بسم الله الرحمن الرحیم
یکی از دوستانم که از طلاب جامعه المصطفی است و اهل آمریکای جنوبی است، نکته جالبی به بنده گفت که حیفم آمد منتشر نکنم. ایشان برای عزیمت به کشورشان حدود 24 ساعت در هواپیما و فرودگاه معطل می شوند و حدود 3-4 هواپیما عوض می کنند تا به مقصد برسند. پدر ایشان حدود 60 سال سن دارند. ایشان برای ایام اربعین، به کربلا مشرف شده اند و از آن تاریخ به ایران آمدند و در سن 60 سالگی مشغول یادگیری زبان فارسی اند. تصور کنید که فرد 60 ساله ای به دور از خانواده و از حدود 6-7 صبح تا وقت خواب مشغول یادگیری زبان فارسی است. اراده ایشان واقعا مرا متعجب کرد. عجیبتر از این اراده، دلیلی است که ایشان را به یادگرفتن زبان فارسی کشانده است. از پسرشان که رفیق ماست پرسیدم چرا می خواهند فارسی یاد بگیرند. فرمود ایشان وقتی در یوتیوب کلیپ سخنان حضرت آقا (حفظه الله) را گوش می دادند بعضی کلیپ ها ترجمه نداشت و ایشان متوجه نمی شدند. خواستند فارسی یاد بگیرند تا حرفهای حضرت آقا (حفظه الله) را بفهمند.
ما کجاییم؟؟
@hayat_tayyebeh
🏴🏴🏴🏴🏴
سالروز وفات حضرت ام البنین سلام الله علیها تسلیت باد.
برای مادران و همسران شهدا که آرامش و امنیت امروزمان حاصل صبر و ایثار آنهاست از درگاه الهی بهترینها را آرزومندیم.
مادران و همسرانی مردتر از مرد...
@hayat_tayyebe
هدایت شده از گالری روسری مُنیرا 🎀
موعظه ونصیحت زیاد و بیش از حد
💠 حرفی که به کسی یا فرزندت می زنی، دانه است و فکر او زمین.
- ببین در این زمین چقدر بذر می توان پاشید؟
- اگر در یک زمین کوچک چند کیلو گندم پاشیدی، همه دانه ها سبز نمی شوند. تازه اگر هم در بیایند همدیگر را خفه می کنند.
🔰 موعظه زیاد، باعث می شود که حرف ها همدیگر را له کنند، همدیگر را بپوشانند.
🔺 آیت الله حائری شیرازی
#نوجوان_نوردیده👇
@nooredideh_nojavan
بسم الله الرحمن الرحیم
«کانون توجه» مهمترین عنصر در سیر و سلوک و رسیدن به شادی و آرامش
قسمت اول
ما به چه چیزی یا به چه چیزهایی بیشتر توجه داریم؟ در زندگی ما بسیاری از امور وجود دارد که ما با توجه بسیار کم، از کنار آنها عبور می کنیم. همچنین اموری هستند که به آنها بیشتر توجه داریم. آنچه بیشتر به آن فکر می کنیم یا بیشتر در مورد آن سخن می گوییم نشان می دهد که عنصر مورد توجه ما در زندگی چیست؟ حتما دیده اید که بسیاری از افراد عشق ماشین اند. شاید طلبه هم باشند. شاید خیلی هم اهل هیئت باشند. اما به ماشین زیاد اهمیت می دهند. شخصیت ما از این تشکیل می شود که به چه اموری بیش از همه اهمیت می دهیم. اگر به این افراد اعتراض کنید که چرا این قدر به ماشین اهمیت می دهید می گویید حرف زدن و فکر کردن در مورد ماشین حرام نیست. بله درست می گویند حرام نیست. فکر گناه هم گناه نیست چه برسد به فکر در مورد ماشین. اما این توجه قطعا موجب محبت به ماشین می شود. ما به ماشین بیش از آنچه باید، توجه کرده ایم. این محبت همان است که اگرچه گناه نیست اما راس همه خطاهاست. محبت دنیا راس همه خطاهاست.
