﷽؛
💎 نظر دفتر #آیتاللهالعظمیشبیریزنجانی درباره مبلغ #زکاتفطره و #کفاره
#فطریه نفری #25هزار تومان/ #کفارهعذری برای هر روز #6500 تومان
🔻توضیحات :
❖ شخصی که پرداخت زکات فطره بر او واجب است باید برای خودش و کسانی که نانخور او هستند ، هر نفری یک صاع (تقریبا #3کیلو و #600گرم) از خوراکیهای رایج در منطقه خود (مانند گندم ، برنج و ...) یا مبلغ آن را به عنوان فطریه بپردازد .
دفتر #آیتاللهالعظمیشبیریزنجانی ، مبلغ #25هزار تومان را بابت #فطریه هر نفر (بهحساب قیمت گندم) تعیین کرده است .
❖ با توجه به اینکه قیمت گندم و برنج در شهرهای مختلف ، ممکن است اندکی متفاوت باشد ، لذا مؤمنین میتوانند معادل مقادیر مذکور را بر طبق قیمت محل زندگی خود ، محاسبه و پرداخت نمایند .
❖ کفاره افطار غیر عمدی برای هر روز ، یک مد طعام (حدود #900گرم بهحساب گندم) است که در صورت اطمینان میتوان قیمت آن را به مسکین داد تا به وکالت از مکلف، برای خودش این مقدار طعام بخرد . بر این اساس ، دفتر #آیتاللهالعظمیشبیریزنجانی ، مبلغ #6500 تومان را برای #کفارهافطارغیرعمدی و مبلغ #390هزار تومان را برای #افطارعمدی هر روز ، قبول میکند و به مصرف آن میرساند .
﷽؛
💎 با آرزوی قبولی طاعات و عبادات روزهداران گرامی ، نظر مرجع عالیقدر #آیتاللهالعظمیصافیگلپایگانی ، پیرامون #میزانزکاتفطره و #کفاره روزه به شرح ذیل میباشد :
🔻مؤمنان مبلغ معادل یک صاع ( #3کیلوگرم) گندم یا برنج را به عنوان قوت غالب جهت زکات فطره بپردازند .
#کفارهروزهغیرعمدی ، برای هر روز ، یک مد (حدود #750گرم) طعام مثل گندم است .
#کفارهعمدی ، برای هر روز افطار عمدی ، اطعام شصت مسکین ؛ هر کدام یک مد (حدود #750گرم) طعام ، مثل گندم پرداخت شود .
💬سوال:
🔰آیا #کفّاره_افطار روزه ی #غیر_سیّد را می توان به #سیّد داد؟
✅پاسخ:
✍ آیت الله خامنه ای:
اشکال ندارد هر چند احتیاط در ترک آن است.
✍ ایت الله مکارم شیرازی:
احتياط آن است که کفاره ي غير سادات به سادات داده نشود.
✍ آیت الله وحید خراسانی:
احتیاطا به سید داده نشود.
✍ آیت الله سیستانی: اشکال ندارد
--
🌺🌺🌺🌺
🍃🌸🍃🌸🍃
🍃🌸🍃🌸
🍃🌸🍃
🍃🌸
🔺🍚 #زکات_فطره
❓🔻 #زكات_فطره را بايد از #قوت_متعارف داد، يا قوت شرعى ؟
❇️ پاســـــــــخ: ⬇️⬇️
✍آیت الله خامنهای: لازم نيست زكات فطره از قوت غالب داده شود بلكه اگر از گندم، برنج و مانند اينها داده شود، كفايت مىكند.
✍ آیت الله مکارم شیرازی: در زکات فطره خوراک شخصى خود انسان ملاک نیست بلکه خوراک معمولى اهل شهر و یا محل ملاک است بنابراین، کسى که همیشه برنج مى خورد مى تواند زکات فطره را از گندم بدهد.
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
🌺🌺🌺🌺🌺
📣 #اطلاعیه درباره رؤیت هلال ماه شوال و اعلام عید سعید فطر🌙
در پاسخ به پرسش برخی از مقلدین درباره نظر فقهی آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی نسبت به رؤیت هلال ماه، به اطلاع می رساند که طبق نظر معظم له، ملاک برای اثبات شروع ماه قمری، دیده شدن ماه با چشم عادی است.
