🔻آیت الله العظمی مکارم شیرازی:
⭕️ در دنیای امروز قانون جنگل حاکم است
➖ در عصر جاهلیت هم قراردادها را محترم میشمردند
✳️ امیرمؤمنان(ع) نقل به مضمون در عهدنامه مالک اشتر می فرماید: «ای مالک در جاهلیت و در اسلام و همیشه، قرارداد محترم بوده است و اگر کسی با کسی عهدنامه داشته باید به آن عمل کند، نگو من با دشمن قرارداد صلح بستم اما الان آن را بر هم می زنم».
⭕️در دنیای امروز #قانونجنگل حاکم است، کشورهایی می آیند و قراردادی درباره انرژی اتمی میبندند و یک سال و نیم درباره آن چانهزنی کرده و دولتهای متعدد آن را امضا میکنند و مورد تصویب شورای امنیت قرار میگیرد، اما حالا یک کسی از گرد راه رسیده و میگوید من این قرارداد را قبول ندارم، این قانون جنگل است!
🔹حالا بعضی، به طور یک جانبه قراردادها را باطل می کنند که این مسئله نشان می دهد تا چه اندازه سطح اخلاق در دنیای ما تنزل پیدا کرده است.
⁉️ ما به دولتهای مختلف می گوییم شما چرا خروج آمریکا از برجام را محکوم نکردید؟ مگر اقدام آمریکا خلاف قرارداد نبوده و مگر قرارداد در عرف بین الملل، محترم نیست؟
http://hawzahnews.com/detail/News/453182
❓ ازدواج موقت؛ آری یا خیر؟
تربیت اسلامی (۲۰)؛
🔹اساس برنامه حيات اسلامي آن است، كه ازدواج به صورت دائم صورت پذيرد، و اين چنين نهادي است كه موجب #آرامش، آسايش و تعادل روحي و رواني مي شود.
🔹#ازدواج_موقت نيز يكي از سنت هاي گرانبهاي پيامبر اكرم (ص) است. دين فطري و انسان ساز اسلام به علت هاي مختلفي چون فراهم نبودن زمينه و شرايط ازدواج دائم يا دوري از همسر به خاطر جنگ يا مسافرت، كه فرد احساس شديد نياز به ارضاء ميل جنسي خود پيدا ميكرد، و ميترسيد كه به گناه بيافتد، ازدواج موقت را به امر الهي حلال نموده است؛ اولاً با گناه و فحشا مقابله بشود و فرد لذّت مطبوع و مشروع برسد.
➖ازدواج موقت به هيچ وجه فايده هاي روحي و رواني و مستمر ازدواج دائم را ندارد.
🔻توصيه امامان و دانشمندان:
🔹 امام صادق(ع) ميفرمايد: «كسي كه متعه (ازدواج موقت) را حلال ندارند، از ما نيست.»
🔹اميرالمؤمنين(ع) فرمودند: «اگر عُمَر متعه را نهي نمي كرد، زنا نميكرد احدي جز افرادي كه سرشتشان منحرف است و شقي هستند.»
🔹شهيد مطهري : بستر جامعه براي وجود و امكان ازدواج موقت براي جواناني كه شديداً تحت فشار جنسي هستند و امكانات ازدواج دائم را ندارند، بايد آماده شود.
🔻از جمع بندي اين گونه روايات به دست مي آيد كه:
اولاً: سفارشات زياد به ازدواج موقت به خاطر اين بود كه اين قانون و سنت الهي پايمال نشود و همچنين اين حلال الهي براي افراد خاصي است كه تحت فشار زياد نيروي جنسي هستند.
ثانياً: اين ازدواج در موارد زيادي مكروه است و نبايد به آن روي آورد، كه مواري از آن عبارتند از:
1. جايي كه تهمت زنا و غيره زده شود.
2. جايي كه باعث اذيّت همسران دائم و تضييع حقوق آنان گردد.
3. جايي كه انسان را از مسؤليت و انجام واجبات باز دارد.
4. جايي كه باعث خفت و سبكي انسان گردد.
5. جايي كه فقط براي هوس راني باشد.
6. جايي كه زن زناكار و بدكاره باشد و يا دختر باكره باشد.
🔹شهيد مطهري در اين باره مي فرمايد: «اما آنجا كه عموم افراد را ترغيب و تشويق كرده اند، به خاطر حكمت ثانوي آن يعني «احياء سنت متروكه» بوده است... و هرگز منظور و مقصود اين نبوده است كه وسيلة هوسراني و هواپرستي و حرامسراسازي براي حيوان صفتان و يا وسيلة بيچارگي براي عده اي زنان اغفال شده و فرزندان بي سرپرست فراهم كنند»
🔹امكان دارد كساني كه به ازدواج موقت روي مي آورند، بخواهند فقط ميل جنسي را از اين طريق ارضا كنند و ديگر در آينده به ازدواج دائم كه ركن اساسي است و فوايد زيادي دارد، روي نياورند.
