#السلام_علیڪ_یافاطمه_الزهرا 🥀
سلام ام ابیها،منم، گداے شما
تمام بود ونبود جهان فداے شما
سلام حامے حیدر،سلام جان علے
سلام مادر مظلوم شیعیان علے
@hefzmajaziquran114
🥀🥀🥀🥀🥀🥀🥀🥀🥀
#حدیث_روز
💠 حضرت فاطمه(علیها السّلام) 💠
✍ در قسمتی از خطبه فدکیه چنین فرمودند:
🕊 قائِداً اِلَی الرِّضوانِ اتّباعُهُ،
🕊 مُؤَدٍّ إلَی النَّجاةِ إستماعُهُ،
🔰 ترجمه 🔰
🌸 (خداوند، قرآنی را نازل فرمود که) پیروی از آن، به رضای الهی می رساند و گوش سپردن به آن، نجات می بخشد.
📚.الاحتجاج طبرسی،ج 1، ص134
🌸
🍃 @hefzmajaziquran114
🌺🍃🌸🍃
5.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#السلام_علیک_یا_صدیقه_الشهیده🥀
🥀 دل غریب من از گردش زمانه گرفت
🥀 به یاد غربت زهرا شبی بهانه گرفت
🥀 شبانه بغض گلوگیر من کنار بقیع
🥀 شکست و دیده زدل اشک دانه دانه گرفت
🏴 شهادت حضرت فاطمه «سلام الله علیها» و شروع ایام فاطمیه را به همه ی عاشقان حضرت زهرا(س) تسلیت عرض میکنیم.
🔰 تاریخ ایام فاطمیه 🔰
🔶 از آنجایی که در روایات شیعه دو تاریخ برای درگذشت فاطمه زهرا وجود دارد، ایّام فاطمیّه یا ایام وفات حضرت فاطمه زهرا به فاصله بین این دو تاریخ یعنی ۱۳ جمادی الاول تا ۳ جمادی الثانی گفته می شود.
🔷 ایام فاطمیه ۶ روز می باشد، ۳ روز در ماه جمادی الاول و ۳ روز در ماه جمادیالثانی، فاطمیّه اول از ۱۳ تا ۱۵ جمادی الاول است و فاطمیّه دوم از سوم تا پنجم جمادی الثانی می باشد.
✍ ان شالله ثواب کارهای قرآنی مان در ایام فاطمیه تقدیم به بانوی دو عالم حضرت زهرای اطهر و کریمه اهل بیت حضرت فاطمه معصومه علیهماالسلام،
🌸
🍃 @hefzmajaziquran114
🌺🍃🌸🍃
#نکات_تفسیری
✅ آیاتی از قرآن در فضیلت حضرت فاطمه (سلام الله علیها)
1⃣ آیه تطهیر :
🕊 «إِنَّما يُريدُ اللَّهُ لِيُذْهِبَ عَنْكُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَيْتِ وَ يُطَهِّرَكُمْ تَطْهيراً.»
☀️ سوره مبارکه احزاب آیه/۳۳ ☀️
«خدا چنين مى خواهد كه هر رجس و آلايشى را از شما خاندان [پيامبر] بزدايد و شما را پاك و منزه گرداند.»
✍ در منابع شیعی و عامه به تصریح بیان شده است که مخاطب آیه سی و سوم سوره مبارکه احزاب اهل بیت پیامبر (صلی الله علیه و آله) هستند و این مسأله به حد تواتر رسیده است.
🔷 در تفاسیر نیز به این مطلب اشاره شده است، در تفسیر نور الثقلین آمده است:
🔸در تفسیر علی بن ابراهیم و در روایت ابی جارود از حضرت امام موسی بن جعفر (علیه السّلام) در مورد آیه «خدا چنين مى خواهد كه هر رجس و آلايشى را از شما خاندان [پيامبر] بزدايد و شما را پاك و منزه گرداند.» فرمودند: این آیه درباره رسول الله، علی بن ابیطالب، فاطمه، حسن و حسین (صلوات الله عليهم) نازل شده است و آن در خانه ام سلمه، همسر پیامبر بوده است. پس رسول الله برای علی، فاطمه، حسن و حسین (صلوات الله عليهم) دعا نمودند و سپس آنان را با کسای خیبری پوشاندند و آنان را زیر کساء بردند و ایشان هم در کنارشان زیر کساء رفتند و سپس فرمودند: خدایا اینان اهل بیت من هستند درباره ایشان وعده های خیر بسیاری به من دادی. خدایا از آنان آلایش و شک را دور کن و پاک و منزه گردان. ام سلمه گفت: و من نیز جزء آنان هستم ای رسول خدا؟ فرمودند: بشارت دهم ترا ای ام سلمه که تو بر راه نیک هستی.
