرا که تشییع جنازة دختر رسولخدا امشب صورت نمیگیرد و به تأخیر افتادهاست. مردم که متفرق شدند حضرت علی ـ علیه السّلام ـ با کمک اسماء بدن حضرت را غسل و کفن کردند و در نیمة شب با عدهای از نزدیکان و یاران خویش که عبارت بودند. از: سلمان، ابوذر، مقداد، عمار، عباس و زبیر و چند تن دیگر به همراه علی ـ علیه السّلام ـ جنازة دختر رسولخدا را شبانه تشییع کردند و شبانه به خاک سپردند و حضرت علی ـ علیه السّلام ـ قبر حضرت فاطمه(س) را همسطح زمین کردند و حتی روایت شده در چند نقطه در بقیع حضرت، قبر درست کردند تا دشمنان متوجه نشوند که قبر حضرت فاطمه(س) کدامیک است و این راز مخفی ماندن قبر فاطمه(س) برای همیشه مانده است و کسانی هم که حضور داشتند دیگر بعدها محل اختفاء قبر فاطمه(س) را بیان نکردند. (مجلسی، محمدباقر، بحارالانوار، ترجمة محمدجواد نجفی، انتشارات اسلامیه، 1354، جلد دهم، ص 195).
مرحوم شیخ صدوق در علت دفن شبانه آن حضرت مىنویسد:
عَنِ الْحَسَنِ بْنِ عَلِیِّ بْنِ أَبِی حَمْزَةَ عَنْ أَبِیهِ قَالَ سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام لِأَیِّ عِلَّةٍ دُفِنَتْ فَاطِمَةُ (علیها السلام) بِاللَّیْلِ وَ لَمْ تُدْفَنْ بِالنَّهَارِ قَالَ لِأَنَّهَا أَوْصَتْ أَنْ لا یُصَلِّیَ عَلَیْهَا رِجَالٌ [الرَّجُلانِ ].
علی بن ابوحمزه از امام صادق علیه السلام پرسید: چرا فاطمه را شب دفن کردند نه روز؟ فرمود: فاطمه سلام الله علیها وصیت کرده بود تا در شب وى را دفن کنند تا ابوبکر و عمر بر جنازه آن حضرت نماز نخوانند. (الصدوق، أبو جعفر محمد بن علی بن الحسین (متوفای381هـ)، علل الشرایع، ج 1، ص185، تحقیق: السید محمد صادق بحر العلوم، ناشر: منشورات المکتبة الحیدریة ومطبعتها - النجف الأشرف، 1385 - 1966 م).
مرحوم صاحب مدارک رضوان الله تعالى علیه مىگوید:
إنّ سبب خفاء قبرها ( علیها السلام ) ما رواه المخالف والمؤالف من أنها ( علیها السلام ) أوصت إلى أمیر المؤمنین ( علیه السلام ) أن یدفنها لیلا لئلا یصلی علیها من آذاها ومنعها میراثها من أبیها ( صلى الله علیه وآله ).
ادامه دارد...
کانال #دین
@hashtagden
علت مخفی ماندن قبر حضرت زهرا سلاماللهعلیها چیست؟❗️❗️❗️
بخش2️⃣
علت مخفى بودن محل دفن فاطمه سلام الله علیها آن گونه که مخالف و موافق نقل کردهاند این است که آن حضرت به امیرمؤمنان علیه السلام سفارش کرد تا او را شبانه دفن کند تا آنان که او را اذیت کرده و از ارث پدرش محروم کرده بودند بر وى نماز نخوانند. (الموسوی العاملی، السید محمد بن علی (متوفای1009هـ)، مدارک الأحکام فی شرح شرائع الاسلام، ج 8، ص279، نشر و تحقیق مؤسسة آل البیت علیهم السلام لإحیاء التراث، الطبعة: الأولی، 1410هـ).
بنابراین با توجه به مطالبی که عرض شد، علت مخفی ماندن قبر آن حضرت را می توان در امور زیر خلاصه کرد:
1. اینکه، دشمنان و غاصبان حق آن مظلومه به قبر آن حضرت دسترسی نداشته باشند تا روزی در صدد نبش آن برنیانید.