🔹هرچند ازدواج موقت حلال است، اما به دليل مشکلات بسيار زياد آن حتي الامکان دختران جوان نبايد دنبال آن نباشند، و به توصيه اکيد اسلام، يعني عفت جنسي و حفظ پاکدامني و کنترل ميل جنسي، (از طريق تقوا،روزه گرفتن و ...) باشند و مهمتر از همه، هرچه زودتر به ازدواج دائم اقدام کنند، تا اين که به سعادت و کاميابي و خوشبختي واقعي نايل آيند.
🔻نکته هاي مهم:
1. اگر چه ازدواج موقت امري است شرعي اما گاهي عدم توجه به مسائل عرفي سبب تهمت مي شود و به جهت عدم پذيرش اجتماعي، مشکلات و ناسازگاريها و حتي جدالهايي پيش مي آيد.
2. در اين زمينه بايد مراقب بود، چون بيماري هاي جنسي در اين جا زمينه رشد و بروز زيادي دارند. بنابر اين به هر کس نمي توان اعتماد کرد.
3. عقد موقت براي هر فردي توصيه نمي شود، برخي افراد که ظرفيت رواني محدودي دارد، در ناسازگاريهاي زناشويي به جاي تمرکز بر حل مشکل و ناسازگاري سريع، سراغ صيغه مي روند تا آنجا احساس خوشي بيشتري داشته باشند و اين امر مي تواند اساس خانواده به شدت ويران کند.
متنکامل+ منابع:👇
http://hawzahnews.com/detail/News/453171
➕ @HawzahNews| خبرگزاریحوزه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ویدئوی جالب از حضور دو روحانی در آسایشگاه معلولین
▶️ @HawzahNews
🔻دو تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در گفتگو باحوزه:
➖ امضای FATF فروش غیرت ملی است
➖ مردانگی غربی ها را دیدیم دیگر سرمان کلاه نمی رود!
➖ وزارت خزانه داری آمریکا مرکز جنگ اقتصادی علیه ایران است
➖از جمله اشکالات در FATF، عدم تعریف درست واژه تروریست است
➖رژیم صهیونیستی ناظر بر FATF
⁉️ چرا اینقدر تأکید بر پیوستن به این قرارداد وجود دارد؟
hawzahnews.com/detail/News/453140
⭕️ آثار سوء نگاههای شهوتآمیز
🔻آیتاللهالعظمی مظاهری رئیس حوزه علمیه اصفهان:
قرآن علاوه بر اینکه از نگاههای شهوتآمیز نهی میکند، علتش را هم میآورد، نگاههای شهوتآمیز است که منجر به #فساد اخلاقی میشود، در روایات هم داریم که نگاههای شهوتآمیز در همین دنیا موجب ضعف چشم و در روز قیامت موجب کوری میشود.
🔹یکی از گناهان بزرگ در اسلام، بدحجابی و بیحجابی است، پروردگار عالم در قرآن بیش از ده آیه راجع به #حجاب و بیحجابی و بدحجابی صحبت دارد.
در آیات قرآن کریم بر این موضوع بسیار تاکید شده است، در بعضی از آیات علت تأکید هم آمده است بدین گونه که بیحجابی و بدحجابی موجب فساد اجتماع میشود و دشمن بر سر مسلمانها مسلط میشود.
💠 یا رسولالله! به زن و مرد بگو نگاههای شهوتآمیز نداشته باشید که این نگاههای شهوتآمیز منجر به فساد و منجر به بیعفتیها و بیعصمتیها میشود. ﴿النور، 31﴾
💠 آیۀ (وَ لاَ تَبَرَّجْنَ تَبَرُّجَ الْجَاهِلِیةِ الْأُولَى) میفرماید کسانی که بدحجاب باشند، کسانی که بیحجاب باشند، کسانی که زینت کرده از خانه بیرون بیایند و جلب نظر دیگران کنند، مسلمان واقعی نیستند و در روز قیامت با افراد زمان جاهلیت محشور میشوند.
