♦️ نقش آمریکا در جهان در دولت بایدن
🔷 اندیشکده شورای آتلانتیک در گزارشی به قلم جمعی از نویسندگان، سیاست خارجی دولت آتی آمریکا تحت ریاستجمهوری بایدن در قبال دیگر دولتها و مناطق ژئوپلتیک جهان را مورد ارزیابی قرار داده است:
✅ اروپا: بازگشت به سرمایهگذاریهای چندجانبه گرایانه و تقویت اتحاد دو سوی اقیانوس اطلس با هدف احیای نظم جهانی و هنجارهای بینالمللی مطلوب غرب و آغاز مذاکرات دوستانه در راستای حل اختلافات تجاری.
✅ چین: تداوم تؤامان رقابت و همکاری با چین. رقابت در حوزه رهبری جهانی و وادارسازی نسبت به پذیرش معیارهای دموکراسی و همکاریهای اقتصادی در منطقه اقیانوس آرام با ملاحظه منافع متحدان غرب در محدوده اقیانوسیه.
✅ روسیه: تقویت ناتو در برابر سیاستهای تجدیدنظرطلبانه مسکو در منطقه اوراسیا بهویژه تسلیح و تجهیز اکراین و گرجستان در برابر نیروهای مورد حمایت روسیه.
✅ آفریقا: افزایش قدرت نرم آمریکا با هدف بهبود روابط دیپلماتیک بهویژه با آفریقای جنوبی، نیجریه و اتیوپی و تقویت «برنامه تجاری و سرمایهگذاری آفریقا» برای مبادلات تجاری و مالی.
✅ آمریکای لاتین: مقابله هوشمندانه و چندجانبه با ونزوئلا، تقویت پیمانهای تجاری مبتنی بر حمایت از مشاغل داخلی با مکزیک و پیگیری توسعه جامع اقتصادی کشورهای این حوزه برای جلوگیری از روند روبهرشد مهاجرت آنان به آمریکا.
✅ عربستان: تنظیم مجدد روابط با هدف مقابله با تهدیدات ایران علیه متحدان عرب آمریکا و در عین حال همراهی بیشتر با رژیم صهیونیستی.
✅ ترکیه: مدیریت نقش منطقهای آنکارا در سوریه، لیبی و مدیترانه شرقی در کنار ترغیب آن به نقشآفرینی توازنبخش در برابر نفوذ منطقهای روسیه و ایران.
🔶 به نظر میرسد تمایز اصلی سیاست خارجی بایدن در مقایسه با ترامپ را باید بازگشت به رفتارهای جمعی و کنشهای چندجانبهگرایانه آمریکا و متحدانش علیه روسیه، چین و ایران قلمداد کرد. نکتهای که میتواند کشورهای رقیب را نیز به صرافت رفتاری جمعی و گروهی برای مقابله با فشارهای جدید بیندازد.
https://eitaa.com/joinchat/2371682335C112c6bdf71
✅ تداوم فشار حداکثری با دوپینگ اجماعسازی؛ راهبرد دموکراتها علیه ایران
🔹از آغاز فرآیند انتخابات 2020 ایالات متحده، در حالی برخی محافل این گزاره را تبلیغ کردند که بایدن در مواجهه با ایران رویکردی متفاوت از ترامپ خواهد داشت که بر اساس مستندات فراوان مشخص بود که در عمل چنین اتفاقی نخواهد افتاد.
🔹از سویی؛ تابستان امسال «مارک دوبوویتز» مدیر اجرایی اتاق فکر ضدایرانی «بنیاد دفاع از دموکراسیها» بعنوان عقل منفصل دولت ترامپ خبر از تلاش برای ایجاد بستری دائمی و مطمئن جهت تداوم راهبرد «فشار حداکثری» علیه ایران حتی با فرض عدم پیروزی ترامپ داد.
🔹این خبر از سناریوی دقیقی رونمایی میکرد که نشان میداد حتی بر فرض محال تفاوت ماهوی رویکرد بایدن علیه ایران، ساز و کار چیده شده توسط تیم ترامپ عملا او را مجبور به ادامه همین مسیر خواهد کرد.
🔹از سوی دیگر؛ تحلیل محتوای مواضع دموکراتها علیه ترامپ به روشنی بیانگر آن است که آنچه موجب انتقاد آنان در چهار سال گذشته درباره موضوع ایران شده، نه راهبرد فشار و تحریم بیشتر بلکه علنی بازی کردن ترامپ و بر هم زدن اجماع جهانی علیه تهران بوده است.
🔹این رویکرد البته در مواضع انتخاباتی بایدن نیز روشن بود، آنجا که سه هفته مانده به روز انتخابات، در یادداشت اختصاصی خود در سیانان از راهبرد «فشار هوشمند» علیه ایران رونمایی کرد و گرچه هویج «مذاکره» را نشان داد اما با ذکر پیششرطهایی چون موشکی و نفوذ منطقهای، چماق تداوم تحریمها را هم بالا برد.
🔹او البته میدانست چه میگوید، چه، لابیها و اتاق فکرهای همسو با دموکراتها مانند «نایاک»، «بروکینگز» و... به او اینگونه مشورت داده بودند که اگر با نقاب مذاکره وارد شود علاوه بر اجماعسازی بینالمللی، همزمان میتواند اجماع ایرانیان علیه آمریکا را بشکند و بازوی فشاری نیز در داخل ایران برای اجبار نظام به مذاکره فراهم کند.
