⭕️ مسئولان وعده دروغ به مردم ندهند
🔻 آیتالله العظمی نوری همدانی، امروز در درس خارج فقه:
💠در نامه 53 نهجالبلاغه که توصیههای امام علی(ع) به مالک اشتر است، حضرت فرموده است: «وَ إِنَّمَا عِمَادُ الدِّينِ وَ جِمَاعُ الْمُسْلِمِينَ وَالْعُدَّةُ لِلاَْعْدَاءِ، الْعَامَّةُ مِنَ الاُْمَّةِ؛ فَلْيَکُنْ صِغْوُکَ لَهُمْ، وَ مَيْلُکَ مَعَهُمْ
اما ستون دين و انبوهى مسلمانان و ساز و برگ در برابر دشمنان، عامه #مردم هستند، پس بايد توجه تو به آنان بيشتر و ميل تو به ايشان افزونتر باشد».
🔹مردم مهم هستند؛ چراکه اگر مردم با شما باشند، حکومت شما به پیش خواهد رفت؛ پس اشخاصی که کارآیی بیشتری نسبت به خواص دارند، عموم مردم هستند.
🔹رأی مردم به مسئولین، امانت است و اگر مسئولین توجه نکنند، خیانت به این امانت است.
🔹مسئولان نباید #وعده دروغ داده و مردم را سرگرم به وعدههای خود کنند؛ باید قلبا و عملا راستگو بوده و وعده کذب به مردم ندهند.
http://hawzahnews.com/detail/News/470126
➕ @HawzahNews| خبرگزاریحوزه
✍ توضیح آیتالله خاتمی درباره مطالب خطبههای اخیر نماز جمعه:
⛔️ آزاد گذاشتن مشروبات الکلی را مورد نقد میدانم
💭منتقدان بعضا هتاکی کرده و سخنانی به ناروا گفتهاند
به گزارش خبرگزاری«حوزه»، بیانیه آیت الله سید احمدخاتمی به این شرح است:🔻
باسمه تعالی
اینجانب در خطبه نماز جمعه به نقد این نظریه مبنی بر اینکه (برای مقابله با مشروبات الکلی تقلبی باید مثل گذشته آنها را آزاد گذاشت و از راه های دیگر مقابله کرد)، پرداختم و اسمی از کسی نبردم.
بر اساس آموزه های دینی، "گفته" یعنی (ما قال) را نقد کردهام و همچنان این نظریه را مورد نقد میدانم، هرکس که آن را گفته است.
این سخن با اصل مسلمِ (حلال محمد حلال الی یوم القیامه و حرامه حرام الی یوم القیامه. حلال پیامبر تا قیامت حلال است و حرامش تا قیامت حرام است) در تعارض است.
نگرانی من، اباحه گری در محرمات الهی است که زمینه ساز گناه میشود. در نگاه بنده این نظریه ها اگر نهادینه شود آسیب به اسلامیت میزند که مبنای نظام اسلامی است. بر این اساس این "نظریه" مورد نقد است، نه این و آن.
گرچه منتقدان محترم بعضا هتاکی کرده و سخنانی به ناروا گفته اند، من به این توضیح اکتفا می کنم و چیزی به آن نمی افزایم.
از خداوند متعال توفیق سِداد در قول برای خود و منتقدان محترم خواستارم.
سیداحمد خاتمی ۹۷/۹/۷
http://hawzahnews.com/detail/News/470137
➕ @HawzahNews| خبرگزاریحوزه
به سردبیری رمضانعلی عزیزی؛
شماره جدید «افق حوزه»منتشر شد+ دانلود ⬇️
hawzahnews.com/detail/News/470132
خبرگزاری حوزه
به سردبیری رمضانعلی عزیزی؛ شماره جدید «افق حوزه»منتشر شد+ دانلود ⬇️ hawzahnews.com/detail/News/4701
✍ #سرمقاله؛
🔰 حقوقبشر و مطالبهگری هوشمندانه
🔻 حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا برته مدیر رسانه و اطلاع رسانی حوزههای علمیه، در بخشی از سرمقاله جدیدترین شماره هفتهنامه « افق حوزه» نوشت:
🔹 دهم ژانویه 1920 بود که نخستین سازمان بزرگ بینالمللی بهعنوان جامعه ملل تأسیس شد. بیست سال بعد، فرانکلین روزولت، در ژانویه ۱۹۴۱ فرمان چهار آزادی را تسلیم کنگره کرد و در همان سال او و وینستون چرچیل در کشتی پرینسآفویلس، منشور آتلانتیک را رونمایی کردند. یک سال بعد و در ژانویه 1942 بیانیه سازمان ملل توسط کشورهای مقابل آلمان نازی امضا شد. در سال 1944 و در واشنگتن طرح تأسیس سازمان ملل و جایگزینی آن با جامعه ملل مورد بررسی قرار گرفت و در آوریل 1945 نشست اجرایی سانفرانسیسکو برگزار گردید و طبق توافقات حاصله در 26 ژوئن همان سال #سازمان_ملل متحد تأسیس شد و پس از گذشت سه سال و در 10 دسامبر 1948 اعلامیه جهانی #حقوق_بشر با رأی 48 کشور به تصویب مجمع عمومی رسید.
