🍃🕯🍃
🕊ولادت :
"امام باقر(علیه السّلام)" ،پنجمين امام معصوم در یکم رجب سال 57 هجرى قمری در شهر مدينه چشم به جهان گشود. "نام آن حضرت «محمد»، کنیه اش «ابو جعفر» و لقبش «باقر العلوم» يعنى «شكافنده ى دانشها»است" .
🍃🕯🍃
#دانشنامه_اسلامی
🍃🕯🍃
🕊نسب
"امام باقر(علیه السّلام)" از دو سو- پدر و مادر- نسبت به "پيامبر(ص) و حضرت على و زهرا(عليهم السّلام)" مى رساند، زيرا "پدر او امام زين العابدين(علیه السّلام) فرزند امام حسين(علیه السّلام)" ، و "مادر او بانوى گرامى فاطمه «ام عبد الله » (سلام الله علیها) دختر امام مجتبى(علیه السّلام)" است. بدین سبب برخی آن "حضرت را به ابن الخیرتین و علوی بین علویین" لقب داده اند.
🍃🕯🍃
#دانشنامه_اسلامی
10.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 کلیپ : دو روایت تکان دهنده از "حضرت امام باقر(علیه السّلام)" .
#حجت_الاسلام_والمسلمین_حسینی_قمی
#سمت_خدا🕊
#موضوع_امام_باقر_علیه_السّلام🦋
┄┅─✵🕊✵─┅┄
@hekayate_deldadegi
┄┅─✵🕯✵─┅┄
🍃🕯🍃
🕊عصر "امام باقر(علیه السّلام)"
"امام باقر(علیه السّلام)" در زمان واقعه عاشورا چهار سال داشتند چنانچه خود در جایی فرموده اند: من چهار ساله بودم كه "جدم حسين بن على(ع)" كشته شد و شهادت وى و آنچه را در آن وقت بما رسيد بياد دارم."
پس از شهادت "امام حسین(علیه السّلام) آن حضرت" 37 سال امامت "پدر" خود "علی بن حسین(علیه السّلام)" را درک کرد. و پس از شهادت آن حضرت عهده دار #مقام_امامت شد.
دوران زندگی #آن_حضرت با حکومت ده تن از خلفای اموی (از معاویة بن ابی سفیان تا هشام بن عبدالملک) مقارن بود.
🍃🕯🍃
#دانشنامه_اسلامی
🍃🕯🍃
🕊عصر "امام باقر(علیه السّلام)"
بنابر آنچه از منابع معتبر به دست می آید، دوران زندگی #امام_پنجم_علیه_السّلام بیشتر در شهر مدینه به نشر معارف دینی و ارشاد شیعیان و تربیت شاگردان گذشت. زمان "امام باقر(علیه السّلام)" ، زمان ظهور فقهای بزرگ مخصوصاً در مدینه بود. در این دوران، مسلمانان که از فتوحات خارجی و جنگهای داخلی تا حدودی فراغت یافته بودند، از اطراف و اکناف سرزمینهای اسلامی برای فراگرفتن احکام "الهی" و فقه اسلامی به مدینه، که شهر "حضرت رسول(صلّی اللّه علیه وآله وسلّم)" و اصحاب و تابعان "ایشان" بود، روی می نهادند.
🍃🕯🍃
#دانشنامه_اسلامی
🍃🕯🍃
🕊مقابله با فرقههای انحرافی
در زمان "امام باقر(علیهالسّلام)" فرقه های انحرافی بسیاری پدیدار شده بود که "امام" در مقام پاسداری از اسلام در قالب مناظره با سران فرقهها یا در بین اصحاب خود، پوچی عقاید منحرفان را آشکار میکرد و به این وسیله از پایگاههای فکری و عقیدتی شیعه دفاع میکرد.
🍃🕯🍃
#دانشنامه_اسلامی
🍃🕯🍃
🕊اخلاق "امام باقر(علیه السّلام)"
دائم الذکر بودن
حلم و بردباری
🍃🕯🍃
#دانشنامه_اسلامی
🍃🕯🍃
🕊اصحاب و شاگردان "امام باقر(علیه السّلام)"
✅ «ابان بن تغلب»: "امام باقر(علیه السّلام)" به او فرمود در مسجد مدينه بنشين و براى مردم فتوى بده زيرا دوست دارم مردم چون تويى را در ميان شيعيان ما ببينند.
✅ «زراره»: زراره از قرائت و فقه و كلام و شعر و ادب عرب بهره اى گسترده داشت و نشانه هاى فضيلت و ديندارى در او آشكار بود.
✅ «محمد بن مسلم »: فقيه اهل بيت و از ياران راستين "امام باقر و امام صادق(عليهما السّلام)" بود، او اهل کوفه بود و براى بهره گرفتن از دانش بيكران "امام باقر (علیه السّلام)" به مدينه آمد.
🍃🕯🍃
#دانشنامه_اسلامی
🍃🕯🍃
🕊شهادت
"امام باقر العلوم(علیه السّلام)" ، هفتم ذيحجه ى سال 114 هجرى قمری در پنجاه و هفت سالگى در زمان ستمگر اموى «هشام بن عبد الملك(لعنت الله علیه)» مسموم و به شهادت رسیدند.
🍃🕯🍃
#دانشنامه_اسلامی