🔻نماینده ولیفقیه در سپاه در گفتگوی تفصیلی با «حوزه»:
🔹امام خامنهای کشور را از تمام بحرانها و گردنهها با سلامت عبور دادهاند
سیدحسن نصراللهها به سربازی رهبر انقلاب افتخار میکنند
hawzahnews.com/d
8.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
فیلم/ شعرخوانی نونهالان ایرانی مقیم اتریش
▶️ @HawzahNews
🔻آیتالله العظمی مکارم شیرازی:
🔳 پیام حکومت علی(ع) برای مسئولان
🔹 تنها انتخابات ظاهری که جنبه مردمی پرشور در دوران خلفا داشت، خلافت حضرت علی(ع) بود
🔹نحوه برخورد امیرمؤمنان(ع) با برادرش عقیل حاوی پیام هایی برای مسئولان است، اینکه شخصی تا به پست و مقامی می رسد و تمام خویشاوندان خود را سر کار می آورد، کار درستی نیست؛ باید تقسیم پست ها در حکومت اسلامی بر اساس لیاقت ها و قابلیت ها باشد.
🔹نباید نگاه کنیم کسی موافق یا مخالف من است، حتی اگر در انتخابات جزو مخالفان بوده اما انسان لایقی هست، مسئولیت به او بدهیم.
⁉️ آیا ما پیام حکومت علی(ع) را پذیرفتهایم؟ آیا حاضریم تقسیم کارها براساس لیاقت ها و شایستگیها باشد؟ آیا حاضریم به کسانی که در ستادهای تبلیغاتی ما بودند با کسانی که در تشکیلات تبلیغاتی مخالفان بودند، به یک چشم نگاه کنیم؟ اگر پاسخ این سؤالات مثبت است، میتوانیم بگوییم شیعه علی(ع) هستیم اما اگر پاسخ منفی است، نمی توانیم چنین ادعایی کنیم.
http://hawzahnews.com/detail/News/452562
➕ @HawzahNews| خبرگزاریحوزه
🔻حجتالاسلاموالمسلمین رفیعی در ویژهبرنامه شب قدر حرم امام رضا(ع):
❌ تفکیک قائل شدن بین واجبات و خوببودن، فرافکنی است
➖ امروز دنیای غرب و انسانهای غیرمتدیّن نیز به دین و معنویت اما دین و #معنویتسکولار دعوت میکنند، در #معنویتنوین و سکولار غرب، الزامی به حضور خدا، نماز و عبادت نیست؛ آنها معنویت را به معنای خوب بودن مطرح و عنوان میکنند و میگویند برای اینکه انسان خوبی باشیم الزامی به حرکت در چهارچوب دین نداریم.
➖ تفاوت قائل شدن بین انجام واجبات و خوب بودن را فرافکنی است
امروزه هر مجموعهای حتی دبستان مجموعه قوانین خودش را دارد، اگر بنا باشد معنویت را بدون حساب و کتاب به عقل بشر واگذار کنیم تا افراد با موسیقی، شرابخواری، خماری، عرفانهای کاذب و نوظهور، رقص و ... به معنویت برسند، سنگ روی سنگ بند نخواهد شد و از دین و معنویت چیزی باقی نخواهد ماند.
✔️ #معنویتدینی چارچوب و فرایضی چون نماز، حج، جهاد و حجاب یا #اصول و قواعد مربوط به خود را دارد؛ در این معنویت یک جمله میتواند عملی را حلال و یا حرام کند و یا رعایت و یا عدم رعایت اصولی مانند اصول ذبح میتواند گوشت حیوانی را حلال و حرام کند؛ امری که معنویت نوظهور آن را به سخره میگیرد.
🔻پنج علت افول و کاهش معنویت در جامعه و خانوادهها
➖ضعف باورهای دینی
#اعتقادات مانند ریشه درخت و اساس عمل انسان است و امروز دشمن و شبکههای ماهوارهای تمام تلاششان را بر روی تضعیف این باورها متمرکز کردهاند.
امروز برنامههای مذهبی صدا وسیما قابل تقدیر اما بیشتر بر محور اخلاق تا اعتقادات تولید میشود.
➖ لقمه حرام
لقمه حرام به طور مستقیم بر روی معنویت تأثیر منفی میگذارد، در معنویت دینی لقمه حلال و حرام قبل از تولد فرزند نیز تأثیرگذار است.
➖ عادت بر گناه
اگر گناه عادی شود، اگر در جامعه قبح گناهانی مانند بدحجابی،رباخواری، رشوه و ... از بین برود، جای ارزش و ضد ارزش نیز در جامعه عوض خواهد شد؛ آنگاه به عنوان مثال بدحجابی ارزش و حجاب به عنوان نماد عدم پیشرفت و تمدن شناخته میشود.
