#مصاحبه با حافظ کل قرآن کریم استاد سرکار خانم معصومه اکبری
🌻۱-لطفاخودتان را معرفی بفرمایید.
🌿 معصومه اکبری ۳۵ساله، متولد تهران و ساکن شهر مقدس قم، کارشناسی ارشد تفسیر و علوم قرآن، مربی حفظ، حفظ موضوعی، تجوید و روخوانی در مقاطع کودک و بزرگسال هستم و در بعضی رشته ها داوری میکنم. در موسسه همیار، در طرح های فاطمیون، فائزون، شکرانه، گروه تفسیریار و تفسیر حرم حضرت معصومه و در مؤسسه مهد قرآن واحد بین الملل و مشاوره فعالیت میکنم.
🌻۲- فعالیتهای قرآنی شما به چه زمانی باز میگردد؟
🌿 از ۱۸سالگی با ورود به دانشگاه و تحصیل در رشته علوم قرآن و حدیث
🌻۳- از چند سالگی شروع به حفظ قرآن کریم کردید؟
🌿در زندگی گاهی باید خلاف جهت آب حرکت کرد!
بعد از اتمام دوره کارشناسی، درحالی که دوستان و همکلاسی هایم کنکور ارشد میدادند، من کنکور ندادم! و به جای کنکور، وارد جامعة القرآن شدم و تا قبل از ورود به سی امین سال زندگیم، حافظ کل شدم، و به محض تکمیل حفظم، به ادامه تحصیلات قرآنی در مقطع ارشد پرداختم.
همزمان با تحصیل، شروع به «تدریس مجازی حفظ و تجوید» نمودم و بعد از چند سال آموزش قرآن، تازه وارد دوره های تربیت مربی شدم!
یعنی اول علوم و تجربیاتی کسب کردم، سپس دوره های مهارتی را گذراندم. البته آموزشهای گروه و کانال همیار را بارها و بارها گوش داده بودم. یعنی گویا ابتدا مربیگری را به صورت «خودآموز» یاد گرفته بودم و بعد به صورت تخصصی! هر چند این شیوه را به همه توصیه نمیکنم؛اما گاهی باید برخلاف جهت آب حرکت کرد.
ادامه در صفحه ۲ ›››
صفحه ۲
🌻۴- چه عاملی باعث جذب شما به قرآن شد؟
🌿 آرامش عجیب و اطمینان خاطری که از قرآن می گرفتم، مرا به خودجذب کرد. همچنین در دوران نوجوانی، تفسیر نور «سوره عنکبوت» را مطالعه کرده بودم بسیار در روحیاتم تاثیر گذاشته بود.
🌻۵- اساتید و الگوهای شما برای حفظ قرآن چه کسانی بودند؟
🌿برخی افراد هستند که غیر مستقیم روی ما تاثیر گذاشته اند و مدیون آنها هستیم، شاید به اسم یادمان نباشد، اما حق بر گردن ما دارند.
اما برخی دیگر اثر مستقیم و محسوس دارند. از مهمترین الگوهایی که می توانم نام ببرم، اساتیدم در دوران دانشگاه بودند که تاکید فراوان بر حفظ قرآن داشتند، به خصوص استاد حاج عبدالباقی که در حقیقت «اولین حافظ قرآنی» بود که از نزدیک دیده بودم؛ از حجاب و اخلاق و تواضع و علم و راهنمایی و فضیلت های ایشان درس می گرفتم.
ایشان در مقام تدریس نیز نکات بسیار ارزنده ای داشتند. در خلال تفسیر گفتن ها، از خاطرات دوران حفظ خود می گفتند؛ از زحمت و رحمتی که در مسیر حفظ با آن مواجه بودند می گفتند، از اهمیت حفظ قرآن می گفتند که چقدر مؤثر است برای فهم و یادسپاری مفاهیم... اینکه هر چقدر تفسیر بخوانیم اما اگر حفظ نباشیم بهره کمی برده ایم و به زودی فراموش می کنیم.! خلاصه نکاتی که ایشان و دیگر اساتید گوشزد می کردند، نقش بسیار زیادی در ورودم به وادی حفظ قرآن داشت.
🌻۶- شما برای تثبیت و نگهداری محفوظاتتان چقدر وقت میگذارید؟
🌿 به طور میانگین روزانه حداقل ۳۰ دقیقه تا یک ساعت برای مرور و مباحثه و مطالعه ترجمه و تفسیر وقت میگذارم. اما بعضی روزها تا دو ساعت هم صرف مرور یا تثبیت یا تفسیر میشود.
🌻۷- از موفقیتها و برنامه های قرآنیتان بگویید!
🌿 بزرگترین موفقیتم را در طول عمرم «حفظ خودِ قرآن» می دانم. با اینکه چند سال تثبیت آن طول کشید. با اینکه شاید توقع بیشتری از خودم داشتم. اما به گذشته که نگاه میکنم، باورم نمی شود که توانسته ام قله حفظ قرآن را فتح کنم. با همه مشکلات و موانعی که سر راهم بود، اما توانستم و در این مسیر ماندم.
الحق که این نعمت، بزرگترین موفقیت در طول عمرم هست و هیچ چیزی را بالاتر از آن نمی دانم.
در روزگاری که بعضی از دوستان را دیدم که وسط راه خسته شدند، وحفظ قرآن را رها کردند، اما من توانستم و تا امروز در این مسیر مانده ام. این بزرگترین موفقیت زندگیم را فقط و فقط لطف و عنایت خدا میدانم.
🌻۸- لطفا در مورد ضرورت یادگیری و آموزش قران توضیح دهید.
🌿اوقات خوش آن بود که با دوست به سر شد، باقی همه بیحاصلی و بیخبری بود...
گمشده امروز دنیا عدم وجود آرامش است. اگر مردم می دانستند گمشده خود را می توانند در قرآن بیابند، بسیاری از مشکلات خانوادگی و اجتماع حل میشد. و این وظیفه حافظان و به خصوص مربیان قرآن است که با تقویت آموخته های خود و یادگیری روشهای جدید آموزش، تا جایی که می توانند به دیگران خیری از جنس «دوستی با قرآن» برسانند.
🌻۹- در این مدتی که مشغول فعالیت های قرآنی بودید ، آیا دیداری با مقام معظم رهبری داشتید ؟ اگر نکته ی خاصی به شما فرمودند لطفاً بیان کنید!
🌿خیر؛ به خاطر فعالیتهای قرآنی چنین توفیقی نداشتم. اما خاطره زیبایی دارم که تقدیم میکنم. کسانی که امام خمینی رحمت الله را دیده بودند، میگفتند خدا را شکر در زمانی نفس میکشیم که امام هم در همین زمین نفس میکشد.
ما هم باید شکرگذار باشیم که در زمانی هستیم که زمینش وامدار قدمهای نائب امام زمان حضرت آقای خامنه ای است. حتی اگر توفیق نباشد و ایشان را از نزدیک نبینیم.
در سالهای گذشته ماه رمضان ها، نماز ظهر در بیت رهبری به امامت ایشان برگزار میشد و ورود عموم مردم آزاد بود. طبقه بالای حسینه جایگاه بانوان بود. ایشان آمدند و دقایقی قبل از شروع نماز، ایشان را زیارت کردیم، لحظه خاصی بود. قلبم به تپش افتاد. عجب نماز شیرینی بود. خودم را تصور میکردم که روزی پشت سر امام زمان نماز بخوانم، حس و حال عجیبی بود. بعد از آن نماز بود که تا جایی که توانستم خودم را به نمازهای عید فطر آقا رساندم و تا نفس حق ایشان، تلنگری در قلبم باشد،؛ و به خاطر بی توفیقی برخی سالها حسرت خوردم.
ادامه در صفحه ۳ ›››
صفحه ۳
🌻۱۰-شما در مسابقات قرآن هم شرکت میکردید؟
🌿بله چندین سال پیش، در آزمون سراسری دانشگاههای علوم قرآنی شرکت کردم، به مرحله کشوری راه پیدا کردم، در بین شرکت کنندگان از لحاظ حسن حفظ بالاترین نمره را کسب نمودم، اما در صوت و لحن حد نصاب نیاوردم و دوست دیگری معرفی شد. جالب اینجا بود که فرد برگزیده با تعجب به من گفت «چطور انقدر حفظ خوبی داری ولی صوت و لحن کار نکردی؟» معلوم بود که دلش برایم سوخته!
تجربه جالبی بود. خلاصه بعد از آن تصمیم گرفتم، زمانی را برای یادگیری صوت و لحن اختصاص بدهم.
🌻۱۱- اگر زمانی از کثرت فعالیت خسته شدید، چگونه به خودتان انگیزه می دهید؟
🌿قرآن خودش منبع انرژی است و برکت و نور عجیبی به زندگی می بخشد اما در صورتی که احساس خستگی به سراغم بیاید، سعی میکنم کمی از فعالیتها کم کنم تا با انرژی مضاعف بتوانم در نقش یک مربی، صبور و با حوصله برای اهل قرآن وقت بگذارم.
🌻۱۲- بهترین خاطره ای که از زمان مدرسی دارید رو بیان کنید!
🌿یکی از بهترین و زیباترین خاطراتم، دیدار حضوری دوستان مجازی بود! سال ۱۴۰۰ در کارگاه «جذاب سازی کلاسهای قرآن» با تدریس استاد مجتبی شغلی شرکت کردم که حسن ختام کلاس، دوره ای بود به نام «تعالی» که به هدف ارتقا و هم افزایی مربیان کشور برگزار شد. خاطرات بسیار به یادماندنی اتفاق افتاد. اینکه همکلاسی ها و دوستان مجازی، که روزی فقط نوشته و صدا بودند، تبدیل به رفقای صمیمی و واقعی شدند. تجربه و خاطره فوق العاده ای بود. از همین جا از استاد شغلی تشکر و قدردانی میکنم.
🌻۱۳_ شما چه تجربه خاصی برای حفظ قرآن و فعالیت هایتان دارید که بدرد دیگران بخورد؟
🌿اول خطاب به مربیان: در آموزش قرآن، بحث «انگیزشی» خیلی خیلی مهم است. بیشترین علت ریزش کلاسهای حفظ کمبود انگیزه است. مربیان قرآنی باید اطلاعات خود را به روز کنند و با روشهای نوین آموزشی و ابتکار عمل، انگیزه شاگردان را هر روز و هر لحظه تقویت کنند و آنها را برای ماندگاری در این مسیر کمک نمایند تا در این راه بمانند.
