👈ادامه مبحث #مـــــــــــو
⬅️مسح کردن ابروها
✍در روایت می فرماید:
🔷«دخلت على أبي عبد الله عليه السلام فشكوت اليه الرمد فقال لي أو تريد الطريف ثم قال إذا غسلت يدك بعد الطعام فامسح حاجبيك وقل ثلاث مرات (الحمد لله المحسن المجمل المنعم المفضل) قال ففعلت ذلك فما رمدت عيني بعد ذلك والحمد لله رب العالمين.»
✨بر امام صادق علیه السلام وارد شدم و از ورم چشم شکایت کردم فرمود درمان با ظرافت می خواهی، هنگامی که دستت را بعد از غذا می شویی و ابروهایت را مسح کن و...
💢خیس کردن ابروها، همانند مسح سر مطلوب است.
از ما خواسته شده است که هر روز سه یا پنج مرتبه وضو بگیریم و آن شستن صورت و مسح سر است. حتما منافعی دارد که شارع آن را سفارش کرده است. شاید با جذب آب به داخل چشم، مانع از خشکی آن می شود.
✍روایت دیگر می فرماید:
🔘«شكوت إلى أبي عبدالله علیه السلام ذلك فقال :
إذا أنت فرغت من الفريضة فضع سبابتك اليمنى على عينيك وقل : سبع مرات وأنت تمرها على حاجبك الايمن « يا حنان اشفنيي ، يا حنان اشفني » ثم أمرها سبع مرات على حاجبك الايسر ، وقل : « يا منان اشفني » ثم ضع راحتك اليمنى على هامتك وقل : « يا من سكن له ما في السموات وما في الارض صل على محمد وآله وسكن مابي » ثم انهض إلى التطوع
✨هر وقت نماز واجب را تمام کردی انگشت اشاره دست راست را روی دو چشم قرار بده و هفت مرتبه بگو در حالی که بر ابروی راست عبور می دهی یاحنان اشفنی و بعد هفت مرتبه بر ابروی چپ مرور بده و بگو یا منان اشفنی ...
💢این کار مستحب است و سبب درمان می شود زیرا در روایت می فرماید «اشفنی» و از خدا طلب شفاء می کند.
💢بنابراین مسح کردن ابرو و چشم ها گاهی با دست مرطوب است مانند بعد از وضو و گاهی به صورت خشک صورت می گیرد مانند مورد اخیر و گاهی هم با خاک مانند تیمم انجام می شود. انسان دستش را روی خاک می زند و از موی سر تا ابرو بکشد و تیمم کند.
👈ادامه دارد....
ابوالفضل:
کانال ما:درایتا
طب اسلامی فاطمة الزهراء دزفول
@hb9090a
👈ادامه مبحث #مــــــــــــو
✅ موی بینی
🔘موی بینی برای انسان بسیار مفید است.
✍در روایات متعدده این گونه آمده است:
🔻«سعة الجنب والشعر الذي يكون في الانف أمان من الجذام»
✨گشادی یقه و مویی که در بینی قرار دارد ایمنی از بیماری جذام (بیماری های میکروبی و ژنتیکی) است.
📍میکروب ها به موهای بینی می چسبند و به شکل چرک از بینی به همراه آب بینی خارج می شوند و موی بینی اجازه ورود میکروب به بدن را نمی دهد.
📍موی بینی رشد می کند. موهایی که در بدن رشد می کنند، با رشد خود بیماری را از بدن خارج می کنند و با سرعت گرفتن رشد مو، بیماری از بدن زودتر خارج می شوند.
📍سفارش شده است که مقداری موی بینی را کوتاه کنید.
✍در روایت آمده است:
«أخذ الشعر من الانف يحسن الوجه»
✨گرفتن موی بینی صورت را زیبا می کند.
✍در روایت دیگر می فرماید:
«يزيد في جماله»
✨گرفتن موی بینی زیبایی را زیاد می کند.
📍بیرون آمدن مو از بینی زیبا نیست، اما کوتاه کردن آن نیز باعث زیبایی کل صورت می شود.
👈برای رشد مو؛ بذر و مواد تشکیل دهنده و رطوبت مهم است.
🔹رطوبت نقش زیادی در رشد مو دارد و داخل بینی رطوبت زیادی دارد بنابراین می تواند علت فاعلی (سبب رشد مو) برای موی داخل بینی باشد.
📍مانع شدن از ورود گرد و غبار و میکروب و ویروس به ریه و داخل بدن، می تواند به عنوان علت غائی (دلیل وجود مو در بینی) باشد.