➖ تجمل و دنیا
اسلام به هیچ وجه با دنیا مخالف نیست و دنیای مذمت شده، تجمل پرستی، حب دنیا و گناه به وسیله نعمتهای دنیایی است.
➖ بیتوجهی خانوادهها به فرزندان
hawzahnews.com/detail/News/452577
➕ @HawzahNews | خبرگزاریحوزه
🔻در پاسخ به استفتاء خبرگزاری حوزه بیان شد:
نظر آیت الله العظمی مکارم شیرازی پیرامون افطار هنگام غروب آفتاب
❓سؤال:
با سلام و قبولی طاعات و عبادات
در فضای مجازی، مطلبی تحت عنوان «افطار کردن قبل از اذان مغرب» منتشر شده که لطفا نظر خود را در این خصوص بفرمایید.
متن مذکور منتشره در فضای مجازی بدین شرح است:🔻
حضرات آیات مکارم شیرازی و بهجت وقت افطار را غروب آفتاب میدانند؛ نه اذان مغرب؛ یعنی حدود ۲۰ دقیقه قبل از اذان؛ چنانچه اهلسنت همینگونه رفتار میکنند. همچنین حضرات آیات سیستانی و تبریزی و خویی نیز احتیاط واجب کردهاند؛ بنابراین مقلدین این سه مرجع می توانند در این مسأله به آیت الله مکارم رجوع کرده و هنگام غروب آفتاب (حدود 20 دقیقه قبل از اذان مغرب) افطار نمایند.
✍جواب:
بسماللهالرحمنالرحیم
با اهداء سلام و تحيت؛
چنانچه بعد از غروب آفتاب (پنهان شدن قرص آفتاب در اُفق) افطار کند، روزه صحیح است؛ اما بهتر است احتیاط کند و همزمان با شروع اذان مغرب افطار نماید.
همیشه موفق باشید
http://eitaa.com/joinchat/415432704C8ae17cca99
💠جواب اشکال لاینحل بر روی برگ چنار
آیه ها و آینه ها (۳۸۳)؛
💠 آیه:
إِنَّ مَعَ ٱلْعُسْرِ يُسْرًا/ مسلماً با (هر) دشوارى آسانى است شرح/6
💠 آینه
حکایت؛ مرحوم ملامحمد صالح مازندرانی چندان فقیر و تهی دست بود که از شدّت کهنگی لباس خجالت می کشید که در مجلس درس شرکت کند؛ بلکه می آمد در بیرون مدرس می نشست و به درس استاد گوش می داد و آنچه تحقیق می کرد بر برگ چنار می نوشت. طلّاب گمان میکردند که او برای گدائی آمده که چیزی بگیرد تا آنکه در یکی از ایّام مسأله ای بر استادش ملامحمدتقی مجلسی، مشکل شد، حل آن را به روز دیگر حواله کرد. روز دیگر هم آن مشکل حل نشد و به روز سوّم حواله شد. در این اثناء، یکی از شاگردان گذارش به مدرسه افتاد، دید که ملاصالح عبا را به سر خود پیچیده و برگ درخت چنار زیادی نوشته شده در پیش روی او ریخته، این شخص بر او وارد شد و دو سه برگ چنار را برداشته و دید در آن ها حلّ مسأله مطرح شده ولی در کلاس کسی نتوانسته بود حل کند.
پس آن شاگرد به کلاس وارد شد و شروع کرد به بیان کردن حلّ مسأله که ملامحمدتقی تعجّب کرد و با اصرار گفت: این جواب از تو نیست و از کسی دیگر یاد گرفتهای. بالاخره آن طلبه قضیّه ملاصالح را نقل کرد و آخوند چون از کیفیّت حال ملامحمدصالح آگاه شد و دید در بیرون مدرسه نشسته، فوری فرستاد لباسی برای او حاضر ساخته و او را به داخل مدرس خواست و تحقیق این اشکال را شفاهاً از او پرسید و هنگامیکه پاسخ را صحیح و شیوا شنید، برای او مقرری و ماهانه تعیین کرد تا این عالم بزرگوار بتواند در شرایط مطلوب به درس و بحث ادامه دهد.۱
پس از دشواری آسانیست ناچار
ولیکن آدمی را صبر باید ۲
۱. با اقتباس و ویراست از کتاب داستانهایی از فقرایی که عالم شدند
۲. سعدی
http://eitaa.com/joinchat/415432704C8ae17cca99