2. اینکه، خود آن حضرت خواستند که شبانه و مخفیانه، دفن شوند که به تبع آن قبرشان مخفی بماند.
3. با توجه به محتوای وصیت ایشان در مورد دفن آن حضرت؛ می توان گفت که می خواستند با این کار، افکار عمومی را بیدار کرده و مردم را نسبت به ظلم حکام زمانشان نسبت به ایشان و علی(ع)، آگاه سازند، و لذا، این سوال را که چرا قبر حضرت فاطمه(س) مخفی ماند را برای همیشه در اذهان مردم زنده نگه دارند.
در پایان نقل یک قضیه خالی از لطف نیست:
مرحوم آیت الله مرعشى نجفى(ره) ازپدر بزرگوارش مرحوم حاج سید محمود مرعشى نقل مى کردند که آن مرحوم در صدد بود که به هر وسیله اى که ممکن باشد، محل دفن حضرت زهرا را به دست آورد، به این منظور ختم مجربى را آغاز مى کند و چهل شب آن را ادامه مى دهد، تا درشب چهلم به خدمت حضرت باقر و یا حضرت صادق علیهما السلام شرفیاب مى شود، امام(ع) به ایشان مى فرماید: «علیک بکریمه اهل البیت » به دامن کریمه اهلبیت پناه ببرید. عرض مى کند: بلى من هم این ختم را براى این منظور گرفته ام که قبر شریف بى بى را دقیقا بدانم و به زیارتش بروم. امام(ع) فرمود: منظور من قبر شریف حضرت معصومه در قم مى باشد. سپس ادامه داد: براى مصالحى خداوند اراده فرموده که محل دفن حضرت فاطمه همواره مخفى بماند و لذا قبر حضرت معصومه را تجلیگاه قبرآن حضرت قرار داده است. هر جلال و جبروتى که براى قبر شریف حضرت زهرا مقدّر بود خداوند متعال همان جلال و جبروت را بر قبر مطهر حضرت معصومه(س) قرار داده است. (کریمه اهل بیت، ص٤٣).
کانال #دین
@hashtagden
4⃣چگونه شوهر خوبی باشم💝
لذت و بهترین لذت🦋
شوهر شدن یکی از راه های درک نشانه های خداوند است. کسانی که ازدواج می کنند، یکی از نشانه های الهی که سکونت و آرامش بین شوهر و همسر است را می توانند تجربه کنند.
شوهری و همسرداری زمینه رسیدن به لذت های بزرگی را در اختیار انسان قرار می دهد که در بسیاری از موارد نسبت به لذت های دنیویِ دیگر، برتری دارند.
عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ الْمُغِيرَةِ عَنْ أَبِي الْحَسَنِ)ع) قَالَ جَاءَ رَجُلٌ إِلَى أَبِي جَعْفَرٍ)ع) فَقَالَ أَبِي هَلْ لَكَ مِنْ زَوْجَةٍ قَالَ لَا قَالَ مَا أُحِبُّ أَنَّ لِيَ الدُّنْيَا وَ مَا فِيهَا وَ إِنِّي أَبِيتُ لَيْلَةً لَيْسَ لِي زَوْجَةٌ.
شخصی خدمت امام باقر)ع) رسید و ایشان فرمودند: آیا همسر داری؟ عرض کرد: خیر. فرمودند: دنیا و هر آنچه در آن است را من دوست ندارم که از آنِ من باشد ولی یک شب را بی همسر بگذرانم.
📚کتاب چگونه شوهر خوبی باشیم.
