هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
📌سرمایهداری نئولیبرال، قیمت جهانی بنزین و برق مصرفی مردم را ضربدر نرخ دلار میکند و مابهالتفاوت رقم حاصل شده با قیمت ریالی این اقلام را #یارانه_پنهان مینامد.
سپس میخواهد #عدالت برقرار کند: گران کند و یارانه نقدی بدهد.
موضع کاندیداهای ریاستجمهوری درباره این تعریف از عدالت چیست؟
@syjebraily
«یکی از راههای منزوی کردن تودهی مردم در عرصهی سیاست و تصمیم گیری و سرنوشت سازی، همین است که کاری بکنیم مردم آنقدر صبح تا شب به فکر مسائل اقتصادیشان باشند که اصلا یاد مسائل سیاسی نباشند.
این سیاست اقتصاد قِسطی که رژیم، کارمندان و کارکنان و کارگرها را دچارش میکرد، همین بود. همین حالا مکرر کارمندان دولت، به خصوص آنهایی که از قشرهای ضعیفند، فیشهای حقوق ماهیانهشان را میآورند، میبینید حقوقشان در فیش چهارهزار و هفتصد تومان نوشته شده، آخر ماه دریافتی شان، 350 تومان است. یعنی چهارهزار و 350 تومان آن پیشخور شده است. یک کارمند با 350 تومان چه میتواند بکند؟ باید بدود دنبال بقیهاش. دائما دوندگی برای پول دراوردن. حالا این چهارهزار و 350 تومان، بالای چه رفته؟ بالای ضروریات زندگی؟ نه، تلویزیون رنگی خریده، یخچالش را عوض کرده، جاروی برقی بهتر خریده، فرشش را عوض کرده، مبلش را عوض کرده، احیانا خانه ای هم خریده، بهترینش آن است که یک خانهای خریده باشد که خودش را از شر اجاره خانه خلاص کرده باشد، یا اتومبیل خریده است.»
شهید بهشتی_نظام اقتصادی در اسلام_صفحه 43
📎 @hassanabbasi1374
حسن عباسی
«یکی از راههای منزوی کردن تودهی مردم در عرصهی سیاست و تصمیم گیری و سرنوشت سازی، همین است که کاری
اقتصاد قسطی، دقیقا همان کاری است که امروز سرای ایرانی و شهر لوازم خانگی و فروشگاههای بزرگ انجام میدهند، یعنی فروش قسطی کالا بدون پیش پرداخت که باعث میشود طبقه متوسط و بیشتر طبقات ضعیف جامعه برای اینکه در مسابقه تجمل گرایی و مصرف گرایی از دیگران عقب نمانند، وسایلی را که اصلا نیازی به آن ندارند، خریداری کنند و بعد برای پرداخت اقساط آن مجبور باشند کل سال را اضافه کاری کنند یا از برخی نیازهای ضروری خانواده چشم پوشی کنند.
📎 @hassanabbasi1374
نکات مثبت و منفی صحبت های #زاکانی در برنامه صف اول :
نکات مثبت:
۱_در مبارزه با فساد، اصلاح طلب و اصولگرا نمیشناسم
نکات منفی:
۱_ افتخار کردن به ساخت ۲۰۰ هزار واحد مسکونی در مساحت ۱۰۰۰ هکتاری( که مساوی است با تراکم ۷۰۰ نفر در هکتار درحالیکه همین الان تراکم تهران ۱۵۰ نفر در هکتار است، یعنی افزایش ترافیک، آلودگی هوا و مشکلات اجتماعی و فرهنگی ...)
۲_نام بردن از دکتر علی آبادی(وزیر صمت که مدافع سرسخت واردات است)، دکتر اسماعیلی (وزیر فرهنگ) و صولت مرتضوی (وزیر کار که مخالف افزایش حقوق کارگران است) به عنوان شخصیت های کلیدی در دولت خود.