⭕️درمان به وسیله موی بینی
🔰برای افرادی که ضربهی مغزی شده اند، در روایات سفارش شده است که داخل بینی آن ها روغن بنفشه ریخته شود.
🔰شاید وجود مو در داخل بینی، عامل جذب روغن به سمت مغز باشد زیرا که مو عامل جذب روغن به مغز می شود.
👈ادامه دارد....
ابوالفضل:
کانال ما:درایتا
طب اسلامی فاطمة الزهراء دزفول
@hb9090a
👈ادامه مبحث #مـــــــــــــــــــو
✅ موی بالای لب انسان (سبیل)
✍این بحث از موی بینی مفصل تر است اما آن را به صورت مختصر بیان می کنیم.
💢در مورد علت غائی (علت وجود مو) در پشت لب، در مناظره امام صادق علیه السلام با طبیب هندی این گونه آمده است:
🔷«فلم جعلت الشفة و الشارب من فوق الفم قال لا أعلم ... و جعل الشارب و الشفة فوق الفم ليحبس ما ينزل من الدماغ عن الفم لئلا يتنغص على الإنسان طعامه و شرابه فيميطه عن نفسه»
✨پس برای چه لب و شارب (موی پشت لب، سبیل) در بالای دهان قرار داده شده است؟
عرض کرد نمی دانم ...
✨ شارب در لب بالایی قرار داده شده است تا آنچه از مغز پایین می آید به دهان وارد نشود تا اینکه خوراک انسان را فاسد و خراب نکند و فرصت پیدا می کند تا آن را برطرف کند.
❓اشکال
این علت در خانم ها نیز وجود دارد، پس چرا خانم ها سبیل ندارند؟
✔️جواب:
🔹این مسئله حکمت هایی دارد اما آنچه به ذهن می رسد، حکمت آن ظرافت زیاد آن ها و اهمیت دادن آن ها به مسائل بهداشتی است.
🔹مردان به جهت مشغله و کارهای سخت مانند کشاورزی دارند و معمولا ظرافت زن ها را ندارند، سبیل به آن ها کمک می کند.
🔹و نیز امکان دارد ترشحات بینی در خانم ها به جهت فعالیت های لطیف تر و کمتر، کمتر ترشح شود.
🔹علاوه بر این داشتن سبیل برای تمایز بین مرد و زن است که البته بحث مفصل تری دارد که ان شاءالله در بحث محاسن خواهد آمد.
⭕️درمان با سبیل
🔰کوتاه کردن سبیل فوائدی دارد.
با رشد سبیل بیماری از بدن خارج می شود و کوتاه کردن آن باعث درمان و پاکیزگی می شود.
🔰محل سبیل جای عبور و مرور هوا همراه با میکروب است و میکروب ها به وسیله سبیل جذب می شوند و زیر سبیل پنهان می شوند و رفته رفته وارد بدن می شوند. به همین جهت سبیل موی کثیفی است و کوتاه کردن سبیل طهارت و پاکیزگی است.
🔰خداوند به حضرت ابراهیم علیه السلام فرمود خود را تمیز و پاکیزه کن، حضرت ابراهیم علیه السلام سبیل خود را کوتاه کرد، بنابراین از سنت های حنیفی یعنی سنت های حضرت ابراهیم علیه السلام است.
🔰سنت حضرت ابراهیم علیه السلام ده چیز است که پنج سنت در سر، و پنج سنت در بدن قرار دارد.
🔰بدترین حال برای انسان بیکاری است زیرا تبعات بدی دارد به همین جهت خداوند برای انسان مشغله هایی قرار داده است. یکی از مشغله ها ضرورت کسب و کار مانند کشارورزی است. روز جمعه که انسان تعطیل است، برای در امان ماندن از بیکاری گرفتن سیبیل و ناخن و زدودن ناپاکی ها قرار داده شده است.
🔰خداوند می توانست موهای بدن را طوری خلق کند که بلند نشوند اما طوری خلق کرده است تا که مشغله ای برای انسان باشد و او را از ضرر رساندن و افکار بد دور کند.
👈ادامه دارد....
ابوالفضل:
کانال ما:درایتا
طب اسلامی فاطمة الزهراء دزفول
@hb9090a
👈ادامه مبحث #مــــــــــــو
✅️در روایت آمده است:
🔷«من قلم أظفاره... يوم الخميس و أخذ من شاربه عوفي من وجع الضرس و وجع العين»
✨کسی که ناخن های خود را در روز پنجشنبه بگیرد و سبیل ها را کوتاه کند از دندان درد و چشم درد ایمن می شود.
