هدایت شده از M.h.m.z. محمدحسن مهدوی زاهد
منشور روحانیت.pdf
690.3K
#چراغ_راه
💠 سی و یک سال پیش در چنین روزهایی و در آخرین ماههای عمر مبارک امام راحل، پیامی بسیار مهم از سوی ایشان، خطاب به «روحانیون سراسر کشور، مراجع اسلام، مدرسین و طلاب حوزههای علمیه و ائمه جمعه و جماعت» صادر شد.
🔹 این پیام که «منشور روحانیت» نام گرفت، دارای نکات بسیار مهمی است که بر یکایک روحانیون و مسؤولین حوزه علمیه، مرور و مشی بر طبق آموزههای آن لازم است.
🔹 منشور روحانیت، عصاره یک عمر علم و عمل حکیمی فرزانه است که -در سایه لطف الهی- با انقلابش دنیایی را تکان داد و استکبار جهانی را به زانو درآورد. مردی که ذیل حکومت اسلامی، تمام ابواب فقه را از لابلای کتب فقهی، به صحنه اجتماع و عرصه عمل، بازگرداند.
🔹امام عزیزمان در این منشور تاریخی، مرز میان «علمای متعهّد» را با روحانینمایان لیبرال و متحجّر تبیین فرموده و نسبت میان انقلاب اسلامی را با این گروهها تشریح نمودند.
📜 متن کامل این پیام نورانی به پیوست تقدیم شما طلاب انقلابی حوزه علمیه خراسان میشود.
☀️ امید که بیانات آن پیر فرزانه و روح بصیر و روشنگر خدا، چراغ راهمان تا همیشه باشد، انشاءالله...
@hbronsi
هدایت شده از M.h.m.z. محمدحسن مهدوی زاهد
#چراغ_راه
💠 «بعد از تشکیل نظام اسلامی باید دولت اسلامی به معنای واقعی کلمه، سپس جامعهی اسلامی، و بعد از آن تمدن حقیقی اسلامی به وجود آید که حوزهها در این روند مسئولیتهای سنگینی دارند که باید با فکر و تعمق، این وظایف را درک و برای اداء آنها برنامهریزی و تلاش کرد...»
🔹 رهبر معظّم انقلاب حضرت امام خامنهای حفظهالله ۱۳۹۸/۰۲/۱۸
@hbronsi
هدایت شده از M.h.m.z. محمدحسن مهدوی زاهد
#چراغ_راه
✅ درس و سیاست
💠 طلاب باید در متن مسائل سیاسی قرار داشته باشند؛ اما از درس خود نمانند چرا که درس اصل و متن کار حوزه علمیه است.
🌐 طلاب باید در سیاست وارد شوند و بخواهند که آن را بدانند. روحانی باید فریب نخورد، که لازمه آن آشنایی با مسائل سیاسی است.
🌸 رهبر معظم انقلاب،
1363/9/2 و 1370/11/30
@hbronsi
هدایت شده از M.h.m.z. محمدحسن مهدوی زاهد
#چراغ_راه
🌟 در هر ساعت ماه رجب، لطف و عنایت الهی را به دست آورید
💠 رهبر معظم انقلاب حضرت امام خامنهای دام ظله:
🌒 ماه رجب، ماه مبارکی است؛ ماه توسل و تذکر و توجه و تضرع و استغاثه و محکم کردن پیوند دلهای محتاج و نیازمند ما به ذیل لطف و فضل الهی است. این روزها را قدر بدانید. هر یک روز ماه رجب، یک نعمت خداست.
🔹 در هر ساعتی از این ساعات، یک انسان اگر هوشمند و زرنگ و آگاه باشد، میتواند چیزی را به دست بیاورد که در مقابل آن، همهی نعمتهای دنیا پوچ است؛ یعنی میتواند رضا و لطف و عنایت و توجه الهی را به دست آورد.