#انتخابات۱۴۰۳
🖋 حسن عباسی
📎 @hassanabbasi1374
نکات مثبت و منفی صحبتهای #جلیلی در گفتگوی ویژه خبری:
نکات مثبت:
۱_فاصلۀ تخصیص و تامین ارز برای واردکنندگان، بازار ارز را مختل میکند.
واردکننده برای اینکه کارش را زود انجام بدهد قبل از تامین ارز میرود از بازار ارز میخرد. بعد از اینکه ارز گرفت میرود آن را در بازار آزاد میفروشد. این خودش بازار را دچار تلاطم میکند.
۲_دولت مقتدر دولتی است که بتواند بر پولی که در کشور درحال گردش است حمکرانی لازم را داشته باشد
۳_برخی بانکهای خصوصی از جیب مردم خلق پول میکنند، بعد آن را به شرکتهای زیرمجموعه خودشان و مشتریان بزرگ که لزوماً در کار تولید نیستند تسهیلات میدهند
۴_مالیات صرفا منبع درآمد نیست، بلکه ابزاری است برای سیاست گذاری و نظم دادن به بازار
۵_برای مسکن کمبود زمین نداریم، مشکل مسکن به علت انحصار زمین است
۶_مسکن فقط خوابگاه نیست، باید یک محل آرامشی باشد در کنار آمایش سرزمینی و کشاورزی و صنایع و دریا تا بتواند اهداف کلان را تامین کند ، فقط نباید به محاسبات کمی مثل متراژ و هزینه ساخت اهمیت داد، بحث معماری و محله و همسایه و ... هم مهم است
۷_چرا باید نفت را بفروشیم؟ نفت را باید به فرآورده تبدیل کرد و بعد به صنایع پایین دست پتروشیمی تبدیل کنیم، باید به جایی برسیم که نفت بخریم و به فرآورده تبدیل کنیم.
۸_سرمایههای مردم به جای اینکه برود در بازار سکه و ارز و ... باید جذب شود برای ساخت پتروپالایشگاهها و مردم را در این پروژه ها شریک کرد
نکات منفی:
۱_تقلیل حاکمیت ریال به حکمرانی بر ریال (و صحبت نکردن از حذف رقبای ریال و جهانی سازی قیمتها و دلاری فروشی مواد اولیه)
۲_تقلیل مردمی سازی اقتصاد به واگذاری شرکتها به افراد دارای صلاحیت (و صحبت نکردن از بحث تعاونی و یا قراردادن ابزار کار در اختیار افراد دارای توانایی کار)
۳_مدیریت مصرف انرژی از طریق طرح وان و اختصاص انرژی به کدملی ( که منجر به گرانی انرژی و تورم و فشار به اقشار ضعیف میشود)
#انتخابات۱۴۰۳
🖋 حسن عباسی
📎 @hassanabbasi1374
« این آدمی که صبح تا شب دنبال این مبالغ کوچک میگردد، کی وقت فکر کردن به مسائل سیاسی را دارد؟ کی وقت دارد اصلا روزنامه بخواند، اخبار بشنود و در جلسات تجزیه و تحلیل سیاسی شرکت کند؟ جزء برنامه های ما که همین حالا هم شروع کردهایم این است که افراد این کشور هفته ای حداقل یک جلسه و اگر بشود بیشتر، در جلسات بحث و تحلیل سیاسی شرکت کنند. شنیدن اخبار رادیو و امثال آن کافی نیست. حتی شنیدن و گوش دادن یا دیدن جلسات مناظره تلویزیونی کافی نیست. باید خودشان در جلسات بحث شرکت کنند تا قدرت تحلیل پیدا کنند. این وقتی محقق میشود که ما برای آنها وقت آزاد بگذاریم تا بتوانند در رهبری کشور شرکت کنند، یعنی سهمی را که هر انسانی در هدایت امور سیاسی کشور دارد، درست ایفا کنند. حتی اگر میخواهند کسانی را برای کارها انتخاب کنند، این انتخاب از روی شناسایی و آگاهی باشد، فرصت تحقیق کردن پیرامون انتخاب شوندگان را داشته باشند. اینها وقت و فراغت میخواهد. پس برنامه اقتصادی باید این وقت و حتی فراغت خاطر را به آنها بدهد.»