🔹کوتاه کردن ناخن و سبیل باید هفته ای یک بار باشد و نباید بیشتر بماند.
🔸استفاده می شود خرابی دندان و دندان درد بخاطر میکروب است و با گرفتن سبیل در هر هفته، انسان به دندان درد مبتلا نمی شود.
🔹چشم درد نیز می تواند بخاطر میکروب باشد، خصوصا میکروب های ناخن می تواند به چشم آسیب برساند زیرا در روایات آمده است که ناخن مخفی گاه شیطان (میکروب و ویروس) است و اگر این میکروب ها با غذا به دهان منتقل بشود، دندان ها را خراب می کند.
🔸 بنابراین گرفتن ناخن در هر هفته مانع از ابتلا به چشم درد و دندان درد می شود.
🔹گرفتن سبیل باعث دور شدن شیطان (میکروب و ویروس) می باشد. در روایت آمده است:
«لا يطولن أحدكم شاربه ولا عانته ولا شعر أبطيه فان الشيطان يتخذه مخابئا (مخبئا - ئل) يستتر بها»
✨هیچ یک از شما سبیل، عانه و زیر بغل خود را بلند نکند زیرا شیطان آن ها را مخفی گاه قرار می دهد و با آن خود را پنهان می کند.
🔸در روایات می فرماید ناخن ها و موها را دفن کنید زیرا محل تجمع میکروب هستند.
✍در روایت می فرماید:
«ليأخذ أحدكم من شاربه والشعر الذي في أنفه وليتعاهد نفسه فان ذلك يزيد في جماله»
✨سبیل را بگیرید و موهای داخل بینی را بگیرید و به خود رسیدگی کنید زیرا زیبایی را زیاد می کند.
✅حکمت کوتاه کردن سبیل
💢سبیل مانع از رسیدن ترشحات مغز به دهان است. اما حکمت گرفتن سبیل در این روایت آمده است:
«اخذ الشارب من الجمعة إلى الجمعة أمان من الجذام»
✨گرفتن سبیل از جمعه تا جمعه بعدی، ایمنی از بیماری جذام است.
✍در روایت دیگر می فرماید:
«خذ من شاربك وأظفارك، وليكن ذلك في يوم الجمعة»
✨هر جمعه ناخن ها و سبیل ها را کوتاه کن و آن را در روز جمعه قرار بده.
💢این روایت بر خصوصیت روز جمعه دلالت دارد اما شاید از دیگر روایات استفاده بشود که مهم این است که هفته ای یک بار باشد.
👈ادامه دارد....
ابوالفضل:
کانال ما:درایتا
طب اسلامی فاطمة الزهراء دزفول
@hb9090a
👈ادامه مبحث#مـــــــــــــــــــــــو
⭕️مقدار کوتاه کردن سبیل
📍در روایت می فرماید که سبیل خیلی کوتاه می شود.
📍«أحفوا الشوارب وأعفوا السبال»
✨سبیل را از ته بتراشید (بسیار کوتاه کنید) و محاسن را رها کنید.
🔹در مورد امام صادق علیه السلام این گونه آمده است:
🅾«أَنَّهُ رَأَى أَبَا عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام أَحْفَى شَارِبَهُ حَتَّى أَلْصَقَهُ بِالْعَسِيبِ»
✨امام صادق علیه السلام را دید که سبیل خود را از محل رویش مو تراشیده بود.
⚜در روایت دیگر هم آمده است:
📌«ان من السنة أن تأخذ من الشارب حتى يبلغ الاطار»
✨از سنت پیامبر ﷺ کوتاه کردن سبیل تا طرف لب بالایی است. (سبیل روی لب و دهان نیاید)
🔷در روایتی آمده است:
📌«حفّوا الشوارب و اعفوا اللحى و لا تتشبّهوا بالمجوس»
✨سبیل ها را بتراشید و محاسن را رها کنید و خود را شبیه مجوس نکنید.
👈مجوس برعکس این انجام می دادند.
✍در یک روایت می فرماید:
💠«خذ من أظفارك و من شاربك كل جمعة فإذا كانت قصارا فحكها فإنه لا يصيبك جذام و لا برص»
✨هر هفته و هر جمعه سبیل ها و ناخن ها را کوتاه کن اگر کوتاه بود آن را سوهان بزن زیرا جذام و پیسی به تو نخواهد رسید.
💢معلوم می شود جذام و پیسی عامل میکروبی دارد که از راه ناخن یا از راه سبیل است.