دوم خطاب به قرآن آموزان: تجربه ای از شرکت در دوره های مجازی است. اینکه گفته میشود کلاس حضوری بهتر از کلاس مجازی است، این حرف درست است اما نه همیشه و برای همه! یادم است این جمله را در دوران حفظم بارها و بارها می شنیدم و با وجود مشکلات عدیده، دوره حفظ را حضوری به پایان رساندم. اما وقتی برای تثبیت وارد مجازی شدم، انقدر با شرایطم هماهنگ بود، انقدر در وقتم صرفه جویی می شد، انقدر از اساتید برجسته بهره بردم، انقدر همهچیز عالی بود که با خود گفتم ای کاش دوره حفظ هم مجازی گذارنده بودم تا اینقدر در فشار و حسرت و استرس و دغدغه های دیگر نبودم.
🌻۱۴- فعالیت های قرآنی تان را چطور مدیریت میکنید که در زندگی شخصی و برنامه هایتان خلل ایجاد نشود؟
🌿الحمدلله والمنّه فعالیت های قرآنی، بخش مهمی از زندگی روزمره و اهدافم را تشکیل می دهد، بنابراین با برنامه ریزی و هدف گذاری روزانه و ماهانه سعی میکنم به همه امور به موقع و خوب و منظم برسم.
از طرفی برای رسیدن به اهداف، از قاعده:«اصلاح سبک زندگی با محوریت خانواده سالاری» پیروی میکنم تا به مشکل بر نخورم. یعنی همیشه خانواده اولویت دارد، هر جا حس کنم خانواده اذیت میشود، فعالیتها را محدود یا ساعت آن را تغییر میدهم.
ناگفته نماند که همسرم همیشه همراهم بوده اند و راهنمایی ها و صبوری ایشان بسیار بسیار کمک کننده بوده، جا دارد که از حمایت و پشتیبانی ایشان به خصوص در سالهایی که در حال حفظ قرآن بودم، سپس در امر آموزش و تحصیل و تدریس که مشوق اصلی، یاریگر و انگیزه بخش خیلی خوبی بودند، تشکر و قدردانی کنم.
🌻۱۵- غیر از فعالیت های قرآنی در چه زمینه ای فعالیت میکنید، و به چه کارهایی مشغول هستید؟
🌿گاهی مطالعه، کمی خیاطی،
اندکی نویسندگی
🌻۱۶- آرزویی که ذهنتان را به خود مشغول کرده چیست؟
🌿 میگویند آرزوها دور و دست نیافتی هستند! پس بهتر است به جای آرزو بگویم خواسته ای مهم که بسیار مشتاق رسیدن به آن هستم چیست؟
اول ظهور امام زمان و خادمی در محضر ایشان، اینکه مرا بپذیرند آن گوشه و کنارها، در فساطیط قرآنی زیر خیمه حضرت قدمی هر چند ناچیز بردارم، حتی اگر چای ریز یا جاروکش اهل قرآن باشم.
دوم زیارت خانه خدا، سوم و چهارم و پنجم هم دارد که بماند. از همه عزیزان قرآنی التماس دعا دارم.
🌻سخن پایانی
🌿در آخر کلام از محضر همه اساتیدی که این مصاحبه را می بینند یا نمی بینند، استاد نادری نژاد(مربی حفظم حضوری)، استاد محبی و همه اساتید محترم در موسسه همیار که با کلاسهای مجازی و دعوت از اساتید برجسته به رشد و تعالی مربیان کمک وافری می کنند، نهایت تشکر و قدردانی را دارم. انشالله که بتوانیم با عمل به آموخته ها و زکات مهارتها، گوشه ای از زحماتشان را جبران نماییم. و من الله التوفیق
🌐Hamyarquran.com
💠@hamyarequran
•┈••✾🍃🌼🌺🌼🍃✾••┈•
❇️🔶❇️🔶❇️🔶❇️🔶
اجرای قانون خدمات کشوری برای قاریان، حافظان و مدرسان قرآن + سند
🔸🔸(سازمان اداری و استخدامی کشور بر اساس قانون مدیریت خدمات کشوری با انتصاب قاریان، حافظان و مدرسان دارای گواهینامههای درجات یک تا چهار در مشاغل مورد عمل دستگاههای اجرایی موافقت کرد.)
لینک خبر 👇👇
https://iqna.ir/fa/news/4165463/
*┄┄┄┅═✧❁🔸🔸🔸❁✧═┅┄┄┄*
🔸کانال حافظان قرآن ایران 🇮🇷
eitaa.com/Hafezan_quran_iran
#مصاحبه با حافظ کل قرآن کریم استاد گرامی سرکار خانم فاطمه رشیدی
🌺۱-لطفا خودتان را معرفی بفرمایید.
🍃فاطمه رشیدی هستم ۳۸ ساله از استان لرستان، تحصیلاتم لیسانس و حوزه فعالیتم امور قرآنی هست.
🌺۲- اساتید آن موقع و الگوهای شما چه کسانی بودند؟
🍃استاد حفظ بنده استاد زهرا بنویدی و استاد سیده فاطمه علوی بودند و بنده از این دو استاد بزرگوار هم علم حفظ قرآن رو یاد گرفتم و هم درس زندگی و اخلاق
🌺۳- شما برای تثبیت و نگهداری محفوظاتتان چقدر وقت میگذارید؟
🍃بنده الان به علت اینکه اکثرا بیشتر وقتم رو مشغول فعالیت های قرآنی هستم برای اینکه مجبور بشم از وقت های مرده و بینابین فعالیت هام استفاده کنم اکثر مسابقات رو شرکت میکنم تا با توفیق اجباری هم شده سطح محفوظاتم رو بالا نگهدارم.
🌺۴- از موفقیتها و برنامه های قرآنیتان بگویید!
🍃الحمدالله بنده ده ماهه حافظ کل قرآن شدم و سال بعد مدرک تخصصی درجه سه رو گرفتم و پارسال هم برای درجه دو قبول شدم که مرحله سوم رو امسال مجدد امتحان خواهم داد که امیدورام قبول بشم.
همچنین الحمدالله امسال موفق به اخذ مدرک اقراء کل قرآن به طریق شاطبیه از حفظ شدم. مدرک مدرسی حفظ قرآن از دارالقرآن بسیج کشوری رو هم بحمدالله کسب کردم. مدارک مربیگری حفظ، تجوید، پیش دبستانی، مدرک درجه یک داوری مؤسسه همیار، مدرک ترتیل تکمیلی، فصاحت و... که همه ی این موفقیت ها رو مدیون راهنمایی ها و دلسوزی های اساتید بزرگوار هستم.
ادامه در صفحه ۲ ›››
صفحه ۲
🌺۵- آرزویی که ذهن تان را به خود مشغول کرده چیست؟
🍃زیارت قبر آقا ابا عبدالله الحسین علیه السلام به همراه مهر شهادتم که به امضای خود ارباب برسه ان شاءالله.
🌺۶- لطفاً در مورد رشته قرآن و ضرورت یادگیری و آموزش آن توضیح دهید.
🍃قرآن کتاب راهنمای زندگی ما انسانهاست اگر ما به این درک و یقین و باور برسیم که داروی تمام دردهای دنیوی و اخروی ما نسخه اش در قرآن است اهمیت یادگیری و ضرورت آن برای ما آشکار تر خواهد شد.
اگر ما بخواهیم با یک تاجر از یک کشور دیگر وارد معامله شویم یاباید یک مترجم ماهر اجیر کنیم و دائما حقوقش رو هم بپردازیم و یا اینکه خودمان آن زبان و قواعدش را بهمراه معنای لغات یاد بگیریم و دیگر پولی بابت مترجم هم پرداخت نکنیم و سود بیشتری ببریم.
اگر میخواهیم با خداوند تجارت کنیم سخنان خداوند در قرآن و به زبان عربی است پس اولین قدم برای اینکه وارد این تجارت شویم یادگیری این زبان و قواعد آن و تسلط بر آیات از طریق حفظ قرآن که ما به نوعی یک قرآن آنلاین در سینه داریم که هرجا و هر زمان همراه ماست و میتوانیم در هر شرایطی به آیات آن رجوع کنیم و وارد آن تجارتی شویم که خداوند در سوره ی فاطر فرمود «إِنَّ الَّذِينَ يَتْلُونَ كِتَابَ اللَّهِ وَأَقَامُوا الصَّلَاةَ وَأَنْفَقُوا مِمَّا رَزَقْنَاهُمْ سِرًّا وَعَلَانِيَةً يَرْجُونَ تِجَارَةً لَنْ تَبُورَ»
بنده قبل از حفظ قرآن هم با قرآن مأنوس بودم و حتی در ختم قرآن هایی که انجام میدادم تاکیدم بر خواندن با معنا بود اما از وقتی حافظ قرآن شدم دیدم چقدر بیشتر میشود حرف های خدا را فهمید و در آن بیشتر تدبر و تأمل کرد البته بنده با عقل ناقص خودم و در حد ظرفیت و لیاقتم برداشت میکنم و معتقدم هر چه ضمیر ما پاک تر باشد این بهره و نصیب بیشتر خواهد بود.
🌺۷- در این مدتی که مشغول فعالیت های قرآنی بودید ، آیا دیداری با مقام معظم رهبری داشتید ؟ اگر نکته ی خاصی به شما فرمودند لطفاً بیان کنید !
🍃ای دل چو رخ دوست ببینی به مقابل
جانی است امانت به تو بسپار بمیرم
بیمار غم عشقم و بهبود نیابم
الّا که به درد و به دوای تو بمیرم
در هر نفسم جان به هوای تو زند بال
تا هر دمی ای جان به هوای تو بمیرم
متأسفانه هنوز توفیق دیدار ایشان نصیب بنده نشده و از خداوند این درخواست رو دارم یکبار هم که شده ایشان را از نزدیک ملاقات کنم.
🌺۸- از چند سالگی شروع به تلاوت و حفظ قرآن کریم کردید؟
🍃الحمدالله پدرم باوجود اینکه سواد بسیار کمی داشتند اما در تلاوت قرآن و نهج البلاغه باذن خدا روان بود و حتی سعی در حفظ معنای آیات قرآن و احادیث نهج البلاغه میکرد بنده از همان کودکی بواسطه ی این شوق پدرم و اینکه دوست داشتم ایشان را خوشحال کنم سعی در تقلید تلاوت هایی که از تلویزیون پخش میشد میکردم تا اینکه در سن سی و سه سالگی حفظ قرآن روزی بنده شد و خدا رو بر این نعمت بزرگ شکر گزارم.