🔸 بعد از ماه رجب، ماه شعبان و بعد ماه رمضان است. برادران و خواهران مسلمان! ای صاحبان دلهای بیدار و مخصوصاً ای جوانان! این سه ماه را قدر بدانید. در این سه ماه، فرصت برای وصل کردن و منور نمودن دلها به لطف و نور پروردگار، بیش از همیشه است.
۱۳۶۹/۱۱/۱۹
@hbronsi
هدایت شده از مجتمع آموزشی شهید برونسی
#مدرسه_قرآنی
#حفظ_قرآن
📍شاید شما هم جز آن دسته از کسانی باشید که یک زمانی قرآن را حفظ بودید ولی به هر دلیلی از مرور محفوظات فاصله گرفتید و حالا نمیدانید دقیقا باید چه کار کنید و از کجا شروع کنید!؟
🔰اول محفوظات خود را ارزیابی کنید!
یعنی در یک صفحه یا یک جدول بنویسید که کدام صفحات را مسلط و کدام صفحات را اشکال دارید و یا اصلا یادتان نمی آید
📖برای رسیدن به این حد از آگاهی هم میتوانید از شخصی بخواهید از محفوظات شما سوال کند تا شما به میزان تسلط خود واقف شوید
🔰برنامه ریزی کنید
حالا که به یک ارزیابی کلی رسیده اید از قسمتی که اصلا به یاد نمیآورید شروع میکنید به دوباره حفظ کردن
اما این بار هم ده درس گذشته را میخوانید هم دوره
☑️ده درس گذشته شما ، ده صفحه قبل از حفظ جدید است (به شرطی که روزی یک صفحه حفظ داشته باشید)
☑️و دوره شما کجاست؟
دوره از صفحاتی است که شما در آن ها مشکل دارید اما کامل آن ها را فراموش نکرده اید .
❇️بدین ترتیب شما با یک برنامه ریزی کلی ، صفحات فراموش شده را دوباره حفظ میکنید و صفحات مشکل را هم دوره میکنید و بعد از یک مدت کوتاه ،دوباره به یک تسلط رضایت بخش خواهید رسید
❎یادتان باشد مباحثه و پرسش از محفوظات,یکی از بهترین راه ها برای نگهداری و تثبیت محفوظات جدید است
پس آن را فراموش نکنید
⭐راستی اگر کل محفوظات را فراموش کرده باشید ،چاره ای جز حفظ کردن دوباره از اول ندارید
@bronsi
هدایت شده از M.h.m.z. محمدحسن مهدوی زاهد
#کلام_نور
💠 دوازده حدیث نورانی از امام باقرالعلوم علیهالسلام درباره علمآموزی:
📗 «خُذُوا الْکَلِمَةَ الطَّیِّبَةَ مِمَّنْ قالَها وَ إِنْ لَمْ یَعْمَلْ بِها.» سخن طیّب و پاکیزه را از هر که گفت بگیرید، اگرچه او خود، بدان عمل نکند. تحف العقول، ص ۲۹۱.
📗 «ماشیبَ شَىْءٌ بِشَىْء أَحْسَنَ مِنْ حِلْم بِعِلْم.» چیزى با چیزى نیامیزد که بهتر از حلم با علم باشد. همان، ص ۲۹۲.
📗 «أَلْکَمالُ کُلُّ الْکَمالِ أَلتَّفَقُهُ فِى الدّینِ وَ الصَّبْرُ عَلَى النّائِبَةِ وَ تَقْدیرُ الْمَعیشَةِ.» همه کمال در سه چیز است ۱ـ فهم عمیق در دین، ۲ـ صبر بر مصیبت و ناگوارى، ۳ـ و اندازه گیرى خرج زندگانى. همان، ص ۲۹۲.
📗 «عالِمٌ یُنْتَفَعُ بِعِلْمِهِ أَفْضَلُ مِنْ سَبْعینَ أَلْفَ عابِد.» دانشمندى که از علمش استفاده شود، از هفتاد هزار عابد بهتر است. همان،ص ۲۹۴.