✍در روایت بعدی می فرماید:
✴️«من أخذ أظفاره و شاربه كلّ جمعة و قال حين يأخذه بسم اللّه و باللّه و على سنّة محمّد و آل محمّد لم يسقط منه قلامة و لا جزازة إلّا كتب اللّه له بها عتق رقبة و لم يمرض إلّا المرضة الّتي يموت فيه»
✨هر کس هر هفته ناخن و سبیل خود را کوتاه کند ... بیمار نمی شود جز برای مردنش.
👈ادامه دارد....
ابوالفضل:
کانال ما:درایتا
طب اسلامی فاطمة الزهراء دزفول
@hb9090a
👈ادامه مبحث #مــــــــــــــــــو
⚜روغن مالی سبیل
✍در روایت آمده است:
📍«كان صلى الله عليه وآله إذا ادهن بدأ بحاجبيه ثم بشاربيه ثم يدخله في انفه ويشمه ثم يدهن رأسه وكان صلى الله عليه وآله وسلم يدهن حاجبيه من الصداع ويدهن شاربيه بدهن سوى دهن لحيته»
✨پیامبر صل الله علیه وآله زمانی که روغن مالی می کردند اول از ابرو شروع می کردند و بعد سبیل و بعد در بینی می مالیدند و می بوییدند و بعد از آن، سر را روغن مالی می کرد،
و برای میگرن ابروها را روغن مالی می کرد و سبیل خود را با روغنی غیر از روغن محاسن خود، روغن مالی می کرد.
📝احتمال دارد پیامبر ﷺ با چند قطره روغن محاسن خود را روغن مالی می کرده است و برای روغن سبیل مجددا چند قطره جدید بر می داشته است.
📝احتمال هم دارد که از دو نوع متفاوت استفاده می کرده است.
مثلا روغن بنفشه برای محاسن و روغن بادام یا کنجد را برای سبیل استفاده می کرده است.
🔴 عطر مالیدن به سبیل
💢 در روایت داریم امیرالمؤمنین علیه السلام می فرمایند:
🅾 اَلطِّيبُ فِي اَلشَّارِبِ مِنْ أَخْلاَقِ اَلنَّبِيِّينَ عَلَيْهِمُ اَلسَّلاَمُ وَ كَرَامَةٌ لِلْكَاتِبَيْنِ.
🔷 عطر مالیدن به سبیل از اخلاق پیامبران علیهم السلام است و كرامتى براى فرشتگان نويسنده است.
📚 الکافی، ج ۶، ص ۵۱۰
🔰 تاکید روی عطر زدن به سبیل است، زیرا در این حالت، انسان همیشه بوی خوش استعمال می کند و نیز بوی هوایی که وارد سیستم تنفسی می شود، خوش بو می شود.
🔰 گاهی بازدم انسان بدبو می شود و راه علاج آن عطر زدن به سبیل است.
🔰 فواید دیگری نیز دارد، از جمله این که قلب را تقویت می کند، چون بوی خوش مقوی قلب است.
البته بوی خوش طبیعی.
👈ادامه دارد....
ابوالفضل:
کانال ما:درایتا
طب اسلامی فاطمة الزهراء دزفول
@hb9090a
👈ادامه مبحث #مــــــــــــو
🔷 #محـــــــــــــــاسن
🔰 از آن جایی که هر مویی که بلند می شود باید کوتاه شود، محاسن نیز به جهت این که بلند می شوند، باید کوتاه شوند.
⬅️ یکی از حکمت های آن خارج کردن بیماری از بدن است، زیرا ماده مو بیماری های بدن است.
🔴 هدف از وجود محاسن
💢 در مناظره طبیب هندی با امام صادق علیه السلام آمده است:
📌قَالَ فَلِمَ جُعِلَتِ اللِّحْيَةُ لِلرِّجَالِ قَالَ لَا أَعْلَمُ ... جُعِلَتِ اللِّحْيَةُ لِلرِّجَالِ لِيُسْتَغْنَى بِهَا عَنِ الْكَشْفِ فِي الْمَنْظَرِ وَ يُعْلَمَ بِهَا الذَّكَرُ مِنَ الْأُنْثَى.
📍چرا برای آقایان محاسن ( ریش ) قرار داده شده است؟
عرض کرد: نمی دانم.
امام علیه السلام فرمود:
محاسن برای مردان قرار داده شده است تا این که از نگاه کردن بی نیاز بشوند و مرد را از زن تمییز بدهند.
📚الخصال، شيخ صدوق، ج۲، ص۵۱۳.
🔴 توضیح این که می گوییم محاسن سبب تمییز زن از مرد است.