شهید بهشتی_ نظام اقتصادی در اسلام_صفحه ۴۴
#اصل۴۳_قانون_اساسی
#بند۳_اصل۴۳
📎 @hassanabbasi1374
هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
دولت باید اسنپ رو بخره و واگذار کنه به تمام راننده ها...
اساسا این یکی از وظایف دولت است که زیرساخت های حمل و نقل عمومی را آماده کند
آسفالت و جاده و این همه هزینه کرده
چرا باید در اختیار بخش خصوصی قرار بگیره همه این امکانات عمومی؟
باید در اختیار "مردم" قرار بگیره به شکل تعاونی
و بسیاری از پلتفرم های مشابه...
#سرمایه_داری_پلتفرمی
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
برنامهی صف اول با حضور دکتر جلیلی رو دیدم
متاسفانه سطح سوالات انقدر پایین بود که هیچ نکتهی مهمی از توش در نمیومد
سوالات طوریه که تقریبا همه نامزدها جوابهای مشابه میدن
هدایت شده از محمدجواد توکلی- یادداشتهای اقتصادی
🌀تمایل انتخاباتی به بازارگرایی افراطی
🔹 تسلط گفتمان اقتصاد لیبرالی باعث شده که بسیاری در گفتمان انتخاباتی این ایده را مطرح کنند که برای همه چیز از جمله انرژی باید بازار درست کنیم، بازاری که در آن فقرا و اغنیا به مبادله سهم مساوی خود از انرژی بپردازند. به نظر آنها فقرا در این بازار مبادله کلی نفع میکنند و عدالت محقق میشود.
🔻 این بازار عملا فقرا را هم ذی نفع افزایش قیمت انرژی می کند، چرا که آنها هم میخواهند از این محل یارانه بیشتری کسب کنند. ثروتمندان برای اینکه از قافله عقب نمانند اگر چند ریالی به فقرا بابت خرید گرانتر سهم انرژیشان می دهند، در آن طرف هزاران تومان روی اجناسشان میکشند و همان چند ریالی که به فقرا دادند را از حلقومشان بیرون میکشند. و این گونه این بازار موهومی نه تنها عدالت را محقق نمیکند، بلکه آن را تضعیف میکند.
✍️توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
هدایت شده از وحید یامین پور
خسارت کدورت و تفرقه میان جبهه انقلاب چهبسا از خسارت شکست سیاسی بیشتر است. فتنهی پیشروی ما که شعلهاش ایمان و اخوت ما را خواهد سوزاند، کینه و حقد و بددلی میان برادران است. هيزم این آتش نباشیم.
#بشنو_از_نی
نکات مثبت و منفی صحبتهای #قالیباف در میزگرد فرهنگی:
✅نکات مثبت:
باید حکمرانی بر فضای مجازی داشته باشیم.
محدودیت در فضای مجازی برای نبود ولنگاری و مصونیت است.
❌نکات منفی:
در خصوص رشد قارچ گونهی مگامال ها و برج سازی ها و عوارض فرهنگی اجتماعی آنها در دوره شهرداری، پاسخ روشنی نداده و گفتند این پروژه ها براساس طرح تفصیلی انجام شده و پیوست فرهنگی داشته است.
#انتخابات۱۴۰۳
🖋 حسن عباسی
📎 @hassanabbasi1374
هدایت شده از بازگشت || محمدامین رضایی
🔻در گفتگوی اقتصادی با آقای #پزشکیان چند کاغذ به او دادند تا یک سری اعداد و آمار را بخواند(قبلا گفته بودم) آنقدر مسلط نیست که مخاطب عام هم میفهمد، عجیب توی ذوق میزند.
آخرش هم کاغذها را گذاشت کنار و گفت:معلوم است اقتصاد را به من بدید خراب میکنم، باید به کارشناس داد،من متخصص نیستم:))
✍ #محمدامین_رضایی
@m_amin_rezai
eitaa.com/joinchat/3252879362C12bea3a2ca