♦️ گزارش اخیر آژانس انرژی اتمی درباره ایران
🔹 جدیدترین گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره راستیآزمایی برنامه هستهای ایران طبق برجام، هفته گذشته منتشر شد. افزایش حجم اورانیوم غنی شده با غنای 4.5 درصد به بیش از 2000 کیلوگرم و افزایش حجم آبسنگین، 2 تُن بیش از حد مجاز تعیین شده در برجام از مهمترین تغییرات فنی است. توقف تولید سانتریفیوژ IR1 نیز نشان از گسترش تنوع و کاربری دیگر ماشینها بهویژه IR4 و IR6 دارد که به آبشارها افزوده شدهاند.
🔹 برخلاف فضاسازی رسانههای غربی، آژانس با تأکید بر اینکه «هیچگونه تغییری در سطح همکاری ایران با آژانس در زمینه فعالیتهای نظارت و راستیآزمایی» رخ نداده، به همکاری اطلاعاتی ایران در شناسایی منشأ احتمالی ذرات اورانیوم غنی نشده در دو مکان غیر از تأسیسات هستهای ایران، اشاره کرده و توضیح میدهد که اعلام نتایج نمونهبرداری محیطی آژانس صرفاً به دلیل شیوع ویروس کرونا به تعویق افتاده است.
🔸 علیرغم اعلام رسمی لغو تمامی محدودیتهای فنی در گام پنجم کاهش تعهدات، ایران همچنان برخی معیارهای مصوب برجام را به طور نسبی در برنامه هستهای رعایت میکند. برای مثال سازمان انرژی اتمی فعلاً سطح غنیسازی را کمتر از 5 درصد نگاه داشته و از حرکت به سوی غنیسازی 20 درصدی که غرب آن را تهدیدی جدی میانگارد، اجتناب ورزیده که میتواند در راستای رویکرد جلوگیری از تنش ایران تلقی شود.
🔸 احتمالاً رویکرد فنی ایران تداوم پیوسته ولی تدریجی کاهش تعهدات خواهد بود تا ضمن واکنش به بدعهدی آمریکا، از نزدیکی اروپا به دولت ترامپ نیز جلوگیری کند. این روند با توجه به تصمیم اتحادیه اروپا مبنی بر صبر تا انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، بهویژه در شرایطی که ترامپ از نظر داخلی متزلزل به نظر میرسد، نسبتاً هوشمندانه است.
🔸 نکته دیگر اینکه طبق گزارش آژانس، عبور از مرزهای فنی برجام در تأسیسات فردو برجستهتر از نطنز و رآکتور تحقیقاتی تهران است. با توجه به دسترسناپذیری فردو و مصونیت نسبی آن از حملات نظامی متعارف، این مسأله احتمالاً ارزیابی سازمانهای اطلاعاتی غرب مبنی بر امکان توقف برنامه هستهای ایران با حمله نظامی را تضعیف میکند و میتواند گزینه نظامی را از نظر سیاستمداران آمریکایی دورتر کند.
https://eitaa.com/joinchat/2371682335C112c6bdf71
🔶 دولت جدید عراق و عبور از بحران ها
🔹به رغم این که تقریبا یک ماه از رسیدن الکاظمی به نخست وزیری عراق می گذرد اما اجماع بر نخست وزیری و حمایت از ایشان چه داخلی و چه خارجی همچنان وجود دارد و این نکته منحصرا اشاره بر آن دارد که تمام شرایط و لوازم برای نخست وزیر جدید عراق فراهم است تا مأموریت خود را شروع کرده و عراق را از بحران فعلی خارج کند.