🌺۹- چه عاملی باعث جذب شما به قرآن شد؟
🍃«قُلْ بِفَضْلِ اللَّهِ وَبِرَحْمَتِهِ فَبِذَٰلِكَ فَلْيَفْرَحُوا هُوَ خَيْرٌ مِمَّا يَجْمَعُونَ»
اول لطف خدا، بعد هم لطف خدا که پدر و مادر با ایمانی نصیبم کرد، باز هم لطف خدا که هم در خانه ی پدر و هم در خانه ی همسر لقمه ی حلال برایم فراهم کردند، باز هم لطف خدا که اسباب این مهم رو در مسیر زندگیم قرار داد، و باز هم لطف خدا که به من اراده ی قوی داد تا این کار رو با تلاش و اراده ی محکم جلو ببرم، و باز هم لطف خدا که نعمت همراهی خانواده ام رو در این کار پرارزش و مهم عطا نمود، ان شاءالله که این لطف باز هم همراهم باشد واین قرآن وسیله ی سعادت و شهادتم در دنیا و ذخیره آخرتم باشد.
🌺۱۰- استاد رشیدی بزرگوار آغاز فعالیتهای قرآنی شما به چه زمانی باز میگردد؟
🍃بلافاصله پس از اتمام حفظ در سال 97 بصورت محدود شروع به فعالیت در مساجد کردم اما همزمان مشغول گذراندن دوره های مختلف از جمله دوره های ترتیل و مربیگری های مختلف شدم که در کنار کار، فعالیتم را هم ارتقا دهم و این دوره ها بیشترین سهم در پیشرفت این حقیر را داشتند و همیشه دعاگوی تمام بزرگواران هستم.
🌺۱۱- اگر زمانی از کثرت فعالیت خسته شدید، چگونه به خودتان انگیزه می دهید؟
🍃مَنْ جاءَ بِالْحَسَنَةِ فَلَهُ عَشْرُ أَمْثالِها وَ مَنْ جاءَ بِالسَّيِّئَةِ فَلا يُجْزى إِلَّا مِثْلَها وَ هُمْ لا يُظْلَمُونَ «160»
هر كه نيكى آورد، پس براى او پاداشى ده برابر آن است و هر كه بدى آورد، جز مانند آن كيفر نخواهد ديد و به آنان هرگز ستم نخواهد شد، اینجا خداوند فرمود هر کس یک کار خیر را با خود بیاورد نه اینکه انجام دهد اینکه من باید حفظ قرآنم را با خودم به سرای باقی ببرم باعث میشه در حفظ آن کوشا باشم از طریق مرور محفوظات و سعی در عمل به آیات آن این برای من آخرین موضوع انگیزشی است.
ادامه در صفحه ۳ ›››
صفحه ۳
🌺۱۲- شما در مسابقات قرآن هم شرکت میکردید؟
🍃بله بنظرم شرکت در مسابقات برای یک ارتقاء سطح محفوظات و تثبیت آن بسیار اهمیت دارد، سفارش میکنم که حفاظ حتی اگر در این مسابقات رتبه هم نیاوردند به این پیروزی مهم فکر کنند که این مسابقه چقدر باعث افزایش کیفیت محفوظاتشان شده حتی اگر این پیشرفت اندک هم باشد باز هم از ماندن در وضعیت قبلی بهتر است.
🌺۱۳- بهترین خاطره ای که از زمان مدرسی دارید را بیان کنید!
🍃بهترین خاطره من روزی است که از طرف حرم مطهر حضرت معصومه سلام الله علیها با من تماس گرفتند و با تدریس بنده برای بانوی کریمه ی اهل بیت علیهم السلام موافقت کردند من به این خادمی افتخار میکنم امیدوارم که تدریسم مورد قبول حضرت واقع بشه و همیشه به عشق همین موضوع به کلاس درس حرم میرم.
🌺۱۴- غیر از فعالیت های قرآنی در چه زمینه ای فعالیت میکنید، و به چه کارهایی مشغول هستید؟
🍃خانه داری و تربیت فرزندان قرآنی
🌺۱۵- چند توصیه به حافظان و اساتید کشورمان بفرمایید؟
🍃بنده خودم رو شاگرد همه ی اساتید بزرگوار میدونم و کوچکتر از اونم که توصیه ای داشته باشم اما یه خواهش خواهرانه دارم اینکه به علم امروز خودمون بسنده نکنیم هر روز روش های نوین کلاسداری و علوم بروز میشود سعی کنیم همیشه علم مان را بروز کنیم و ارتقاء بدیم .
دعا میکنم خداوند به بنده و تمامی عزیزانی که به هر واسطه ای به قرآن متصل شده اند توفیق عمل به قرآن رو بیش از دیگران نصیب کنه چرا که هر کدام از ما میتواند لیاقت این را داشته باشد که آینه ی آیات قرآن باشد.
🌺۱۶- مهمترین آیهای که همواره با آن به آرامش میرسید ، کدام آیه است؟
🍃وَ اللَّهُ يَدْعُوا إِلى دارِ السَّلامِ وَ يَهْدِي مَنْ يَشاءُ إِلى صِراطٍ مُسْتَقِيمٍ «25»
و خداوند (مردم را) به سر منزل سلامت و سعادت (بهشت) مىخواند و هر كه را بخواهد، به راه راست هدايت مىكند
🌺سخن پایانی.
🍃از همه ی عزیزانی که در این راه بنده رو یاری کردند تشکر و قدردانی میکنم ان شاءالله قرآن شافع ما و شما در دنیا و آخرت باشه.
التماس دعا
🌐Hamyarquran.com
💠@hamyarequran
•┈••✾🍃🌼🌺🌼🍃✾••┈•
#مصاحبه با قاری و حافظ کل قرآن کریم
استاد محترم جناب آقای حسین خانی بیدگلی
📲۱-لطفا خودتان را معرفی بفرمایید.
🖇حسین خانی بیدگلی هستم بیست و هفت ساله، اهل استان اصفهان و شهرستان آران و بیدگل، تحصیلاتم حوزوی هست، سطح دو حوزه رو تموم کردم و حوزه فعالیتم تدریس حفظ و فنون قرآنی هست.
📲۲- اساتید آن موقع و الگوهای شما چه کسانی بودند؟
🖇 استاد حفظم آقای سلمان رزاقی بودند و خیلی از محضرشون استفاده کردم و انقدر باهم مأنوس بودیم که حتی الگوهای رفتاری ام رو هم از ایشون میگرفتم که جا داره همینجا از ایشون تشکر بکنم و در حوزههای دیگه هم اساتید زیادی داشتم که حالا بخوام نام ببرم تعدادشون واقعاً زیاده.
📲۳- شما برای تثبیت و نگهداری محفوظاتتان چقدر وقت میگذارید؟
🖇چون حدود ده سالی هست که به صورت حرفهای مسابقه شرکت میکنم مرورهام تقسیم می شه به دو وقت،
یکی ایام قبل از مسابقه: که حدوداً سه چهار ساعت در روز وقت میزارم.
و ایام عادی سال: که شاید یک ربع بیست دقیقه، در حد میانگین ۶-۷ صفحه،
البته خب کمکم به اینجا رسیدم و برنامه هام اینطوری شده.
📲۴- از موفقیتها و برنامه های قرآنی تان بگویید!
🖇 رتبه های شاخصی که بنده در مسابقات آوردم این هاست: مقام اول بینالمللی طلاب در سال ۱۳۹۶، در مسابقات اوقاف در سال ۱۴۰۰ دوم شدم، و در سال ۱۳۹۸ و ۱۴۰۱ رتبه پنجم را کسب کردم، در مسابقات دار القرآن امام علی در سال ۱۳۹۶ اول شدم و در مسابقات مشکات در سال ۱۴۰۰ اول شدم. تدریس حفظ رو هم ۱۰ سالی هست توفیق داشتم در خدمت حافظان عزیز باشم.
ادامه در صفحه ۲ ›››
صفحه ۲
📲۵- آرزویی که ذهن تان را به خود مشغول کرده چیست؟
🖇 آرزوها زیاد هست بنظرم اون آرزویی که از همه آرزوها بالاتره این هست که آدم دوست داره طبیعتاً در آخرت اوضاعش خوب باشه و با قرآن و اهلبیت علیهم السلام محشور بشه.
📲۶- لطفاً در مورد رشته قرآن و ضرورت یادگیری و آموزش آن توضیح دهید.
🖇 ببینید آدم اگر دین اسلام رو پذیرفته، اون آییننامه دین داریش می شه قرآن،
اگر بخوای شاگرد اول در کلاس دینداری بشی باید روی این آییننامه وقت بزاری.
کار اصلی که استفاده از مفاهیم قرآن و پیاده کردنش در زندگی یعنی عمل به قرآن هست، اینا یه سری مقدمه هم داره، مقدماتش اینه که بالاخره شما خوندنش رو یاد بگیری مثلاً ادبیات عربی یاد بگیری، مفاهیمش رو درست بفهمی، یه تفسیری بخونی. خود خوندن قرآن هم در واقع یکی از مصادیق عمل به قرآن هست، بعضیا میگن فقط برو به قرآن عمل کن؛ خب خود قرآن گفته که «فَاقْرَؤُا ما تَيَسَّرَ مِنَ الْقُرْآنِ» پس خوندن قرآن هم یکی از مصادیق عمل به قرآن هست و باید به این دقت داشته باشیم.
📲۷- در این مدتی که مشغول فعالیت های قرآنی بودید ، آیا دیداری با مقام معظم رهبری داشتید ؟ اگر نکته ی خاصی به شما فرمودند لطفاً بیان کنید !
🖇 دیدار عمومی بله دو بار خدمتشون رسیدم و ایشون همیشه لطف خاصی به جامعه قرآنی داشتهاند و رهنمودهای خیلی دقیق، یعنی رهنمودهایی که اون جامعه خاص قرآنی که با یک سری علوم و فنون خاصی در ارتباط هست اون ها رو خوب میفهمن و خوب می پذیرن و نشون دهنده تسلط ایشون و آشنایی کامل ایشون با عالم قرائت قرآن و حفظ قرآن هست و واقعاً باید شاکر باشیم که در رأس کشور همچین فردی نشسته و امور رو زیر نظر گرفته.
📲۸- از چند سالگی شروع به تلاوت و حفظ قرآن کریم کردید؟
🖇 از هفت هشت سالگی وارد روخوانی روان خوانی شدم و بعد تجوید و ... و از یازده سالگی شروع کردم به حفظ و حفظ من تا هیجده سالگی طول کشید.
📲۹- چه عاملی باعث جذب شما به قرآن شد؟
🖇 واقعاً خانواده خیلی مؤثره، من یادمه که اصلاً قبل از این که پام به جلسات قرآنی باز بشه مادرم همیشه با من کار میکرد اولین جلساتی که من رفتم قرآن خوندم قبلش مادرم با من یکسری تمریناتی داشت و خب اون فضا خیلی مؤثر بود و بعدشم که یک سری رفقای قرآنی پیدا کردم در مسجد محلمون و...؛ دوست و رفیق خیلی مهمه و من اولینبار که رفتم جلسه حفظ با رفقا رفتم و تشویق اونها بود و اگر همین دوستان نبودن شاید پام به حفظ باز نمیشد.
