🔳 تکثر سلیقهها تضمینکننده حرکت بالنده اصحاب حوزه است
✍️ حجتالاسلاموالمسلمین الویری استاد حوزه و دانشگاه:
◽️بسیاری از اصحاب حوزه بر این موضوع واقف هستند که حوزه علمیه هنوز از سطح نیازهای جامعه دور است، یعنی هنوز نبض تفکر جامعه در دست حوزه نیست و همچنان از مواجهه بهروز و به هنگام با مشکلات فاصله دارد، این اعتراف به دور بودن از وضع مطلوب و این خودآگاهی به سطح عقبماندگی بزرگترین سرمایه حوزه برای پیشرفت و خیز تمدنی است.
◽️ اگر قرار باشد از حوزه صدای واحدی برخیزد و همۀ اصحاب حوزه در حرکتهای اجتماعی و سیاسی نظر و موضعگیری یکسانی داشته باشند، یقیناً این مسئله منجر به عدم همراهی بخشهایی از جامعه و گسسته شدن پیوند آنها با حوزه میشود.
◽️اگر اجازه ندهیم که متناسب با تنوع اندیشهها و گرایشها و افکار و تمایلات مردم طلبههایی هم هویت پیدا کنند، قشرهای مختلف مردم با حوزه ارتباط نمیگیرند، تن دادن به تکثر سلیقهها در حوزه با محوریت دین و دینداری میتواند تضمینکننده حرکت بالنده اصحاب حوزه در آینده باشد.
@HawzahNews
🌸 گلابگیری در باغهای موقوفه آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه(س)
گزارش تصویری:🔻
https://hawzahnews.com/news/899582
May 11
🔻آشنایی با آداب و رسوم رمضانی کشورها (۸):
🌙 سنتهای روزهداری مسلمانان #عراق
◽️یکی از سنتهای مهم رمضان صلهرحم بین خویشاوندان و همسایگان است. که در ایام جنگ به دلیل ناامنیها این سنت دیرینه به شدت آسیب دید.
◽️ غذاهای ماه رمضان
یکی از مهمترین غذاهای اصلی افطار در عراق و مخصـوصـاً شهـر بغداد سوپ دال عدس است. همچنین آبگوشت، حلیم، شله زرد، کباب و غذاهایی چون (کبّه، همس، مخلمح، دلمه) و همچنین شیرینی ها و شربت ها در سفره افطار اهل بغداد جایگاه خاصی دارد. باقلوا، زولبیا و بامیه، برمه، قطایف، دهین، محلبی و حلوای خرما برخی از این شیرینی ها هستند.
حلوای پخته شده از خرمای خشک و کنجد (حلوای مدکوکه) نیز بسیار مرسوم است.
◽️ بسیاری از عراقی ها، پس از افطار به شرکت در بازی های محلی در داخل و خارج از خانه علاقه دارند.
«محیبس» یا همان گل یا پوچ به صورت سنتی در میان شیعیان و سنی ها برگزار شده و نماد مثبتی برای اتحاد در کشور است. معروف ترین لیـگ «گل یا پوچ؟» در مـاه رمضان در بغداد در دو محله مجاور کاظمیه و اعظمیه برگزار می شود.
◽️شب قدر
در اعمال مخصوصهی شبهای قدر هم تأکید فراوانی بر زیارت امام حسین(ع) شده است؛ لذا جمعیت انبوهی این شب را در کربلا میگذرانند طوری که در این شبها جای خالی در کربلا باقی نمیماند. زیارت نجف اشرف هم حال و هوای ویژه ای دارد؛ چرا که ایام شهادت و ضربت خوردن امیرالمؤمنین علی (ع) نیز در همین شبها واقع میشود.
◽️در ایام رمضان شیعیان عراق برای قرآن خوانی در حرم مطهر حضرت عباس (ع) و حرم مطهر امام حسین (ع) در کربلا جمع می شوند.
◽️ تاکید بر اهمیت خانواده و اجتماع در میان آنها باعث شده تا سفره های افطاری جمعی در مساجد و خانه به طور وسیعی انداخته شوند.
◽️عید فطر
عید فطر در عراق با شکوه بسیار زیادی برگزار شده و سه روز تعطیل رسمی در این کشور است.
روز قبل خودشان را برای عید آماده کرده، لباس جدید می خرند و غذای مناسب آماده می کنند تا در روز عید از میهمانان پذیرایی کنند. بعد از نمازعید هم مردم به دیدار یکدیگر میروند و بزرگترها به کوچکترها عیدی میدهند. مسافرتهای زیادی در این سه روز انجام می شود.
•┈┈••✾••┈┈•
@HawzahNews