❄️
✅ #یک_خبر_یک_تحلیل(۱۳۷)
🌀 خبر: ارز ۴۲۰۰ تومانی که به ارز جهانگیری نیز معروف است در سال ۱۳۹۷ و به دنبال نوسانات شدید در نرخ ارز، به اقتصاد ایران وارد شد. این ارز که در ابتدا برای تمامی متقاضیان پیشبینی شده بود، با کاهش سریع ذخایر ارزی دولت دوازدهم، عرضه آن به ۲۵ قلم کالا محدود شد و طی سالهای بعد بهتدریج تعداد کالاهایی که واردات آنها مشمول ارز ترجیحی میشد نیز کاهش یافت. در حال حاضر تنها 5 گروه کالایی مشمول این ارز هستند که به دلیل جایگاه آنها در سبد مصرفی خانوار ایرانی، حذف ارز ترجیحی از آنها به آسانی دیگر کالاها نیست. بااینحال، دولت سیزدهم بر اساس قانون بودجه ۱۴۰۰ و همچنین بودجه پیشنهادی ۱۴۰۱ قصد دارد حمایت نقدی از خانوادهها را جایگزین ارز ترجیحی کند.
🍃🌹🍃
❌ نکات تحلیلی:
1⃣ اختصاص ارز ترجیحی، نوعی حمایت از مصرفکننده از طریق پایین آوردن قیمت کالای مصرفی است؛ یعنی دولت با تخصیص ارز ارزان، قیمت کالای وارداتی را کاهش میدهد؛ در حال حاضر دولت قصد دارد حمایت خود را از روی کالا برداشته و مستقیماً از خانوادهها حمایت کند، یعنی کالاهای وارداتی با ارز نیمایی به مصرفکننده داده میشود ولیکن در مقابل، یارانه نقدی در حمایت از معیشت خانوارها پرداخت میشود.
2⃣ در اجرای این طرح همزمان باید دو گروه عمده مورد حمایت قرار گیرند که عبارتاند از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان؛ حمایت از مصرفکنندگان از طریق کنترل قیمت و جلوگیری از افزایش غیرمنطقی کالاهای مشمول طرح و همچنین جلوگیری از تورم انتظاری در سایر کالاها میباشد.
3⃣ اطمینان بخشی به مردم برای اجرای بهینه طرح بسیار مهم است. شنیدهها حاکی از آن است که دولت در ابتدای امر یارانه ریالی به مردم اختصاص خواهد داد و با اطلاعرسانی عمومی از قبل، طرح موردنظر را عملیاتی خواهد کرد.
🌐 نکته راهبردی: رانت و فساد زیادی در این شیوه حمایتی فعلی وجود دارد؛ بسیاری از منابع کشور به دلیل صادرات مجدد محصولات حمایتی، هدر میرود و امکان تأمین منابع ارزی بیشتر وجود ندارد. از طرفی طرح جدید دولت حمایت را به عدالت نزدیکتر میکند؛ زیرا در شیوه فعلی هرکسی کالای بیشتری مصرف کند از حمایت بیشتری برخوردار خواهد شد و هر کس مصرف نکند مشمول حمایت نخواهد شد! اما در شیوه جدید به همه مشمولین بر اساس طبقهبندی صورت گرفته، یارانه نقدی پرداخت خواهد شد. از طرف دیگر باعث ایجاد ثبات در روند تولید و عرضه کالاهای اساسی نیز میشود.
✍ علی کارگر
#روشنگری
#ثامن
❄️
ادعای وبگاههای نظامی: روسیه به ایران جنگنده میدهد
🔹وبگاه آمریکایی ۱۹۴۵: روسیه دستکم ۲۴ فروند جنگنده سوخو-۳۵ را به ایران میفروشد. این جنگندهها ممکن است تا اوایل سال آینده عازم ایران شوند. اسراییل و عربستان به این موضوع توجه خواهند کرد؛ زیرا از تواناییهای سوخو-۳۵ آگاهند.
@Farsna
تروئیکای اروپا: برای مذاکرات ضربالاجل مصنوعی تعیین نمیکنیم
🔹رویترز: نمایندگان انگلیس، فرانسه و آلمان علیرغم ادعای اینکه برای مذاکرات رفع تحریمها در وین «ضربالاجل مصنوعی» تعیین نمیکنند گفتهاند برای رسیدن به توافق، چند هفته زمان دارند نه چند ماه. این مذاکرهکنندگان گفتهاند: «در آخرین دور گفتوگوها در مورد قبول برخی درخواستهای ایران پیشرفتهای فنی حاصل شده است.»
@Farsna
پولیانسکی: به عملیاتی شدن برجام خوشبین هستیم
🔹معاون نماینده روسیه در سازمان ملل: ابتدا ما منتظر دولت بایدن بودیم، این یک روند طولانی بود، حدود ۵ ماه. سپس در ایران انتخابات برگزار شد و تیم جدید ایرانی تشکیل شد. میدانم این کار آسانی نیست. اما من بسیار خوشبین هستم که برجام عملیاتی خواهد شد.
@Farsna
فارسمن| حدود شرعی مراجعه به پزشک غیرهمجنس چیست؟
🔹امام خمینی (ره): اگر ضرورت دارد مراجعه به مرد مانع ندارد، ولی بدون ضرورت با وجود دکتر زن به مرد مراجعه نکنند. (استفتائات، ج ۳، ص ۲۷۹ س۸۴ و ۸۵)
🔹آیتالله خامنهای: اگر معاینه و درمان منوط به نظر و لمس حرام باشد جایز نیست مگر در صورتی که مراجعه به پزشک زن حاذق و متخصص غیرممکن باشد. (اجویة الاستفتائات، ص ۳۱۱ س ۱۳۰۲)
نظر دیگر مراجع را اینجا ببینید
@Farsna
امیرعبداللهیان: ظرف ۲ ماه قانون حمایت از ایرانیانِ خارج تدوین میشود
🔹در این قانون وضعیت ایرانیان دوتابعیتی تعیین تکلیف میشود. از صبح امروز ایرانیان خارج از کشور میتوانند با مراجعه به سامانه میخک وزارت خارجه، از بخش پرسمان تردد با وارد کردنِ اطلاعات خود ببیند که برای ورود و خروج از کشور مشکلی دارند یا خیر.
🔹این افراد حداکثر ظرف ۱۰ روز پاسخ میگیرند. وزارت خارجه تضمین میکند که ایرانیان به راحتی بتوانند به سرزمین مادری خود سفر کنند و بعد خارج شوند.
@Farsna
هدایت شده از خبرگزاری فارس
10.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 حماسهای که طومار فتنه را درهم پیچید
@Farsna