📲۱۰- چگونه با قاریان مصری و تلاوت های آنها آشنا شدید؟
🖇 اولین صدایی که از تلاوت ها به گوشم خورد، یک جلسه تخصصی ترتیل داشتیم حدود هشت نه سالم بود که استادمون سوره حمد از مشاری العفاسی رو برامون گذاشتن و خیلی خوب ما ارتباط برقرار کردیم. باز جزو اولین تلاوت هایی که من شنیدم تلاوت استاد شحات انور از سوره احزاب بود، بعد وارد فضای مسابقات شدیم که یکی از برکات مسابقات، تبادل اطلاعات هست، بالاخره کمکم با قراء مختلف آشنا شدیم. من در چهارده پونزده سالگی از قراء مختلف چه تحقیق و چه ترتیل، خیلی زیاد استماع داشتم.
📲۱۱- تلاوت کدام یک از قراء مصری یا ایرانی را بیشتر میپسندید؟
🖇 اساتید خیلی زیادی هستن، هر کدوم از قراء مصری یه آثار شاخص و شاهکار هایی دارند. مثلاً بعضی آثار عبدالباسط، مصطفی اسماعیل، منشاوی، شحات انور، حصان، عمران و... و من آثاری از اینا رو بیشتر گوش میکنم که شاهکار هستن.
ادامه در صفحه ۳
صفحه ۳
📲۱۲- اگر زمانی از کثرت فعالیت خسته شدید، چگونه به خودتان انگیزه می دهید؟
🖇 ببینید من از همون ابتدا تا الان جوری کار نکردم که از کثرت فعالیت خسته بشم و آدم کیفیت محوری بودم و همیشه همین رو توصیه میکنم، در زمینه حفظ قرآن یک مدل اینه که آدم با کمیت زیاد بره جلو یعنی روزی پنج شیش جزء کار بکنه یک مدل هم اینه که آدم بچسبه مثلاً به ده صفحه و ده صفحه را خوب کار بکنه و هر روز این طوری پیش بره، من از همون ابتدا کیفیت محور بودم و هیچ وقت این رو تجربه نکردم که مثلاً بشینم یک روز پنج جزء مرور بکنم، سعی می کنم خوب مرور کنم؛ همین خوب مرور کردن کار رو درست جلو می بره.
📲۱۳- بهترین خاطره ای که از زمان مدرسی دارید را بیان کنید!
🖇 من یه زمانی شاید چهار پنج سال پیش بود یک کلاس حفظی داشتم که واقعاً یک جو رقابتی خیلی خوبی توش بود، من تازه دعوت شده بودم به اون جلسه و یه سری مثلاً ابداعاتی اون جا داشتم انجام میدادم مثلاً حافظه تصویری رو روش تأکید میکردم، مشابهات رو تکلیف میدادم و... اون کلاس رو انقدر دوسش داشتم که یه بار رفتم در یادداشت هام اسامی اون بچهها رو نوشتم و اتفاقاً اخیراً داشتم اون یادداشت رو میدیدم، دیدم نوشتم که «این کلاس خوب بالاخره یه زمانی تمام خواهد شد و بچههایش خواهند رفت و من اسم هاشون رو می نویسم که هیچ وقت از خاطرم نره» الحمدالله الان تازه اون بچهها کنکور شون رو دادن بعضی هاشون خیلی رتبههای خوبی هم کسب کردن.
📲۱۴- غیر از فعالیت های قرآنی در چه زمینه ای فعالیت میکنید، و به چه کارهایی مشغول هستید؟
🖇 به علوم حوزوی هم خیلی علاقه دارم، فقه و اصول و تفسیر و حدیث رو خیلی میپسندم؛ این ها رو تا یه جایی پیش بردم ولی خب خیلی باید بیشتر دنبالشون برم.
📲۱۵- چند توصیه به حافظان و قاریان کشورمان بفرمایید؟
🖇 توصیه ام این هست که مسابقه خوبه؛ من خودم خیلی از چیزایی که یاد گرفتم تو مسابقات بوده منتها هرچیزی حدی داره و مسابقه نباید جهت زندگی مارو عوض بکنه و این مسابقه نباید اعصاب خوردی برای ما بیاره، مثلاً میگم ما قرآنی ها اگر بهجای این قدر سر و دست شکستن برای رتبه آوردن تو مسابقات، همت مون رو بذاریم روی تدریس، روی تربیت شاگرد، واقعاً تأثیرش در جامعه و حتی در زندگی خودمون خیلی بیشتره. مسابقه نباید آرامش زندگی ما رو ازمون بگیره، من الان میشناسم بعضی از رفقامون وقتی مسابقه شرکت میکنند داروی ضد استرس با دوز بالا مصرف میکنن و این درست نیست، مسابقه نباید تو زندگی ما اصل قرار بگیره.
📲۱۶- مهمترین آیهای که همواره با آن به آرامش میرسید ، کدام آیه است؟
🖇 آیات معروف سوره طلاق هست «... وَ مَنْ يَتَّقِ اللَّهَ يَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجاً (۲) وَ يَرْزُقْهُ مِنْ حَيْثُ لا يَحْتَسِبُ وَ مَنْ يَتَوَكَّلْ عَلَی اللَّـهِ فَهُوَ حَسْبُهُ إِنَّ اللَّهَ بالِغُ أَمْرِهِ قَدْ جَعَلَ اللَّهُ لِكُلِّ شَيْءٍ قَدْراً (۳)» هر وقت این آیات رو میخونم یا بهش توجه میکنم، واقعاً آرامش بخش هست و کلا توحید این طوریه، اگر زندگی آدم، خدا محور باشه آرامش هم خواهد آمد.
📲سخن پایانی.
🖇 تشکر میکنم از عوامل #موسسه_همیار و امیدوارم که انشاءالله هر کس در راه خدمت به قرآن و اهلبیت قدم برمیداره انشاءالله از جانب خدا، مؤید و موفق باشه و آرزوی سلامتی و دوام توفیقات دارم برای همه حافظان و قاریان عزیز که تا اینجا صحبتهای بنده رو تحمل کردن، انشاءالله که موفق و مؤید باشید.
🌐Hamyarquran.com
💠@hamyarequran
•┈••✾🍃🌼🌺🌼🍃✾••┈•
دوشنبه های قرآنی - ۶ شهریور ۱۴۰۲.mp3
13.14M
✨پخش زنده دوشنبه های قرآنی✨
با حضور استاد محمد اسماعیل خورشیدی
۶ شهریور ۱۴۰۲
هدایت شده از کانال همیار تعالی
🔰🔰🔰🔰🔰🔰🔰🔰🔰🔰
#انگیزشی_روایات
🔷مقام قرآن دانان
🔸قَالَ رَسُولُ اللَّهِ (ص):
(إِنَّ أَهْلَ الْقـُرْآنِ فـِي أَعـْلَى دَرَجَةٍ مِنَ الْآدَمِيِّينَ مَا خَلَا النَّبِيِّينَ وَ الْمُرْسَلِينَ فَلَا تَسْتَضْعِفُوا أَهْلَ الْقُرْآنِ حُقُوقَهُمْ فَإِنَّ لَهُمْ مِنَ اللَّهِ الْعَزِيزِ الْجَبَّارِ لَمَكَاناً عَلِيّاً)
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
رسـول خـدا (ص ) فـرمـوده اسـت :
قرآنيان بالاترين مقام انسانى بعد از پيامبران و فرستادگان الهى را دارند، پس حقوق آنان را كم ندانيد، زيرا در پيشگاه الهى داراى منزلتى هستند.
(بحارالأنوار/جلد ۲/ صفحه۱۸۰)
╭┅═ঊঈ🌿🦋🌿ঊঈ═┅╮
🆔 @hamyartaali
╰┅═ঊঈ✨🕊✨ঊঈ═┅╯
#مصاحبه با مداح و حافظ کل قرآن کریم، جناب آقای مهدی خرسندی
📲۱-لطفا خودتان را معرفی بفرمایید.
🎙بنده مهدی خرسندی هستم بیست ساله، متولد ۱۳۸۲ در شهر مقدس قم، بنده امسال سال ششم حوزه علمیه و پایه ۶ هستم و مدرک تخصصی درجه سه حفظ که معادل با لیسانس هست رو دریافت کردم و منتظر جواب برای مدرک تخصصی درجه دو هستم که همتراز تحصیلی فوقلیسانس هست.
📲۲- آرزویی که ذهنتان را به خود مشغول کرده چیست؟
🎙یه دغدغهای که ذهن بنده رو مشغول کرده در زمینه قرآن این هست که اولاً بسترسازی بشه که مردم به سمت قرآن بیان و زندگیشون سر سفره قرآن باشه و انگیزه داشته باشن.
و دغدغه بعدیم: ما از یه آدمی که سر سفره قرآن نیست وقتی یکسری بیمعرفتی هایی رو میبینیم حالا از معرفت به اهلبیت، معرفت به خدا، خب ناراحت میشیم، اما وقتی بیمعرفتی و یکسری بیاعتقادی هایی رو از آدمایی که سر سفره قرآن هستن و مثلاً حافظ کل قرآن شدن،آدم میبینه و میشنوه بیشتر ناراحت میشه. بنده واقعاً دغدغهام اینه که قرآن و اهلبیت، این دوتا امانت پیغمبر گرامی اسلام رو آدم بتونه با همدیگه داشته باشه، مثلاً یکی از کارهایی که ما خودمون وقتی حفظ مون تموم شد استاد عزیزمون داخل حرم برامون انجام دادن، این بود که به ما گفتن که بچهها بهخاطر اینکه حفظتون در کنار اهلبیت علیهمالسلام و با برکت باشه، زیارت جامعه کبیره رو حفظ کنید. و ما شروع کردیم به حفظ زیارت جامعه کبیره، بعدها حرم دوره مسابقات ش رو گذاشت. بهنظرم خیلی مهمه که با تفسیر روایی آدم بخونه سر به هر تفسیری نزنه، و بیشتر تفسیر بر پایه روایت اهلبیت علیهمالسلام باشه.
ادامه در صفحه ۲ ›››
صفحه ۲
📲۳- اساتید آن موقع و الگوهای شما چه کسانی بودند؟
🎙الگوی بنده در حفظ کردن که از خردسالی توفیق داشتم، مثل خیلی از حافظان دیگر، هرچند سنمون هم بهشون نمیخوره، اما آقای سید محمدحسین طباطبایی بودند.
