6️⃣ چگونه شوهر خوبی باشم 🥰
سقف خانواده داری 👪🕌
هر فردی در اجتماع نسبت به دیگران مسئولیت دارد. مسئولیت فرد در خانواده به عنوان اولین نهاد اجتماعی نمود بیشتر و سریع تری دارد. خانواده داری و رسیدگی به خانواده وظیفه ای بر عهده همه اعضای خانواده است. در میان اعضای خانواده پیش و بیش از همه، والدین موظف به خانواده داری هستند.
در این نوشته به خانواده داری و رسیدگی به خانواده توسط شوهر پرداخته می شود. والدین از جمله شوهر مسئول خانواده خویش هستند و نسبت به آن ها در برابر خداوند باید پاسخگو باشند.
قَالَ رَسُولُ اللَّهِ)ص) كُلُّكُمْ رَاعٍ وَ كُلُّكُمْ مَسْئُولٌ عَنْ رَعِيَّتِهِ... وَ الرَّجُلُ رَاعٍ عَلَى أَهْلِ بَيْتِهِ وَ هُوَ مَسْئُولٌ عَنْهُمْ وَ المَرْأَةُ رَاعِيَةٌ عَلَى أَهْلِ بَيْتِ بَعْلِهَا وَ وُلْدِهِ وَ هِيَ مَسْئُولَةٌ عَنْهُمْ... .
پیامبر اسلام)ص) فرمودند: هر یک از شما که [به گونه ای] سرپرست است، درباره زیردستش بازخواست می شود... مرد، سرپرستِ خانواده خویش است و درباره آن ها از او بازخواست می شود. زن نیز سرپرست خانه شوهر خود و فرزندان اوست و درباره آن ها از او سؤال خواهد شد... .
هر چیزی در این دنیا حد و مرزی دارد؛ رسیدگی به خانواده نیز از این قاعده مستثنی نیست. اعضای خانواده باید مراقب باشند که هر کدام از آن ها برای سایر اعضا، زمینه امتحان الهی هستند؛ شوهر برای همسر و همسر برای شوهر، والدین برای فرزندان و فرزندان برای والدین.
زمینه امتحان بودن یعنی هر کدام از اعضای خانواده می تواند زمینه به بهشت رفتن سایر اعضا را فراهم نمایند و همچنین زمینه ساز به جهنم رفتن آن ها شود.
هر انسانی باید تلاش کند وقت خود را در چهار بخش تقسیم کند:
1. مناجات با خدا، نماز و دعا،
2. کسب روزی حلال برای خانواده،
3. معاشرت با برادران و افراد قابل اعتمادی که اشکالات و نواقص زندگی را به او گوشزد کنند و از صمیم قلب اخلاص داشته باشد،
4. لذت ها و کامیابی های حلال.
بخش آخر یعنی لذت های حلال موجب می شود انسان برای انجام سه بخش دیگر نیرو بگیرد و استعدادهایش شکوفا شود.
برخی از حد و مرزها، حد و مرز اجتماعی است. جهاد یکی از حدود و مرزها در خانواده داری است. عده ای زمان جنگ که می رسد خانواده را بهانه قرار می دهند و به جهاد نمی روند. در صورتی که اگر مجاهدت شکل نگیرد امنیتی برای تشکیل خانواده و ارتقای آن فراهم نمی شود. دفاع از دین و وطن و امنیت اجتماعی مهم تر از رسیدگی به خانواده است. وقتی دشمن به وطن یورش آورده و یا دشمن برای نابودی دین قصد از بین بردن هم کیشان را دارد، خانواده در مرتبه دوم قرار می گیرد. چراکه در صورت نابودی دین یا تسلط دشمن بر وطن امکان تربیت صحیح برای هیچ خانواده ای ممکن نیست:
سَیقُولُ لَکَ اَلْمُخَلَّفُونَ مِنَ اَلْأَعْرٰابِ شَغَلَتْنٰا أَمْوٰالُنٰا وَ أَهْلُونٰا فَاسْتَغْفِرْ لَنٰا یقُولُونَ بِأَلْسِنَتِهِمْ مٰا لَیسَ فِی قُلُوبِهِمْ قُلْ فَمَنْ یمْلِکُ لَکمْ مِنَ اَللّٰهِ شَیئاً إِنْ أَرٰادَ بِکمْ ضَرًّا أَوْ أَرٰادَ بِکمْ نَفْعاً بَلْ کٰانَ اَللّٰهُ بِمٰا تَعْمَلُونَ خَبِیراً ﴿الفتح، 11﴾
کسانی از بادیه نشینان که از جنگ [با دشمن] تخلف کردند به زودی [از روی بهانه جویی] به تو می گویند: اموال و خانواده مان ما را به خود مشغول کردند [به این سبب نتوانستیم به جنگ آییم]؛ پس برای ما آمرزش بخواه. با زبان هایشان چیزی می گویند که در دل هایشان نیست. بگو: اگر خدا زیانی یا سودی را برای شما بخواهد چه کسی می تواند در برابر خدا از شما دفاع کند؟ بلکه خدا همواره به آنچه انجام می دهید، آگاه است.