🔹ولی آنچه که تأسف برانگیز است این است که هر دولتی هنگامی که قدرت را رسما به دست می گیرد، بیشتر نکات منفی را به گردن دولت قبل می اندازد و همین مورد نیز با دولت جدید نیز اتفاق افتاد؛ هنگامی که نخست وزیر آن گفت که از دولت پیشین خزانه ملی خالی و بحران های خدماتی و تظاهراتی مردمی به ارث برده است و این به غیر از مشکلات امنیتی است که اخیرا توسط تروریست ها بوجود آمده است و این به علاوه بحران های سخت اقتصادی و بهداشتی است که کشور از آن رنج می برد؛ پس با این اوضاع آیا اجماع سیاسی همچنان حول دولت جدید ادامه خواهد یافت؟ و آیا این دولت می تواند کشور را از بحران های متعدد فعلی خارج کرده و آن را به ساحلی امن برساند؟
در جواب باید گفت که در کشوری مانند عراق که منابع و ثروت ها و نیروی انسانی و نیروهای با تجربه فراوانی را در اختیار دارد، صورت تحقق اراده سیاسی و اجماع ملی همه چیز ممکن است؛ بنابر این آقای الکاظمی باید بر طبق گام هایی که اینک بیان خواهند شد، پیش برود:
1-مدیریت بحران کرونا به روشی خوب و مقبول پس از آنکه نحوه مدیریت این بحران پسرفتی بزرگ و در نتیجه افزایش در تعداد مبتلایان را شاهد بود که علت آن نیز به تغییر وزیر بهداشت سابق (جعفر علاوی) باز می گردد؛ به رغم این که درخواست های بسیاری مبنی بر استمرار این وزیر در منصب خود تا پایان بحران کرونا وجود داشت.
2-کنترل پیامدهای اقتصادی کرونا در سطح داخلی که در این مورد باید گفت که متأسفانه هیچ تصمیم جسورانه و سریعی برای برای ایجاد نهضتی در تولید ملی کشور و به حرک درآوردن چرخ اقتصاد که مدت هاست از حرکت ایستاده است، همراه با اقدامات پیشگیرانه و یا حتی پرداخت کمک هزینه ای ویژه که اساسا توسط دولت قبل تصویب شده بود، اتخاذ نشد.
3-مقابله با حمله های تروریستی و نابودی آن و در این جا نباید منکر این نکته شویم که نخست وزیر جدید تا به حال اقدامات و اثرات خوبی از طریق برخی تغییرات در میان فرماندهان امنیتی کشور و پشتیبانی از حشد الشعبی از خود به جای گذاشته است و این موضوع نیز طبیعی است چراکه این مجال در ضمن تخصص الکاظمی می باشد (زیرا او از چهره های امنیتی کشور بوده است) و به همین دلیل الکاظمی با این موضوع تعاملی مثبت داشته است.
4-رسیدگی به موضوع کاهش قمت نفت و این معضلی است که دولت فعلی از طریق مطرح کردن موضوعی به نام دریافت خزانه خالی از دولت پیشین، از رسیدگی به موضوع نفت فرار کرد و این درحالی است که عراق ذخیره ارزی خوبی در بانک مرکزی در اختیار دارد که 65 میلیارد دلار می باشد و دولت مقادیر بسیاری از طلا و اوراق قرضه دولتی را در اختیار دارد و علاوه بر همه این ها دولت در گذشته مجوزهای قرض با بهره پایین را از خزانه داری آمریکا خریداری کرده است که قیمت این مجوزها به 80 میلیارد دلار می رسد ولی به رغم همه این ها مدیرتی برای موضوع کاهش نفت از طرف دولت به غیر از درخواست هایی برای ریاضت اقتصادی و یا کاهش حقوق کارمندان نمی یابیم و این باعث متزلزل شدن اعتماد شهروند عراقی به دولت خویش می شود و باعث کاهش اقتدار دولت می شود، اقتداری که از نکات اساسی برنامه این دولت بود یا این که تنها کاری که از دولت برای مدیریت معضل کاهش نفت می یابیم این است که دولت به برخی از همسایه ها برای وام گرفتن وفرسودگی بیشتر کشوراز طریق وام های خارجی مشروط روی می آورد.
