💠تنهاراه نجات انسان فقط در مخالفت با شیطان🔥
از بیانات مرحوم آیتالله حقشناس:
❇️امام صادق(ع) میفرماید: اگر من بخواهم بفهمم چه وقت شیطان به سراغم میآید و اینکه آنچه به من القاء شده، رحمانی است یا شیطانی، راه فهمش چیست؟
⚜راه فهمش مراقبه است؛ مراقبه! و جز این راهی نیست.⚜
✅برای همین امام صادق(ع) در ادامه میفرماید:
راه درست، دقیقاً برخلاف هر چیزی است که شیطان القاء میکند و میگوید. به هر چه که او امر کرد، برخلافش عمل کن و بگو : خیر !
🔸من این حرفها را نمیفهمم و قبول ندارم ! 🔸من باید نمازم را به جماعت و اول وقت بخوانم.
❇️امام صادق(ع) فرموده است: هر کس که نمازهایش را در اول وقت بگذارد، ملکالموت وعده داده که خودش شهادتین را به او تلقین کرده و شیطان را از او دور میکند.
کانال شب اول قبر و عالم برزخ
.
☘🌸
🌱 @hayate_dobareh 🌱
☘میخواهیم دنیا رو کنار بزاریم ولی نمیشه...
🌷حضرت علی (ع) فرمودند:
آنكه ياد مرگ بسيار كند، از دنيا به اندك خشنود شود.
📕نهج البلاغه، حكمت 349
🌱معنای این روایت این است که کسی که دنیا را میطلبد و سیری ندارد، به این معناست که قطعا مرگ را فراموش کرده،
بهترین نسخه برای رهایی از محبت دنیا، یاد مرگ است؛
👈عشق دنیا از آن کسانیست که در آن قصد اقامت دائم کردهاند و برای خود چنان دنیایی برپا کردهاند که گویی مرگی وجود ندارد!
اگر یاد مرگ نباشد حتی مومنین هم بر سر سجاده نشسته و طلب دنيا ميكنند.
🌹از بین اذکار، ذكر ازدياد رزق به لب دارند و دنبال آیاتی هستند که بر روزیشان بیافزاید؛
مفاتیح و قرآن را هم مقدمه رسیدن به دنیا میکنند.
کانال شب اول قبر و عالم برزخ
.
☘🌸
🌱 @hayate_dobareh 🌱
🟢 آمادگی برای مرگ چطوری ایجاد می شود⁉️
➖اول توبه و جبران خطاها. یعنی مطمئن نباشیم که فردایی است، شاید نباشد. اگر حق الله، نماز و روزه و حجّی به گردن من است نباید بی خیال آن باشم. معنا ندارد که یک مومن بی خیال حقوقی که از خداوند متعال ضایع کرده، باشد. البته من نمی گویم که فرد همه ی کارهای خود را کنار بگذارد و بایستد فقط نماز بخواند و روزه بگیرد. اگر نماز یا روزه ی قضایی به گردن فرد است روزی یک نماز قضا بخواند. همین مقدار که نشان دهد بی تفاوت نیست کافی است. نباید با واجبات و حرام های خدا شوخی کنیم.
◾️ از امیرالمومنین (ع) سوال کردند که آمادگی برای مرگ چیست؟ ایشان فرمودند: فرائض و واجبات خود را انجام بده و اگر یک زمانی فوت شده قضای آن را بجا بیاور. حرام ها را ترک کرده و تا آنجا که می توانید به صفات اخلاقی خوب مزین شوید. بعد ایشان فرمودند: اگر اینچنین شد دیگر برای فرد فرقی ندارد که چه زمانی مرگ فرا برسد.
برای چنین شخصی مرگ ناگهانی به معنای غافلگیرانه معنا ندارد. چون همیشه آماده است و غافلگیر نمی شود. پس در جبران حقوق گذشته همانطور که همه ی مومنین می دانند حق الله و بخصوص حق الناس مهم است
.
🔹حضرت امام در وصیت ها و نصیحت های خود به مرحوم حاج احمد آقا فرزند بزرگوار ایشان می فرماید: بعد از مرگ آنجا که کار ما با خدا باشد و حساب ما با او باشد ارحم الراحمین است. ولی آنجا که کار ما با مردم باشد، مردم دیگر ارحم الراحمین نیستند و به سادگی نمی گذرند چون همه کم دارند تا یک چیزی از تو نگیرند تو را رها نمی کنند.