🔰 مثلا برای بی نیاز شدن از نگاه کردن و معاینه کردن، این که برای ورود به مجالس زنانه یا... اگر محاسن نباشد، باید شخص را معاینه کنند تا متوجه شوند او مرد است یا زن؛ اما زمانی که محاسن باشد، از معاینه کردن بی نیاز می شوند.
💢 در توحید مفضل امام صادق علیه السلام می فرماید:
⚜ فَإِذَا أَدْرَكَ وَ كَانَ ذَكَراً طَلَعَ اَلشَّعْرُ فِي وَجْهِهِ فَكَانَ ذَلِكَ عَلاَمَةَ اَلذَّكَرِ وَ عِزَّ اَلرَّجُلِ اَلَّذِي يَخْرُجُ بِهِ عَنْ حَدِّ اَلصَّبَا وَ شَبَهِ اَلنِّسَاءِ وَ إِنْ كَانَتْ أُنْثَى يَبْقَى وَجْهُهَا نَقِيّاً مِنَ اَلشَّعْرِ لِتَبْقَى لَهَا اَلْبَهْجَةُ وَ اَلنَّضَارَةُ اَلَّتِي تُحَرِّكُ اَلرِّجَالَ لِمَا فِيهِ دَوَامُ اَلنَّسْلِ وَ بَقَاؤُهُ.
🔷 زمانی که شخص مذکر به بلوغ برسد، در صورت او محاسن می روید و آن نشانه مرد و عزت اوست. آن چنان که از زمره کودکان و مشابهت به زنان خارج می شود و اگر شخص مؤنث باشد، صورت او پاک و صاف و بدون مو می ماند تا زیبایی و ظرافت باقی بماند و مردها را تحریک کند و نسل ادامه پیدا کند.
📚 بحار الأنوار، ج ۵۷، ص ۳۷۷
💢 در روایت دیگر می فرماید:
🔖ولو لم يخرج الشعر في وجهه في وقته ألم يكن سيبقى في هيئة الصبيان والنساء فلا ترى له جلالة ولا وقارا. فقلت يا مولاي فقد رأيت من يبقى على حالته ولا ينبت الشعر في وجهه وإن بلغ حال الكبر فقال ذلك بما قدمت أيديهم « وَأَنَّ اللهَ لَيْسَ بِظَلاَّمٍ لِلْعَبِيدِ ».
💠اگر مو در صورت مرد رویش نکند آیا در همان حالت کودکی و زنانگی باقی نمی ماند؟ پس برای او هیبت و جلال مرد مشاهده نمی شود ...
مفضل می گوید: دیدم افرادی بزرگ می شوند؛ اما مو در صورت آن ها نمی روید. امام علیه السلام فرمود:
این به خاطر آنچه است که از قبل ( گناهان ) برای خود فرستاده اند و خداوند به بندگان اصلا ظلم نمی کند.
📚 بحارالأنوار، ج ۶۰، ص ۳۷۸
👈ادامه دارد....
ابوالفضل:
کانال ما:درایتا
طب اسلامی فاطمة الزهراء دزفول
@hb9090a
53.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
دکتر روازاده در ۲۲بهمن در مسیر راهپیمایی، علت دیابت و مرگ کودکان....🚫
👈لطفا تا می توانید برای عزیزان خود ارسال کنید.
ابوالفضل:
کانال ما:درایتا
طب اسلامی فاطمة الزهراء دزفول
@hb9090a
👈ادامه مبحث #مـــــــــو
🔘 روغن مالی محاسن
💢 در روایت آمده است:
⚜وكان إذا أدهن بدأ برأسه قبل لحيته.
( پیامبر صلى الله عليه و آله و سلّم ) قبل از محاسن، سر خود را روغن مالی می کرد.
📚 سنن النبي، علامه طباطبایی، ج ۱، ص ۱۵۱
🔴 شانه زدن محاسن
💢 امام صادق علیه السلام فرمودند:
📌تَسْرِيحُ اَلْعَارِضَيْنِ يَشُدُّ اَلْأَضْرَاسَ وَ تَسْرِيحُ اَللِّحْيَةِ يَذْهَبُ بِالْوَبَاءِ وَ تَسْرِيحُ اَلذُّؤَابَتَيْنِ يَذْهَبُ بِبَلاَبِلِ اَلصَّدْرِ وَ تَسْرِيحُ اَلْحَاجِبَيْنِ أَمَانٌ مِنَ اَلْجُذَامِ وَ تَسْرِيحُ اَلرَّأْسِ يَقْطَعُ اَلْبَلْغَمَ.
📍شانه کردن موهای دو طرف صورت، دندان ها را محکم می کند و شانه کردن محاسن ( موی چانه ) وبا را برطرف می کند.