در روز قیامت هر فردی فارغ از روابط و وابستگی هایش مورد بازخواست قرار می گیرد و در برابر خداوند باید پاسخگوی اعمالش باشد. در مرحله اول هیچ پدری نمی تواند به داد فرزندش برسد و هیچ فرزندی نمی تواند به داد والدینش برسد؛ هیچ همسری فایده ای برای شوهرش و هیچ شوهری فایده ای برای همسرش ندارد. حد و مرز خانواده داری در حیطه شخصی زندگی این است که هر شخصی با این که همسر و فرزندان و همه خانواده خود را بسیار دوست دارد ولی نباید برای خوشایندی آن ها مرتکب معصیت شود یا طاعت و واجبی را ترک کند.
کانال #دین
@hashtagden
7️⃣ تا فرصت دارید شروع شوید ✨
تقلید کورکورانه🙍♂️🙍♂️🙍♂️
بعضی انسانها سالهایی از عمرشان در تقلیدکورکورانه می گذرد، شاید عشقی یا تنفری انسان را به تقلیدکورکورانه وا می دارد، ممکن است رنگی در انسان موجی ایجاد کند یا غذایی انسان را به تحرک مجبور سازد یا جاه و مقامی در انسان مستی ایجاد کند چرا که عشق انسان را کر و کور می کند و تنفر در انسان ناشنوایی و نابینایی ایجاد مینماید، شخصیتی که دچار تقلید کوکورانه شده است فکر می کند که دانسته به عمل دست می زند و یا دانسته از عمل دست می کشد ولی در حقیقت جهل و تاریکی او را فرا گرفته، کسی که تقلید کورکورانه می کند خود را به کسی، چیزی، حسی، سمتی و یا رنگی و ... سپرده و آنها را قادر ساخته تا او را در تاریکی و ظلمت به هر ناکجاآبادی بکشانند.
اگر چه کسی که کورکورانه تقلید می کند در حرکت است و در برخی اوقات احساس نشاط می کند ولی این احساس تحرّک تزریقی است چون از خودش نیست از دیگری است. تقلیدِ چشم بسته از دیگران مانند حرکت دادن اتومبیل به وسیله هُل دادن دیگران است، تا آنها اتومبیل را هُل می دهند حرکت می کند ولی همین که دست از هُل دادن برداشتند او هم متوقف می شود، تا زمانی که جذابیت کسی که در دلش محبوبیتی پیدا کرده یا کشش چیزی که او را به سمت خودش می کشاند وجود دارد، او به سمت محبوب و مجذوبش در حرکت است و همین که جذابیت محبوب و کشش مجذوب رنگ ببازد او هم از حرکت باز می ماند و چون مدتهاست از خود حرکتی نداشته، خیلی زودتر از آنچه که فکرش را بکند به ایستایی و توقف می رسد و چون از استعدادها و داشتههای خود استفاده نکرده، خیلی سریع می گندد و اگر هرچه سریعتر چارهای نیندیشد، تبدیل به باتلاق می شود، آب متعفنی که از حرکت ایستاده و راکد شده است.
کسی که چشم بسته به دنبال این و آن به راه می افتد سردرگمیش موقتاً برطرف می شود ولی همین که تنها می شود سردرگمی به سراغش می آید و او را از حرکت باز می دارد و احساس رکود آزارش می دهد. تقلید کورکورانه بدل انتخاب است، در حقیقت انتخاب بدلی است نه انتخاب خود شخص بلکه انتخاب دیگری است برای شخص. بدلیّت تقلید کورکورانه خیلی از انسانها را به اشتباه انداخته خیلیها را به هدر داده، تلف کرده. تقلید کورکورانه انتخاب یک بیراهست که هم طرفداران جهان هوشمند و هم طرفداران جهان غیرهوشمند با آن مخالفند و در بیراهه بودن آن تردیدی ندارند، تقلیدکورکورانه اگر چه لذت بخش است و راحت بدست می آید ولی هرچیزی که راحت و لذت بخش باشد قابل اطمینانتر نیست.