در سوره ی فجر از مرصاد نام برده شده است و در روایت داریم که مرصاد گذرگاهی است در عالم آخرت. کسی از آن عبور نمی کند اگر حقی به گردن دیگری داشته باشد و مدیون کسی باشد. یعنی صاحبان حق باید راضی باشند تا از آن گردنه و گذرگاه عبورکنیم. آنجا صاحبان حق را می آورند و می گویند تو باید از آنها رضایت بگیری. آنجا دیگر رضایت به یک کلمه ی حلالم کن معمولی تمام نمی شود.
پیغمبر در جمعی از اصحاب فرمود می دانید مفلس به چه کسی می گویند؟ اصحاب گفتند آن که با جیب خالی کلی بار زندگی بر دوش داشته باشد. پیامبر فرمود این مفلس نیست و فقط بی پول است. مفلس کسی است که در عالم آخرت او را می آورند درحالی که کیسه ی اعمال خیر او خیلی پر است اما او را به همین مرصاد می آورند. صاحبان حق که حقی را از آنها ضایع کرده، آبرویی ریخته و اذیتی کرده است و مالی از آنها خورده می آورند و باید رضایت بگیرد. در این حالت از کیسه ی خیرات این فرد بر می دارند و به دیگران می دهند تا راضی شوند. اگر اعمال خیر او تمام شد از گناهان و بار دیگران بر روی دوش این فرد می گذارند. پیامبر فرمود مفلس این فرد است که اول باری از خیرات داشت اما الان کیسه ای از گناهان بر دوش دارد.
بنابراین اولین وظیفه و آمادگی قبل از مرگ این است. اینکه اگر حقی ضایع شده به وصیت نگذاریم تا دیگران برای ما انجام دهند. دیگران گاهی در اعمال خود مانده اند. بازماندگان، بعد از مرگ تا چند روز داغ هستند و بعد شاید فراموش کنند. بعد از آن ما می مانیم و کوله باری از سختی ها و معطلی های آن طرف.
کانال شب اول قبر و عالم برزخ
.
☘🌸
🌱 @hayate_dobareh 🌱
هفتم:
عمده نظر در دو مطلب است: یکی غذای حلال، دوم توجه در نماز و اصلاح آن. اگر این دو درست باشد باقی درست است. عمده همت حقیر، اصلاح قلب است و ذکر «یا حیّ و یا قیوم» سحرگاه برای همین است.
هشتم:
بینالطلوعین را به چهار قسمت تقسیم کنید: یکی اذکار و تسبیح، دیگر ادعیه، سوم قرائت قرآن و بالاخره فکری در اعمال روز گذشته. اگر موفق به طاعتی بودهاید، شکری کنید؛ و اگر خدای نکرده ابتلا به معصیتی یافتهاید، استغفار کنید.
نهم:
در مورد ذکر، در آغاز چند صلوات فرستاده و دل را حاضر کنید و بعد مشغول ذکر شوید.
دهم:
برای توفیق تهجد و گشایش در کار؛ هر صبح از تلاوت قرآن مجید مخصوصاً یاسین غفلت منما(البته خواندنی که همراه با فهم معانی و تقرب به خدا شود)
یازدهم:
هر روز صدقه دهید، ولو به وجه مختصر. شبها مقداری در بی اعتباری دنیا فکر کنید.
دوازدهم:
بزرگان خیلی بر احتراز از مجالست با منکرین تأکید دارند و گفتهاند ضرری که یک وسوسه به وجود میآورد، در طول سالهای دراز ممکن نیست بتوان آن را رفع کرد و حرارتی که بر اثر مصاحبت با مردان بد و شرور در مزاج آدمی پدید میآید، جز به وسیله مصاحبت با نیکان و مردم صالح زایل نمیگردد.
کانال شب اول قبر و عالم برزخ
.