📚 بحارالانوار، ج ۵۹، ص ۲۰۳
🔰 بنابراین محاسن هم می تواند عامل وبا باشد، اما دستور داریم که آن را شانه بزنید تا میکروب ها از بین برود.
💢 در روایت دیگری از رسول خدا صلى الله عليه و آله آمده است:
💠من أمر المشط على رأسه ولحيته وصدره سبع مرات، لم يقاربه داء أبدا.
📌کسی که هفت مرتبه شانه را روی سر و محاسن و سینه خود عبور دهد، هیچ بیماری نزدیک او نمی شود.
📚 مستدرک سفينة البحار، ج ۹، ص۳۹۳
💢 در روایت دیگر می فرماید:
يَذْهَبُ بِالْهَمِّ وَ الْوَبَاءِ.
⚜این کار، هم و غم و وبا را برطرف می کند.
📚 كافی، ج ۶، ص ۴۸۹
💢 روایتی هم داریم که پیامبر صلى الله عليه و آله چهل مرتبه زیر محاسن را شانه می کردند:
📌يسرح تحت لحيته أربعين مرة ومن فوقها سبع مرات ويقول: إنه يزيد في الذهن ويقطع البلغم.
🏷( پیامبر صلى الله عليه و آله ) از زیر محاسن چهل مرتبه و از بالای محاسن هفت مرتبه شانه می زدند و می فرمودند: این کار ذهن را تقویت و بلغم را قطع می کند.
✅ بلغم باعث کم هوشی می شود و اگر بلغم قطع بشود، حافظه انسان تقویت می شود.
👈ادامه دارد....
ابوالفضل:
کانال ما:درایتا
طب اسلامی فاطمة الزهراء دزفول
@hb9090a
👈ادامه بحث #مـــــــــو
🔷 انواع مـــــــــــــــــــــــو
🔰 موهای انسان مختلف است. سه نوع مو در بدن انسان وجود دارد:
1⃣ بعضی موها، همیشه در حال رشد هستند و حدی برای رشد آن ها وجود ندارد. مانند:
🔹 موهای سر
🔸 محاسن
🔹 و سبیل
🔰 با خارج شدن این موها، دائماً بیماری و درد و عوامل آن ها از بدن خارج می شود.
2⃣ رشد برخی موها حدی دارد و رشد همیشگی ندارد. مانند:
🔹 موی ابرو
🔸 موی مژه
🔰 این موها فوایدی دارند. ابرو، تنظیم کننده نور و مژه محافظ چشم است.
3⃣ نوع دیگری از مو، "مستنقعات" ( باتلاق ) هستند که بیشتر اوقات در رطوبت قرار دارند. این موها نوعا حالت گندیدگی دارند. مانند:
🔹 موهای زیر بغل
🔸 دستگاه تناسلی
🔸 و نواحی پشت
🔰 ماده این موها درد و بیماری است و هم چنین پناهگاه میکروب و ویروس هستند و انسان نباید در زدودن این موها کوتاهی کند.
🔴 موهای زیر بغل
🔰 سفارش شده است که موهای زیر بغل باید یا تراشیده و یا با نوره از بین برود. این موها سریع رشد می کند و با خارج شدن آن، بیماری از بدن خارج می شود.
🔰 علت رشد موی زیر بغل، رطوبت این ناحیه است. عرق و مواد چربی و بدبو و فضولات بدن از زیر بغل خارج می شود.
💢 در روایت آمده است:
🔷إِنَّ اَلْمَنَّانِيَّةَ وَ أَشْبَاهَهُمْ حِينَ اِجْتَهَدُوا فِي عَيْبِ اَلْخِلْقَةِ وَ اَلْعَمْدِ عَابُوا اَلشَّعْرَ اَلنَّابِتَ عَلَى اَلرَّكَبِ وَ اَلْإِبْطَيْنِ وَ لَمْ يَعْلَمُوا أَنَّ ذَلِكَ مِنْ رُطُوبَةٍ تَنْصَبُّ إِلَى هَذِهِ اَلْمَوَاضِعِ فَيَنْبُتُ فِيهَا اَلشَّعْرُ كَمَا يَنْبُتُ اَلْعُشْبُ فِي مُسْتَنْقَعِ اَلْمِيَاهِ أَ فَلاَ تَرَى إِلَى هَذِهِ اَلْمَوَاضِعِ أَسْتَرُ وَ أَهْيَأُ لِقَبُولِ تِلْكَ اَلْفَضْلَةِ مِنْ غَيْرِهَا.