📲۴- شما برای تثبیت و نگهداری محفوظاتتان چقدر وقت میگذارید؟
🎙بنده برای تثبیت و نگهداری محفوظاتم اولاً همینکه سر کلاس هستم و کلاس قبول کردم خودش خیلی مؤثره که بچهها برای آدم تلاوت میکنند خودمون برای قرآنآموزان اینها رو درس میدیم، ترجمه میگیم، مفاهیم میگیم، روزی چند مرتبه برامون تلاوت می کنن، غیر از این من برای انگیزهسازی خودم سعی میکنم مسابقات و اینا هر جا باشه شرکت کنم که بعضی مواقع به بهانه آزمون و مسابقه، مرور هام رو انجام بدم بنده الان تقریباً روزی یک ساعت و ربع، یک ساعت و نیم وقت میذارم و بعضی روزا دو جزء میخونم بعضی روزها سه جز میخونم میانگینش روزی یک ساعت هست و دو جزء میخونم
📲۵- از موفقیتها و برنامه های قرآنیتان بگویید!
🎙الحمدالله زمانیکه ما حفظ مون تموم شد برای اجراء برنامه، به محافل و مجالس زیادی در خارج از قم و داخل قم رفتیم، و بنده امسال اولین سال بود که در مسابقات اوقاف شرکت کردم و چون سال اولم بود در رشته ده جزء شرکت کردم و بحمدالله حائز رتبه هم شدم و مدرک تخصصی درجه سه رو الحمدالله دریافت کردم درجه دو رو هم منتظر جواب مرحله دومش هستیم که برای مرحله سوم بخونیم و آماده بشیم و الحمدالله الانم توفیق خدمتگزاری به قرآنآموزان در حرم مطهر حضرت معصومه سلاماللهعلیها مرکز قرآن و حدیث کریمه اهلبیت رو دارم.
📲۶- لطفا در مورد رشته قرآن و ضرورت یادگیری و آموزش آن توضیح دهید.
🎙آدم هرچقدر روی تربیت خودش و حتی تربیت فرزندانش بخواد وقت بذاره و سرمایهگذاری کنه از یه جایی به بعد دیگه از دست پدر و مادر خارج میشه و بهنظرم بهترین کار اینه که بچه رو بندازه تو دامن قرآن و اهلبیت علیهمالسلام که تو این مسیر بزرگ بشه، مخصوصاً تو این وانفسای جامعه که میگن، آدم صبح با ایمان از خونه بیرون میره و شب کافر به خونه برمیگرده؛ من یکسری چیزایی که دیدم و تعجب کردم، مثلاً خانواده، روحانی باشند و اهل علم باشند و مذهبی باشند و بچهها رو بیارن سمت قرآن کریم، این خب برای مایی که مثلاً کلاس قرآن داریم دیگه عادی شده؛ اما الان جدیداً آدم یکسری خانواده ها رو می بینه که بهظاهر خیلی مذهبی نیستند اونها هم میدونن که تنها راه نجات فرزندشون تو این اجتماع اینه که بیان سر سفره قرآن و ذهن فرزندشون از این سن درگیر قرآن بشه و برکتی که خود قرآن داخل زندگی میاندازه واقعاً برکت عجیب و غریبی ست بنده خودم در مدرسه جزء رتبههای برتر بودم در کنار حفظ قرآن به سمت مداحی رفتم و در خیلی عرصه های دیگه فعالیت کردم بهنظر خودم همه و همهاش از برکت قرآن هست یادمه اوایل که رفته بودم سمت رشتههای مختلف یهکم از مرور قرآن فاصله گرفته بودم، پدرم به من گوشزد میکرد که شما هرچی داری از حفظ قرآن داری یادت باشه مرور هاتو کنار نزاری، برا قرآن وقت بزار و همیشه این رو تاکید داشتن که شما هرچی داری از حفظ قرآن داری.
📲۷- از چند سالگی شروع به تلاوت و حفظ قرآن کریم کردید؟
🎙پدرم بنده رو از ۵ سالگی در مدرسه جامعه القرآن ثبت نام کردن، و کلاسهای رو خوانی و روانخوانی رو شروع کردم، اما حفظ تخصصی رو از سال ۹۶ در سن ۱۴ سالگی در مرکز قرآن و حدیث کریمه اهل بیت علیهم السلام و در طرح ویژه شجره طیبه حفظ یکساله شرکت کردم و الحمدالله در سال ۹۷ حافظ کل قرآن شدم.
📲۸- تلاوت کدام یک از قراء مصری یا ایرانی را بیشتر میپسندید؟
🎙از قراء ایرانی و استادی که باهاش حفظ کردم استاد شهریار پرهیزکار بودهاند که بنده خیلی ازشون استفاده کردم.
📲۹- غیر از فعالیت های قرآنی در چه زمینه ای فعالیت میکنید، و به چه کارهایی مشغول هستید؟
🎙الان مشغول به فعالیت طلبگی و پایه شش حوزه علمیه هستم و کلاس قرآن دارم که الحمدالله خدمت گزاری قرآن آموزان رو میکنم و این که تخصصی مداحی کار میکنم.
ادامه در صفحه ۳ ›››
صفحه ۳
📲۱۰- چه عاملی باعث جذب شما به قرآن شد؟
🎙در مرحله اول که والدینم خیلی موثر بودن، در مرحله بعد، یه روز صبح با پدرم از حرم مطهر حضرت معصومه سلام الله علیها برمیگشتیم یک مسجدی هست داخل چهارمردان قم بهنام مسجد الوندیه که این مسجد در سال ۹۴ یکسری مسابقات برگزار می کرد، که باید هر شب میرفتن و سوره حجرات رو حفظ میکردن، آخرش هم جایزه و ...؛ از همونجا با استاد ابطحی آشنا شدم و ایشون بنده رو تشویق کردن که کلاس های حفظ حرم مطهر رو شرکت کنم و الحمدالله حفظ تخصصیم از اونجا شروع شد؛ و این مجالس و محفل های خونگی که مساجد و... میذارن رو نباید دستکم بگیریم شاید خیلی مواقع مسجد و هیئت نتیجه برنامه شو نبینه ولی نگاه که بکنیم مسیر زندگی خیلیها رو عوض کرده، یکیش خود من، واقعاً این مسجد الوندیه و اون برنامهای که تو ماه رمضون داشتن انقدر برا من مؤثر بود که بتونه مسیر زندگیم رو کامل عوض کنه و اینطور جذب قرآن بشم.
📲۱۱- اگر زمانی از کثرت فعالیت خسته شدید، چگونه به خودتان انگیزه می دهید؟
🎙گاها کلاسها زیاده، آدمو خسته میکنه بعضی از مواقع اینطور بخودم انگیزه میدم که یک موقعی بنده خودم جای این قرآنآموزان بودم، مثلاً شاید اون موقع اگر یک استادی یهکم با من بداخلاقی میکرد یکم روی بسته به بنده نشون میداد من از راه قرآن زده میشدم و خدا نکنه که منی که الان در کلاس جای استاد نشستم خدای نکرده مثلاً یه حرف نابجایی یا اخلاقی از بنده سر بزنه، که قرآن آموزان مثلاً این اخلاق مرا که میبینند از قرآن زده بشن و مسیر زندگی شون خدای نکرده عوض بشه و اینکه اگر بدونم که شاید یه عمل من باعث جذب کسی به قرآن بشه واقعاً انگیزه میگیرم.
📲۱۲- بهترین خاطره ای که از زمان مدرسی دارید را بیان کنید!
🎙از زمانی که خودمون قرآن آموز بودیم خاطرات خوب و خیلی زیادی دارم، اما از الان بخوام خدمتتون عرض کنم، حرم مطهر حضرت معصومه علیها سلام و مرکز قرآن و حدیث، یکسری مسابقات گروهی حفظ رو برای بچههای قرآن شکل داد بنام مسابقه گروهی تسنیم، که واقعاً خاطرات خوبی برای من رقم خورد که دیدم بچههای کلاس با هم دیگه صمیمی شدند و حس رفاقتشون بیشتر شد توی مسابقات و اینکه یکسری استرسهایی مثل تیمهای فوتبال داشتند، خود مربی کلاس، تلاشی که بچههای کلاس داشتند، با همصحبت میکردند و یه سری انرژیهایی را بههم انتقال میدادند و من خودم بهعنوان مربی کلاس بودم واقعاً خاطرات خوبی رو برامون رقم زد.
📲۱۳- مهمترین آیهای که همواره با آن به آرامش میرسید ، کدام آیه است؟
🎙امید بخش ترین آیه، نه از زبان من، از لسان مبارک اهل بیت علیهم السلام آیه « وَ لَسَوْفَ يُعْطِيكَ رَبُّكَ فَتَرْضی» هست که خدا اینقدر به پیغمبر می بخشه تا پیغمبر راضی بشه، اما آیه ای که الگو قرار میدم و در کلاسها استفاده میکنم از سوره مبارکه نجم آیه ۳۹ « وَ أَنْ لَيْسَ لِلْإِنْسانِ إِلاَّ ما سَعی » هست، که هیچی برای خود انسان نمی مونه، مگر اون چیزی که براش سعی و تلاش میکنه؛ هیچ وقت انسان انتظار نداشته باشه از کاری که براش سعی و تلاش نکرده به موفقیت بالایی برسه.
ادامه در صفحه ۴ ›››
صفحه ۴
📲۱۴- چند توصیه به حافظان و قاریان کشورمان بفرمایید؟
🎙بنده خودم رو در حد و اندازه ای نمیدونم که بخوام توصیه ای داشته باشم اما تلنگر هایی که به خودم میزنم، این هست که آدم همیشه باید در کاری که انجام میده، علاوه بر جنبه های فردی، جنبه های اجتماعی ش رو هم در نظر بگیره، مثلاً اگر دو تا کار باشه که یه کارش فقط برا من مفید باشه و یکارش هم برا خودم و هم برا جامعه مفید باشه، قطعاً دومی رو انتخاب میکنم که باعث پیشرفت بقیه هم بشم، یادمون نره در مقام استاد در کلاس ، قرآن آموز بودن و توقعات خودمون در اون زمان رو فراموش نکنیم، و در حق قرآن آموزانمون انجام بدیم، و اینکه بدونیم تک تک اعمال و رفتار ما توسط ذهن کنجکاوی آنالیز میشه، و شاید یکسری اعمال، معیار خوب و بد بودنش دست خودمون باشه ولی در نظر دیگران شاید طور دیگری جلوه کنه، و ممکنه گاهی خیلی ها رو جذب کنه و خدای نکرده خیلی ها بواسطه اخلاقمون دفع بشن، حواسمون باشه در راهی قدم گذاشتیم که این علم مستلزم عمل کردن هست، اگر کار خوبی بکنیم و دیگران تاثیر بگیرن ماهم در ثواب شریکیم، و اگر عالم بی عمل باشیم نه تنها خودمون ضرر میکنیم بلکه به جامعه هم ضرر می رسونیم
📲سخن پایانی.
