#تاریخامتحاناتشفاهی:
تفسیر تجویدی (تفسیر 1): 99/3/12
تفسیر نحوی (تفسیر 5- پایه 3) : 99/3/13
#تاریخامتحاناتکتبی:
تفسیر صرفی (تفسیر 2 پایه 1) : 9/3/13
آشنایی با فلسفه اسلامی: 99/3/13
تفسیر نحوی( تفسیر 5- پایه 3): 99/3/17
تفسیر تجویدی (تفسیر 1 - پایه 1 ): 99/3/17
آشنایی با مفاهیم پژوهشی (پایه دو): 99/4/7
روش تحقیق (پایه 3) : 99/4/8
تفسیر بلاغی (تفسیر پایه سه): 99/3/13
♦️فتوای آیتالله سیستانی درباره برگزاری نماز جماعت در مساجد با حفظ فاصله
🔹آیتالله العظمی سیستانی درباره شرایط برگزاری نماز جماعت در مساجد با توجه به حفظ فاصله گذاری اجتماعی در شرایط کرونا در استفتایی گفت: فاصله ۱۲۰سانتی متری بین مکان هر مأموم و ماموم دیگر در همان صف، و همچنین بین محل سجده فرد متأخر و محل ایستادن فرد متقدم ایرادی ندارد.
@hbronsi
حوزهعلمیهشهیدبرونسی(ره)
✅ علت اختلاف عید فطر، مساله ای فقهی است
حضرت آیة الله العظمی مکارم شیرازی، امروز در پایان درس خارج فقه خود فرمودند: نامهای در خصوص مسأله عیدفطر به من نوشتند که ناچارم این مسأله فقهی را امروز بیان کنم.
میگویند در مسأله عیدفطر چه شد که اختلاف بوجود آمد و حتی با این که رهبر بزرگوار انقلاب حکم کرده بود بازهم جمع زیادی از مراجع این روز را عیدفطر اعلام نکردند.
ایشان افزودند: جواب این مساله را خود رهبر معظم انقلاب دادند که سرچشمه آن اختلاف فتواست برخی فتوایشان این بود که رؤیت هلال با چشم مسلح کافی است و بعضی آن را کافی نمی دانستند.
معظم له اظهار داشتند: مستند حکم رهبری هم چشم مسلح بود حال اگر این مستند برای فقیهی قابل قبول نباشد و بگوید هلال باید با چشم عادی دیده شود آن حکم چون مستند به مدرکی است که برای این فقیه حجت نیست آن حکم برای این فقیه حجیت ندارد.
حضرت آیةالله العظمی مکارم شیرازی یادآور شدند: برخی به ما ایراد می گیرند شما که با مسائل روز بسیار آشنا هستید خوب بود رویت با چشم مسلح را کافی میدانستید.
ایشان در پاسخ خاطر نشان کردند: اگر شما وسایل جدید را در رویت هلال کافی بدانید باید این وسائل را همه جا کافی بدانید یعنی در تمام مسائلی که در فقه رؤیت در آن لازم است استفاده از دوربین، تلسکوپ و میکروسکوپ باید کافی باشد و آن را حجت بدانید و این موضوع نباید تنها در رؤیت هلال ماه منحصر شود.
معظم له با اشاره به هفت موضوع فقهی در این راستا فرمودند: اولین مساله حد ترخص است، اگر شما از ده فرسخی با دوربین، دیوارهای شهر را دیدید و با وسایل امروزی صدای اذان مؤذن شهر را شنیدید؛ آیا قائل به این میشوید که حد ترخص در ده فرسخی است. یا اینکه با چشم و گوش عادی لازم می دانید.
ایشان تأکید کردند: تمام بحث ما در این است که آیا اطلاقات رؤیت عام است و شامل رؤیت با وسیله یا بدون وسیله میشود، یا اطلاق، هر دو را در برمیگیرد و یا اینکه اطلاقات رؤیت منصرف به رؤیت عادی و معمولی است، ما معتقدیم اطلاق منصرف است.
مسأله دوم، در بسیاری از موارد وجود ذرات بسیار ریز خون در شیر است که تنها با میکروسکوب دیده شود؛ اما با چشم عادی قابل رؤیت نیست. آیا در اینجا حکم به نجاست و حرمت میشود یا باید حکم به پاکی شود.
معظم له ادامه دادند: مساله سوم زوال عین نجاست برای طهارت کافی است، اگر عین خون و نجاست زائل شود ولی رنگ آن باقی بماند، فقها میگویند وجود رنگ مضر به طهارت نیست؛ در حالی که اگر این رنگ زیر ذره بین قرار گیرد ذرات بسیار کوچک چسبنده خون در شیئ دیده میشود، آیا در این صورت حکم به نجاست میشود.