📗 «لا یَکُونُ الْعَبْدُ عالِمًا حَتّى لا یَکُونَ حاسِدًا لِمَنْ فَوْقَهُ وَ لا مُحَقِّرًا لِمَنْ دُونَهُ.» هیچ بنده اى عالم نباشد تا این که به بالا دست خود حسد نبرد و زیر دست خود را خوار نشمارد. تحف العقول ، ص ۲۹۴.
📗 «إِنَّ الَّذى یُعَلِّمُ الْعِلْمَ مِنْکُمْ لَهُ أَجْرٌ مِثْلُ أَجْرِ الْمُتَعَلِّمِ وَ لَهُ الْفَضْلُ عَلَیْهِ، فَتَعَلَّمُوا الْعِلْمَ مِنْ حَمَلَةِ الْعِلْمِ وَ عَلِّمُوهُ إِخْوانَکُمْ کَما عَلَّمَکُمُوهُ الْعُلَماءُ.» آن که از شما به دیگرى علم آموزد مزد او به مقدار مزد دانشجوست و از او هم بیشتر. از دانشمندان دانش فراگیرید و آن را به برادران دینى خود بیاموزید، چنان که دانشمندان به شما آموختند. اصول کافی، ج ۱ ،ص ۴۳.
📗 «مَنْ أَفْتَى النّاسَ بِغَیْرِ عِلْم وَ لا هُدًى لَعَنَتْهُ مَلائِکَةُ الرَّحْمَةِ وَ مَلائِکَةُ الْعَذابِ وَ لَحِقَهُ وِزْرُ مَنْ عَمِلَ بِفُتْیاهُ.» هر که بدون علم و هدایت به مردم فتوا دهد، فرشتگان رحمت و فرشتگان عذاب او را لعنت کنند و گناه آن که به فتوایش عمل کند دامنگیرش شود. همان، ج ۱,ص ۵۲.
📗 «مَنْ طَلَبَ الْعِلْمَ لِیُباهِىَ بِهِ الْعُلَماءَ، أَوْ یُمارِىَ بِهِ السُّفَهاءَ أَوْ یَصْرِفَ بِهِ وُجُوهَ النّاسِ إِلَیْهِ فَلْیَتَبَوَّأْ مَقْعَدَهُ مِنَ النّارِ إِنَّ الرِّئاسَةَ لاتَصْلُحُ إِلاّ لاِهْلِها.» هر که علم و دانش را جوید براى آن که بر علما ببالد یا با سفها بستیزد یا مردم را متوجّه خود کند، باید آتش دوزخ را جاى نشستن خود گیرد; همانا ریاست جز براى اهلش شایسته نیست. همان,ج ۱,ص ۵۹.
📗 «إِنَّ الْفَقیهَ حَقَّ الْفقیهِ أَلزّاهِدُ فِى الدُّنْیا، أَلرّاغِبُ فِى الاْخِرَةِ أَلْمُتَمَسِّکُ بِسُنَّةِ النَّبِىِّ(صلى الله علیه وآله وسلم).» فقیه حقیقى، زاهد در دنیا، مایل به آخرت و چنگ زننده به سنّت پیامبر اکرم(صلى الله علیه وآله وسلم) است. همان,ج ۱ ,ص ۸۹
📗 «الْحِكْمَةُ ضالَّةُ الْمُؤْمِنِ، فَحَیْثُ ماوَجَدَ أحَدُكُمْ ضالَّتَهُ فَلْیَأخُذْها.» دانش و حكمت، گمشده ـ ارزشمندى براى ـ مؤمن است كه هر كجا و نزد هركس یافت شود، باید آن را دریافت نماید. تنبیه الخواطر، معروف به مجموعه ورّام: ص 468.
