@hawzah_net
#تفسیر
🌺 ماه رمضان، به مهمانی خدا برویم 🌺
🍃🌸 شهْرُ رَمَضَانَ الَّذِی أُنْزِلَ فِیهِ القُرْآنُ هُدی لِلْنَّاسِ وَ بَینتٍ مِنَ الهُدَی وَ الفُرْقَانِ فَمَنْ شَهِدَ مِنکمُ الشَّهْرَ فَلْیصُمْهُ وَ مَنْ کانَ مَرِیضاً أَوْ عَلَی سَفَرٍ فَعِدَّةٌ مِنْ أَیامٍ أُخَرَ یرِیدُ اللَّهُ بِکمُ الیسْرَ وَ لا یرِیدُ بِکمُ العُسْرَ وَ لِتُکمِلُوا العِدَّةَ وَ لِتُکبِّرُوا اللَّهَ عَلَی مَا هَدَیکمْ وَ لَعَلَّکمْ تَشْکرُونَ 🌸🍃
ماهِ رمضان (ماهی است) که قرآن در آن فرو فرستاده شد، در حالی که [آن قرآن ] راهنمای مردم و نشانه هایی از هدایت و جدا کننده [حق از باطل ] است. و هر کس از شما که (این) ماه را (در وطن خود) حاضر باشد پس باید آن (ماه) روزه بدارد. و کسی که بیمار یا در سفر است، پس تعدادی از روزهای دیگر (روزه بدارد). خدا، آسانی شما را می خواهد، و دشواری شما را نمی خواهد. و (این احکام را قرار دادیم) تا تعداد [این روزها] را تکمیل کنید؛ و تا خدا را به پاس اینکه شما را راه نمایی کرده بزرگ شمارید؛ و باشد که شما سپاسگزاری کنید.
💠 نکته ها و اشاره ها 💠
1.در این آیه عظمت ماه رمضان بیان شده که ناشی از نزول قرآن است؛ یعنی قرآن آن قدر با عظمت است که نزول آن در ماه رمضان بدان شرافت داده است، اما در همین آیه اشاره شده که عظمت قرآن نیز به خاطر محتوای هدایتگر و روشنگر آن است؛ پس رمضان ماه قرآن و ماه بهره برداری از محتوای عالی آن است، یعنی رمضان و روزه با فهم و تدبّر در قرآن و استفاده از آن در ارتباط است؛ به عبارت دیگر، رمضان فرصتی طلایی برای خودسازی است که زمینه های هدایت، معرفت و راه یابی به حقایق قرآنی را فراهم می کند و کسانی می توانند ظرفیت بهتری برای دریافت قرآن پیدا کنند که با برنامه ی خاص این ماه، هم سنخی لازم را در خود ایجاد کنند.
2.در این آیه به چند ویژگی و صفت قرآن اشاره شده است که عبارت انداز:
الف) مایه ی هدایت مردم است و آنها را از تاریکی ها به سوی نور راه نمایی می کند.
ب) دلایل و نشانه های روشنی دارد.
ج) جدا کننده ی حق و باطل است.
💠 آموزه ها و پیام ها 💠
1.قرآن آن قدر با عظمت است که نزول آن در ماه رمضان به آن ماه شرافت بخشیده است.
2.به هدایتگری و دلایل روشنگر و جداسازی حق و باطل در قرآن توجه کنید.
3.روزه ی ماه رمضان بر همه غیر از بیماران و مسافران واجب است.
4.مبنای قوانین الهی آسان گیری است، نه سخت گیری.
☀️سوره بقره، آیه 185☀️
📒منبع: تفسیر قرآن مهر جلد دوم، صفحه 108
#ماه_رمضان #مهمانی_خدا
hawzah.net/fa/goharenab/View/42880
👇فایل صوتی ترجمه آیه
دعای روز اول ماه مبارک رمضان.mp3
1.01M
@hawzah_net
#صوت
💠 دعای روز اول ماه مبارک رمضان
➕ ترجمه دعا به صورت تواشیح
10.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
@hawzah_net
#فیلم
🎥 فایل ویدئویی دعای روز اول ماه مبارک رمضان
@hawzah_net
#صوت
📎 شرح کوتاه دعای روز اول ماه مبارک رمضان
🌺 آیت الله مجتهدی تهرانی رحمت الله علیه
👇👇👇👇👇
hawzah.net/fa/Article/View/94143
➕ 📢 به همراه فایل صوتی شرح دعای روزانه
👇👇👇👇👇
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
@hawzah_net
#فیلم
🎥 رهبر معظم انقلاب:
💠 قدر اين ماه رمضان را بدانيم، سال گذشته در همين ماه رمضان كسانی از دوستان ما بودند،اما امسال نيستند
🌿 بسا تیر و دیماه و اردیبهشت
🌿 بیاید که ما خاک باشیم و خشت...
.
@hawzah_net
✨🍃🍂🌺🍃🍂🌺🍃🍂🌺؛
🍃🍂🌺🍃🍂🌺؛
🍂🌺🍂؛
🌺؛
💠 افطاری 💠
روزی مردی بیابان نشین وارد مسجد کوفه شد. نزدیک افطار بود و مرد بیابان نشین احساس گرسنگی می کرد. در گوشه ای از مسجد پیرمردی را در حال افطار کردن دید، جلو آمد تا با او هم سفر شود، ولی دید که در سفره پیرمرد، فقط شیشه ای آرد جو هست. پیرمرد تعارف کرد. ولی مرد بیابان نشین هرچه کرد، نتوانست از آن بخورد. بلند شد و از مسجد بیرون آمد.
در کوچه ها می گشت و منتظر بود تا دری باز شود و او را بر سر سفره ای بخوانند. قدم می زد و گرسنگی بر او فشار آورده بود. با خود گفت: کاش تکه ای نان با خود آورده بودم تا این گونه چشم به در خانه ها نمی دوختم. همچنان در میان کوچه ها راه می رفت تا به در خانه علی علیه السلام رسید. در را کوبید و از آنها غذایی درخواست کرد.
حسنین علیه السلام او را به داخل خانه بردند، تکریم کردند و بر این گرسنه درمانده، غذایی خوب دادند و او را سیر کردند. مرد بیابان نشین بسیار سپاس گفت و وقتی گرسنگی اش برطرف شد، به یاد پیرمرد افتاد که در مسجد دیده بود. با خود گفت: بهتر است ماجرا را برای آنها نیز تعریف کنم تا شاید اندکی غذا برای او نیز ببرم.
پس ماجرا را تعریف کرد و گفت: آن پیرمردی بی نوا در مسجد نشسته است. اگر صلاح می دانید، کمی غذا برای او نیز ببریم.
حسنین علیه السلام با شنیدن این سخن، به گریه افتادند فرمودند: «آن پیرمرد که تو دیدی، صاحب این خانه و این غذا و پدرمان علی است».1
1. ینابیع الموده، ص 174.
hawzah.net/fa/Magazine/View/3872/7539/94081