🎙در ابتدا تشکر میکنم از استاد ابطحی بزرگوار که تک تک توصیه های ایشون از ابتدای حفظ، سرلوحه مسیر زندگیم بود، و دوم از مرکز قرآن و حدیث کریمه اهل بیت که خیلی برامون زحمت کشیدن و برای مسیر حفظ ، بعد از حفظ، ارتقاء حفاظ ، تربیت مربی و ... برنامه ریزی میکنند، و بعد از عوامل #موسسه_همیار تشکر میکنم که خیلی نکات علی الخصوص در راه خدا جهادی و بدون هیچ چشم داشتی فعالیت کردن رو از ایشون یاد گرفتم
و در نهایت قرآن و اهل بیت علیهم السلام رو الگوی زندگیمون قرار بدیم، تنها راه نجات بشر در همه اعصار قرآن و اهل بیت علیهم السلام هستند، و سعی کنیم دیگران رو جذب این مسیر کنیم و هدفمون لبخند و رضایت امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف باشه.
«سُبْحانَ رَبِّكَ رَبِّ الْعِزَّةِ عَمَّا يَصِفُونَ * وَ سَلامٌ عَلَی الْمُرْسَلِينَ * وَ الْحَمْدُ لِلَّـهِ رَبِّ الْعالَمِينَ»
🌐Hamyarquran.com
💠@hamyarequran
•┈••✾🍃🌼🌺🌼🍃✾••┈•
#مصاحبه با حافظ کل قرآن کریم، استاد بزرگوار جناب آقای روح الله شغلی
📲۱-لطفا خودتان را معرفی بفرمایید.
🎙روح الله شغلی هستم ۴۴ ساله، از استان سمنان، دارای تحصیلات حوزوی سطح ۳ و کارشناسی ارشد رشته تاریخ تشیع دانشگاه ادیان قم و مبلغ طرح هجرت حوزه علمیه قم و مدرس حفظ قرآن هستم.
📲۲- اساتید آن موقع و الگوهای شما چه کسانی بودند؟
🎙اساتید بزرگواری همچون استاد علی قاسمی، مهندسی، نصیری، کرمی و سمیعی فر و بزرگواران دیگری که شاید اسم شان را الان بخاطر ندارم که همگی تحت مدیریت حجت الاسلام آقا سید مصطفی حسینی بودند.
رفتار و منش همه اساتید به یک شکلی برای ما الگو بود بخصوص اساتیدی همچون حاج آقای نصیری و کرمی که خیلی متواضع بودند.
📲۳- آرزویی که ذهنتان را به خود مشغول کرده چیست؟
🎙طبعاً آرزوی اولیه همه ما بخصوص بنده که در کسوت پرافتخار روحانیت هستم ظهور موفورالسرور حضرت ولیعصر عج و سربازی در رکاب ایشان است. و موفقیت در عرصه قرآنی و تبلیغی و ان شاء الله تقدیم جان ناقابل در راه تعالی دین و اهلبیت علیهم السلام.
📲۴- شما برای تثبیت و نگهداری محفوظاتتان چقدر وقت میگذارید؟
🎙با توجه به اینکه زمان زیادی از اتمام حفظم گذشته، از طرفی به جهت مشغله های کاری که دارم معمولا سعی میکنم روزانه حداقل ۱۰ تا ۲۰ صفحه مرور داشته باشم.
ادامه در صفحه ۲ ›››
صفحه ۲
📲۵- از موفقیتها و برنامه های قرآنیتان بگویید!
🎙خداوند رو دائما بخاطر نعمت حفظ قرآن شکرگزار هستم به نظرم در امر تبلیغ و بهره بردن از آیات نورانی قرآن بیشترین استفاده رو در منبر و گفتگو های تبلیغی خودم بردم؛به نظرم این خودش مهمترین موفقیت زندگی ام هست خوب بالاخره مشاهده میکنم که دوستان طلبه ای که حافظ نیستند این امکان براشون در منبر و غیره معمولاً کمتر فراهم هست.
📲۶- لطفا در مورد رشته قرآن و ضرورت یادگیری و آموزش آن توضیح دهید.
🎙طبعاً تعلیم و تعلم قرآن جزء وظایف هر مسلمان است. اگر جامعه ما با قرآن به معنای واقعی کلمه آشنا باشد حتما به سمت تعالی و رشد و کمال حرکت میکند همین جا این نکته رو بگم که یکی از نواقص و آسیب های موجود در بحث آموزش حفظ، عدم توجه کافی به معنا و مفهوم آیات است وقتی نوجوان ما حافظ اجزایی از قرآن باشد اما نداند که چه می خواند تربیت قرآنی نمیشود رفتار و گفتارش همچون کسانی است که اصلاً قرآن نمی خوانند.
📲۷- در این مدتی که مشغول فعالیت های قرآنی بودید ، آیا دیداری با مقام معظم رهبری داشتید ؟ اگر نکته ی خاصی به شما فرمودند لطفاً بیان کنید !
🎙توفیق دیدار عمومی اهل قرآن در ابتدای ماه رمضان امسال نصیب بنده شد طبعا نکات ایشان همیشه آموزنده و مفید است حضرت آقا تاکید دارند که اهل قرآن در کنار توجه به مباحث تخصصی قرائت و حفظ حتما با معانی و مفاهیم هم مأنوس باشند و نکته ای که بارها تاکید داشتند ایجاد پایگاه قرآنی در مساجد بود که ان شاء الله توفیق دهد بتونیم فرمایش ایشان رو عملی کنیم.
📲۸- از چند سالگی شروع به تلاوت و حفظ قرآن کریم کردید؟
🎙از سنین کودکی با توجه به حضور در مسجد محل که در جمع اهل قرآن بودم اما حفظ قرآن رو به صورت تخصصی از سن ۲۵ سالگی در کنار درس حوزه، شروع کردم.
📲۹- چه عاملی باعث جذب شما به قرآن شد؟
🎙مهمترین مسئله ای که باعث شد به سمت و سوی مباحث مذهبی بیام رفت و آمدم به مسجد بود و دیگر اینکه پدرم پاسدار بودند، پدر شهید مدافع حرم شهید عباس دانشگر مسئول دارالقرآن سپاه بودند ایشان برای فرزندان پاسدار برنامه های قرآنی مثل حفظ داشتند و تشویق هایی هم می کردند اون موقع رادیو های ضبط کوچک واکمن بود که خیلی برامون جذاب بود، با این تشویق ها اون زمان یکی دو جز حفظ کردم بعداً با ورود به حوزه علمیه قم و آشنایی با جامعه القرآن حفظ رو به شکل تخصصی شروع کردم.
📲۱۰- جناب استاد شغلی بزرگوار آغاز فعالیتهای قرآنی شما به چه زمانی باز میگردد؟
🎙بنده بعد از اتمام حفظ شاید حدود سال ۸۸بود که در مراکز مختلف قم مثل جامعه القرآن، دارالقرآن امام حسین علیه السلام و مرکز قرآن حرم مطهر حضرت معصومه سلام الله علیها ، در طرح های مختلف حفظ تدریس داشتم و بحمدالله بعد از بازگشت به شهر خودم سمنان این روند رو با توجه به نیازی در منطقه خودم احساس کردم؛با کمک اخوی های خودم و دوستان قرآنی شهر اقدام به تاسیس موسسه فرهنگی قرآنی نورالثقلین سمنان کردیم که الحمدلله تا به الان ثمرات خوبی داشته است.
📲۱۱- شما در مسابقات قرآن هم شرکت میکردید؟
🎙خیر تا به حال توفیق نشده است
📲۱۲- بهترین خاطره ای که از زمان مدرسی دارید را بیان کنید!
🎙توفیق داشتم با اقشار مختلف در سنین مختلف تدریس حفظ داشته باشم برام جالب بود خدمت دوستانی بودم که شغل آزاد مثل فرش فروشی، خوار بار فروش، رنگرزی مبلمان ،نانوا و.. داشتند با یک اشتیاق زایدالوصفی اینها قرآن حفظ میکردند حفظ قرآن برای امثال بنده که طلبه هستیم تعجبی ندارد اما بزرگواری که در محل خودش نانوا بود به سختی در کنار تنور داغ حدود ده جزء رو حفظ کرده بود با خانواده تابستان قم اومده بود با سختی قرآن حفظ میکردند موقع قرائت گاهی اشک میریخت.
ادامه در صفحه ۳ ›››
صفحه ۳
📲۱۳- غیر از فعالیت های قرآنی در چه زمینه ای فعالیت میکنید، و به چه کارهایی مشغول هستید؟
🎙به عنوان مبلغ طرح هجرت حوزه در مسجد محل خودم در حال فعالیت تبلیغی هستم.
📲۱۴- چند توصیه به حافظان و اساتید کشورمان بفرمایید؟
🎙کوچکتر از آن هستم که توصیه به عزیزان داشته باشم اما چند نکته از تجربیات خویش رو تقدیم میکنم
اولاً باید دائماً قدردان نعمت بزرگ حفظ و همنشینی با آیات قرآن باشیم از خدا بخواهیم ما را از این سفره بابرکت جدا نکند
ثانیاً: دوره های خویش رو بقصد ثواب انجام بدیم حتماً ثوابش رو تقدیم بزرگان و اهلبیت علیهم السلام و گذشتگان و.. بکنیم تا دعای خیر ایشان یاریگر ما باشد
ثالثا: «زکاتُ العلمِ نشرُه » سعی کنیم اگر نکته ای را اگر از استاد فرا گرفتیم آن را در اختیار دیگران قرار بدیم از مهارت های حفظ و...
رابعاً: به نظر بنده حقیر اگر حفظ از ابتدا با اصول و قواعد درست شکل بگیرد یعنی؛
الف: حفظ اولیه با اتقان بالا از جهت استماع درست و توجه به مفاهیم و تکرار درست و زیاد
ب: تکرار و تحویل روزانه صفحات ده درس در فاصله زمانی مناسب
ج: برنامه ریزی برای دوره جزء های قبل ده درس (توجه داشته باشید هرچه جزءی به صفحه های ده درس نزدیک تر باشد دارای اهمیت بیشتری است لذا باید بیشتر و در فاصله زمانی کوتاهتری تکرار شود.