⚜به راستی منانیه ( یک مذهب یا ملت ) و مشابه آن ها، زمانی که سعی در عیب گرفتن به خلقت خداوند کردند، به موهای زیر بغل ایراد گرفتند و نمی دانند که آن ها به خاطر رطوبات این ناحیه است ( یعنی مو به خارج شدن این فضولات کمک می کند. )، همان طور که گیاهان در باتلاق رشد می کنند. آیا نمی بینی این مواضع ( زیر بغل و عانه ) در بدن مخفی هستند و برای پذیرش این فضولات از دیگر جاها آماده تر است؟
📚 بحارالأنوار، ج ۵۸، ص ۳۲
🔰 اگر این فضولات روی صورت بیرون می آمد، ناخوشایند بود و موجب بیزاری می شد.
👈ادامه دارد....
ابوالفضل:
کانال ما:درایتا
طب اسلامی فاطمة الزهراء دزفول
@hb9090a
👈 ادامه مبحث #مـــــــــــو
🔴 نظافت موهای زیر بغل
💢 در روایت آمده است:
📎ان نتف الابط ینفی الرائحه المنکره وهو طهور و سنة.
📎 از بین بردن موی زیر بغل، بوی بد را از بین می برد و پاکیزگی و سنت پیامبر صلى الله عليه و آله است.
📚 بحارالأنوار، ج ۷۶، ص ۹۱
🔰 بنابراین اگر بوی بدی زیر بغل است، به خاطر موی زیر بغل است. ماده اصلی ترشحات بدبو، بعد از خشک شدن، روی موها باقی می ماند.
🔰 از مخفی شدن شیطان زیر موهای زیر بغل، معلوم می شود یک موجود ریزی است که همان میکروب و ویروس می باشد.
💢 پیامبر اکرم صلّى الله علیه و آله فرمودند:
🔖لاَ يُطَوِّلَنَّ أَحَدُكُمْ شَارِبَهُ وَ لاَ عَانَتَهُ وَ لاَ شَعْرَ إِبْطِهِ فَإِنَّ اَلشَّيْطَانَ يَتَّخِذُهَا مَخَابِيَ يَسْتَتِرُ بِهَا.
🔖کسی از شما سبیل را بلند نکنید و موی عانه را بلند نکنید و موی زیر بغل را بلند نکنید، زیرا شیطان ( میکروب ) آن ها را پناهگاه و مخفیگاه قرار می دهد.
📚 بحارالأنوار، ج ۷۳، ص ۱۱۱
💢 در روایتی آمده است:
🗂انه کان یطلی ابطه و یقول نتفه یضعف المنکبین و یوهی و یضعف البصر و قال حلقه افضل من نتفه و طلیه افضل من حلقه.
🗂امام برای زدودن موی زیر بغل، از نوره استفاده می کرد و می فرمود:
کندن موی زیر بغل، دو شانه را ضعیف و سست می کند و بینایی را ضعیف می کند و تراشیدن، بهتر از کندن است و استفاده از نوره، بهتر از آن دو است.
📚 مسند امام صادق علیه السلام، ج ۱۷، ص ۱۲۲
✅ حقیقت این است که باید بگوییم تراشیدن، بهتر از کندن است و نوره بهتر از آن دو است، زیرا کندن هم درد دارد و هم کتف ها را و بینایی را ضعیف می کند.
🔴 موی عانه
🔰 این بحث شبیه موی زیر بغل است. موی عانه نیز در مکان باتلاقی و محل عرق رشد می کند. در این مکان به خاطر فعالیت جنسی انسان، گردش خون زیاد است؛ بنابراین عوامل بیماری، علی القاعده باید در این مکان زیاد باشد و خروج این موها سبب خارج شدن دردها و بیماری ها و عوامل آن ها می شود.
🔰 روایات زیادی راجع به مو های عانه و تاکید بر زدودن آن ها داریم. محل های زیر بغل و عانه، محل خروج "فضلة" یعنی مواد مضر و گندیده است.
🔰 در روایت می فرماید هر پانزده روز استفاده از نوره، سنت است و ائمه علیهم السلام بین این مدت نیز موها را می تراشیدند.
💢 پیامبر اکرم صلى الله عليه و آله:
🔖مَنْ كَانَ يُؤْمِنُ بِاللَّهِ وَ اَلْيَوْمِ اَلْآخِرِ فَلاَ يَتْرُكْ عَانَتَهُ فَوْقَ أَرْبَعِينَ يَوْماً.
🔖کسی که به خدا و روز قیامت ایمان دارد، مو های عانه خود را چهل روز رها نکند.