کانال #دین
@hashtagden
5️⃣ تا فرصت دارید شروع شوید ❗❗❗
اصلی ترین انتخاب 🌟✨✨
فرق نمی کند که در کدام کشور زندگی میکنید؟ یا معتقد به کدام دین و مکتب هستید؟ فرهنگتان چیست؟ دخترید یا پسر؟ چند سال دارید؟ این انتخاب، انتخاب اصلی و مشترک تمام انسانهاست، انتخاب یکی از جهانها: جهان هوشمند یا غیرهوشمند؟ جهان هدفمند یا بی هدف؟ جهانی که آفرینندهای دارد یا جهان بی خالق و اتفاقی؟ همان قدر که امکان دارد اشخاص معتقد به جهان هدفمند باشند، ممکن است معتقد به جهان اتفاقی و بی خالق باشند و همان قدر که احتمال دارد افراد اعتقاد به خداوند جهان داشته باشند، احتمال دارد اعتقاد به جهان بی خداوند داشته باشند. شما کدام را انتخاب کردهاید؟ انسانهای مرتبط با شما اعتقاد به هدفمندی آفرینش دارند یا به غیرهدفمندی آفرینش معتقدند؟
اگر شما هم از آن دسته کسانی هستید که به خدا معتقد نیستید و یا هوشمندی آفرینش را نمی پذیرید، توجه شما را به این نکته جلب می کنم که انسانهای معتقد به هوشمندی آفرینش و انسانهای معتقد به غیرهوشمندی آفرینش در خیلی از اعمال و رفتارهای روزمره زندگی مثل هم هستند، هر دو احتیاج به غذا دارند، هر دو با تنفس اکسیژن زندگی می کنند، هر دو دسته با شکستها و پیروزیهای متعددی در زندگیشان دست و پنچه نرم می کنند، هر کدام از آنها غمها و شادیهای مختلفی را تجربه کردهاند، از دست دادن و به دستآوردن برای هر دو دسته پیش می آید، عشق ورزیدن و متنفر شدن روال معمول هر دو بوده است و البته از این به بعد هم این روال ادامه خواهد داشت.🌻
اما در هر صورت یکی از تصمیمات اصلی انسان در طول زندگی تعیین تکلیف همین اعتقاد است، انسان زمانی آغاز می شود که این تصمیم را می گیرد و تا قبل از آن یا در غفلت است یا در تقلید به سر میبرد، در واقع هنگامی که انسان هوشیار می شود به سر دو راهی انتخاب این اعتقاد رسیده است البته تا قبل از انتخاب آن حیرت زده است، حیرتزدگی و سردرگمی حس پرهیجانی است که دقیقا قبل از گرفتن این تصمیم به انسان دست می دهد، غفلت و تقلید حالات قبل از سردرگمی میباشند و هوشیاری حالت بعد از سردرگمی است، مانند حالت کسی که تازه از خواب بیدار شده یا مانند حالت به کما رفته ای که تازه به هوش آمده. طرفداران هر دو در اعتقاد بر «اصرار بر انتخاب» مشترکند هر دو میگویند که انسان بعد از انتخاب شکفته میشود، بیدار میشود و در بستر زندگی جریان پیدا میکند. هر دو میگویند که انسان از استعدادهایش استفاده می کند، داشتههایش را بکار می گیرد.
🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻
«در بستر زندگی جریان پیدا کنید»
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
https://myket.ir/app/forsat.shorooae.tolooae
کانال #دین
@hashtagden
کتابهای رو در مورد حضرت فاطمه زهرا سلاماللهعلیها نام ببرید تا با خواندن آن معرفت ما نسبت به ایشون بیشتر بشه❗️❗️❗️
در یک تقسیمبندی، آثاری را که راجع به فاطمه تألیف یا جمعآوری شده میتوان به سه دسته مُسنَدنگاری، مَنقَبَتنگاری و زندگینامهنویسی تقسیم کرد.
از میان مسندهایی که شیعیان تدوین کردهاند میتوان به عناوین ذیل اشاره کرد: «مسند فاطمة الزهراء» اثر عزیزالله عطاردی، «مسند فاطمه زهرا» اثر سید حسین شیخ الاسلامی، «نهج الحیاة» (فرهنگ سخنان فاطمه) اثر محمد دشتی، «مسند فاطمه» اثر مهدی جعفری «دلائل الامامة» اثر طبری امامی (کهنترین منبع موجود از مسندنگاریهای شیعه درباره فاطمه)
و از میان مناقبنگاریها میتوان به چند کتاب زیر اشاره کرد:
«مناقب فاطمه الزهراء و ولدها» اثر طبری امامی، «شرح احقاق الحق و ازهاق الباطل» اثر سیدشهابالدین مرعشی نجفی، «فضائل فاطمة الزهراء از نگاه دیگران» اثر ناصر مکارم شیرازی و «فاطمه زهرا از نظر روایات اهل سنت» اثر محمد واصف .