💠 قرآن میفرماید خانم باید در مقابل نامحرم #مقنعه سر تا پا پوشیده داشته باشد، اما قرآن فقط به مقنعه اکتفا نکرده است، میفرماید زن مؤمن کسی است که #چادر داشته باشد و با چادرش سر تا پا پوشیده باشد، میفرماید: (یا أَیهَا النَّبِی قُلْ لِأَزْوَاجِکَ وَ بَنَاتِکَ وَ نِسَاءِ الْمُؤْمِنِینَ یدْنِینَ عَلَیهِنَّ ...﴿الأحزاب، 59﴾
در این آیۀ شریفه هم علت آورده شده است که علامت #عفت خانم، چادر خانم است.
🔹این وضعی که ما در حجاب راجع به خانم ها و راجع به اختلاط بین زن و مرد داریم، دشمن را خیلی خوشحال کرده است. همه میدانیم رضاشاه را انگلیسها روی کار آوردند، انگلیسها او را برای دو چیز آورده بودند، نخست روی حجاب و چادر خیلی کارکرد و خیلی چادرها را پاره کرد و روسریها را برداشت و زنها را اذیت کرد و دومی هم راجع به مسجد و حسینیهها و اینکه روضه و نماز جماعت نباشد و بعد هم برداشتن عمامه از سر روحانیت بود.
متنکامل:🔻
http://hawzahnews.com/detail/News/453207
پاسخ رهبر معظم انقلاب اسلامی به استفتائی پیرامون «بیماری کلیه در حال روزه»
❓ بنده به بیماری سنگ کلیه دچار هستم. در مراجعه به پزشک، نوشیدن بسیار مایعات را تجویز نمودند. در ماه مبارک رمضان امسال چه وظیفه ای دارم؟
✍ جواب: اگر جلوگیری از بیماری کلیه مستلزم نوشیدن آب یا سایر مایعات در طول روز باشد، روزه گرفتن بر شما واجب نیست؛ و اگر مریضی شما تا ماه رمضان سال بعد ادامه داشته باشد، روزهها قضا ندارد؛ ولکن باید برای هر روزه یک مدّ طعام (تقریباً ۷۵۰ گرم گندم یا نان و مانند آن) به فقیر بدهید.
@HawzahNews| خبرگزاریحوزه
💬 پیامهای شما؛
از اعتراض شدید به «سرّ دلبران» تا اشاره به شرایط سخت معیشتی طلاب
مخاطبان عزیز و گرامی، سلام.تمام پیامهایی که از طریق ارسال به ادمین خبرگزاری حوزه(در شبکه های اجتماعی) یا بخش «ارتباط با ما» در سایت حوزه نیوز ارسال می کنید، مطالعه می شود و به تناوب، تعدادی از این پیامها را منتشر می کنیم. از اینکه با رسانه رسمی حوزه همراهید، خرسندیم.
🔹 سلام علیکم، ببخشید اخوی من آزمون ورودی حوزه علمیه رو شرکت کردمو بسیار عالی دادم و الان که زمان اعلام نتایجش است برای من نوشته مردودیت علمی ..... خیلی برام جای تعجب داره واقعا .
🔹 سلام علیکم ؛ میشه لطفا انتظارات و مطالبات حضرت آقا از طلاب رو بزارین تو کانال . سپاسگزارم
🔹 سلام.میشه بپرسم چرا فقط فتاوی دو مرجع رو میزارید؟ بقیه از نظر شما مرجع نیستن؟
🔹 سلام چرا چرا چرا چرا ما طلبه ها انقدر ساده ایم و مثلا در فیلم طلا ومس چقدر بعضی ها ذوق زده شدند وخوشحال که این فیلم از روحانیت دفاع کرده و...درحالی که ابرویی از روحانیت برد که دیگه به طلبه ها کسی دختر نمیداد میگفت دخترم طاقت زندگی در فقر رو نداره. الان هم فیلم سردلبران هرگونه بی حرمتی نسبت به روحانیت رو در جامعه باب میکنن بازهم یه عده میان از فیلم تعریف وتمجید میکنن چرا ؟
🔹 الان سازمان تبلیغات به برخی روحانیون هجرت، ماهی 500 هزار تومان حقوق می دهد. آیا با این پول میشه زندگی کرد ؟ مظلوم ترین قشرجامعه طلبه ها هستند. تو همین قم هم طلبه ها با سختی زندگی می کنند. وضعیت رهن و اجاره خونه بالاست...
🔹 سلام علیکم. لطفا سختگیری و نپذیرفتن انتقالی طلاب سطح یک از تهران و یا سایر شهرها به قم را مطرح کنید. بجای اینکه روحانیونی که در قم سالیان دراز است که ماندگارند را به شهرهای دیگر منتقل کنند از ورود طلاب سطح یک به دو جلوگیری میکنند . الان گناه ما چیه که رشته ای که میخواهییم بخوانیم فقط در قم موجود است و مسئولین با به زور نگه داشتن ما و عدم اجازه برای انتقالی، فقط عمر و زندگی ما را به قهقرا میبرند. خواهشا و لطفا پیگیری کنید.