🔹 مسئله جهانشمول سازی و کلیتبخشی به اعلامیه جهانی حقوق بشر یکی از مهمترین پروژههایی است که در سطح بینالملل پیگیری شده است و رفته رفته در حال تبدیل شدن به نُرم و استانداردی در گفتمان و ارزیابی کشورهاست و این نُرمپذیری آهستهآهسته در #ادبیات_گفتمانی مسئولین کشورهای مختلف در برخورد با سایر کشورها و رفتارهای ایشان با وضوح بیشتری نمایان میشود و شاید امروزه کمتر کشوری بتوان یافت که رسماً اعلامیه جهانی حقوق بشری را مورد نفی و انکار کلی قرار داده و یا به رفتارهای غیر یا خلاف حقوق بشری افتخار کند و کاملاً بالعکس کشورها میکوشند تا خود را منطبق بر موازین اعلامیه حقوق بشر نشان دهند و نرخ توجه به حقوق بشر را در کشور بالا ببرند یا بالا نمایش دهند.
🔹 سؤالی که به سرعت به ذهن خطور میکند این است که بالاخره آیا حقوق بشر، بهویژه برای کشوری اسلامی یک #فرصت است یا #تهدید؟
🔹 واقعیت این است که حقوق بشر بهطور خزنده ابعاد #امنیتی_وحاکمیتی بیشتری پیدا کرده و گرچه در ابتدا بهعنوان یک سند الزامآور نبوده اما بهخاطر استنادات و تأکیدات جدی سازمان ملل و نهادهای تابعه، با آن بهعنوان سندی الزامآور ولو برای کسانی که آن را امضا نکرده باشند معامله میشود.
🔹 علیرغم انتقادات جدی بنیادی به بیانیه حقوق بشر نه تنها نباید از تمسک به آن برای استیفای حقوقمان بهراسیم که اتفاقاً ضروری است بهصورت فعال و با بهرهگیری از ظرفیت تودههای فرهنگی و علمی یک سامانه رصد، مستندسازی و گزارشدهی موارد نقض حقوق بشر را ایجاد کنیم و توأماً مباحث تخصصی فقهی و حقوقی مبتنی بر تعالیم اسلام عزیز را بهصورت جدی به منظور ارتقای دانش حقوق بشری و رفع نقایص حقوق بشر معاصر پی بگیریم تا انشاءالله به آرمان #ارائه_مدل و الگوی حقوقبشری فراگیر، کارا و نظاممند متخذ از معارف مکتب اهلبیت علیهم السلام و در تراز تمدن نوین اسلامی دست یابیم.
📄 متن کامل: 👇
http://hawzahnews.com/detail/News/470106
🔔 فراخوان دریافت طرحهای پژوهشی سینمایی و حمایت از پایان نامههای طلاب
#حوزه/ مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم و سازمان سینمایی کشور فراخوان دریافت طرحهای پژوهشی سینمایی و حمایت از پایان نامههای سینمایی طلاب حوزه های علمیه را برگزار میکنند.
http://hawzahnews.com/detail/News/470166
🔻حجتالاسلام سرلک درگفتگو باحوزه:
🔹باید ماهیت و #هویت_مسجد بازتعریف شود، در حال حاضر مساجد فقط کارکرد اقامه نماز دارند و ائمه جماعت بهجای اینکه امام جماعت باشند به پیشنماز تبدیلشدهاند.
🔸متأسفانه مساجد ما بهدرستی از سوی #حوزههایعلمیه حمایت نمیشوند. حوزه علمیه باید برای پرورش ائمه جماعاتی که بتوانند امام جماعت و پیشوای جمعیت با تمام تفاوتهای سلیقهای و گوناگونی نگرشی باشند، تلاش کند.
🔸 #مراجع تقلید نباید دغدغههایشان را در درسها بر پرورش مجتهد و فقه و اصول بگذارند بلکه باید دغدغههایشان پرورش افرادی باشد که مدیریت دینی داشته باشند.
🔹در #ستاداقامهنماز دلاوری به نام آقای قرائتی حضور دارد، اما آرایش آنها، آرایش جنگی نیست. من فکر میکنم باید کمی صریحتر، جسورتر، جدیتر و ناظر به مشکلات و با یک نگاه مجاهدانه مسئولیت را در موضوع نماز و اقامه نماز بر عهده گرفت.
hawzahnews.com/detail/News/470067
⭕️ هزینههایی که برای موسیقی میشود قابل مقایسه با نماز نیست
استاد #قرائتی، رئیس ستاداقامه نماز در چهارمین اجلاس استانی نماز:🔻
🔹قرآن فرموده است که #نماز پایه ایمان است. اگر کسی می خواهد ایمانش درست شود، اهل اقامه نماز باشد. اگر نماز قبول نشود، سایر اعمال قبول نمیشود، همه دلیل بر اهمیت اقامه نماز است.
🔹همه مسئول اقامه نماز باشند، نماز را علنی و آشکارا بخوانند.
➖ در مورد اقامه نماز کوتاهی شده و هزینهای که برای موسیقی و امثال اینها مصرف میشود قابل مقایسه برای نماز نیست. اگر برای نماز همان اندازه که برای موسیقی هزینه می شد، هزینه می کردیم،الان وضعیت این گونه نبود.
🔹اگر سیلی میخوریم و مشکل در زندگی، جامعه و کشور وجود دارد چون اهمیت به نماز ندادیم.
http://hawzahnews.com/detail/News/470222
➕ @HawzahNews| خبرگزاریحوزه