بسم الله الرحمن الرحیم
پیامهایی از ادعیه روزهای ماه رمضان
پیام دعای روز چهاردهم: بخشش گناهان از سوی خدا
«اللَّهُمَّ لاَ تُؤَاخِذنِی فِیهِ بِالعَثَرَاتِ وَاَقِلنِِی فِِیهِ مِنَ الخَطَایَا وَالهَفَوَاتِ وَلاَ تَجعَلنِِی فِِیهِ غَرضَاً لِلبَلاَیَا وَالآفَاتِ بِعِزَّتِکَ یَا عِزَّ المُسلِمِینَ؛
خداوندا! در این روز مرا به لغزشهایم باز خواست مکن و در این روز از اشتباهات و سرمستیهایم درگذر و هدف بلاها و آسیبها قرار مده، به ارجمندیتای عزت مسلمانان!»
خدا بنابر صفت رحمانیتش از گناهان و معاصی بندگان خود میگذرد و تا بدانجا مهربان است که میفرماید:
«قُلْ یَا عِبَادِیَ الَّذِِینَ اَسْرَفُوا عَلَی اَنْفُسِهِمْ لاَ تَقْنطُوا مِنْ رَحمَةِ اللهِ اِنَّ اللهَ یَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِِیعاً اِنَّهُ هُوَ الغَفُورُ الرَّحِیمُ»؛ (1)
«بگوای بندگان من که بر خود زیادهروی روا داشتهاید! از رحمت خدا ناامید نشوید. خدا همة گناهانتان را میآمرزد و او بخشندة مهربان است.»
البته نباید از نظر دور داشت که این مقام و امتیاز، از آن کسانی است که توبه نصوح کنند و از کرده خود قلباً و حقیقتاً پشیمان باشند. آن وقت خداوند متعال از گناهان ایشان میگذرد.
عارف بزرگ شیخ محمد بهاریرحمهالله میفرماید: «آیا نشنیدهای قضیۀ پیامبری از بنی اسرائیل که سؤال نمود از حضرت باری جل شأنه قبول توبه بندهای از بندگان را بعد از اینکه سالها آن بنده در عبادت خدا جدّ و جهد نموده بود که از سوی خدا جواب آمد:
قسم به عزت خودم که اگر آسمانها و زمین در حق او شفاعت کند توبۀ او را نخواهم پذیرفت؛ زیرا حلاوت گناه هنوز در دل اوست.» (2) فرد باید توبه کند و شیرینی گناه را از دلش بیرون نماید، آنگاه طلب بخشش و آمرزش کند.
نوشتهاند در بصره زنی بدنام و بدکار به نام «شعوانه» بود. روزی با کنیزان خود از کوچهای گذشت که دید صدای گریه و شیون بلند است. یکی از کنیزان خود را داخل فرستاد که ببیند چه خبر است. او داخل رفت؛ اما بیرون نیامد. دیگری را فرستاد. او هم برنگشت. آخر خودش وارد خانه شد و دید واعظی برای مردم دربارۀ بخشش خدا سخن میگوید و مردم میگریند. شعوانه گفت: «من از گناه کاران هستم، اگر توبه کنم خدا مرا هم خواهد بخشید؟»
واعظ گفت: «اگر بهراستی توبه کنی خدا تو را میبخشد؛ حتی اگر شعوانه باشی. شعوانه شگفتزده شد. از کردۀ خود پشیمان گشت و از عمر تباه شدۀ خود حسرت خورد و توبه کرد. آن قدر به خود سختی عبادت داد تا پیر و فرتوت شد. (3)
(1). زمر/54.
(2). تذکرۀ المتقین، شیخ محمد بهاری، قم، انتشارات نهاوندی، چاپ دوم، 1378 هـ. ش، ص45.
(3). ضیافت نور، ابوالفضل هادیمنش، قم، مرکز پژوهشهای اسلامی صدا وسیما، چاپ اول، 1380 هـ. ش، ص 83 به نقل از ریاحین الشریعۀ، ج2، ص364.
