eitaa logo
حکایت های تاریخ
128 دنبال‌کننده
3هزار عکس
1.8هزار ویدیو
13 فایل
ملتی که تاریخ نداندمجبوربه تکراراست 👈 https://eitaa.com/joinchat/2146566226C88c03a0498
مشاهده در ایتا
دانلود
📚قدر زر زرگر شناسد؛ قدر گوهر، گوهری مرد جوانی به نزد "ذوالنون مصری" رفت و از صوفیان بدگوئی کرد. ذوالنون انگشتری را از انگشتش بیرون آورده به او داد و گفت: این را به بازار دست فروشان ببر و ببین قیمت آن چقدر است؟ مرد انگشتر را به بازار دست فروشان برد ولی هیچ کس حاضر نشد بیش از یک سکه نقره برای آن بپردازد. مرد نزد ذوالنون بازگشت و ماوقع را تعریف کرد. ذوالنون گفت: حال انگشتری را به بازار جواهر فروشان ببر و مظنه آن را بپرس. در بازار جواهر فروشان انگشتر را به هزار سکه طلا می خریدند. مرد شگفت زده نزد ذوالنون بازگشت و ذوالنون به او گفت: علم و معرفت تو از صوفیان و طریقت ایشان به اندازه علم دست فروشان از این انگشتریست. قدر زر زرگر شناسد؛ قدر گوهر، گوهری... نقاشی زرگر بغدادی کار استاد کمال الملک
5.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
محو زیبایی گنبد سلطانیه زنجان بشیم😍 گنبد سلطانیه آرامگاه اُلجایتو است که بین سال‌های ۱۳۰۲ تا ۱۳۱۲ میلادی به دستور او در شهر سلطانیه (پایتخت ایلخانیان) ساخته شد و از آثار مهم معماری ایرانی و اسلامی به‌شمار می‌رود. گنبد سلطانیه در فهرست آثار میراث ((جهانی)) به ثبت رسیده‌است گنبد این بنا سومین گنبد بزرگ جهان بعد از گنبد کلیسای سانتا ماریا دل فیوره، و گنبد مسجد ایاصوفیه است. که توسط مغول ها (دوره حمله مغول ها به ایران) ساخته شد
در زمان قديم که يخچال نبود، خنك‌ترين آب قنات در تهران، قناتى بود كه بعدها زندان قصر در آن ساخته شد. بعد از آن، هركس به زندان می‌افتاد، می‌گفتند رفته آب خنك بخوره!
تاریخ اراک به دوره قاجار بر می‌گردد، علی‌رغم اینکه آثار باستانی چند هزار ساله در اطراف آن به دست آمده است که تاریخ سکونت و یکجانشینی در این منطقه را تا چند هزار سال افزایش می‌دهد. نام قدیم این شهر سلطان آباد بود که در کتیبه سردر بازار شهر و کتیبه راهروی ارگ حکومتی نیز این نام دیده می‌شد. در سال ۱۳۰۷ نام این شهر به اراک تغییر پیدا کرد و تا امروز نیز بر همین نام باقی‌مانده‌است.
چنته یا آئینه­ دان یکی از دست بافت­ های عشایر استان فارس است در لغت­نامه ­ی دهخدا در تعریفش چنین آمده است "توشه­دان درویشان که عموماً از جنس قالی و قالیچه به ­شکل کیسه ­ای دوخته، اطراف آن را چرم ­دوزی می­ کنند و از گردن آویزند و چیزهایی خرد و ریز درون آن گذارند" نوع مواد اولیه­ ی آن کاملاً مانند قالی است و تنها تفاوت آن در ابعاد و اندازه­ ی آن است تنوع و فراوانی نقش و نگارها در این دست ­بافت­ ها بسیار زیاد است در میان این طرح­ ها، نگاره­ هایی هستند که اصل آنها به اعتقادات اساطیری و نگاره ­های نمادین زمان­ های بسیار دور پیوند می­ خورد از نقش­ مایه ­های به­ کار رفته ­ی این بافندگان قشقایی می ­توان به نقوش طاووس، بته­ جقه، گردونه­ ی خورشید، قوچ، پرنده، گل­ هشت­ پر، نقش ­زیگزاگ ی­آب، چلیپا، گل ­شقایق و بوته ­های صحرایی اشاره کرد.