مساله چهارم خونی است که مثلاً از دندان می آید و در آب دهان مستهلک میشود، در این صورت حکم به پاکی آن میشود؛ اما اگر با میکروسکوپ آب دهان بررسی شود ذرات بسیار ریز خون در آن دیده میشود. حال در چنین صورتی می توان حکم به نجاست آن داد؟
معظم له ادامه دادند: مساله پنجم به قول برخی فقها، عرق جنب از حرام نجس است و یا با آن نمیتوان نماز خواند، حال اگر شخصی جنب از حرام است و عرقش ظاهراً خشک شده آیا میتواند با آن نماز بخواند، در حالی که گاهی اگر با میکرسکوب نگاه کنیم ذرات عرق روی بدن دیده میشود.
ایشان در ادامه فرمودند: مسأله ششم در مورد خسوف و کسوفی که تنها با تلسکوپ قابل دیدن است و با چشم عادی دیده نمیشود آیا باید قائل به وجوب نماز آیات بود.
مسأله هفتم درباره مساله زلزلههایی است که ما آن را تشخیص نمیدهیم؛ اما زلزلهسنج ها می توانند آن را تشخیص دهند، حال آیا اگر زلزله را مردم تشخیص ندادند و ابزار زلزله سنج آن را تایید کرد، آیا قائل به وجوب نماز آیات برای چنین کسانی هستید؟ به یقین نه. اینها و امثال اینها فروعی است که نمی توان با آن موافقت کرد پس چگونه تنها در رؤیت ماه آن را بپذیریم.
معظم له در پایان فرمودند: اضافه بر اینها در زمان پیامبر(صل الله علیه وآله) و ائمه معصومین(علیه السلام) هرگاه ماه رمضان ظاهراً سی روز بود همه روزه می گرفتند چون ماه با چشم غیر مسلح دیده نمی شد و چه بسا اگر دوربین داشتند روز اول ماه بود و روزه اش حرام ، اما همه آن را روزه گرفته بودند آیا باید گفت همه آنها خطا می کردند و معذور بودند یا تنها رؤیت با چشم عادی معیار بود.
به یقین پذیرفتن این لوازم بسیار دشوار است.
@hbronsi
هدایت شده از مجتمع آموزشی شهید برونسی
◀️ پیش ثبت نام مدرسه شهید برونسی برای سال تحصیلی ۱۳۹۹_۱۴۰۰ در مقطع
متوسطه دوره دوم _ کلاس دهم
✳️پیش ثبت نام فقط از طریق سایت مدرسه: www.bronsi.ir
@bronsi
حوزهعلمیهشهیدبرونسی(ره)
#اصلاحیهبرنامهامتحانشفاهی 🔸از طلاب عزیز در خواست می شود آمادگی لازم را جهت حضور در امتحانات کسب
🔷تاریخامتحاناتشفاهی که در این برنامه نیامده است:
🔺تفسیر تجویدی (تفسیر 1- پایه 1): 99/3/12
🔺تفسیر نحوی (تفسیر 5- پایه 3) : 99/3/13
@hbronsi
#یادآوری_برنامه_امتحانات_پایان_سال
💢 امتحانات پایان سال طبق جدول ابلاغی فوق به صورت حضوری و متمرکز از سوی مرکز محترم مدیریت حوزه علمیه خراسان برگزار می شود
🔶تاریخ امتحانات کتبی واگذار شده به مدرسه نیز به شرح ذیل می باشد:
🔺تفسیر نحوی (تفسیر 4- پایه 2): 99/3/11
🔺تفسیر صرفی (تفسیر 3- پایه 2): 99/3/12
🔺تفسیر صرفی (تفسیر 2- پایه 1) : 9/3/13
🔺تفسیر بلاغی (تفسیر 6- پایه 3): 99/3/13
🔺آشنایی با فلسفه اسلامی (پایه 5): 99/3/13
🔺تفسیر تجویدی (تفسیر 1 - پایه 1 ): 99/3/17
🔺تفسیر نحوی (تفسیر 5- پایه 3): 99/3/17
🔺آشنایی با مفاهیم پژوهشی (پایه دو): 99/4/7
🔺روش تحقیق (پایه 3) : 99/4/8
🕚 لازم به ذکر است که ساعت امتحانات کتبی واگذار شده به مدرسه در هر پایه، مطابق ساعات امتحانات جدول فوق (امتحانات مرکز) می باشد.
⚠️ تا امتحانات پایان سال زمان کمی باقیمانده است؛
از فرصت باقیمانده نهایت استفاده را ببرید.
@hbronsi
18.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 #ببینید | قسمت دوم مجموعه «شرور و بلاها، چرایی و وظیفهی ما»:
2️⃣ خدا چرا این شرور (مثل سرطان و #کرونا) را خلق کرده است؟!
#کرونا
#علامه_مصباح_یزدی
@hbronsi