هدایت شده از تولیدات بخش تبلیغ مجازی
#طالع_بینها_و_فالگیرها
❓تا چه میزان می توان روی سخنان فالگیرها و طالع بین ها حساب باز کرد؟
🔰 در تاریخ آمده است که امیرالمؤمنین علیه السلام می خواستند به جنگ نهروان بروند یکی از همین طالع بین ها آمد خدمت حضرت و به ایشان عرضه داشت:
من طالع را نگاه کردم و دیدم این زمانی که شما قصد رفتن دارید زمان بدی است و شما شکست خواهید خورد.
💠 حضرت فرمودند که اگر من به حرف تو گوش دهم مشرک می شوم؛ چرا که این یعنی تو در سرنوشت من تأثیر داری و تو می توانی اوضاع را عوض کنی پس خدا چه می شود؟!
حضرت علی علیه السلام حرکت کردند و در جنگ پیروزی قاطعی هم کسب کردند.
✳️ پس هر کسی که به حرف های این اشخاص گوش فرا دهد در واقع معتقد شده که در این عالم دو مؤثر وجود دارد
یکی خداوند متعال و دیگری طالع بین، و از این جهت مشرک شده است.
🔹منطقی ترین و عالمانه ترین صورتی که می توان برای منشأ حرف ها و اطلاعات و سخنان این ها در نظر گرفت ارتباط با شیاطین جن است.
🔸 شیاطین جن خبرهایی را از طریق استراق سمع یا طرق دیگر بدست می آورند که در این میان یک خبر درست را مطرح می کنند تا بتوانند نود و نه خبر دروغشان را هم غالب کنند؛ پس طالع بین ها و فالگیرها یک قدم برای فرد برمیدارند تا بتوانند از طریق اعتماد سازی به هدف شوم خودشان دست یابند و مهمترین سرمایه فرد که ایمانشان باشد را از آنها بگیرند؛ پس از این جهت هم باید هوشیار باشیم.
🍃همچنین بخش قابل توجهی از اطلاعاتی که فالگیرها و طالع بین ها در اختیار اشخاص قرار می دهند در واقع از خود این اشخاص می گیرند به واسطه سوالاتی که می پرسند و سرنخ هایی که بدست می آورند، در حالی که آن شخص اصلا متوجه این کار نمی شود.
♻️ نا گفته نماند که درصد بسیار بالایی از این افراد دنبال شیّادی و کلاهبرداری و پرکردن جیب های خودشان هستند که در برخی موارد متأسفانه سوء استفاده های دیگری هم از افراد می کنند.
✅در نتیجه ما این راهها را به هیچ وجه توصیه و تأیید نمیکنیم و به همان راهی که اهل بیت ع و علماء رفتند توصیه می کنیم.
📚 بیانات استاد محمدی شاهرودی
🔹 #اندیشه_تشییع
هدایت شده از تولیدات بخش تبلیغ مجازی
❓از کجا معلوم که قرآن کلام الهی و معجزه هست؟
اگر انسان به دنبال حقیقت باشد و پردههای غفلت و لجاجت و تعصب را کنار بزند و با دیده فهمیدن و درسآموختن به قرآن کریم بنگرد، هر عقل سلیمی حکم خواهد کرد که این کتاب مقدس، هرگز بشری نبوده بلكه آسمانی و از ناحیه خداوند متعال است؛ چرا که هیچ بشری نمیتواند چنین کتابی را به عالمیان عرضه کند.
قرآن کریم از جنبههای مختلف فوق بشری بوده و اعجاز آن، تنها به یک جنبه خاص منحصر نمیشود؛ ما در اینجا به صورت خلاصه به جنبههای مختلف اعجاز این کتاب مقدس میپردازیم:
1️⃣ قرآن و اعجاز ادبی:
مهمترین جنبه اعجاز قرآن برای معاصرین آن و هنگامه نزول، جنبه ادبی این کتاب گرانسنگ بود، زیرا آنان در فن فصاحت و بلاغت از مهارت بسیار بالایی برخوردار بودند و تمام هم و غمّ آنها سرودن شعری بود که دارای آرایههای ادبی بالایی باشد تا بتوانند بر دیگران غلبه کنند. اما زمانی که قرآن نازل شد، همه بزرگان شعر و ادب و فصاحت و بلاغت در مقابل آن زانو زدند و به غیر بشری بودن آن اعتراف کردند؛ افرادی همچون ولید بن مغیره، عتبه بن ربیعه، طفیل بن عمرو و... که از بزرگان فصاحت و بلاغیون زمان خود بودند.
2️⃣ قرآن و اعجاز آن در قلمرو معارف بلند معنوی و احکام:
بخش عظیمی از قرآن کریم به بیان معارف دینی و اصول کلی نظام زندگی بشر اختصاص دارد که در بر دارنده عالیترین معارف و جامعترین قوانین است؛ اگر کسی کمترین اطلاع از این معارف داشته باشد، به بلند بودن این معارف اعتراف خواهد کرد. نکته جالب این است که این کتاب، در جامعهای نازل شده که کمترین اطلاع از این معارف را نداشت.
3️⃣ قرآن و خبرهای غیبی:
یکی از مواردی که غیر بشری بودن قرآن را تایید میکند، همین اخباری بود که از آینده خبر میداد، در حالیکه هیچ بشری نمیتواند از آینده خبر حتمی دهد؛ از جمله این اخبار آیات ابتدایی سوره روم بود که بیان کرد رومیانی که شکست خورده بودند، بعد از مدتی پیروز خواهند شد؛ این اتفاق 10 سال بعد به وقوع پیوست. همچنین قرآن در سوره قمر آیات 44 و 45 خبر داد که مسلمین در جنگ بدر بر دشمن نیرومند خود غلبه خواهند کرد.
4️⃣ اعجاز علمی قرآن کریم:
قرآن کریم در جامعه و در زمانی نازل شد که مردم، هیچ بویی از مسائل علمی کشف شده در سالهای اخیر نبرده بودند، قرآن کریم حدود 1400 سال پیش، پرده از مسائلی برداشت که به ذهن هیچ بشری تا سالها خطور نمیکرد. در اینجا تنها به چند نمونه آنها اشاره میکنیم:
الف) قانون زوجیت گیاهان:
قرآن کریم در زمانی که بشریت هیچ بویی از مسائل علمی نبرده است، فرمود تمام گیاهان و اشجار مانند حیوانات زوج هستند و نیاز به تلقیح دو جنس مخالف دارند، یعنی گیاهان هم نر و ماده دارند و این مطلب، در سالهای اخیر توسط دانشمندان گیاهشناسی کشف شد. قرآن در این باره میفرماید: «أَ وَ لَمْ يَرَوْا إِلَى الْأَرْضِ كَمْ أَنْبَتْنا فِيها مِنْ كُلِّ زَوْجٍ كَرِيمٍ (شعرا -7): آيا آنها به زمين نگاه نكردند، چه اندازه در آن از انواع گياهان به صورت زوج آفريديم».
ب) قانون جاذبه زمین:
قرآن کریم سالیان قبل بیان میکند که زمین دارای این نیرو است، لذا میفرماید: «اللَّهُ الَّذِي رَفَعَ السَّماواتِ بِغَيْرِ عَمَدٍ تَرَوْنَها (رعد-2) خدا همان كسى است كه آسمان را برافراشت، بدون ستونى كه قابل رؤيت باشد». امام رضا (علیه السلام) نیز در شرح این آیه فرمودند: «ستونهایی هست ولی شما آنها را نمیبینید».
ج) کرویت زمین:
قرآن کریم راجع به مشرق و مغرب زمین میفرماید: «فَلا أُقْسِمُ بِرَبِّ الْمَشارِقِ وَ الْمَغارِبِ إِنَّا لَقادِرُونَ (معارج -40): سوگند به پروردگار مشرقها و مغربها كه ما قادر هستیم». این در حالی است که اگر زمین مسطح باشد جز یک مشرق و یک مغرب ندارد، اما اگر کروی باشد، مشارق و مغارب معنی پیدا میکند.
در نتیجه: با توجه به این موارد، یعنی جنبه ادبی قرآن، جنبه معارف قرآن، اخبار غیبی آن و بیان قوانین علمی در آن، میتوان به یقین گفت: این کتاب، آسمانی بوده و از ناحیه خداوند متعال است و هیچ بشری با نیروی بشری خود نمیتواند چنین کتاب ارزشمندی را به ارمغان بیاورد.