ماشین وسیله است برای سوار شدن. باید در حد یک وسیله به آن نگاه کرد. البته شکر خواهیم کرد که خداوند این وسیله را برای راحتی ما به ما هدیه داده است. گاهی لازم است به تعمیرگاه برده شود. گاهی هم باید شسته شود. وقتی به ماشین بیش از یک وسیله اهمیت دادیم قطعا دچار خطا می شویم. یک وسیله چقدر اهمیت دارد؟
یکی از نکات کلیدی در سیر و سلوک این است که بدانیم به هر چیز چه مقدار باید توجه کنیم. گویند کسی نزد یکی از عرفا آمد و دائما از دنیا بدگویی می کرد. او گفت تو شدیدا به دنیا علاقه مندی. چون هرچقدر به چیزی علاقه مند باشی بیشتر آن را یاد می کنی.
خانم هایی که بیش از اندازه به اندام خودشان فکر می کنند، مردانی که دائما شوخی های ...... می کنند، جوانانی که دائما به فوتبال و .... اهمیت می دهند و .... اگر چه به ظاهر کار حرامی مرتکب نمی شوند اما بذر خطاهای زیادی را در خود می کارند.
ادامه دارد ....
#سیروسلوک #سیر_و_سلوک #توجه #کانون_توجه #شادی #افسردگی #عنوان_بصری #کینه #حسادت
@hayat_tayyebeh
بسم الله الرحمن الرحیم
«کانون توجه» مهمترین عنصر در سیر و سلوک و رسیدن به شادی و آرامش
قسمت دوم
یاد کردن در ذهن و یاد کردن در زبان، نشان می دهد که ما به چه امری بیشتر توجه داریم. توجه کردن و یاد کردن رابطه دوطرفه دارند. اینکه دائما باید خداوند و نعمت های او را یاد کرد نه به دلیل نیاز خداوند به یاد کردن و تشکر ماست بلکه وقتی به نعمت های زندگی توجه کنیم حتما به مشکلات کمتر توجه خواهیم کرد و لذا از درون شاد خواهیم شد. حتما دیدید کسانی که دائما در مورد گرانی و مشکلات و ... حرف می زنند، شخصیت های افسرده تری دارند. دلیل آن واضح است. اینکه شخصیت انبیا با همه درد ها و مشکلات، شاد است به این دلیل است که آنها به همین زیبایی های زندگی توجه دارند. حتما داستان مردار آن حیوان و توجهی که به دندانهای سفید آن شد شنیده اید. وقتی می توان در یک مردار، به زیبایی آن نگاه کرد، یعنی کانون توجه را از مشکلات به سمت زیبایی ها کشاند. در این صورت تحمل مشکلات برای انسان آسان خواهد شد. اگر در اوج یک مشکل مالی دوستی به شما مقدار مورد نیازتان را بدهد قطهعا به پارگی یا کهنگی اسکناس ها توجه نمی کنید. اگر کسی به این موارد توجه کند قطعا شاد نخواهد شد.
به نظر می رسد که در سیر و سلوک، مهمترین نکته، توجه به این «کانون توجه» است. کسی که کانون توجهش خدا باشد عظمت این کانون در قلبش تجلی می کند. لذا می بیند که دیگران غیر از او قابل توجه نیستند. لذا غیر او از چشمش میافتد. اینکه امیرالمومنین علی علیه السلام فرمودند: «عظم الخالق فی انفسهم فصغر ما دونه فی اعینهم» از این بابت است. وقتی خدا در جان انسان بزرگ شد دیگران کوچک به نظر می آیند. انسان موحد کانون توجهش به آن موجود قادر مهربان است. مشکلات وجود دارد، سختی هست اما او اجازه نمی دهد که این کانون توجه به سمت مشکلات برود. مشکلات را باید تدبیر کرد. باید با درایت آن ها را رفع کرد و اگر حل شدنی نیست باید آنها را تحمل کرد. اندازه یک مشکل همین است. اگر روی این مشکل زوم کردیم قطعا افسرده خواهیم شد. اما اگر روی آن موجود بینهایت مهربان و نعمتهایش زوم کردیم شاد خواهیم شد. قوی خواهیم شد.