📲۱۵- مهمترین آیهای که همواره با آن به آرامش میرسید ، کدام آیه است؟
🎙تمام آیات آرامش بخش است اما برخی آیات بیشتر در ذهن ماندگار میشود مثل« ....وَ أُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَی اللَّـهِ إِنَّ اللَّهَ بَصِيرٌ بِالْعِبادِ»
اینکه خود را به خدا بسپاریم و راضی به رضای او باشیم.
📲سخن پایانی.
🎙تشکر و قدردانی خودم را از تلاش مخلصانه مجاهدانه دوستان عزیز قرآنی خودم بخصوص عوامل #موسسه_همیار دارم و امیدوارم برای تحقق اهداف قرآنی خودتان موفق باشید. التماس دعا
🌐Hamyarquran.com
💠@hamyarequran
•┈••✾🍃🌼🌺🌼🍃✾••┈•
#مصاحبه با حافظ کل قرآن کریم، استاد بزرگوار جناب آقای حسین اسلامی
📲۱-لطفا خودتان را معرفی بفرمایید.
🎧حسین اسلامی 37 ساله، متولد زرند کرمان و ساکن شهر مقدس قم، طلبه درس خارج حوزه علمیه قم و کارشناسی ارشد رشته تفسیر قرآن مجید، مربی حفظ و تفسیر و مفاهیم قرآن کریم در مقاطع کودک و نوجوان و بزرگسال، دارای مدرک درجه دو تخصصی حفظ قرآن کریم از سازمان دارالقرآن الکریم.
📲۲- اساتید آن موقع و الگوهای شما چه کسانی بودند؟
🎧استاد بنده استاد امام جمعه عزیز بودند، استادی کامل و بسیار خوش اخلاق و متواضع و دوست داشتنی؛ جا داره از اساتید عزیز دیگری چون استاد زرین و استاد روح الله شغلی و همچنین استاد نصرت الله عارف حسینی عزیز که در زمینه صوت و لحن بسیار مدیون ایشان هستم، تشکر کنم.
الگوی بنده در کودکی سید محمد حسین طباطبایی عزیز بودند، یادم میاد اون زمانی که تقریباً هیچ خبری از حفظ قرآن در کشور نبود، برنامههای ایشان را که در کشورهای مختلف از تلویزیون پخش میشد می دیدم بنده را بسیار به حفظ قرآن ترغیب می کرد. و همچنین خواهر بزرگتر بنده که قرآن حفظ میکردند نیز در انگیزه بنده بسیار مؤثر بودند.
📲۳- شما برای مرور و نگهداری محفوظاتتان چقدر وقت میگذارید؟
🎧متناسب با وقت و شرایط سعی میکنم مرور داشته باشم، که از روزی یک تا پنج جزء متغیر است؛ البته میشود گاهی به علت مشغله کاری زیاد نتوانم مرور کنم، اما شنیدن تلاوت عزیزان حافظ درکلاس هنگام تحویل، در نگهداری و تحکیم محفوظات بسیار مؤثر بوده است.
ادامه در صفحه ۲›››
صفحه ۲
📲۴- از موفقیتها و برنامه های قرآنیتان بگویید!
🎧اکثر فعالیت های قرآنی بنده در زمینه آموزش تخصصی حفظ و مفاهیم و تفسیر قرآن کریم است؛ در حال حاضر در مرکز قرآن و حدیث حرم مطهر حضرت معصومه سلام الله علیها از جمله در طرح ویژه شجره طیبه مشغول به فعالیت هستم، یکی از طرحهای بسیار عالی در مرکز قرآن و حدیث، طرح ویژه شجره طیبه است، که الحمدالله توانسته است حافظان نوجوان و جوان بسیار خوبی را تربیت کند که از خروجی های این طرح توانسته اند در زمینه مسابقات قرآنی و اخذ مدرک تخصصی درجه دو حفظ قرآن کریم موفقیت های بسیار خوبی کسب کنند.
با لطف خداوند متعال و اهل بیت علیهم السلام در موسسات مختلف توفیق تربیت حدود ۱۲۰ حافظ کل قرآن کریم را داشته ام.
البته این تعداد غیر از عزیزانی است که نصف یا ثلث قرآن یا کمتر و بیشتر از آن را نزد این حقیر حفظ کرده اند که تعداد آنها اصلا خاطرم نیست.
📲۵- لطفاً در مورد رشته قرآن و ضرورت یادگیری و آموزش آن توضیح دهید.
🎧قرآن کتاب هدایت برای ما انسانهاست، فلسفه نزول قرآن ایجاب میکند که ما در آموزش و یادگیری این کتاب گرانسنگ هر چه بیشتر بکوشیم تا زمینه ی انس و عمل به قرآن را در خود ایجاد کنیم.
یکی از راههای انس با قرآن حفظ قرآن کریم است چرا که حفظ قرآن زمینه ی انس با قرآن و انس با قرآن زمینه ی تدبر در قرآن و تدبر در قرآن مقدمهی عمل به قرآن و عمل به قرآن ان شاءالله سعادت دنیا و آخرت را در پی خواهد داشت.
📲۶- از چند سالگی شروع به تلاوت و حفظ قرآن کریم کردید؟
🎧شروع حفظ قرآن بنده از حدود چهار سالگی بود، خدا حفظ کند پدر بزرگوار این حقیر را که از سنین کودکی بنده را با مجالس قرآن و اهل بیت علیهم السلام مأنوس کردند. والدین در سن چهار سالگی بنده را در کلاس حفظ مکتب القرآن ثبت نام کردند.
📲۷- چه عاملی باعث جذب شما به قرآن شد؟
🎧تشویق پدر و مادر و شرکت دادن بنده توسط ایشان در مجالس و محافل قرآنی در سنین کودکی و نوجوانی.
📲۸- جناب استاد اسلامی بزرگوار آغاز فعالیتهای قرآنی شما به چه زمانی باز میگردد؟
🎧آغاز فعالیت های قرآنی بنده به تابستان سال ۸۵ برمیگردد، که در مسجد محله با آموزش حفظ قرآن به کودک و نوجوان آغاز شد.
📲۹- شما در مسابقات قرآن هم شرکت میکردید؟
🎧بله الحمدالله ، مسابقات قرآن یکی از بهترین فرصت ها برای انس بیشتر با قرآن و همچنین کسب تسلط بر محفوظات و ارتقاء کیفی صوت و لحن و تجوید است؛ بنده شکر خدا در مسابقات کشوری رتبه های اول تا سوم را کسب کرده ام.
📲۱۰- اگر زمانی از کثرت فعالیت خسته شدید، چگونه به خودتان انگیزه می دهید؟
موفقیت قرآن آموزان مخصوصا عزیزانی که موفق به حفظ کل قرآن میشوند ،چنان شیرینی و لذتی دارد که خستگی را از تن بیرون میکند.
📲۱۱- غیر از فعالیت های قرآنی در چه زمینه ای فعالیت میکنید، و به چه کارهایی مشغول هستید؟
🎧در حال حاضر همه ی زندگی و وقت بنده صرف آموزش قرآن کریم علی الخصوص آموزش حفظ قرآن میشود، اما در صدد هستم تا ان شاءالله در کنار فعالیتهای قرآنی، به تحقیق و پژوهش و تحصیل ادامه دهم.
📲۱۲- چند توصیه به حافظان و اساتید کشورمان بفرمایید؟
🎧اساتید عزیز آموزش قرآن را دغدغه خود بدانند و به نظر بنده با این دید در این عرصه فعالیت کنند که هر کدام از عزیزانی که در کلاس ایشان شرکت میکند، یک مبلغ قرآنی جامع و کامل تربیت شود تا در نتیجه آن صدها و بلکه هزاران نفر جذب قرآن کریم شوند. ( البته به گونه ای که اثر قرآن در اخلاق و عمل هم نمایان شود)
و همچنین با این نگرش که تعلیم یک مبلغ کامل و جامع قرآنی، تربیت یک شخص نیست بلکه تربیت یک نسل است.
حافظان عزیز، با برنامه ریزی منظم و دقیق سعی کنند تا حتماً زمانی را برای مرور و مباحثه و تحکیم محفوظات اختصاص دهند. حفظ قرآن مقدمه ی انس و عمل به قرآن است، بنابراین سعی کنیم تا به بایدها و نباید هایی که در قرآن بیان شده است جامه عمل بپوشیم.
📲۱۳-در این مدتی که مشغول فعالیت های قرآنی بودید ، آیا دیداری با مقام معظم رهبری داشتید ؟ اگر نکته ی خاصی به شما فرمودند لطفاً بیان کنید !
🎧چندین مرتبه توفیق دیدار رهبری عزیز را داشته ام، اولین بار سال ۸۴ بود که در محضر ایشان تواشیح و همخوانی اجرا کردیم که متأسفانه توفیق صحبت خصوصی حاصل نشد اما از ایشان هدیه ای دریافت کردم.
ادامه در صفحه ۳ ›››
صفحه ۳
📲۱۴-آرزویی که ذهنتان را به خود مشغول کرده چیست؟
🎧آرزوها بسیار است، اما مهمترین آرزوی بنده عاقبت بخیری و شهادت در راه خداست.
📲۱۵- مهمترین آیهای که همواره با آن به آرامش میرسید ، کدام آیه است؟
🎧« مَنْ كانَ يُرِيدُ الْعِزَّةَ فَلِلَّهِ الْعِزَّةُ جَمِيعاً...» 10/فاطر
کسی که عزت می خواهد، پس [باید آن را از خدا بخواهد، زیرا] همه عزت ویژه خداست.
📲سخن پایانی.
🎧در پایان از خداوند متعال و اهل بیت علیهم السلام بسیار سپاسگزارم که نعمت بهرمندی از سفره ی قرآن را به بنده عنایت فرمودند.
ان شاءالله همه ی ما در سایه عنایت قرآن و اهل بیت علیهم السلام عاقبت بخیر شویم.
🌐Hamyarquran.com
💠@hamyarequran
•┈••✾🍃🌼🌺🌼🍃✾••┈•
هدایت شده از کانال همیار حفظ قرآن کریم
~ خدمتی نوین برای روشندلان عزیز از سراسر کشور✨
گروه روشنا
(دورهمی نابینایان قرآنی کشور)
با خدمات کاملا جهادی
🌅 با هدف افزایش توانمندی و ارائه خدمات به نابینایان عزیز در سراسر کشور
🪴 ویژگی های منحصر به فرد گروه:
🍃 برگزاری کلاسهای رایگان و همه جانبه با اساتید برتر و طراز اول کشوری در طول هفته (مهدویت، نهجالبلاغه، احکام، بهداشت صوت، دوشنبه های قرآنی، تفسیر موضوعی، هیئت همیاران و...)