🔶 تکرار و تأکید پیامبر برای زدودن هر گونه شبهه درباره اینکه مصادیق این آیه اهل بیت پیامبر، حضرت امیرالمومنین، حضرت فاطمه، حضرت امام حسن و حضرت امام حسین (علیهم السلام)، هستند و تبیین جایگاه عصمت ایشان قابل تأمل است:
🔹 طبق نقلهای موجود حضرت رسول الله (صلي الله عليه و آله) چندین ماه هر گاه براي نماز از خانه بيرون مي رفتند، به حجره فاطمه (سلام الله عليها) مي آمدند و مي فرمودند:
«الصلاة يا اهل البيت، إِنَّما يُريدُ اللَّهُ لِيُذْهِبَ عَنْكُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَيْتِ وَ يُطَهِّرَكُمْ تَطْهيراً.»
🔸 در تاریخ مدت زمانی که حضرت پیامبر اکرم (صلي الله عليه و آله) قبل از نماز به درب خانه حضرت زهرا (سلام الله عليها) می رفتند و اهل بیت خود را دعوت به نماز می نمودند و این آیه را قرائت می فرمودند؛ متفاوت ذکر شده است:
⚪️ « طبرانى از ابو الحمراء روايت كرده است كه گفت: ديدم پيامبر (صلي الله عليه و آله) شش ماه به در خانه على و فاطمه مى رفت و آیه تطهیر را قرائت مى فرمود.
⚪️ ابن جرير و ابن مردويه از ابو الحمراء روايت كردهاند كه گفت: از رسول خدا (صلي الله عليه و آله) هشت ماه در مدينه به خاطر دارم كه يك بار براى نماز صبح بيرون نمى شد مگر آن كه به در خانه على مى رفت و دستش را به دو طرف در مى نهاد سپس آیه تطهیر را می خواندند.
⚪️ سيوطى در درّ المنثور آورده است ابن مردويه از ابن عباس نقل كرده است كه گفت: شاهد بوديم كه پيامبر (صلي الله عليه و آله) در مدت نه ماه هر وقت كه موقع نماز فرا مى رسيد بر در خانه على بن ابى طالب مى رفت و مى فرمود: سلام و رحمت و بركات خدا بر شما باد. آیه تطهیر را قرائت می نمودند و می فرمودند: الصلاة.
⚪️ سمهودى نيز در كتاب وفاء الوفا به اخبار دار المصطفى نقل كرده است: «يحيى با اسنادی از ابو الحمراء نقل كرده است كه گفت: شاهد بودم كه رسول خدا (صلي الله عليه و آله) چهل صبح به در خانه على و فاطمه و حسن و حسين مى رفتند و دو لبه درب را مى گرفتند و مى فرمودند: سلام بر شما اهل بيت و آیه تطهیر را قرائت می نمودند. همچنين وى در همان كتاب از ابو الحمراء نقل كرده است كه گفت: هفت ماه در مدينه بودم همه مانند يك روز بود. رسول خدا (صلي الله عليه و آله) هر روز (در روايت ديگرى هنگام نماز صبح) به در خانه على مى رفتند و سه بار مى فرمود: الصلاة الصلاة الصلاة و آیه تطهیر را قرائت می فرمودند.
📚.تفسیر نورالثقلین...
⚠️ ادامه دارد....
🌸
🍃 @hefzmajaziquran114
🌺🍃🌸🍃
#نکات_تفسیری
💠 بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ 💠
🕊 إِنَّ الَّذِینَ یُؤْذُونَ اللّهَ وَ رَسُولَهُ لَعَنَهُمُ اللّهُ فِی الدُّنْیا وَ الْآخِرَهِ وَ أَعَدَّ لَهُمْ عَذاباً مُهِیناً 🕊
☀️ سوره احزاب_آیه/57 ☀️
🌸ترجمه:همانا کسانی که خدا و رسولش را آزار می دهند، خداوند در دنیا و آخرت آنان را لعنت می کند و برای آنان عذاب خوار کننده ای آماده کرده است.
🔰 نکات تفسیری آیه 🔰
🔶 آزار خداوند، یعنی انجام کاری بر خلاف خواست و رضای او که به جای جلب رحمت الهی، غضب و لعنت خداوند را به دنبال دارد.
🔷 شاید مراد از اذیّت خدا، اذیّت بندگان خدا باشد و مراد از اذیّت کردن پیامبر (ص) تکذیب و تهمت و برخورد بی ادبانه با آن حضرت و اذیّت کردن اهل بیت اوست، همان گونه که در چند روایت آمده است که پیامبر اکرم(ص) فرمود :
💠 «فاطمه بضعه منی فمن اغضبهااغضبنی»
☀️ (یعنی) فاطمه پاره ی تن من است، هر که او را خشمگین سازد مرا به خشم آورده است.
📚. تفسیر نور...
🌸
🍃 @hefzmajaziquran114
🌺🍃🌸🍃