از میان مسندهای اهل سنت درباره فاطمه(س) میتوان به «السقیفه و فدک» اثر جوهری بصری، «من روی عن فاطمه من اولادها» اثر ابنعقده جارودی و «مسند فاطمه» اثر دارقطنی شافعی و از میان مناقبنگاریها میتوان به «الثغورالباسمة فی فضائل السیدة الفاطمة» اثر جلالالدین سیوطی و «اتحاف السائل بما لفاطمة من المناقب و الفضائل» اثر محمد علی مناوی اشاره کرد. 2- برای مطالعه بیشتر در باره زندگانی فاطمه س بخصوص در عرصه های سیاسی و دینی به منابع زیر مراجعه نمایید .
دانشنامه فاطمی(س) زیر نظر علی اکبر رشاد در شش جلد از سوی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی منتشر شده است. در سه جلد نخست این دانشنامه به زندگی، منزلت، سیره و آثار و معارف حضرت فاطمه(س) و در سه مجلد بعدی به مباحث فقهی، حقوقی و اجتماعی زن و خانواده پرداخته شده است. این دانشنامه در سال ۱۳۹۴ش در هفدهمین همایش کتاب سال حوزه برگزیده شده است.
دانشنامهای نیز با عنوان «دانشنامه شهادت حضرت فاطمه(س)» به اهتمام علی لباف از سوی مرکز فرهنگی انتشاراتی منیر منتشر شده است.
عاملی، سید جعفر مرتضی، مأساة الزهراء علیها السلام ، بیروت، دار السیرة، ۱۴۱۸ق.
عاملی، سید جعفر مرتضی، مأساة الزهراء علیها السلام ، رنجهای حضرت زهرا سلام الله علیها / ترجمه محمد سپهری ، قم، تهذیب، ۱۳۸۲ش.
حکمت نامه فاطمى ، پدیدآورنده : محمد محمدی ری شهری و همکار ان ،جمعی از پژوهشگران ، مترجم : محمد مرادی ، محل نشر قم ، ناشر دارالحدیث، ۱۳۹۵
نهج الحیات(فرهنگ سخنان حضرت فاطمه(س))/محمد دشتی/ مؤسسه تحقیقاتی امیرالمؤمنین
بحار الانوار(جلد 43)/محمد باقر مجلسی/ محمد روحانی علی آبادی/ نشر مهام
سیدعزالدین حسینی زنجانی، شرح خطبه حضرت زهرا علیهاالسلام ، ج ۱ و ۲ /
ناصر مکارم شیرازی، زهراترین بانوی جهان
درآمدی بر سیره فاطمی، علی رفیعی،
کریمی جهرمی، سیره و سخن فاطمه(س)، و ذبیح الله محلاتی، ریاحین الشریعة،
ابراهیم امینی، فاطمه بانوی نمونه اسلام.
زندگانی حضرت فاطمه الزهراء(س) و دختران آن حضرت/ سید هاشم رسولی محلاتی/ نشر فرهنگ اسلامی
زندگانی فاطمه زهراء/ سید جعفر شهیدی/ دفتر نشر فرهنگ اسلامی 3-در باره کتاب ( ماساه الزهرا ) تالیف علامه سید جعفر مرتضی عاملی
کانال #دین
@hashtagden
5️⃣ چگونه شوهر خوبی باشم 🌹
شوهری فرصت بهتری برای انجام طاعت خداوند را فراهم می کند. شوهری دوری از گناه است. افرادی که شوهر نشده اند در معرض انواع گناهان هستند؛ از این رو باید تلاش کنند تا در معرض گناهان مختلف قرار نگیرند.