بعضی از انسانها با هدف کمک، دست دیگری را گرفته و او را به تقلید وا میدارند و به هر طریقی که هست او را با تقلید به حرکت در میآورند، عدهای هم به خاطر سود خودشان انسانها را به تقلید کورکورانه میکشند البته سود یک نردبان دو طرفه است که یک طرف آن تقلیدکننده است و یک سر آن تقلید شونده. امکان شروع از هر طرفی برای هر دو وجود دارد هرکدام سود خود را در تقلید کورکورانه ببینند شروع میکنند اما تقلید کورکورانه نردبان مطمئنی نیست انسان را به بالا نمیبرد تا به قله برساند بلکه اگرهم انسان را بالا ببرد برای به زمین کوبیدن است برای شکستن و خرد کردن است نه تعالی و ارتقاء.
برخی انسانها به خاطر ترس به این بیراهه تن در میدهند، ترس از تنهایی، ترس از خود، ترس از ظلمت، ترس از بیراهه، ترس از تحقیر، ترس از سرزنش، ترس از خیلی چیزها انسان را به تبعیت چشم و گوش بسته وامیدارد، تمایل گذشتن سریع از وادی سردرگمی و حیرت در دورن همه انسانها وجود دارد، ترس، مکانیزم اعتماد به دیگران را دچار اختلال میکند دقیقا همان مقدار که در مواقع ترسناک انسان به کسانی که اعتماد نداشته است امکان بروز اعتماد زود هنگام وجود دارد به همان میزان در مواقع ترسناک امکان از دست دادن اعتماد به انسانهایی که اعتماد داشته وجود دارد و افزایش یا کاهش غیر معمول ترس در زندگی به دلایل مختلف است. در این حال شخص خیلی زود به افرادی که قبلا اعتماد نداشته اعتماد میکند و مانند انسانی که در حال غرق شدن در آب است و به هر چیزی میچسبد و خیلی سریع به خاطر ترس از غرق شدن دست و پا میزند. این در صورتی است که با همین دست و پا زدن سریع، آبهای زیرپای خود را خالی کرده و سرعت غرق شدن را افزایش میدهد و همین ترس که باید از ورودش به قسمتهای عمیق آب جلوگیری میکرد الان علت افزایش سرعت غرق شدنش میشود، و تقلید کورکورانه از اشخاص بر اثر ترس هم همین گونه عمل میکند، هر چه تقلید فراگیرتر میشود، مقلد دچار انحطاط بیشتری میشود و دست تمنای فرد را بیش از پیش به طرف دیگران دراز میکند.
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
https://myket.ir/app/forsat.shorooae.tolooae
کانال #دین
@hashtagden
هدایت شده از حوزه توییت (توییتر طلاب)🇵🇸
🚨#مهم
⚠️ اگر تمام فعالان مجازی انقلاب در نرم افزار گوگل پلی به برنامه اینستاگرام پایین ترین امتیاز یعنی یک را بدهند این عمل باعث کاهش شدید امتیاز اینستاگرام در گوگل پلی شده و در پی آن ارزش سهام کمپانی فیسبوک (مالک اینستاگرام در بورس ریزش پیدا خواهد کرد و متعاقبا ضرر زیادی برای سهام داران خواهد داشت )
🔹 این ترفند برای اولین بار توسط کاربران فلسطینی در اعتراض به بایکوت یکی از فعالان اجتماعی فلسطینی انجام دادند و بلافاصله فیسبوک دست از خباثت برداشت و عذرخواهی کرد.
📱لینک اینستاگرام در گوگل پلی 🔻
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.instagram.android
خودم انجام میدم حتما!
@HozeTwit
6.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📌ما اختیارا نمی خواهیم سلمان و ابوذر و مقداد بشویم❗️❗️❗️❗️
مرحوم آیت الله بهجت
راه حل این همه خمودی و کسالت چیست؟؟
کانال #دین
@hashtagden
🔮 رشته های چادر حضرت زهرا(سلام الله علیها) وسیلۀ شفاعت محبین ایشان
فَيُنَادِي مُنَادِي رَبِّنَا يَا أَيُّهَا الْمُحِبُّونَ لِفَاطِمَةَ تَعَلَّقُوا بِأَهْدَابِ مِرْطِ فَاطِمَةَ...
