@khosravi1253✍
📥 سوال:
غیبت را تعریف کنید.؟
📤 پاسخ:
✍ امام خمینی:
اگر صفتی ناروا در شخص مؤمن باشد و یا کار خلافی انجام داده باشد که دیگران از آن بیاطلاعند و دوست ندارد کسی آن را برای دیگران بازگو کند، بازگو کردن آن در غیاب او پیش دیگران، به قصد تنقیص و عیبجویی غیبت است و چنین کاری برای گوینده و شنونده حرام است.
✍ آیت الله خامنه ای:
غيبت آن است كه پشت سر مسلمان و مؤمن عيب مستور او (امرى که مستور عرفى است) گفته شود که حقیقت دارد، لکن اگر او مطلع شود ناراحت میشود، مشروط به اينكه به قصد تنقيص باشد، يا در نزد عرف تنقيص بهحساب آيد.
✍ آیت الله بهجت:
هر چه از عیوب مخفی مؤمن باشد و او را ناراحت کند از موارد غیبت است.
✍ آیت الله مکارم:
غیبت آن است که عیب پنهان کسی را پشت سر او بگویند.
✍ آیت الله سیستانی:
غیبت حرام است و منظور از غیبت این است که انسان عیب پنهانی شیعهی دوازده امامی را در غیاب و پشت سرش نزد دیگری یاد کند، چه به قصد اهانت و پایین آوردن شخصیت او باشد و چه بدون این قصد باشد و اگر به قصد اهانت و توهین عیب وی را اظهار نماید، دو گناه مرتکب شده است. فرقی ندارد در این که آن عیب در اندام فرد باشد یا در نسب و خاندانش یا در عملکرد و رفتار یا اخلاقش باشد یا در سخنان و گفتارش یا در امور دینی یا دنیوی باشد. همچنین فرقی ندارد آن عیب را به کنایه یا صراحت بگوید؛ نیز فرقی نمیکند یاد کردن عیب با گفتار باشد یا نوشتار یا با عملی باشد که آن عیب را بفهماند (مثل اشاره با سر، حرکات دست یا چشم یا ارائهی آن به دیگری از طریق پخش از نوار، سیدی، فیلم ویدیویی، پیامک، بلوتوث و مانند آن ...). بنابراین غیبت تنها یک گناه زبانی نیست و دامنهی وسیعی دارد.
📚 منابع:
استفتائات، امام، ج 2، سال 1380، ص 618-619، س 9 و 13. سایت leader . ir ، قسمت مسائل فرهنگی و اجتماعی، م 429، بخش استفتائات جدید، قسمت غیبت. استفتائات، مکارم، ج 1، سال 1390، ص 137، م 552. استفتائات، بهجت، ج 4، ص 560، س 6467.
@hawza_Ahkam
@hawza_Ahkam
🔴عکس یادگاری با حاج قاسم داشتن ملاک نیست
ملاک اینه عکس حاج قاسم عمل نکنی
*فطرس*
@hawza_Ahkam
@hawza_Ahkam
🌷🕊💐🌹💐🕊🌷
🌹 #پیامکی_از_بهشت 🌹
ای مسئولین خدای ناکرده هدف انقلاب را فدای مقامتان نکنید شما در هر مرتبه ای که باشید در حکم نماینده اسلام و انقلاب و مردم هستید ، از امام بیاموزید که گفت من خادمی بیش نیستم ، آگاه باشید و یکدیگر را تضعیف نکنید و با هم متحد و در یک خط باشید و جلوی خطهای انحرافی را بگیرید .
🕊 #شهید_والامقام 🕊
🌹 #فرج_اله_دیده_بان🌹
✋ #سلام_به_دوستان_شهداء ✋
🌺 #روزتان_شهدایی 🌺
زنان اگر بخواهند کنار مردان نماز جماعت بخوانند.
✍مکارم شیرازی :
بدون حایل نماز باطل است.
✍سیستانی:
بدون حایل نماز به احتیاط واجب باطل است.
✍رهبری:
بدون حایل نماز صحیح ولی مکروه است. البته بنابراحتیاط واجب یک وجب فاصله زنان با مردان لازم است.