ازدواج کردن و شوهر شدن یکی از بهترین راه کارهای ثروتمند شدن است. این برخلاف تصور تعداد زیادی از مردم است که فکر می کنند، اول باید خانه و امکانات بسیاری را فراهم کنند و بعد از آن به فکر ازدواج باشند. زیرا رسول خدا)ص) به کسانی که دارایی ندارند و فقیر هستند دستور می دهند ازدواج کنند و راه زیاد شدن رزق را ازدواج می دانند. ولی متأسفانه بسیاری از مردم بر خلاف این سخن رسول خدا)ص) عمل می کنند؛ یعنی برای ازدواج خود، فرزندان یا بستگانشان، گام اول تشکیل خانواده را داشتن پول، ماشین، خانه و... می دانند. در حالی که مردان زیادی را از نزدیک می شناسند که قبل ازدواج امکاناتی نداشتند و با توکل بر خدا ازدواج کردند و با تلاش و کوشش به روزی زیادی رسیدند.
عَنْ هِشَامِ بْنِ سَالِمٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ)ع) جاءَ رَجُلٌ إلَی النَّبِی)ص) فَشَکا إلَیهِ الحاجَةَ فَقالَ تَزَوِّج فَتَزَوَّجَ فَوُسِّعَ عَلَیهِ.
از امام صادق)ع) روایت شده است که مردی نزد پیامبر)ص) آمد و از تنگ دستی به او شکایت کرد. پس پیامبر)ص) فرمودند: ازدواج کن. آن مرد ازدواج کرد و به گشایش رسید.
شوهری و همسرداری بهترین فرصت برای جهاد فی سبیل الله است. مردانی که ازدواج می کنند و شوهر می شوند وقتی برای تأمین نفقه و مخارج همسر و فرزندان خود تلاش می کنند، خداوند پاداش مجاهدان در راه خودش را به آن ها عطا می کند. ممکن است توفیق جهاد در راه خدا برای همه فراهم نشود؛ ولی یکی از راه هایی که مردها می توانند به جایگاه مجاهدان برسند، ازدواج و تلاش برای تأمین نفقه حلال برای خانواده است. حتی در شرایطی تلاش در تأمین نفقه حلال برای همسر و خانواده، از جهاد در راه خدا نیز ارزش بیشتری پیدا می کند.
رُوِيَ عَنْ مَوْلَانَا جَعْفَرٍ الصَّادِقِ)ع) أَنَّهُ قَال... طَلَبْتُ نُورَ الْوَجْهِ فَوَجَدْتُهُ فِي صَلَاةِ اللَّيْلِ وَ طَلَبْتُ فَضْلَ الْجِهَادِ فَوَجَدْتُهُ فِي الْكَسْبِ لِلْعِيَالِ وَ طَلَبْتُ حُبَّ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ فَوَجَدْتُهُ فِي بُغْضِ أَهْلِ الْمَعَاصِي... .
امام صادق)ع) فرمودند:... نورانیتِ چهره را جُستم؛ پس، آن را در نمازِ شب یافتم. ثواب جهاد را جُستم؛ پس، آن را در کار کردن برای خانواده یافتم. دوستی خداوند عزّوجلّ را جُستم؛ پس، آن را در نفرت از اهل گناه یافتم... .
📕 کتاب چگونه شوهر خوبی باشیم.
https://myket.ir/app/forsat.shorooae.tolooae
کانال #دین
@hashtagden
6️⃣تا فرصت دارید شروع شوید🏃
غفلت🙍♂️
غفلت، انجام دادنها و ترک کردنهای بی هدف است یا انجام دادن ها و ترک کردن های بی توجه به هدف است. تاحالا شده با کسی برخورد کنید که به شما ابراز علاقه کند؟ ولی شما ندانید که این همه علاقه، برای چه نسبت به شما ابراز می شود یا تا حالا شده پای صحبت عاشقی بنشینید که چیزی، کسی یا حسی را دوست داشته باشد ولی وقتی از او می پرسید برای چه آن را دوست داری؟ به شما بگوید هیچی! همین طوری! و هیچ دلیلی برای آن نداشته باشد، اگر از این انسانها در مورد تنفرشان هم سوال کنید باز جواب قبلی را می شنوید که می گویند هیچی! همین طوری!