🔰🔰🔰
«عن أَبِي مُحَمَّدٍ الْعَسْكَرِيِّ أَنَّهُ قَالَ قِيلَ لِأَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ هَلْ لِمُحَمَّدٍ آيَةٌ مِثْلُ آيَةِ مُوسَى فِي رَفْعِهِ الْجَبَلَ فَوْقَ رُءُوسِ الْمُمْتَنِعِينَ عَنْ قَبُولِ مَا أُمِرُوا بِهِ؟ فَقَالَ أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ إِي وَ الَّذِي بَعَثَهُ بِالْحَقِّ نَبِيّاً مَا مِنْ آيَةٍ كَانَتْ لِأَحَدٍ مِنَ الْأَنْبِيَاءِ مِنْ لَدُنْ آدَمَ إِلَى أَنِ انْتَهَى إِلَى مُحَمَّدٍ إِلَّا وَ قَدْ كَانَ لِمُحَمَّدٍ مِثْلُهَا أَوْ أَفْضَلُ مِنْهَا..قَالَ رَسُولُ اللَّهِ لِهَذِهِ الْفِرْقَةِ الثَّانِيَةِ لَمَّا آمَنُوا: يَا عِبَادَ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ أَغَاثَكُمْ بِتِلْكَ الْمَرْأَةِ أَتَدْرُونَ مَنْ هِيَ؟ قَالُوا: لَا. قَالَ: تِلْكَ تَكُونُ ابْنَتِي فَاطِمَةَ، وَ هِيَ سَيِّدَةُ نِسَاءِ الْعَالَمِينَ. إِنَّ اللَّهَ تَعَالَى إِذَا بَعَثَ الْخَلَائِقَ مِنَ الْأَوَّلِينَ وَ الْآخِرِينَ نَادَى مُنَادِي رَبِّنَا مِنْ تَحْتِ عَرْشِهِ يَا مَعْشَرَ الْخَلَائِقِ غُضُّوا أَبْصَارَكُمْ لِتَجُوزَ فَاطِمَةُ بِنْتُ مُحَمَّدٍ سَيِّدَةُ نِسَاءِ الْعَالَمِينَ عَلَى الصِّرَاطِ. فَتَغُضُّ الْخَلَائِقُ كُلُّهُمْ أَبْصَارَهُمْ فَتَجُوزُ فَاطِمَةُ عَلَى الصِّرَاطِ. لَا يَبْقَى أَحَدٌ فِي الْقِيَامَةِ إِلَّا غَضَّ بَصَرَهُ عَنْهَا إِلَّا مُحَمَّدٌ وَ عَلِيٌّ وَ الْحَسَنُ وَ الْحُسَيْنُ وَ الطاهرين[الطَّاهِرُونَ]مِنْ أَوْلَادِهِمْ فَإِنَّهُمْ مَحارِمُها. فَإِذَا دَخَلَتِ الْجَنَّةَ بَقِيَ مِرْطُهَا مَمْدُوداً عَلَى الصِّرَاطِ طَرَفٌ مِنْهُ بِيَدِهَا وَ هِيَ فِي الْجَنَّةِ وَ طَرَفٌ فِي عَرَصَاتِ الْقِيَامَةِ فَيُنَادِي مُنَادِي رَبِّنَا يَا أَيُّهَا الْمُحِبُّونَ لِفَاطِمَةَ تَعَلَّقُوا بِأَهْدَابِ مِرْطِ فَاطِمَةَ سَيِّدَةِ نِسَاءِ الْعَالَمِينَ فَلَا يَبْقَى مُحِبٌّ لِفَاطِمَةَ إِلَّا تَعَلَّقَ بِهُدْبَةٍ مِنْ أَهْدَابِ مِرْطِهَا حَتَّى يَتَعَلَّقَ بِهَا أَكْثَرُ مِنْ أَلْفِ فِئَامٍ وَ أَلْفِ فِئَامٍ. قَالُوا وَ كَمْ فِئَامٌ وَاحِدٌ؟ قَالَ أَلْفُ أَلْفٍ يُنْجَوْنَ بِهَا مِنَ النَّارِ.» امام حسن عسکری فرمود: از امیرمومنان سؤال شد که آیا برای حضرت محمد نشانه ای[معجزه ای] همانند معجزۀ موسی هست؟ چرا که موسی کوه را بلند کرد و بر سر کسانی که از اوامر الهی امتناع مینمودند قرار داد. امیر المومنین فرمود: بله به آن خدایی که او را به حق به پیامبری مبعوث فرمود؛ از زمان آدم تا زمان پیامبر هر معجزه ای که انبیا داشته اند، مثل آن یا برتر از آن را حضرت محمد داشته است…[سپس حضرت معجزات پیامبر را در مورد کسانی که از قبول دعوت ایشان ممانعت میکردند را بیان فرمودند تا آن جا که فرمود:] پیامبر اکرم به گروه سوم که ایمان آوردند فرمود: ای بندگان خدا به درستی که خداوند به وسیلۀ این زن از شما فریاد رسی مینماید. آیا میدانید او کیست؟ گفتند: نمیدانیم. پیامبر اکرم فرمود: آن زن، دخترم فاطمه است و او برترین زنان از ابتدا تا انتهای عالَم است. هنگامی که خداوند در روز قیامت تمام مخلوقاتش از اوّلین و آخرین را بر میانگیزد و از قبورشان بیرون میآورد منادی از زیر عرش الهی ندا میکند که ای گروه خلائق چشمان خویش را ببندید تا این که فاطمه دختر محمد سَرور زنان عالَم از صراط بگذرد. همۀ مردم چشمانشان را میبندند تا این که حضرت زهرا از صراط عبور میفرمایند. در عرصۀ قیامت احدی باقی نمیماند مگر این که چشمانش بسته میشود و فقط چشمان محمد و علی و حسن و حسین و طاهرین از فرزندان حضرت زهرا باز میباشد و به درستی که ایشان محارم حضرت زهرا است. پس هنگامی که حضرت زهرا [قبل از همه، حتی انبیا] وارد بهشت میگردند چادر ایشان بر روی صراط کشیده میشود و بر صراط پَهن میشود که یک طرف چادر به دست حضرت فاطمه هستند و حال این که حضرت در جایگاه خویش در بهشت هستندو یک طرف چادر نیز در عرصات قیامت است. در این هنگام منادی از طرف پروردگار ندا میدهد که ای دوستداران فاطمه به رشتههای چادر فاطمه آویزان شوید و باقی نمیماند از محبین حضرت زهرا مگر این که هر کدام به رشتهای از رشتههای چادر آن حضرت آویزان میگردد تا این که بیشتر از هزار فئام و هزار فئام به چادر حضرت آویزان میشوند. اصحاب گفتند یا رسول الله، یک فئام چند نفر است؟ پیامبر اکرم فرمود: هزار هزار [یک میلیون] و همۀ ایشان به سبب چادر حضرت زهرا از آتش جهنم نجات پیدا میکنند.
📚 تفسير امام عسكری، ص۴۳۴؛
بحار الأنوار، علامه مجلسی، ج۸، ص۶۸ و ج۱۷، ص۲۴۳؛
مجمع النورين، شيخ ابو الحسن مرندی، ص۱۷۱.
سخنرانی استاد گنجی
#حدیث_فاطمی
کانال #دین
@hashtagden
📌 #ارزش_شناخت_فاطمه_علیها_السلام
1⃣ امام صادق علیه السلام می فرمایند:
«… فمن عرف فاطمه حق معرفتها فقد ادرک لیله القدر؛
هر کس به شناخت حقیقی فاطمه علیها السلام دست یابد، بی گمان شب قدر را درک کرده است .»
بحارالانوار، ج 43، ص 65 .
#حدیث_فاطمی
کانال #دین
@hashtagden
👌 آثار محبت به فاطمه علیها السلام
2. پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله می فرمایند:
«من احب فاطمه ابنتی فهو فی الجنه معی ومن ابغضها فهو فی النار؛
هر کس فاطمه علیها السلام دخترم را دوست بدارد، در بهشت با من است، و هر کس با او دشمنی ورزد، در آتش [دوزخ] است .»
بحارالانوار ، ج 27، ص 116
#حدیث_فاطمی
کانال #دین
@hashtagden
اطاعت از فاطمه علیها السلام
3 . امام باقر علیه السلام می فرمایند:
«… ولقد کانت – علیها السلام – مفروضه الطاعه علی جمیع من خلق الله من الجن والانس والطیر والوحش والانبیاء والملائکه … ؛
اطاعت از فاطمه علیها السلام بر تمامی آفریدگان خدا از جن و آدمیان و پرندگان و وحوش و پیامبران و فرشتگان واجب است .»
دلائل الامامه، ص 28 .
#حدیث_فاطمی
کانال #دین
@hashtagden