🔹 سلام. از یک طرف اینهمه تبلیغ موسسات حوزوی قم شد و اینهمه طلبه از شهرستانها برای مصاحبه موسسات اومدن قم ولی یکدفعه ای در شرایط انتقال از شهرستان به قم گفته شد که باید پایه ده طلاب مجرد تموم بشه تا بتونن بیان قم!! اگه اینه پس چرا ما رو برای شرکت در موسسات تشویق کردند!؟
🔹 شما دسته عزاداری افرادی را که با نظام مشکل دارند پوشش میدید؟!! چرا؟؟؟
🔹 سلام شما را به خون شهدا قسم میدهم انقلابی عمل کنید ،انقلابی
🔹با کوبیدن این نظام بانکی و عدم ارائه راه حل اجرایی کاری جلو نمیرود
مشاهده بقیه پیامها:🔻
http://hawzahnews.com/detail/News/453256
🌒 دعای روز بیست و هشتم ماه رمضان
🔹اللَّهُمَّ وَفِّرْ حَظِّي فِيهِ مِنَ النَّوَافِلِ وَ أَكْرِمْنِي فِيهِ بِإِحْضَارِ الْمَسَائِلِ
🔸 اى خدا در اين روز به اعمال نافله و مستحبات مرا بهره وافر عطا فرما و به حاضر و آماده ساختن مسائل در حقم كرم فرما
🔹وَ قَرِّبْ فِيهِ وَسِيلَتِي إِلَيْكَ مِنْ بَيْنِ الْوَسَائِلِ يَا مَنْ لاَ يَشْغَلُهُ إِلْحَاحُ الْمُلِحِّينَ
🔸و وسيله مرا بين وسايل و اسباب بسوى حضرتت نزديك ساز اى خدايى كه سماجت و الحاح بندگان تو را باز نخواهد داشت.
_______________
@Hawzahnews
💠 حدیث روز 💠
✳️ نگاهی که عبادت است
🔹قَالَ علی بن الحسین(ع): نَظَرُ الْمُؤْمِنِ فِي وَجْهِ أَخِيهِ الْمُؤْمِنِ لِلْمَوَدَّةِ وَ الْمَحَبَّةِ لَهُ عِبَادَةٌ.
🔻امام سجاد(ع) فرمود:
نگاه محبت آمیز مؤمن به صورت برادر مؤمنش، عبادت است.
📚 تحف العقول، ص282
@HawzahNews
✍ در قالب یک مقاله صورت گرفت؛
تحلیل مقادیر دیه از سوی آیتالله العظمی سبحانی
➖ اخيراً در نشستى پيرامون مقادير ديه در اسلام «فرضيه»اى مطرح شد و حاصل آن اين كه، اين مقادير احتمالاً حكم موقت بوده و مى توان مقدار ديه را به صورت ديگر نيز تعيين كرد. در اين مورد از حضرت آيت الله سبحانى نظرخواهى شد، معظم له با نگارش اين مقاله به تحليل اين نظريه پرداختند .
➖ به علاقهمندانى كه گمان مىكنند بر كرسى نوآورى نشستهاند يادآور مىشوم، اجتهاد و استنباط كار آسانى نيست. مرحوم شيخ انصارى در باب انسداد باب علم مىگويد: رزقنا الله الاجتهاد فانّه أشدّ من طول الجهاد، بنابراين نبايد با يك سطحى نگرى و مجرد وجود «أقرّ» يا «فرض» يك چنين فرضيه اى را مطرح كرد و ذهن جوانان را نسبت به احكام نورانى اسلام متزلزل ساخت .
اميرمؤمنان در منشورى بسيار مفصل و گسترده مقدار ديه اعضاء و منافع را بيان كرده است (و بايد اين منشور را در كنار نامه اى كه به مالك نوشته قرار داد، آنگاه درباره دانش امام قضاوت نمود). مجموع اين منشور در كتاب جامع الشرائع هفده صفحه را دربرگرفته است.
چگونه مى توان اين همه موشكافى و گسترده گويى را احكام موقت دانست و آنگاه فقه وضعى و خرد بشرى را، جايگزين وحى و فقه اسلامى ساخت؟!
متنکامل+منابع:👇
http://hawzahnews.com/detail/News/453310
➕ @HawzahNews| خبرگزاریحوزه