‼️افطار روزه بعد از خواندن نماز مغرب
🔷 مستحب است روزه دار نماز مغرب را پیش از افطار بخواند؛ ولی اگر کسی منتظر اوست یا خودش به قدری گرسنه است که نمی تواند نماز را با حضور قلب به جا آورد، بهتر است اوّل افطار کند ولی در صورت امکان نماز را در وقت فضیلت بخواند.
📕منبع: leader.ir
رساله امام خامنه ای
🌻http://eitaa.com/hedaat
❤️ #امام_صادق علیه_السلام فرمودند :
🍀 نَومُ الصائمِ عِبادَةٌ، و صَمتُهُ تَسبيحٌ، و عَمَلُهُ مُتَقَبَّلٌ، و دُعاؤهُ مُستَجابٌ.
🍃 خواب روزه دار، عبادت است و سكوتش، تسبيح و عملش، پذيرفته و دعايش، مستجاب.
📖 كتاب منلايحضره الفقيه : ج٢ ص٧٦ ح١٧٨٣
♣️http://eitaa.com/hedaat
🌺🍃🌸🍃🌺🍃🌸🍃🌺🍃🌸🍃🌺🍃🌸
💠 أحکام کامل سلام
1️⃣ سلام کردن مستحب و جوابش واجب است.
2️⃣ اگر جواب سلام آنقدر تاخیر بیفتد که دیگر جواب آن سلام محسوب نشود، دیگر واجب نخواهد بود و اگر درنماز است، دیگر نباید جواب دهد.
3️⃣ در نماز نباید به کسی سلام کرد اما جواب سلام در نماز هم واجب است.
4️⃣ اگر به گروهی سلام شود، جواب یک نفر کافی است. ونباید بقیه نماز گزارها جواب بدهند.
5️⃣ اگر كسى در حال نماز جواب سلام را ندهد گناه كرده ولى نمازش صحيح است.
👇🔰 کیفیت جواب سلام در نماز📣
🔹 مرحوم امام ره
باید طوری جواب دهد که سلام مقدم باشد مثلًا بگوید: «السَّلام ُ عَلَیکُم» یا «سَلام ٌ عَلَیکُم» و نباید «عَلَیکُم ُ السَّلام» بگوید.
🔸 آیات عظام گلپایگانی و صافی
باید همان طور که او سلام کرده جواب دهد مثلًا اگر گفته «سلام ٌ علیکم» در جواب بگوید «سلام ٌ علیکُم» ولی در جواب «علیکم السّلام» (اراکی: بنا بر احتیاط واجب) باید بگوید «سلام ٌ علیکم».
🔹 آیت الله سیستانی
جواب باید مثل سلام باشد یعنی نباید بر اصل سلام اضافه داشته باشد مثلًا نباید در جواب بگوید «سلام ٌ علیکم و رحمه اللّه و برکاته» بلکه بنا بر احتیاط لازم نباید لفظ «علیکم» یا «علیک» را بر لفظ سلام در جواب مقدّم بدارد اگر آن کسی که سلام کرده این چنین نکرده باشد.
🔸 آیت الله مکارم
جواب باید مانند سلام باشد مثلًا اگر گفت: «السّلام علیک» در جواب بگوید «السّلام علیک» و اگر بگوید «سلام علیکم» در جواب بگوید «سلام ٌ علیکم» حتّی اگر بگوید «سلام» در جواب باید بگوید «سلام».
🔹 آیت الله بهجت
باید مثل سلام او جواب بدهد؛ بنا بر این اگر گفت: «سلام ٌ علیکم»، جواب بگوید: «سلام ٌ علیکم» و اگر گفت: «السّلام علیک»، باید در جواب بگوید: «السّلام علیک».
🔸 رهبری
بنابر احتیاط، جواب باید به گونهای باشد که کلمه "سلام" مقدم باشد؛ مثلاً بگوید: "سلام علیکم" یا "السلام علیکم" و نباید علیکم السلام بگوید.»
🔔 زنـــگ احـــکـــام 🔔
♣️http://eitaa.com/hedaat
💑 با همسرتان حرف بزنید! زنان، مردانی را كه تودار هستند راه نمیپسنـدند!
🔸مرد ایدهآل با همــسرش حرف میزنــد. مسائل زندگی در ابتدا از طریق ارتباط کلامی، به ویژه بحث درمورد افکـــار، احساسات و آرزوهای ما مطـــرح میشود و با یکدیگـــر در میان گذاشـــته میشود. افکار، احساسات و آرزوها را نمیتوان با رفتار مشاهده کرد و به آنها پی برد. یکی از عمیقترین آرزوهای یک زن این است که همـــسرش را بشناسد.