☘🌸
🌱 @hayate_dobareh 🌱
60.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
کاسه ی صبرِ پر شده
🎤حاج محمدرضا بذری
زمینه (در رابطه با ترور شهید هنیه)
مراسم یادبود شهید اسماعیل هنیه
هیأت یا فاطمة الزهرا سلاماللهعلیها بابل
🔸@Yadeshangeramy
🌷سوال: قبض روح چیست و در آن چه اتفاقی می افتد⁉️
پاسخ: بحث قبض روح همان چیزی است که ما از آن تعبیر به مرگ و جان دادن می کنیم. در قرآن با این لفظ نیامده. در قرآن یک تعبیر دقیق تری داریم به نام توفی که کلمه ی وفات نیز از همین گرفته شده است. توفی یا وفات یعنی تحویل گرفتن. در قرآن برای دو مورد تعبیر توفی و وفات بکار گرفته شده است: یکی در رابطه با موقع خواب و خوابیدن و یکی در رابطه با مرگ. در خواب نیز ما وفات پیدا می کنیم و مکرر در چند آیه قرآن این مسئله را بیان کرده است. قرآن می فرماید: خداوند متعال آن کسی است که هنگام مرگ جان ها را توفی کرده و تحویل می گیرد و آن کسی که زمان مرگ او نرسیده هنگام خواب این توفی برای او صورت می گیرد. یعنی تشابه خواب و مرگ همین است. درست است که در هردو توفی و وفات و تحویل گرفتن روح از این جسم به یک عالم دیگر صورت می گیرد که همه ی ما در خواب آن را تجربه کرده ایم. یعنی به نوعی همه ی ما وفات های متعدد داشته ایم و تجربه کرده ایم ولی فرق آن این است که در مرگ تعلق روح به بدن به طور کلی قطع می شود و دیگر مدیریت بدن را روح نخواهد داشت. ولی در هنگام خواب تعلق و رابطه ی روح با بدن ضعیف می شود. لذا ضربان قلب و نبض کاهش پیدا می کند و حرارت بدن پایین می آید بنابراین شبه مرگ است.
وقتی از امام باقر (ع) سوال کردند که مرگ چیست فرمود: همان خوابی است که شما هر شب دارید ولی دراز مدت است. لذا پیامبر اکرم (ص) هر موقع می خوابیدند یک آداب زیبایی را انجام می دادند. مرحوم محدث قومی نقل کرده که پیامبر(ص) هر موقع می خوابیدند اینگونه دعا می کردند: خدایا به نام تو که می خواهم بمیرم و زنده شوم و زمانی که از خواب بیدار می شد شکر می کرد که خدا را شکر که ما را بعد از مرگ زنده کرد. این تعابیر را فارسی نیز بگوییم اشکالی ندارد. در معارف و فقه ما است که اگر فرد در حال جنابت است نخوابد و اگر خواست در این حالت بخوابد مستحب است که وضو بگیرد. آن چیزی که توصیه شده این است که شخص جنب وضو بگیرد و یا حداقل تیمم کند و بخوابد. در روایتی از امیرالمومنین (ع) است که شخص طاهر باشد و اگر جنب بود وضو بگیرد و یا حداقل تیمم کند به این خاطر که روح را در هنگام خواب عروج می دهند و به سمت خدا می برند. واگر مرگ شخص در آن حالت برسد دیگر او را باز نمی گردانند وگرنه او را باز می گردانند تا زمان مرگ او. بنابراین چون یک چنین اتفاقی می خواهد رخ دهد که روح در محضر الهی حاضر شده و در عالم بالاتری برود گفته اند که در حالت جنابت مکروه است.
کانال شب اول قبر و عالم برزخ
.
☘🌸
🌱 @hayate_dobareh 🌱
#تلنگری از قرآن
💫او زنده را از مرده بیرون میاورد
و مرده را از زنده، و زمین را پس از مردنش حیات میبخشد
و به همین گونه روز قیامت
از گورها بیرون آورده میشوید💫
☆روم 19☆
کانال شب اول قبر و عالم برزخ
.