5-مطالبات مشروع جامعه و در این جا باید درمهم ترین نکته توقف نماییم و آن مسئولیت دولت مقابل وعده خویش برای برگزاری انتخاباتی شفاف و آزاد که حداکثر ظرف یک سال انجام شود، می باشد و این وعده تا زمان اصلاح کمیسیون برگزاری انتخابات و دور کردن این کمیسیون از سهمبندی های حزبی محقق نخواهد شد.
https://eitaa.com/joinchat/2371682335C112c6bdf71
🔸تعطیلات تابستانی مجلس به نصف کاهش پیدا کرد
«سلیمی» عضو هیاترئیسه مجلس:
🔹تا زمانی که تکلیف طرح اصلاح آیین نامه داخلی مجلس مشخص شود، با تصمیم هیات رئیسه تعطیلات تابستانی مجلس به نصف کاهش پیدا کرد.
🔸تعطیلات تابستانی مجلس در دو مرحله و هر مرحله ۱۵ روز است که طبق تصمیم امروز، در هر مرحله یک هفته خواهد بود.
https://eitaa.com/joinchat/2371682335C112c6bdf71
⭕️عدم استقبال نماینده ها برای عضویت در کمسیون فرهنگی نشانه مظلومیت فرهنگ است/۴ ماه است که شورای عالی انقلاب فرهنگی تعطیل است. شورای عالی فضای مجازی نیز کلا تعطیل است.
👤محمد قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی
🔹شهریور سال 86 در جلسه هیات دولت و بعد از گزارش آقای احمدی نژاد آقا فرمودند فرهنگ حقیقتا مظلوم است و در این زمینه شواهد و ادلهای آوردند نه مقام معظم رهبری بلکه هر دلسوزی وقتی این استقبال پرشور نمایندگان را برای عضویت در کمیسیون فرهنگی ببیند یاد مظلومیت فرهنگ میافتد.
🔹 4 ماه است جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل نشده و جلسات شورای عالی فضای مجازی هم تشکیل نمیشود.
🔹 کل بودجه فرهنگ کشور زیر نیم درصد است که بودجه ساخت 300 کیلومتر بزرگراه است. همین اندک بودجه دستگاههای فرهنگی هم با تشتت و شلختگی دستگاههای فرهنگی بارهای بر زمین ماندهای زیادی دارد.
🔹تنها مساجد بین 11 تا 21 دستگاه متولی دارند. سال 90 آقا فرمودند ما 10 میلیون نفر حافظ قرآن میخواهیم یک دهه گذشته و چندین دستگاه مختلف بودجه قرآنی میگیرند اما چند درصد از این 10 میلیون نفر محقق شده است.
🔸در حوزه فضای مجازی میبینیم که تصمیم نظام بستن یک شبکه مجازی است اما باید ببینم آیا حالا بهتر شده است که همه فیلتر شکن دارند؟
🔸 در پیوست حکم دوره اول شورای عالی فضای مجازی آقا هر گونه بالا بردن سرعت و پهنای باند اینترنت را منوط به شبکه ملی اطلاعات کردند اما این اتفاق نمیافتد.
🔹متاسفانه فضای مجازی رها شده است در کمتر از یک سال گذشته پهنای باند دو و نیم برابر شده است. 60 تا 70 درصد این فضا در اختیار اینستاگرام است.
🔹 30 درصد جرایم یارانهای، 25 درصد محتوای خلاف عفت و درآمدهای کثیف از قمار و تبلیغات ناهنجار در همین فضا اتفاق میافتد.
🔹 9 هزار هیات مذهبی ثبت شده داریم که از حداقل خدمات حاکمیت محرومند و در حد انجیاو ها حمایت نمیشوند و شناسه ندارند.
🔹 بودجه سازمان تبلیغات یک ششم وزارت ارشاد و سه درصد صدا و سیما است.
https://eitaa.com/joinchat/2371682335C112c6bdf71