س. در نماز جماعت مانند حرم مطهر رضوی و یا نماز جمعه گاهی اتفاق میافتد که اتصال آقایان به جماعت توسط بانوان انجام میگیرد، آیا اشکال دارد؟
✍رهبری:
اشکال ندارد.(سایت)
@hawza_Ahkam
@hawza_Ahkam
زن و مرد چه محرم چه نامحرم اگر می خواهند همزمان نماز بخوانندچه فرادا چه جماعت، به فتوای:
✍آیت الله مکارم (فتوا) و
✍آیت الله سیستانی(احتیاط واجب)
زن باید عقبتر بایستد وگرنه نماز باطل است، مگر بینشان حداقل ۵متر فاصله باشد.
اما
✍مقام معظم رهبری:
می فرمایند یک وجب فاصله بینشان باشد کافی است و نمازشان صحیح است.
❇️ با توجه به نظری احتیاطی آیت الله سیستانی مقلدین ایشان می توانند به رهبری رجوع کنند.
@hawza_Ahkam
@hawza_Ahkam
🔴شهادت ۳ مرزبان در درگیری با اشرارمسلح در سردشت
🔹در درگیری مسلحانه مرزبانان هنگ مرزی سردشت با اشرار مسلح ۳ نفر از مرزبانان به شهادت رسیدند.
@hawza_Ahkam
@hawza_Ahkam
فضیلت نماز جماعت
✍سیستانی
مسأله ۱۶۸۲. کسی که در نماز به حدّی وسواس دارد که موجب باطل شدن نمازش میشود و فقط در صورتی که نماز را با جماعت بخواند، از وسواس راحت میشود، باید نماز را با جماعت بخواند.
مسأله ۱۶۸۳. اگر پدر یا مادر به فرزند خود امر کند که نماز را با جماعت بخواند، احتیاط مستحب است که نماز را به جماعت بخواند، البتّه اگر امر و نهی پدر یا مادر از روی دلسوزی نسبت به فرزند باشد و مخالفتش موجب اذیّت آنان شود، مخالفت نمودن فرزند حرام می باشد.
@hawza_Ahkam
@hawza_Ahkam
#احکام_حیض_جنابت_نفاس
🔸پرسش: خواندن و یا حفظ قرآن در ایام حیض یا جنابت یا نفاس چه حکمی دارد؟
🔹پاسخ: خواندن یا حفظ قرآن کریم برای حائض یا جنب و یا نفساء اشکال ندارد، مگر آیاتی که سجده واجب دارند.
و سجده های واجب در سوره (سجده) آیه پانزدهم و سوره (فصلت) آیه سی و هفتم و سوره (النجم) آیه شصت و دوم و سوره (علق) آیه نوزدهم می باشند.
📚استفتائات سایت آیت الله سیستانی
@hawza_Ahkam
@hawza_Ahkam
#غسل_جمعه
🔸پرسش: وقت انجام غسل جمعه از چه وقتی آغاز می شود و تا چه زمانی ادامه دارد؟
🔹پاسخ: وقت آن از اذان صبح جمعه تا غروب آفتاب جمعه میباشد و بهتر آن است كه نزدیک ظهر به جا آورده شود و اگر تا ظهر جمعه انجام نشود، بهتر آن است كه بدون نیّت اداء و قضاء تا غروب به جا آورده شود و اگر فرد در روز جمعه تا غروب غسل نكند مستحب است بعد از آن در شب شنبه یا روز شنبه تا غروب آفتابِ روز شنبه قضای آن را به جا آورد هرچند بهتر است قضای غسل جمعه را در شب شنبه انجام نداده و آن را در روز شنبه در فاصله زمانی اذان صبح تا غروب به جا آورد و كسی كه میداند در روز جمعه، آب پیدا نخواهد كرد میتواند روز پنج شنبه یا شب جمعه، غسل را رجاءً انجام دهد ولی این غسل جمعه که رجاءً انجام میشود کفایت از وضو نمیکند.(آیت الله سیستانی)
📚رساله جامع، مسئله 463
@hawza_Ahkam
@hawza_Ahkam