🍃 شبکه سازی حافظان و قاریان روشندل
🍃 برگزاری دوره های تربیت مربی و تربیت داور
🍃 عضویت در گروه های تفسیر یار و تجوید یار
🍃 پیامهای انگیزشی و راهکارهای موفقیت
🍃 طرح سوال و چالش های متنوع در گروه
🍃 همکاری و پاسخگویی همه اعضاء محترم در محدودهی فعالیت های قرآنی
🍃 برگزاری حفظ موضوعی توسط اعضاء
🌟 برگزاری طرح اقراء
🌟 ارائه برنامه حفظ متناسب با شرایط و موقعیت هر فرد
🌟 بررسی و پایش کیفیت حفظ و تجوید و ترتیل حافظان و دادن مشاورههای اصلاحی
🌟 برگزاری کلاسهای آنلاین گروهی جهت رفع اشکال و بررسی روند اجرای برنامهها
🌟 ملزم بودن اعضاء به ارسال گزارش کار و پیشرفت ماهانه (از لحاظ تثبیت محفوظات و عوامل وابسته به حفظ)
🌟 برگزاری آزمونهای ماهانه و مسابقات فصلی
🌟 اعطای گواهی نامه حفظ و لوح سپاس
🖇جهت عضویت در گروه به آیدی پیام دهید:
@najafi2854
التماس دعا
#مصاحبه با حافظ کل قرآن کریم، استاد گرامی سرکار خانم لیلا محمدی
🌼۱-لطفا خودتان را معرفی بفرمایید.
🌿بسم الله الرحمن الرحیم
اللهم عجل لولیک الفرج و العافیه و النصر
اینجانب لیلا محمدی هستم 39 سال سن دارم و متولد شهرستان خدابنده از استان زنجان می باشم. الحمدالله حدود 24 سال هست توفیق دارم بصورت رسمی در خدمت قرآن باشم و حدود 18 سال هست به عنوان مدیر مؤسسه قرآنی مشغول به خدمت هستم.
🌼۲- اساتید آن موقع و الگوهای شما چه کسانی بودند؟
🌿بنده به لطف و عنایت خداوند متعال و توجهات خاصه آقا امام زمان عجل الله تعالی فرجه در سال 1381 وارد موسسه دارالقرآن امام حسین علیه السلام شهر مقدس قم شدم و الحمدالله در مدت یکسال حافظ کل قرآن شدم. در مدت این یکسال که پر از خیر و برکت بود از محضر اساتید بزرگی چون استاد دباغ، استاد فقیهی، استاد حکیم و استاد سراداریان بهره بردم. الگوی قرآنی بنده در آن زمان آقای دکتر محمدحسین طباطبایی که بیشترین انگیزه برای حفظ قرآن بنده بودند.
🌼۳- آرزویی که ذهنتان را به خود مشغول کرده چیست؟
🌿بنده از همان اوایل که حافظ کل قرآن شدم آرزو داشتم حافظان کل قرآن زیادی را تربیت کنم به نیت اینکه ان شاءالله روزی خادم و سرباز آقا باشند که الحمدالله به لطف خدای بزرگ و تلاش مربیان دلسوز و همت و پشتکار قرآن آموزان شعبه توانستیم در این چند سال اخیر خردسالترین حافظان کل قرآن رو تربیت کرده و تحویل جامعه دهیم. امیدوارم که این حافظان قرآن زمینه ساز ظهور آقا و مولایمان باشند.
ادامه در صفحه ۲ ›››
صفحه ۲ ›››
🌼۴- شما برای تثبیت و نگهداری محفوظاتتان چقدر وقت میگذارید؟
🌿به دلیل مشغله ی کاری زیادی که دارم معمولا خیلی فرصت مرور ندارم، معمولاً شبها قبل از خواب محفوظاتم را از حفظ مرور میکنم. البته پرسش از محفوظات قرآن آموزانم تاثیر بسیار زیادی در تثبیت محفوظاتم داشته است.
🌼۵- از موفقیتها و برنامه های قرآنیتان بگویید!
🌿اکثر فعالیتهای قرآنی بنده مربوط به مدیریت امور قرآنی میباشد و هم اینک مدیر موسسه ی قرآنی جامعه القرآن ، مدیر مهد و پیش دبستانی قرآنی در شهرستان خدابنده هستم. و از دیگر فعالیتهای قرآنی بنده آموزش حفظ قرآن بصورت مجازی و آنلاین در رده ی سنی نوجوانان و بزرگسالان میباشد. و همینطور توفیق خدمتگزاری در دارالقرآن مسجد مقدس جمکران به عنوان مربی حفظ قرآن را دارم. ضمناً توفیق خدمت در مؤسسه هاد به عنوان مربی فصل رشد که مربوط به توانمندسازی مربیان مناطق محروم هست را دارم .
از توفیقاتی که تاکنون شامل حال من شده تربیت بیش از 50 حافظ کل قرآن می باشد که نزدیک به 20 نفر آنها از خردسالان و نوجوانان می باشند. و بسیار خرسندم که خردسال ترین حافظان کشور در کنار ما حافظ کل قرآن شده و به موفقیت رسیده اند.
🌼۶- لطفاً در مورد رشته قرآن و ضرورت یادگیری و آموزش آن توضیح دهید.
🌿با توجه به اینکه قرآن کتاب آسمانی ما مسلمانان است و خداوند آن را برای هدایت ما در زندگی دنیوی و اخروی نازل کرده لازم هست که آن را یاد بگیریم، بفهمیم و عمل کنیم.
🌼۷- از چند سالگی شروع به تلاوت و حفظ قرآن کریم کردید؟
🌿تا آنجایی که در ذهن دارم کلاس پنجم ابتدایی بودم که مسابقه حفظ جزء 30 توسط یک خیّر در شهرستان برگزار شد، آن زمان هیچ کس کل جزء 30 رو حفظ نبود ولی بنده با تلاش و همتی که کردم توانستم در کمتر از سه ماه کل جزء 30 رو حفظ کنم و به یاد دارم که مدیر و معلمین من آن زمان از اینکه توانسته بودم جزء 30 را حفظ کنم خیلی تعجب کرده بودند و خیّر محترمی که بانی مسابقه بود در یک مراسم باشکوه یک جلد قرآن بسیار زیبا و یک چرخ خیاطی به عنوان جایزه به من دادند و همین امر باعث شد علاقه به حفظ قرآن در وجود من چندین برابر شود و از همان زمان درخواست برای تشکیل کلاس حفظ و روخوانی قرآن در مساجد و پایگاههای بسیج شهرستان از سوی مسئولین شهر باعث شد از سن 12 سالگی مربی قرآن شوم.
🌼۸- شما در مسابقات قرآن هم شرکت میکردید؟
🌿بنده از همان ابتدا که پا در عرصه ی حفظ قرآن گذاشتم در مسابقات شرکت میکردم و همیشه رتبه های برتر رو به دست می آوردم ولی از زمانی که اولین گروه از حافظان کل قرآن رو تقدیم جامعه کردیم خودم از عرصه ی مسابقات خارج شدم تا شاگردانم بتوانند با شرکت در مسابقات و کسب رتبه تشویق شوند.
رتبه هایی که در سالیان قبل به دست آورده بودم: رتبه ی اول مسابقات استانی اوقاف، رتبه ی اول مسابقات دانش آموزی استان، رتبه ی سوم مسابقات سراسری جهاد کشاورزی، رتبه ی اول مسابقات خانواده طلاب، رتبه ی دوم مسابقات سازمان هلال احمر و.......
🌼۹- اگر زمانی از کثرت فعالیت خسته شدید، چگونه به خودتان انگیزه می دهید؟
🌿کسی که با عشق و علاقه پا در عرصه فعالیتهای قرآنی گذاشته باشد از کثرت فعالیت هرگز خسته نمیشود اگر زمانی عوامل بیرونی مثل بی توجهی و کارشکنی ها و سایر اطرافیان سبب دلخوری و ناراحتی شد با نگاه به هدف و انگیزه ی اصلی که جلب رضایت الهی و خشنودی قلب امام زمان علیه السلام است با قوت و قدرت بیشتر راه را ادامه میدهیم.
🌼۱۰- بهترین خاطره ای که از زمان مدرسی دارید را بیان کنید!
🌿بهترین خاطره های من روزهایی هست که قرآن آموزان عزیزم تماس میگیرن و حافظ کل قرآن شدنشان را خبر میدهند و من از ته قلبم خوشحال میشم و انرژی دوباره برای ادامه ی فعالیتهای قرآنیم میگیرم.
🌼۱۱- چند توصیه به حافظان و اساتید کشورمان بفرمایید؟
🌿باید سعی کنند زندگی خودشان قرآنی باشد و از این راه تأثیر مستقیم بر روی اطرافیان بگذارند و الگوی قرآنی مناسبی برای دیگران باشند. و در زمینه آموزش و گسترش فرهنگ قرآنی از هیچ تلاشی دریغ نکنند.
🌼۱۲- مهمترین آیهای که همواره با آن به آرامش میرسید ، کدام آیه است؟
🌿«وَ أُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بَصِيرٌ بِالْعِبَادِ»
و كار خود را به خدا واگذار میکنم كه او به حال بندگان بصير است.
🌼سخن پایانی
🌿در پایان از لطف بیکران خداوند متعال و توجهات خاصه آقا امام زمان عجل الله تعالی فرجه بسیار سپاسگزارم.
همچنین قدردان تلاش های مجاهدانه و خالصانه اساتید بزرگوار #موسسه_همیار در راستای گسترش فرهنگ قرآنی هستم.
🌐Hamyarquran.com
💠@hamyarequran
•┈••✾🍃🌼🌺🌼🍃✾••┈•
برنامه ریزی ایام مدرسه.m4a
18.21M
سلام خدمت دانش آموزان،خانواده های محترم و مربیان عزیز
در رابطه با نوع برنامه ریزی ویژه ایام مدرسه این فایل رو گوش کنید.
امیدوارم مفید واقع شود
التماس دعا
💢 حافظان محترم که در آزمون اعطای مدرک تخصصی سازمان تبلیغات قبول شدند، لازم است دو قطعه عکس پرسنلی(اداری) 4*3 ظهر نویسی شده با مشخصات : نام و نام خانوادگی/کد ملی/ استان/عنوان مدرک قبول شده مثل: مدرک درجه 3 به همراه تصویر شناسنامه و کارت ملی(در صورت فقدان کارت ملی رونوشت ممهور از رسید دفاتر پیشخوان دولت) خود را دراسرع وقت به اداره کل تبلیغات اسلامی استان خودتون تحویل دهند یا پست کنند.
لطفا مدارک را به قسمت دبیرخانه تحول نمایید.
آدرس و تلفن ادارات امور قرآنی سازمان تبلیغات اسلامی استانها برای ارسال مدارک ⏬⏬⏬