🔸وقتی مــرد از افکار، احساسات و آرزوهای خود حرف میزند همــسرش احساس میکند اجـــازه ورود به دنیــای خودش را به او داده است اما وقتی مردی مدتهای طولانی درباره احساساتش حرف نمیزند، همــسرش احساس میکند که رابطهاش را با او قطــع کرده و در نتیجه احساس انزوا و تنهایی میکنـــد.
🔸زنان، مردانی كه خیلی تودار هستــند و درمورد مسائل و احساسات خود حرفی نمی زنند را نمیپسندند و در عوض دوست دارند همسرشان درمورد احساسات و باورهایش با آنهــا صحبــت كنــد.
♣️http://eitaa.com/hedaat
♥️🍃🍃♥️💫
🍀
♥️
#هنر_زندگی_کردن
اجازه بدهیم آدمها با برداشتهای شخصی خودشان جلو بروند و سعی نکنیم تفسیرشان را تغییر دهیم!
کسی که مدت طولانی، رفتارها و حرفهای شما را تحریف میکند و تفسیرهای شخصیاش بسیار با دنیای شما تفاوت دارد یعنی شما را آنطور که هستید نمیبیند!
ممکن است تلاشهای گاه و بیگاه ما، به طور موقت، تفسیرهای طرف را تغییر دهد اما باز فرد، برمیگردد به تحریفهای شخصیاش!
برای رابطهای که مدتهاست دستخوشِ تحریف شده است، توضیح و تلاش برای نیتِ رفتارها و حرفها فایدهای ندارد. شخصی که سالهاست شما را انطور که هستید ندیده است، یعنی سالهاست با خود شما در رابطه نیست! بلکه با تصویری ذهنی از شما در رابطه است.
اجازه بدهیم با تفسیرهایشان جلو بروند.
توقف آدمها با تفسیرهای شخصیشان کار ما نیست، کارِ تجربه و زمان است.
اجازه بدهیم زمانی داشته باشند برای درگیری و تصمیم گیری با تصویری ذهنی از ما و مهم تر از همه اجازه بدهیم با تجربه تر شوند.
♣️http://eitaa.com/hedaat
💑 حریم خود و خانواده تان را حفظ کنـید!
🔸یک بانوی متأهل مسلمان و مؤمن و شیعه بیش از هر بانویی در عالم هستی نسبت به همسرش وارد حیطۀ تعهد میشود و مراقبت میکند که در ارتباط با جنس مخالف حریم خیلی جدیای نگه دارد.
🔸این حفظ حریم، نسبت به همۀ افراد -چه محرم و چه نامحرم- باید وجود داشته باشد. یعنی دریافت هر نوع تعاملی که در فضای غریزۀ جنسی معنیدار است (نوازش، گفتوگو، تعامل، لمس فیزیکال و...) چه با همجنس و چه غیرهمجنس، برایش تبدیل به محدودۀ ممنوعه میشود و با کسی غیر از کانون زندگی زناشویی، ارتباط عاطفی یا غریزی نخواهد داشت.
♣️http://eitaa.com/hedaat
❤️🍃❤️
#سیاستهای_همسرداری
‼️انتقاد کردن در زندگي زناشویی چیز خوبی است به شرط آن كه
👈 اولاسازنده باشد نه مخرب
👈دوما به عادت یکی از زوجین یا هر دو نفر آنها تبدیل نشود.
♣️http://eitaa.com/hedaat
💑 همسـرتان را بخاطـر شغل و تلاشش تشویق کنــید!
🔸مردها دوست دارند بدانند که شغل و فعالیت روزانهی آنها تاثیر مثبتی بر جای میگذارد و از با رضایتِ کاری است که آنها انرژی و اعتماد به نفس خود را به دست میآورند.
🔸وظیفهی شما این است که هم در داخل و هم خارج از منزل، او را برای کاری که انجام میدهد و برای تلاشی که میکند تشویق کنید.
🔸این کار، مرد را در کار خود با انگیزه کرده و ابهت و اقتدار او را تقویت میکند. مطمئن باشید بازتابِ حفظ ابهت مرد، شیرین و لذتبخش است.
♣️http://eitaa.com/hedaat
📚روزه بانوى بداخلاق
عصر رسول خدا بود. بانوى مسلمانى همواره روزه مى گرفت و به نماز اهميّت بسيار مى داد; حتّى شب را با عبادت و مناجات بسر مى برد ولى بداخلاق بود و با زبان خود همسايگانش را مى آزرد. شخصى به محضر رسول خدا آمد و عرض كرد: "فلان بانو همواره روزه مى گيرد و شب زنده دارى مى كند، ولى بداخلاق است و با نيش زبانش همسايگان را مى آزارد."
رسول اكرم ص فرمود: لا خير فيها هى من اهل النّار
در چنين زنى خيرى نيست و او اهل دوزخ است.
از اين داستان استفاده مى شود كه نمازخوان بايد اخلاق هم داشت باشد.
📚 بحارالانوار، ج 71، ص 294.
♣️http://eitaa.com/hedaat