اگر کسی ما را رنجاند نباید به این رنجش زیاد اهمیت داد. توجه زیاد به رنجشی که از دیگران داریم موجب کینه خواهد شد. کینه از چه راهی به وجود می آید؟ از همین راه توجه به دردهایی که از دیگران به ما رسیده است. چرا به دیگران حسادت می کنیم؟ چون به آنها و به نعمتهایی که به آنها داده شده بیش از اندازه توجه کرده ایم. در روایت فوق العاده مهم و زیبای عنوان بصری، امام صادق و مصدق علیه السلام می فرمایند حقیقت بندگی به سه چیز حاصل می شود: یکی از آنها این است که عبد، همه اشتغالش به آن چیزی باشد که خداوند به آن امر کرده یا از آن نهی فرموده است. بعد می فرمایند خاصیت این کار این است که در این صورت عبد اصلا توجهی ندارد تا بخواهد به دیگران فخر بفروشد یا با آنها جدال کند.
دنیا و آنچه در آن است دارای چسب اند. چسبی که باعث می شوند این کانون توجه به آنها بچسبد. جوانمرد آن است که در دنیا باشد اما حواسش باشد که آن کانون توجه را به هر چیزی ندهد. توجه به هر امری ما را بدان مشغول خواهد کرد. محبت می آورد.
خودمان را بپاییم. کشیک نفس بکشیم. ببینیم چه چیزی برایمان مهم است. چه چیزی در کانون توجه ماست؟ خودمان، شهوات و غضب هایمان، ماشین و خانه و عنوان اجتماعیمان یا ....؟
این نکته را لطفا ریزخوانی نکنید. کمی در موردش فکر کنید. کمی بیندیشید. چه بسا همین نکته راه کار رهایی ما باشد. از این نکته در موارد مختلفی در زندگی حتی زندگی زناشویی می توان بهره برد. اگر حالی بود ممکن است ادامه داشته باشد.
التماس دعا
#سیروسلوک #سیر_و_سلوک #توجه #کانون_توجه #شادی #افسردگی #عنوان_بصری #کینه #حسادت
@hayat_tayyebeh
حیات طیبه - (عاقلانه ترین عاشقانه انسان)
بسم الله الرحمن الرحیم «کانون توجه» مهمترین عنصر در سیر و سلوک و رسیدن به شادی و آرامش قسمت اول
سلام خدمت دوستان و بزرگواران عضو کانال
چند وقتی بود متن مفصلی تقدیم نشده بود. این چند خط را الان نوشتم. به نظر نکته خیلی مهمی است به حدی که احساس می کنم شاید حقش ادا نشد.
اگر نکته ای بود حتما استفاده می کنم.
دوستان اگر حوصله تزیینش رو داشتند خوب میشه یکم مرتبش کنند. من که دیگه حوصله اش رو ندارم.😊
ممنون که ما رو تحمل می فرمایید.
التماس دعا
🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹
بسم الله الرحمن الرحیم
السلام علیک یا مادر
سلام بر تو ای دختر بهترین خلق خدا. سلام بر تو ای همسر نفس رسول. سلام بر تو ای مادر حسن و حسین، آقا و بزرگ جوانان بهشتی.
سلام بر تو ای مهربانترین مادر. ای مادر!