☘🌸
🌱 @hayate_dobareh 🌱
🌐آمادگی برای مرگ چطوری ایجاد می شود⁉️
دومین وظیفه این است که افرادی که می توانند و برای آنها امکان پذیر است کفن تهیه کنند. از مرحوم آیت الله بهجت است که تهیه ی کفن عمر را طولانی می کند. روایتی در وسایل الشیعه است که می فرماید: اگر کسی کفن را تهیه کند و هر از گاهی به آن نگاه کند جزو غافلین نیست و هر موقع به آن نگاه کند اجر و ثواب به او می دهند. سومین چیزی که خیلی به آن توصیه شده بحث وصیت است. در روایات ما وصیت نشانه ی عقل شمرده شده و حقی است به گردن یک مسلمان. ما حتی در آیه ی قرآن داریم که کسانی که نشانه های مرگ برای آنها ظاهر شده الزام است که وصیت کنند به عنوان یک وصیت شایسته برای خویشان و بستگان آنها، این یک حقی است به گردن متقین. نکته ی اول اینکه بهترین وقت وصیت در زمان صحت و سلامتی است که انسان علائمی از مرگ را نمی بیند. ولی آخرین وقت وصیت زمانی است که انسان علائم مرگ را می بیند. قرآن اشاره به این آخرین وقت کرده که وقتی انسان این علائم را می بیند دیگر آخر کار است.
🔅پیامبر اکرم (ص) یک تعبیری دارد که وصیت را زیر بستر و بالین خود قرار دهید، منظور اینکه وصیت اینقدر در دسترس باشد. اگر کسی حقی به گردن خود دارد چه حق الله و چه حق الناس واجب است که وصیت کند. این وصیت یا می تواند شفاهی باشد و یا اینکه آن را بنویسد. اما اگر حق الناس و حق اللهی به گردن او نیست، خمس و زکات، بدهی، نماز و روزه ای به گردن ندارد و حقی از کسی ضایع نکرده، این وصیت برای او مستحب موکد است. تکلیف است که اگر دارای اموالی است دیگران بدانند چه باید بکنند. البته وصیت تنها بخاطر اموال نیست و می تواند برای توصیه های خیری باشد که تجربه های زندگی به او آموخته است.
🔅سومین مطلب این است که وصیت ها عادلانه باشد. گاهی اوقات برخی از افراد خیلی مقدس می شوند و همه ی اموال خود را می بخشند و حق فرزندان نادیده گرفته می شود و یا به بعضی از فرزندان بیشتر می دهند. پیامبر اکرم (ص) شنیدند که یکی از مسلمین تمامی اموال خود را در زمان حیات خود بخشیده در حالی که فرزندان او محتاج هستند. پیامبر (ص) فرمود: با این فرد چه کار کردید. گفتند در قبرستان مسلمین او را دفن کردیم. پیامبر فرمود: اگر من بودم اجازه نمی دادم او را در قبرستان مسلمین دفن کنید. کار این فرد مومنانه نبوده. نکته ی چهارم مقدار وصیت است. درست است که تا وقتی شخص زنده است مالک تمامی اموال و دارایی های خود است اما پس از مرگ فقط در یک سوم از اموال خود اختیار دارد. یعنی فقط مالک ثلث اموال است. با اینکه همه ی اموال را او تهیه کرده اما دو سوم اموال بعد از مرگ متعلق به او نیست. اگر کسی می خواهد وصیت کند که بعد از مرگ من این مقدار نماز و روزه برای من بگیرید، یا بعد از مرگ من اموال من را وقف کنید و یا خانه را به همسر من بدهید، این بخشش ها و وصیت ها اگربیش از مقدار ثلث باشد ارزش ندارد. مثلاً اگر کل مال صد و بیست میلیون تومان است تا چهل میلیون تومان فقط می تواند وصیت کند اگر بیشتر شد به شرطی که همه ی وراث اجازه دهند قابل اجرا است واگر نه فقط تا ثلث. البته آن چیزی که ما در روایات داریم این است که اگر شخصی که می خواهد وصیت کند، فرزندان او احتیاج دارند