انسان هایی که غفلت را تجربه می کنند هنگامی که کاری انجام می دهند یا ترک می کنند اگر از آنها سوال شود برای چه آن را انجام دادید؟ در پاسخ میگویند: دوست داریم! خوشمون میاید! دلمون میخواست! یا هنگامی که از آنها پرسیده شود چرا آن را انجام ندادید؟ جواب میدهند دوستش نداریم! خوشمون نمیاید! دلمون نمیخواست! مثلا برخی از رانندگان جوانی که با سرعت سرصام آور رانندگی میکند یا بعضی از اطرافیانی که معمولا هر غذایی را نمی خورند اگر ازشون بپرسید که چرا موقعی که این غذا را می بیند چندشش می آید؟ می گوید خوشم نمیاد! دوست ندارم! دلم نمی خواد!
انسانی که در غفلت بسر می برد، ممکن است در برخی موارد بهتر از همه کارش را انجام دهد اما این بهترین بودن در این تیپ شخصیتها دوامی ندارد و بعد از این که کاری را شروع می کنند خیلی زود احساس خستگی می کنند و خیلی سریع جا می زنند، کسانی که هدفی ندارند و بدون انجام انتخاب اصلیشان (یعنی اعتقاد به هدفمندی و غیر هدفمندی مجموعه جهان) زندگی می کنند خیلی زود به ورطه پوچی و بیهودگی می افتند و روز به روز غمگینتر می شوند.
شخصی که دچار غفلت شده، رفتنها و آمدنها برایش بی معنی است دوست داشتنها و دشمن داشتنها زود گذر است، معمولا برنامه کاملی ندارند یا معمولا کاری را طبق برنامه تا آخر پیش نمی برند چون موتوری برای حرکت ندارند هنوز حرکت نکرده متوقف می شوند.
شخصیت انسانهای اهل غفلت یا در اشتغال کامل است یا در بی اشتغالی، یا هر چه می بیند سریع انجام می دهد و زود ترک می کند، یا هر موقع تصمیم به ترک کاری می گیرد در دل از انجام آن دست نمی کشد و هر لحظه متمایل است که آن را انجام بدهد، معمول کارهایی که انجام می دهد به اعتقاد خودش بی خودی است، اگر عاشق کسی، چیزی یا حسی بشود لحظهای عاشق می شود یعنی یک فوران آنی در او اتفاق می افتد و همین که به کسی، چیزی یا حسی مشابه می رسد معشوق قبلی را فراموش می کند و حبی نسبت به محبوب قبلی ندارد.
انسان غافل برای خود تصمیم نمی گیرد، اصلا اهل تصمیم گرفتن نیست، وارفتگی و لشی را حس می کند درک درستی از رفتن روز و آمدن شب ندارد شکوفه های بهاری و خزان پاییزی را نمی بیند گرمای تابستان و سرمای زمستان فقط در حد یک تغییر در لباس برای او جا افتاده است تابستان لباس خنک و زمستان لباس گرم و دیگر هیچ. 🌟❄️
انسانهای غفلت زده خیلی سریع به بن بست می رسند همیشه احساس انسانهایی را دارند که به ته کوچههای بنبست رسیدهاند، «هیچی» مفهومی است که با تمام وجود درک می کند و «پوچی» معنایی است که سراسر وجودشان را فرا گرفته است.
شیوههای رسیدن این تیپ انسانها به سردرگمی و حیرت و راه پیدا کردن به دو راهی انتخاب، بستگی به روحیات آنها دارد، پس اگر فکر می کنید دچار غفلت شدهاید یا هنوز در مرحله غفلت بسر می برید و تصمیم گرفتهاید پا به مرحله گمگشتگی بگذارید و خود را دچار حیرت کنید، قویترین و موثرترین اتفاقی که می تواند شما را از غفلت بیرون بکشد و به حالت سردرگمی برساند دیدن پایانها است، لمس کردن مرگها است، حس کردن مردن است، پس در هر موقعیتی که هستید و در هر شهری که زندگی می کنید سراغ پایانههای انسانی را بگیرید، آدرس قبرستان را پیدا کنید، به دیدن انسانهایی بروید که کارشان تمام شده و دیگر در این دنیا نیستند، اگر برای رسیدن به حیرت، قویترین شیوه را انتخاب کردید به این نکته توجه کنید: اگر مرده از هم جنسان باشد یا اگر جسد از فامیلهای نزدمیک و یا نعش کسی باشد که بیشترین ارتباط را با او داشتهاید، شوک قویتر و طولانیتری را از دیدن او دریافت می کنید.