لینک مطلب https://btid.org/fa/news/24662
🔹 #اندیشه_تشییع
🔹 #راهنما_شناسی
هدایت شده از تولیدات بخش تبلیغ مجازی
✅رفتار اعتقادی/رفتار قانونی
✍️شاید شما هم با #افرادی مواجه شده باشید که به بهانه اینکه ما اعتقادی به #کرونا نداریم از ماسک زدن امتناع می ورزند و یا به بهانه اینکه ما اعتقادی به #حجاب نداریم، رعایت آن را نوعی #اجبار قلمداد می کنند؛
💬در این خصوص باید به این نکته توجه داشت که در کنار رفتار اعتقادی ما یک رفتار قانونی هم داریم. به این بیان که مجموعه ها به اعتقادات #شخصی افراد کاری ندارند ولی آنها ملزم به رعایت قوانین آن مجموعه هستند؛ مثلاً برای استفاده از #خدمات این اداره یا آن سازمان باید از ماسک استفاده کنند و یا برای ورود به #جامعه حجاب را رعایت کنند؛ هر چند به آن اعتقادی نداشته باشند.
بنابراین باید مواظب بود بین #رفتار اعتقادی و رفتار قانونی خلطی صورت نگیرد.که ظاهراً امورات #دشمنان نظام وانقلاب ازبیان همین مغالطات و#شبهه افکنی ها می گذرد.
🔹 #صدای_انقلاب
🔹 #آتش_به_اختیار
🔹 #تحلیلگر57
هدایت شده از تولیدات بخش تبلیغ مجازی
🔖زندگی اجتماعی و هنر همدلی
♻️در بین مخلوقات خداوند انسان اجتماعیترین موجودی است که توانسته با میلیونها همنوع خود ارتباط برقرار کند. او برای برطرفکردن نیازهای خود به آنها وابسته است ولی در بسیاری از مواقع در این زندگی اجتماعی به مشکل برخورد نموده و گاهی به کنج تنهایی خود رفته و خود را از فواید اجتماع محروم میکند. این موضوع در سالهای گذشته روند روبهرشدی به خود گرفته است تا جایی که کشور پیشرفته ای مثل ژاپن برای پیگیری حال این گونه افراد وزارت مستقلی به نام وزارت تنهایی تأسیس نموده است.
⭕️برای برونرفت از این معضل اجتماعی، توجه به فعالیتهای اجتماعی و کسب مهارت و هنر همدلی که در دین اسلام از آن به گذشت و ایثار تعبیر میشود ضروری است. زندگی در عصر پیشرفت صنعتی که مردم ساعتهای زیادی را برای امرار معاش خود و خانواده صرف میکنند باعث شده استرس و تعارضاتی مثل عدم اعتماد، سوءظن و ... بین عموم مردم افزایش یابد. یقیناً یکی از کارهایی که به کاهش استرس کمک میکند همدلی و کمک مؤمنانه است.
❇️مفهوم هنر همدلی
🔹هنر همدلی یعنی درک درست از حال دیگران و رسیدگی به امورات آنها در صورت نیاز! این حس میتواند دوطرفه باشد، اینطور نیست که فقط شخص نیازمند از همدلی راضی و خوشحال گردد بلکه شخص کمککننده هم با روحیه ایثار، حس خوشایند آرامش را می چشد که باعث رشد و تعالی معنوی او خواهد شد. قرآن کریم در این باره میفرماید: «لَن تَنالُوا البِرَّ حَتّىٰ تُنفِقوا مِمّا تُحِبّونَ ۚ وَما تُنفِقوا مِن شَيءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَليمٌ؛ [1] هرگز به (حقیقت) نیکوکاری نمیرسید مگر اینکه از آنچه دوست میدارید، (در راه خدا) انفاق کنید؛ و آنچه انفاق میکنید، خداوند از آن آگاه است.» یقیناً از دیگر آثار همدلی برطرف شدن سوءظن و بدگمانی و افزایش حس دلسوزی نسبت به همنوع و دمیده شدن روح امید در جامعه است. چراکه انسانها در مشکلات نیاز به یاری دارند و اگر تکیهگاهی نداشته باشند حس ناامیدی، باعث بروز ناهنجاریهای بسیار از جمله پوچگرایی و در پی آن ساقط کردن خود از زندگی میشود.