آری دوست دارم شما را مادر صدا کنم. دوست دارم غمهایم را با مادر گفتن هایم تسلی دهم. اصلا آرام می شوم وقتی مادر صدایتان می کنم. مادر مادر مادر .... وقتی پیامبر هم دوست دارد شما را مادر صدا کند من چرا نگویم مادر. اصلا اگر شما مادرم نباشید دوست ندارم این کلمه را کسی برای کس دیگری به کار گیرد. راستش اول شما مادرم هستید. مادرم را دوست دارم چون مرا یاد مادری شما می اندازد. اصلا همه مادر گفتن ها مجاز است. مجاز اگر حقیقتی نباشد دروغ می شود. حقیقت همه مادری ها مادری شماست. به نظرم تمام این روایات دال بر احترام به مادر، اول برای شما صادق است بعد برای دیگر مادران. مادر می دانم بدم اما اگر مادرم نباشید بی مادر خواهم بود. محبت مادریتان اجازه می دهد بی مادر بمانم؟
چه اشکالی دارد در میان همه سلمان ها و مقداد های دیروز و امروزتان، میان این همه خوبان که دلتان برای آنها غنج می رود، بر سر یک بی سر و پایِ خسته از گناه هم دستِ مادری بکشید و مادرانه نوازشش کنید؟ مادر تجلی رحمت خداست و اگر آن مادر شما باشید چه می شود! آری بی ادبم که بزرگ و بزرگ زاده ای چون شما را مادر خطاب می کنم، اما شنیده ام که سه روز گرسنه ماندید تا مسکین و یتیم و اسیری را سیر نمایید. این بی نوا هم مسکین است و هم یتیم و هم اسیر. به راستی کسی که در محضر امامش نیست یتیم نیست. چه بلایی بالاتر از این که بنده ای صاحب مهربانش را گم کرده باشد. یتیم آن نیست که پدر یا مادر ندارد. یتیم ما هستیم که آقای مهربانمان را گم کرده ایم.
مادر جان! ما شما و همسرتان علی علیه السلام را با یتیم نوازی می شناسیم. می شود مادری کنید و دستی بر سر ما یتیمان آل محمد بکشید، بر این یتیمانی که اسیر نفسند. یتیمانی که گناه، همه هستی آنها را هم به باد داده و مسکین و فقیر هم شده اند. مادر جان! ما از همه وقت و از همه کس به محبت مادرانه ات بیشتر نیاز داریم. اما می دانم که شما مادری نیستید که گریه کنِ حُسینت را رها کنی. حاشا به کرم چون شمایی که سیاه پوشان محرم حسینت را در این وانفسای بی امامی تنها گذاری. می دانم عاقبت با مدد مادری ات دستم را به دست فرزندت می دهی. می دانم عاقبت آقاجانم به سفارش شما مرا می خرد. و چه افتخاری از این بالاتر.
مادر دست ما را رها نکن نمی گویم دستمان را بگیر زیرا می دانم بدون عنایت مادرانه ات احدی لایق عشق به فرزندان پاک شما نیست.
السلام علیک یا مادر
🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺
@hayat_tayyebeh
#مدح_حضرت_زهرا_س
گفتم چگونه از همه برتر بخوانمت
آمد ندا حبیبۀ داور بخوانمت
دیدم رسول، اُمّ أبیهات خوانده است
گفتم کم است دخت پیمبر بخوانمت
دیدم تویی هر آینه، آیینۀ علی
گفتم عجب به جاست که حیدر بخوانمت
دیدم قیامت است درِ خانه شما
گفتم رواست بانوی محشر بخوانمت
گفتم مفصل است سخن، مجملش کنم
جبریل گفت سوره کوثر بخوانمت
ای مادر حسین و حسن! مام زینبین!
من هم اجازه هست که مادر بخوانمت؟
#جواد_هاشمی
سلام به همه بزرگواران عضو کانال
میلاد حضرت مادر، صدیقه طاهره سلام الله علیها و ارواح العالمین لها الفداء را اولا محضر آقاجانمان حضرت صاحب الزمان عجل الله تعالی فرجه الشریف و ارواحنا له الفداء تبریک عرض میکنیم. ثانیا این روز مبارک رو خدمت همه شیعیان و محبان ایشان به خصوص حضرت آقا و همه خادمان دین و شما بزرگواران علی الخصوص خانم های محترم تبریک عرض میکنیم. ان شاء الله همه ما جز شیعیان ایشان باشیم و مورد دعای ویژه و شفاعت حضرت قرار بگیریم.
مادران محترم قدر مادری را بدانید. مادری بزرگترین و موثرترین حضور اجتماعی یک زن است. همه انبیاء و اولیاء برای تربیت انسان آمده اند. و نقش مادر در تربیت انسان هم واضح است.
التماس دعا