https://myket.ir/app/forsat.shorooae.tolooae
کانال #دین
@hashtagden
📌📌اشعار ناقوسیه آقا امیرالمؤمنین(ع) در کجا ذکر شده؟؟⁉️👇👇👇
حضرت علی (علیه السلام) در این حدیث حقیقت صدای ناقوس کلیسا را بیان فرمودند که به دلیل فصاحت و بلاغت کم نظیر ایشان، اشعارگونه به نظر می رسد:
حَدَّثَنَا صَالِحُ بْنُ عِیسَى بْنِ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدٍ اَلْعِجْلِیُّ قَالَ حَدَّثَنَا أَبُو بَکْرٍ مُحَمَّدُ بْنُ عَلِیِّ بْنِ عَلِیٍّ قَالَ حَدَّثَنَا أَبُو نَصْرٍ اَلشَّعْرَانِیُّ فِی مَسْجِدِ حُمَیْدٍ قَالَ حَدَّثَنَا سَلَمَةُ بْنُ اَلْوَضَّاحِ عَنْ أَبِیهِ عَنْ أَبِی إِسْرَائِیلَ عَنْ أَبِی إِسْحَاقَ اَلْهَمْدَانِیِّ عَنْ عَاصِمِ بْنِ ضَمْرَةَ عَنِ اَلْحَارِثِ اَلْأَعْوَرِ قَالَ:
«بَیْنَا أَنَا أَسِیرُ مَعَ أَمِیرِ اَلْمُؤْمِنِینَ عَلِیِّ بْنِ أَبِی طَالِبٍ فِی اَلْحِیرَةِ إِذَا نَحْنُ بِدَیْرَانِیٍّ یَضْرِبُ اَلنَّاقُوسَ، قَالَ فَقَالَ عَلِیُّ بْنُ أَبِی طَالِبٍ عَلَیْهِ السَّلاَمُ: یَا حَارِثُ أَ تَدْرِی مَا یَقُولُ هَذَا اَلنَّاقُوسُ؟
قُلْت: اَللَّهُ وَ رَسُولُهُ وَ اِبْنُ عَمِّ رَسُولِهِ أَعْلَمُ
قَالَ علیه السلام: إِنَّهُ یَضْرِبُ مَثَلَ اَلدُّنْیَا وَ خَرَابَهَا وَ یَقُولُ لاَ إِلَهَ إِلاَّ اَللَّهُ حَقّاً حَقّاً صِدْقاً صِدْقاً إِنَّ اَلدُّنْیَا قَدْ غَرَّتْنَا وَ شَغَلَتْنَا وَ اِسْتَهْوَتْنَا وَ اِسْتَغْوَتْنَا یَا اِبْنَ اَلدُّنْیَا مَهْلاً مَهْلاً یَا اِبْنَ اَلدُّنْیَا دَقّاً دَقّاً یَا اِبْنَ اَلدُّنْیَا جَمْعاً جَمْعاً تَفْنَى اَلدُّنْیَا قَرْناً قَرْناً مَا مِنْ یَوْمٍ یَمْضِی عَنَّا إِلاَّ أَوْهَنَ [أَوْهَى] مِنَّا رُکْناً قَدْ ضَیَّعْنَا دَاراً تَبْقَى وَ اِسْتَوْطَنَّا دَاراً تَفْنَى لَسْنَا نَدْرِی مَا فَرَّطْنَا فِیهَا إِلاَّ لَوْ قَدْ مِتْنَا قَالَ اَلْحَارِثُ یَا أَمِیرَ اَلْمُؤْمِنِینَ اَلنَّصَارَى یَعْلَمُونَ ذَلِکَ قَالَ لَوْ عَلِمُوا ذَلِکَ لَمَا اِتَّخَذُوا اَلْمَسِیحَ إِلَهاً مِنْ دُونِ اَللَّهِ قَالَ فَذَهَبْتُ إِلَى اَلدَّیْرَانِیِّ فَقُلْتُ لَهُ بِحَقِّ اَلْمَسِیحِ عَلَیْکَ لَمَّا ضَرَبْتَ بِالنَّاقُوسِ عَلَى اَلْجِهَةِ اَلَّتِی تَضْرِبُهَا قَالَ فَأَخَذَ یَضْرِبُ وَ أَنَا أَقُولُ حَرْفاً حَرْفاً حَتَّى بَلَغَ إِلَى مَوْضِعٍ إِلاَّ لَوْ قَدْ مِتْنَا فَقَالَ بِحَقِّ نَبِیِّکُمْ مَنْ أَخْبَرَکُمْ بِهَذَا قُلْتُ هَذَا اَلرَّجُلُ اَلَّذِی کَانَ مَعِی أَمْسِ فَقَالَ وَ هَلْ بَیْنَهُ وَ بَیْنَ اَلنَّبِیِّ مِنْ قَرَابَةٍ قُلْتُ هُوَ اِبْنُ عَمِّهِ قَالَ بِحَقِّ نَبِیِّکُمْ أَ سَمِعَ هَذَا مِنْ نَبِیِّکُمْ قَالَ قُلْتُ نَعَمْ فَأَسْلَمَ ثُمَّ قَالَ لِی وَ اَللَّهِ إِنِّی وَجَدْتُ فِی اَلتَّوْرَاةِ أَنَّهُ یَکُونُ فِی آخِرِ اَلْأَنْبِیَاءِ نَبِیٌّ وَ هُوَ یُفَسِّرُ مَا یَقُولُ اَلنَّاقُوسُ .» (1)⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️
حارث اعور مىگوید:
هنگامى که همراه على علیه السّلام در حیره مىرفتیم، راهبی ناقوس را به صدا در آورد.
على علیه السّلام فرمود: اى حارث خبر دارى که این ناقوس چه مىگوید؟
گفتم: خدا و پیامبر و پسرعموى او آگاهترند.
فرمود: آن صدا مثل دنیا و نابودى آن مىنوازد و مىگوید«لا اله الا اللّه حقا حقا صدقا صدقا».بىگمان دنیا ما را گول زد و به خود مشغول داشت.قلبمان را ربود و ما را در گمراهى افکند.
اى فرزند آدم!آرامآرام.اى فرزند دنیا!بکوب بکوب.اى فرزند دنیا!بیاندوز بیاندوز بیاندوز.دنیا نابود مىشود قرن به قرن.روزى از عمر ما نمىگذرد،مگر آنکه رکنى از ما دچار سستى شود.ما خانه پایدار را ویران کردیم و سراى فناپذیر را وطن گرفتیم.و اکنون نمىدانیم چه کوتاهى کردهایم در آن تا اینکه مرگمان رسد.گفتم اى امیر مؤمنان! آیا مسیحیان این نکته خبر دارند؟فرمود:اگر خبر داشتند عیسى بن مریم را در کنار خدا نمىپرستیدند.!
حارث مىگوید: من پیش دیرانى رفته و گفتم تو را به حق عیسى همان گونه که ناقوس مىنواختى، بنواز. دیرانى گفت: ناقوس مىنواخت نه من.
بعد من کلمه به کلمه گفتم تا به عبارت آخر رسیدم. دیرانی گفت: به حق پیامبرتان سوگند مىدهم،چهکسى این خبر را به تو داده است؟
گفتم همان شخصى که دیروز همراه من بود.
گفت:آیا بین او و پیامبر خویشاوندى است؟
گفتم:آرى،او پسرعموى پیامبر است.
گفت: به حق پیامبرتان سوگند مىدهم که بگو که آیا او این سخن را از پیامبرتان شنیده است؟
گفتم:آرى. بعد دیرانى به اسلام ایمان آورد و گفت به خدا سوگند،من در تورات خواندهام که در آخر سلسله نبوت پیامبرى خواهد آمد که آنچه ناقوس مىگوید را مىتواند شرح دهد.
همانگونه در متن حدیث دیده می شود روایت یادشده شعر نیست و کلام فصیح و بلیغ حضرت باعث شده تا برخی افراد گمان کنندکه حضرت زبان ناقوس را در قالب اشعار بیان فرمودند.
(1) الأمالی (للصدوق) ج۱ ص۲۲۵ ، مجلس چهلم.
کانال #دین
@hashtagden