بنابراین اگر برای هر کدام از مقلدین، قابلیت رؤیت هلال ماه با چشم عادی، آن هم برای منطقه مکلف و ارتفاعات نزدیک و طبق گزارشهای قابل اعتماد، ثابت شود، عید فطر برای آنها ثابت شده است و کسانی که برایشان ثابت نشود، باید روز پنجشنبه را آخرین روز ماه رمضان حساب کنند.
اگر هلال ماه شوال در غروب روز چهارشنبه (29رمضان المبارک)، نزد معظمله ثابت شود، بلافاصله از طریق پایگاههای اطلاعرسانی دفتر اعلام خواهد شد.
@hawza_Ahkam
@hawza_Ahkam
⭕️ توضیحات عضو ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری درباره احتمال رویت هلال ماه شوال
🔸حجت الاسلام موحدنژاد عضو ستاد استهلال دفتر رهبر معظم انقلاب:
🔹نمی توان با قطعیت و یا درصد احتمال بالا درباره عید فطر بودن فردا صحبت کرد؛ هرچند که در تقویم پنجشنبه (۲۳ اردیبهشت) اول ماه شوال ثبت شده است.
🔹به دلیل شرایط خاص جوی از امکان پذیری رویت هلال ماه اطمینان نداریم؛ اما طبق هر سال ۱۰۰ گروه استهلال در نقاط مختلف کشور برای رویت ماه مستقر شده اند.
🔹گزارشهای مختلف گروه های استهلال بررسی و نتیجه آن خدمت رهبر انقلاب ارائه می شود و در صورت حصول اطمینان ایشان از رویت ماه، حلول ماه مبارک شوال اعلام می شود.
@hawza_Ahkam
@hawza_Ahkam
💠 احکام #زکات_فطره 💠
▪️▪️▪️▪️▪️
🚫 اگر به زنی که #شوهری_معتاد و بی اعتقاد دارد و دارای یک فرزند است و مضطر می باشد می توان #کفاره و #فطریه را به او داد؟ با احتمال اینکه #شوهرش آنها را بفروشد؟
✍ آیت الله خامنه ای: اگر زن فقیر باشد و کفاره را تحویل بگیرد، اشکال ندارد.
✍ آیت الله مکارم شیرازی: پرداخت زکات به خود معتاد جايز نيست ولي صرف آن براي درمان او مانعي ندارد، همچنين اگر زن و فرزندي دارد مي تواند به آن ها بدهد مشروط بر اين که فقير باشند و به مصرف حرام نرسانند و آشکارا گناه نکنند.
✍ آیت الله وحید : اگر زن متدینی است به خود او میتوانید بپردازید.
🌺🌺🌺🌺
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌺 اَللّهُمَّ اَهْلَ الْکِبْرِیاَّءِ وَالْعَظَمَةِ
#عید_فطر،عید بندگی مبارک
✨💐✨💐✨
📚 #زمان_کنار گذاشتن و پرداخت زکات فطره
🔴 سؤال: زمان کنار گذاشتن #فطریه و پرداخت آن چه موقع است؟
✍ پاسخ مقام معظم رهبری:
از غروب شب #عید_فطر می تواند #فطریه را بپردازد یا کنار بگذارد و بنابر احتیاط واجب، مکلف باید فطریه را پیش از #نماز_عید به فقیر بپردازد؛ ولی اگر نماز عید نمی خواند می تواند پرداخت آن را تا ظهر به تأخیر بیاندازد و در صورتی که دسترسی به فقیر دارد کنار گذاشتن فطریه، کافی نیست.
👈اما اگر تا ظهر دسترسی به فقیر نداشت، فطریه را کنار بگذارد و هر گاه دسترسی پیدا کرد به فقیر بدهد و اگر کنار نگذاشته باشد نیز بنا بر احتیاط واجب ساقط نمی شود و باید با قصد قربت و بدون نیت ادا و قضا، فطریه را بپردازد.
🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