⭕️همدلی در سیرهٔ اهلبیت علیهمالسلام
🔹سیرهٔ اهلبیت علیهمالسلام نشان میدهد که ایشان در همهجا با مهر و محبت با مردم رفتار میکردند و با یتیمان و مستمندان همنشین و همسفره میشدند و بعضاً به نیازهایشان رسیدگی میکردند، چنان که از برنامه هرروزه امیرالمؤمنین علیهالسلام بود. [2] حتی در دستورات حضرت به استانداران و حاکمان منسوب از طرف خود، سفارش اقشار ضعیف جامعه را میکند. در نامه حضرت به مالکاشتر آمده است: «الله، الله فِي الطَّبَقَةِ السُّفْلَى مِنَ الَّذِينَ لاَ حِيلَةَ لَهُمْ، مِنَ الْمَسَاکِينِ وَالْمُحْتَاجِينَ وَأَهْلِ الْبُؤْسَى وَ الزَّمْنَى، فَإِنَّ فِي هَذِهِ الطَّبَقَةِ قَانِعاً وَمُعْتَرّاً...؛ [3] خدا را، خدا را، در خصوص طبقات پایین و محروم جامعه، كه هیچ چارهای ندارند از مساكين و نيازمندان و بينوايان و زمینگیران. در این طبقه، مردمی هستند سائل و مردمى هستند كه در عين نياز روى سؤال ندارند. خداوند حقى براى ايشان مقرر داشته و از تو خواسته است كه آن را رعايت كنى.» این دستور امام علیه السلام نشاندهنده اهتمام ویژه به اقشار ضعیف و نیازمند جامعه است.
⭕️عبادت جمعی کاملکننده عبادت فردی
🔹قرآن کریم عبادتهای فردی را قرین عبادتهای جمعی بیان میکند. این مطلب نشاندهنده ارتباط مستقیم بین زندگی فردی و زندگی اجتماعی است و این که، کسی نمیتواند از مسئولیتهای اجتماعی شانه خالی کند. قرآن کریم در این باره می فرماید: «وَالَّذِينَ صَبَرُوا ابْتِغَاءَ وَجْهِ رَبِّهِمْ وَأَقَامُوا الصَّلَاةَ وَأَنْفَقُوا مِمَّا رَزَقْنَاهُمْ سِرًّا...؛ [4] و کسانی که در طلب رضای خدا راه صبر پیش میگیرند و نماز به پا میدارند و از آنچه نصیبشان کردیم پنهان و آشکار انفاق میکنند.» از این آیه شریفه روشن می شود که قوام و اعتبار برپاداشتن نماز به عنوان عبادتی فردی، در انفاق مال و همدلی به عنوان عبادتی اجتماعی است.
⭕️جبهه عمل
🔹از همدلی میتوان به «جبهه عمل» تعبیر کرد چراکه فقط حرفزدن در مورد آن کافی نیست؛ بلکه در مواقع ضروری باید اقدامات عملی انجام گیرد. عزم بر خدمترسانی باید به سایر مردم هم منتقل شود تا به رفع مشکلات و گرفتاریها و احیاء آرامش روانی جامعه کمک کرده باشیم تا سرآغازی برای خردورزی در مکتب ناب انسانساز اسلام باشد.
نتیجه کلام اینکه دنیای امروز به شدت تشنهٔ فرهنگ همدلی در راستای تمدن دینی است که راه همزیستی را به همگان نشان داده و به نوعدوستی و همدلی تشویق و دعوت کرده و برای آن آثار دنیوی و اخروی را در نظر گرفته است.
📚پینوشت:
[1] آل عمران، آیه 92.
[2] پیام امیرالمؤمنین علیهالسلام، ج 14، ص419.
[3] نهجالبلاغه، نامه 53.
[4] رعد، آیه 22.
🔹 #سایت_اندیشه_برتر
🔹 #اخلاقی
هدایت شده از تولیدات بخش تبلیغ مجازی
امام خمینی (ره) در ۲۵ فروردین ۱۳۵۹ در پاسخ به نامه پاپ ژان پل دوم
من از جنابعالی با نفوذ معنوی که بین ملت مسیح دارید می خواهم که دولت امریکا را از عواقب ستمگریها و زورگوییها و چپاولگریها بترسانید؛ و آقای کارتر را، که با شکست نهایی مواجه است، نصیحت کنید که با موازین انسانی با ملتهایی که می خواهند استقلال مطلق داشته باشند و وابسته به هیچ قدرتی در جهان نباشند رفتار کند، و از تعلیمات حضرت مسیح- سلام الله علیه - پیروی نماید و خود و دولت امریکا را بیش از این در معرض رسوایی قرار ندهد. از خداوند متعال سعادت مستضعفین جهان را خواستار و قطع ایادی ستمگران را امیدوارم.