🔻حال با پیروزی بایدن، «وندی شرمن» دیپلمات تیم اوباما توصیههایی به تیم «بایدن ـ هریس» در خصوص ایران کرده که هرگونه تردیدی درباره تداوم راهبرد «فشار حداکثری» با رویکرد «اجماعسازی» را از بین میبرد:
🔸یک مسئلهای که در مورد مذاکرهکنندگان ایرانی میدانم این است که آنها مذاکرهکنندگان بسیار سفت و سختی هستند. ما باید تلاش کنیم که تا جایی که میشود مسئله «اهرم فشار» را در پیش بگیریم.
🔸بیشتر تحریمهای ترامپ در واقع مشابه تحریمهایی هستند که قبلا اعمال شدهاند فقط نامشان جدید خواهند شد.
🔸تحریمها نه منجر به بازگشت ایران به میز مذاکره شده و نه تغییر رفتار ایران در خاورمیانه را به دنبال داشته، پس مذاکره مجدد یک «معمای بسیار پیچیده» خواهد بود.
🔸به نظرم جو بایدن و تیمش ابتدا مذاکره با هم پیمانان اروپاییمان همچون فرانسه، انگلیس و آلمان را شروع کنند و سپس با روسیه و چین وارد مذاکره شوند تا ببینند بهترین راه پیش رو چیست.
🔹تکیه شرمن بر دو سیاست «تشدید فشار» و «اجماعسازی» علیه ایران، دقیقا همان نقطهای است که برخی محافل داخلی و خارجی به دنبال وارونهنمایی آن هستند و البته کاملا روشن است که این قطعات به ظاهر مجزای پازل ذیل یک سناریو عمل کرده در نهایت تصویر مطلوب آمریکا را نمایان میکند.
🔹حاصل جمع این بازی چیزی جز یک ایران منفعل نیست که در عطش سرابی موهوم هم ظرفیتهای توانمند داخلی و فرصتهای طلایی اقتدارساز خود را میسوزاند و هم با رویگردانی از راهبرد «مقاومت فعال» دچار دور باطلی میشود که فرجامی جز تسلیم و وابستگی از یک سو و سقوط سرمایه اجتماعی و پشتوانه مردمی از سوی دیگر ندارد.
https://eitaa.com/joinchat/2371682335C112c6bdf71
🔸نامه ۲۱ نماینده به روحانی: چرا میلیونها تُن کالای اساسی زودتر از انتخابات آمریکا ترخیص نشد؟
🔹در چند ماه اخیر میلیونها تن کالای اساسی علیرغم نیاز شدید کشور در گمرکات دپو و رسوب شده بود اما برای مجموعاً حدود ۴ میلیون تن کالای اساسی طی فقط ده روز به یکباره دستور ترخیص صادر شد.
🔹ما از حل معضلات کشور به صورت فوری توسط دولتمردان حمایت می کنیم، اما به این شبهه پاسخ دهید که چرا وظایف ماههای قبلِ دولت، دقیقا مصادف با ایام برگزاری انتخابات آمریکا حل و فصل شده است؟
🔹با توهم تاثیرگذاری غرب، استقلال سیاسی و اقتصادی کشور دچار آسیب جدی خواهد شد و در این میانه آنچه به گروگان گرفته شده، سفره و معیشت مردم است.
https://eitaa.com/joinchat/2371682335C112c6bdf71
🔴به بهانه هفته #بسیج| سابقه ی تشکیل بسیج مستضعفین
🔻 #امام راحل بسیج را برگرفته از باورهای اسلامی میدانستند و در این خصوص فرمودند: «قضیه بسیج، همان مسئلهای است که در صدر اسلام بوده و این مسئله جدید نیست، در اسلام سابقه داشته است»
🔹با پیروزی انقلاب اسلامی در ۲۲ بهمن ماه ۱۳۵۷، نیروهای مردمی در قالب کمیتههای انقلاب اسلامی به نوعی جریان عملی بسیج را به ظهور رساندند. اما پس از تسخیر لانه جاسوسی و اعلام اخباری مبنی بر آرایش جنگی ناوگان آمریکا در خلیج فارس و آشکارتر شدن تهدیدات امریکا ، در پنجم آذر ماه ۱۳۵۸ یعنی کمتر از یک ماه بعد از تسخیر لانه جاسوسی، حضرت امام طی سخنانی در جمع اعضای سپاه، خطر حمله امریکا را جدی دانسته و دستور تشکیل بسیج مستضعفین را صادر کردند.
🔹آن روزها ارتش از وضعیت مناسبی برخوردار نبود و سازمان رزم سپاه هم نهایتاً از حد گردان فراتر نمیرفت. به همین خاطر فرمان تشکیل ارتش ۲۰ میلیونی میتوانست پاسخ قاطعی بر تهدیدات قدرتهای منطقهای و فرامنطقهای باشد.
🔹 ۹ ماه بعد از تشکیل بسیج، دفاعمقدس آغاز شد و دوراندیشی حضرت امام برای ایجاد یک نیروی مردمی بیش از پیش خودش را نشان داد. نهایتاً در ۲۸ دی ماه ۵۹، مجلس شورای اسلامی قانون ادغام بسیج مستضعفین در سپاه پاسداران را تصویب کرد.
🔹 با حضور بسیج در واحدهای سپاه، تحول شگرفی در جبهههای جنگ ایجاد شد؛ چنانچه از اواسط سال ۱۳۶۰ دور عملیات پیروزمند کشورمان در قالب طرح کربلا با شکست حصر آبادان شروع شد و نهایتاً در عملیات الیبیتالمقدس، بسیاری از سرزمینهای اشغالی کشورمان از لوث وجود بیگانه آزاد شد. بعد از پایان جنگ تا امروز نیز بسیج در عرصه های مختلف پرچمدار تبدیل تهدید به فرصت بوده است.
https://eitaa.com/joinchat/2371682335C112c6bdf71