https://eitaa.com/hejrat_ir (ايتا) 🇮🇷🌸
#رمضان - پیام دعای روز چهاردهم
بخش چهاردهم تفسير قول_.pdf
404.5K
https://eitaa.com/hejrat_ir (ايتا) 🇮🇷🌸
#رمضا ن - بخش چهاردهم تفسيردعاى سحر
14.pdf
298.9K
https://eitaa.com/hejrat_ir (ايتا) 🇮🇷🌸
#رمضان با قرآن سی روز، سی درس بر اساس تفسیر نور
عکس نوشته.rar
1.81M
https://eitaa.com/hejrat_ir (ايتا) 🇮🇷🌸
#رمضان امام مجتبی علیه السلام
کریم اهل بیت امام حسن مجتبی علیه السلام.pdf
891K
https://eitaa.com/hejrat_ir (ايتا) 🇮🇷🌸
#رمضان امام مجتبی علیه السلام
روش شناسی مبارزاتی امام حسن مجتبی علیه السلام.pdf
1.01M
https://eitaa.com/hejrat_ir (ايتا) 🇮🇷🌸
#رمضان امام مجتبی علیه السلام
بررسی تحلیل امام خامنهای درباره زندگی ائمه.pdf
798.3K
https://eitaa.com/hejrat_ir (ايتا) 🇮🇷🌸
#رمضان امام مجتبی علیه السلام
مولود رمضان قرائتی.pdf
167.1K
https://eitaa.com/hejrat_ir (ايتا) 🇮🇷🌸
#رمضان امام مجتبی علیه السلام
بسم الله الرحمن الرحیم
پیامهایی از ادعیه روزهای ماه رمضان
پیام دعای روز پانزدهم: خشوع
«اللَّهُمَّ ارزُقنِِی فِِیهِ طَاعَةَ الخَاشِعِینَ وَاشرَح فِیهِ صَدرِی بِإِنَابَةِ المُخبِتِینَ بِأَمَانِکَ یَا أمَانَ الخَائِفِِینَ؛
بار خدایا! در این روز بندگی فروتنان را به من ده و سینهام را به توبه فروتنان وسعت ده! به پناه دادنتای پناه ترس پیشهگان!»
«خشوع» حالتی قلبی در برابر پروردگار است، و آن فروتنی و خشیتی است که بنده نسبت به خدای خود دارد. انسانی که در قلبش خشوع نسبت به پروردگار وجود دارد،
در شرایط گوناگون زندگی، خود را در محضر پروردگار متعال میبیند و خدا را شاهد و ناظر رفتار خویش میداند. ایمان به خداوند در اعماقِ جانِ چنین فردی ریشه دوانیده است و هیچگاه رشتة حضور الهی را گسسته نمیبیند، به هنگام خوشی و ناخوشی، سختی و سادگی، خداوند را نزدیکترین یاور خود میداند و همچون کسانی نیست که تنها در سختیها به درگاه ربوبی روی میآورند و پس از حل مشکل، به خدافراموشی و خودگرایی مبتلا میشوند.
پیامبر گرامی اسلامصلیاللهعلیهوآله که پیشوای خاشعان است، با اینکه از مقام و قرب والایی نزد خداوند برخوردار بود و اشرف مخلوقات به شمار میآمد، بیش از دیگران نسبت به مقام ربوبی خاشع بود:
«کَانَ النَّبِیصلیاللهعلیهوآله اِذَا خَطَبَ وَذَکَرَ السَّاعَةَ رَفَعَ صَوْتَهُ وَاَحْمَرَتْ وَجَنَاتُهُ کَاَنَّهُ مُنْذِرُ جَیْشٍ؛ (1)
وقتی پیامبرصلیاللهعلیهوآله خطبه میخواند و خبر از قیامت میداد، صدای خود را بلند میکرد و صورتش گلگون میشد، همانند اینکه از هجوم یک لشکر مهاجم خطرناک خبر میداد.»
آن بزرگوار از خوف الهی آن قدر گریه میکرد که حالت غش به او دست میداد: «کَانَ یَبْکِی حَتَّی یُغْشِی عَلَیْهِ.» (2)
از سوی دیگر، ایشان آن قدر خاشعانه از خوف خدا اشک میریخت که مصلای اوتر میشد:
«وَکَانَ یَبْکِی حَتَّی تَبَتَّلَ مُصَلّاَهُ خَشْیَةً.» (3)
با اینکه ایشان از مقام عصمت برخوردار بود، همواره از خداوند میخواست که نظر لطفش را لحظهای از او برنگیرد: « اِلَهِی لَا تَکِلْنِی اِلَی نَفْسِی طَرْفَةَ عَیْنٍ اَبَداً؛ (4)
خدایا! مرا یک لحظه و یک چشم برهم زدن، به حال خویش وامگذار.» خدای بزرگ هم از خشوع این بندة خوبش پرده برمیدارد که میفرمود:
«اِنِّی اَخَافُ اِنْ عَصَیتُ رَبِّی عَذَابَ یَوْمٍ عَظِیمٍ»؛ (5)
«من ترس دارم که اگر گناه کنم، دچار عذاب روز مرگ شوم.»
(1). محجة البیضاء، ج 8، ص 251.
(2). بحار الانوار، ج 10، ص 40.
(3). همان، ص 45.
(4). همان، ج 14، ص 384.
(5). انعام / 15.
https://eitaa.com/hejrat_ir (ايتا) 🇮🇷🌸
#رمضان پیام دعای روز پانزدهم
دعای روز 15.pdf
431.1K
https://eitaa.com/hejrat_ir (ايتا) 🇮🇷🌸
#رمضان شرح دعای روز پانزدهم
9.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 ز من بپرس که سلطان کربلا حسن است...
شعرخوانی آقای محمد سهرابی در مدح امام حسن مجتبی علیه السلام.
دیدار شاعران با رهبر انقلاب، ماه رمضان ۱۳۹۶
#ولادت_امام_حسن علیهالسلام
✳️ صفحه ویژه مراسمهای حسینیه امام خمینی
💻 @hoseinie_emamkhomeini