📚 بحارالأنوار، ج ۷۳، ص ۹۳
👈ادامه دارد....
ابوالفضل:
کانال ما:درایتا
طب اسلامی فاطمة الزهراء دزفول
@hb9090a
👈ادامه مبحث #مـــــــــــــــــــــو
🔴 جاهایی که مو رشد نمی کند.
🔰 صلاح این است که مو در تمام بدن رشد کند، زیرا موی هر عضوی باعث خارج شدن بیماری از آن عضو می شود. اما این مسئله استثنائاتی دارد.
🔰 بیشترین علت عدم رویش مو به دلیل اصطکاک است؛ مانند ناحیه زیر پا که مو رشد نمی کند و به خاطر عبور زیاد از آن ناحیه می تواند باشد.
💢 در روایت مفضل بن عمر در کتاب توحید مفضل از امام صادق علیه السلام آمده است:
📍در جاهایی جلوی رشد مو گرفته شده است، به خاطر ضررها و مفاسدی است که برای انسان ایجاد می کند.
اگر در چشم، مو رشد کند، آیا نابینا نمی شود؟ اگر در دهان، مو رشد کند، آیا غذا برای انسان فاسد نمی شود؟
اگر مو در کف دست رشد می کرد، آیا او را از لمس ممانعت نمی کرد؟
اگر در فرج زن و روی آلت مرد مو رشد می کرد، آیا لذت جماع را برای آن ها از بین نمی برد؟
نگاه کن چگونه در این مکان ها مو نمی روید، به خاطر مصلحتی که دارد.
📚 بحارالأنوار، ج ۳، ص ۷۷
🔰 این مسئله اختصاص به انسان ندارد و در حیوانات هم به این گونه می باشد.
💢در روایت دیگری می فرماید:
سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ: فَقُلْتُ مَا اَلْعِلَّةُ فِي بَطْنِ اَلرَّاحَةِ لاَ يَنْبُتُ فِيهِ اَلشَّعْرُ وَ يَنْبُتُ فِي ظَاهِرِهَا فَقَالَ لِعِلَّتَيْنِ أَمَّا إِحْدَاهُمَا فَلِأَنَّ اَلنَّاسَ يَعْلَمُونَ اَلْأَرْضَ اَلَّتِي تُدَاسُ وَ يُكْثِرُ عَلَيْهَا اَلْمَشْيُ لاَ تُنْبِتُ شَيْئاً وَ اَلْعِلَّةُ اَلْأُخْرَى لِأَنَّهَا جُعِلَتْ مِنَ اَلْأَبْوَابِ اَلَّتِي تُلاَقِي اَلْأَشْيَاءَ فَتُرِكَتْ لاَ يَنْبُتُ عَلَيْهَا اَلشَّعْرُ لِتَجِدَ مَسَّ اَللَّيِّنِ وَ اَلْخَشِنِ وَ لاَ يَحْجُبَهَا اَلشَّعْرُ عَنْ وُجُودِ اَلْأَشْيَاءِ.
💠از امام صادق عليه السلام پرسيدم: عرض کردم علت عدم رویش مو در کف دست و رویش آن در ظاهر دست چیست؟ حضرت فرمود: دو علت دارد:
👈🏻 یکی این که مردم می دانند زمینی که محل رفت و آمد است، چیزی در آن نمی روید؛
👈🏻 و علت دیگر این است که کف دست برای ملاقات با اشیا است و مو در کف دست نروییده تا نرم و خشن را لمس کند و مانعی برای لمس اشیا در آن نباشد.
📚 بحارالأنوار، ج ۵۸، ص ۳۱۴
🔴 پیشانی
🔰 علت عدم رشد مو در پیشانی این است که پیشانی، تیغه ای مانند تیغه کوه است که رشد گیاه در آن خیلی نادر است.
🔰 هدف از عدم رویش مو در پیشانی این گونه آمده است:
و خلت الجبهة من الشعر لانها مصب النور الی العینین.
📌پیشانی مو ندارد، زیرا راه رسیدن نور به چشم است.
📚 خصال، ج ۲، ص ۵۰۳
🔰 در صورت رویش مو در پیشانی، نور کافی به چشم نمی رسید.
🔰 از آن جایی که مو شبیه گیاه است، اگر درجایی مو رشد نکرد یا به خاطر نبود بذر است، یا به خاطر نبود مواد ترکیب دهنده و یا به خاطر نبود رطوبت کافی؛ مانند صحرایی که خشک و لم یزرع است.
👈ادامه دارد....
ابوالفضل:
کانال ما:درایتا
طب اسلامی فاطمة الزهراء دزفول
@hb9090a