📗 «مَنْ عَلَّمَ بابَ هُدىً فَلَهُ مِثْلُ أجْرِ مَنْ عَمِلَ بِهِ، وَلایَنْقُصُ اُولئِكَ مِنْ أجُورِهِمْ.» فرمودند: هر كس راه هدایت و سعادتى را بگشاید و یا به دیگران تعلیم دهد، اجر و پاداش او همانند كسى است كه به آن كار خیر عمل كرده باشد بدون آن كه از پاداش عمل كنندگان كسر شود. وسائل الشّیعه: ج 1، ص 436.
📗 «تَعَلَّمُوا العِلْمَ، فَإنَّ تَعَلُّمَهُ حَسَنَةٌ وَطَلَبَهُ عِبادَةٌ.» دانش بیاموزید؛ زیرا که فراگیری آن عملی نیکو و طلب آن عبادت است. بحار الأنوار، جلد 78، صفحه 189
@hbronsi
.
هدایت شده از M.h.m.z. محمدحسن مهدوی زاهد
#چراغ_راه
🔷 امروز جامعهی انقلابی ما، مردم مؤمن ما، نیاز به این دارند که این آرامش را، این سکینه را، این طمأنینه و وقار را در خودشان هرچه بیشتر به وجود بیاورند. «الا بذکر الله تطمئن القلوب».
🔹یاد خداست که دلها را در ماجراهای طوفانی دنیا و زندگی حفظ میکند. یاد خدا را مغتنم بشمارید. ایام ماه رجب نزدیک است. دعاهای ماه رجب یک دریائی از معرفت است.
🔹 در دعا فقط این نیست که انسان دل را به خدا نزدیک میکند؛ این هست، فراگیری هم هست. در دعا هم تعلیم است، هم تزکیه هست. دعا هم ذهن را - این دعاهای مأثور از ائمه (علیهمالسّلام) - روشن میکند، حقایقی را، معارفی را به ما میآموزد که در زندگی به آنها نیاز داریم، و هم دل را متوجه به خدا میکند.
🔹 ذکر الهی را خیلی باید مغتنم بشمرید.
💠 رهبر معظّم انقلاب اسلامی ( خطبههای نماز جمعهی تهران ۱۳۸۸/۰۳/۲۹)
☀️برای بهرهمندی از سایر توصیههای معظّمله در خصوص ماه مبارک رجب، این لینک را باز کنید.
⚠️اگر لینکها قابل مشاهده نیست، ایتا را بهروز کنید.
🌐 @hbronsi
هدایت شده از مجتمع آموزشی شهید برونسی
26.94M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♦️بیانیه #گام_دوم_انقلاب
سخنران؛
🔹حجت الاسلام سیدحسین راجی/
#قسمتاول
#ادامهدارد....
🎥تهیهشدهدرواحدرسانه
مجتمعشهیدبرونسی
@bronsi
هدایت شده از مجتمع آموزشی شهید برونسی
#اطلاعیه
🔻نظر به پيشنهاد ارائه شده در ستاد ملي مبارزه با كرونا نسبت به تعطيلي مراكز عالي و مدارس، به اطلاع مي رساند، تمامي #دروس و #مدارس حوزه علميه خراسان از تاریخ ۱۰اسفند تا ۱۷ اسفند #تعطيل مي باشد.
📲با توجه به برنامه ریزی صورت گرفته توسط مدرسه علمیه شهید برونسی کلاسها از روز شنبه ۱۰ اسفند به صورت مجازی برگزار میشود که در این مورد به زودی اطلاع رسانی میشود.
@hbronsi
#آموزش_مجازی
#حوزه_علمیه_شهید_برونسی
📍مدرسه تعطیل نیست و طلاب در فضای مجازی مشغول کسب علم هستند.
@hbronsi
#آموزش_مجازی
#حوزه_علمیه_شهید_برونسی
📍مدرسه تعطیل نیست و طلاب در فضای مجازی مشغول کسب علم هستند.
@hbronsi
#آموزش_مجازی
#حوزه_علمیه_شهید_برونسی
📍مدرسه تعطیل نیست و طلاب در فضای مجازی مشغول کسب علم هستند.
@hbronsi