مستحب است تا یک چهارم و یک پنجم مال را وصیت کند. آخرین نکته این است که حضرت امیرالمومنین (ع) فرمودند: بهترین وصیت این است که خود فرد وصی خود باشد. یعنی آن کارهایی که دیگران می خواهند برای او انجام دهند خود او انجام دهد. چرا انسان برای بعد بگذارد، انسان بهتر است تا وقتی که زنده است ببخشد و فرزندانی را که الان احتیاج دارند تأمین کند تا آنها دعا کنند. داریم که کسی وصیت کرد بعد از مرگ انبار خرمایی را به صدقه بدهند. بعد از مرگ او این کار را کردند. پیغمبر اکرم (ص) رسید یک عدد خرما در آن انبار مانده بود، فرمود اگر این یک عدد خرما را خود او در زمانی که زنده بود انفاق می کرد بهتر از کل انبار خرمایی است که بعد از او به صدقه داده شد. چون اسلام به دنبال رشد فرد است و اینکه تعلق او از دنیا کنده شود. درست است که بعد از مرگ هم صدقه فایده دارد ولی آن کار قبل از مرگ فایده ی بیشتری دارد. پسری بود که مدام به پدر خود می گفت یک مقدار از این اموال را در راه خدا بده. آن پدر می گفت بعداً وصیت می کنم. یک شبی در کوچه ای در حال گذر بودند در آن زمان برق نبود، این پسر فانوس را که باید در جلوی پدر نگاه می داشت تا کوچه روشن شود پشت سر او نگاه داشت. پدر گفت جلو بیا نور باید جلو باشد چرا پشت سر رفته ای؟ پسر گفت من هم همین را می گویم، نور باید جلو باشد و انسان عمل را باید جلوجلو بفرستد.
کانال شب اول قبر و عالم برزخ
.
☘🌸
🌱 @hayate_dobareh 🌱
🥦ترشی کلم بروکلی
❇️مواد لازم
کلم بروکلی : ۱ کیلوگرم
فلفل قرمز نکوبیده : ۲ عدد
سیر : ۳ حبه
سرکه سفید : به مقدار لازم
آب جوشیده : به مقدار لازم
نمک : به مقدار لازم
شوید : به مقدار لازم
🥦طرز تهیه
1. ابتدا کلم بروکلی را خوب بشویید تا هیچ حشره ای لابلای گلهای آن وجود نداشته باشد. ( برای خارج کردن حشرات و کرم احتمالی حدود ۳_۴ دقیقه کلم را داخل آب جوش بگذارید)
2. کلم ها را خرد کنید و بگذارید خوب خشک شود.سیر را پوست بگیرید و خرد کنید.فلفل قرمز را ریز خرد کنید.
داخل ظرفی آب جوشیده سرد شده، نمک و سرکه را مخلوط کنید.
3. کلم ها را داخل شیشه ای تمیز بریزید لابلای آن کمی شوید و سیر و فلفل بگذارید.روی کلم ها مخلوط آب و سرکه بریزید تا حدی که کاملا روی کلم ها را بپوشاند.درب شیشه را محکم ببندید تا ترشی هوا نکشد سپس در جای خنک نگهداری کنید تا ترشی جا بیفتد و آماده شود.معمولا بعد از ۱۰ روز ترشی آماده میشود.
.
🍓🍟
👩🍳بــانــوی🍝 سـرآشـپــز🍜
🍡🍡 @rangin_deser 🍡🍡
💥تلنگر
👌نقل است که زلیخا به حضرت یوسف گفت: چه #چشم های زیبایی داری،
💫حضرت یوسف فرمود:
از اولین چیزهایی که در #خانه_قبر زمین میریزد و نابود می شود همین چشمهاست👁
کانال شب اول قبر و عالم برزخ
.
☘🌸
🌱 @hayate_dobareh 🌱
امام هادى عليه السلام:
إنَّ الحَرامَ لا يَنمي، وإن نَمى لا يُبارَكُ لَهُ فيهِ، وما أنفَقَهُ لَم يُؤجَر عَلَيهِ، وما خَلَّفَهُ كانَ زادَهُ إلَى النّارِ
همانا حرام رشد نمى كند و اگر هم رشد كند، بركت ندارد، و اگر آن را انفاق كند، پاداشى نمى برد، و آنچه بر جاى مى گذارد، توشه اش به سوى آتش خواهد بود
الكافی جلد5 صفحه125
#اللھمعجلݪوݪیڪاݪفࢪج 🌹
کانال شب اول قبر وعالم برزخ
.
☘🌸
🌱 @hayate_dobareh 🌱
هدایت شده از تبلیغات حرم🔺