در عصر سليمان نبى، پرنده اى براى نوشيدن آب بسمت بركه اى پرواز كرد، اما چند كودك را بر سر بركه ديد. پس آنقدر انتظار كشيد تا كودكان از آن بركه متفرق شدند. همينكه قصد فرود بسوى بركه را كرد، مردى را با محاسن بلند و آراسته ديد كه براى نوشيدن آب به آن بركه مراجعه نمود. پرنده با خود انديشيد كه اين مردى باوقار و نيكوست و از سوى او آزارى بمن متصور نيست. پس نزديك شد ولی آن مرد سنگى بسويش پرتاب كرد و چشم پرنده معيوب و نابينا شد. شكايت نزد سليمان برد. پیامبر آن مرد را احضار کرد محاكمه و به قصاص محكوم نمود و دستور به كور كردن چشم داد. آن پرنده به حكم صادره اعتراض كرد و گفت: چشم اين مرد هيچ آزارى به من نرسانده، بلكه ريش او بود كه مرا فريب داد! و گمان بردم كه ازسوى او ايمنم... پس به عدالت نزديكتر است اگر محاسنش را بتراشيد تا ديگران مثل من فريب ريش او را نخورند.
یک‌شنبه؛ ‌30 مهر 1402 خورشیدی؛ 22 اکتبر 2023 میلادی؛ 6 ربیع‌الثانی 1445 قمری 🔹درگذشت ملااحمد نراقی، دانشمند و مجتهد مطرح شیعه، نویسنده و شاعر سده 12 خورشیدی - 1208 ش/23 ربیع‌الثانی 1245 ق 🔹خلع سلاح نیروهای دولتی توسط شاهسون‌ها، در اهر و اردبیل و ارسباران نیروهای دولتی - 1291 ش 🔹گسترش مخالفت و تظاهرات ضد سلطنت قاجار، با حمایت رضاخان و فرماندهان نظامی او، در شهرهای ایران - 1304 ش 🔹آغاز استفاده از تلفن در عمارت جدید تلفنخانه تهران - 1305 ش 🔹تغییر نام خیابان علاالدوله تهران به خیابان فردوسی، برای تجلیل از خدمات حکیم ابوالقاسم فردوسی، شاعر حماسه‌سرا - 1313 ش 🔹اعلام قطع رابطه سياسی ايران و انگليس توسط دولت دکتر مصدق - 1331 ش 🔹تصویب لایحه الحاق ایران به پیمان دفاعی بغداد (شامل کشورهای انگلستان، ترکیه، عراق و پاکستان) توسط مجلس شورای ملی، به تبعیت از مجلس سنا - 1334 ش 🔹آغاز محاكمه موسسان و اعضای ارشد نهضت آزادی به اتهام اقدام عليه امنيت كشور در يك محكمه نظامی تهران - 1342 ش 🔹لغو حکومت نظامی در تهران، چهار ماه و نیم پس از قیام پانزده خرداد، در زمان نخست‌وزیری اسدالله علم - 1342 ش 🔹صدور قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد درباره جنگ ايران و عراق - 1361 ش 🔹آغاز عملیات عاشورا 4، در غرب دریاچه ام‌النعاج در هورالهویزه، توسط دلاور مردان ایران زمین در جریان جنگ تحمیلی - 1364 ش 🔹درگذشت ساموئل خاچیکیان کارگردان، تدوینگر، نویسنده، آهنگساز فیلم و تهیه‌کننده - 1380 ش 🔹درگذشت فریدون گله کارگردان و فیلم‌نامه‌نویس مطرح، از سینماگران مطرح ایران در اواخر دهه 1340 و اوایل دهه 1350 - 1384 ش 🔹درگذشت واختانگ نرسی کُرکیا، بازیگر مطرح سینما و تلویزیون - 1385 ش 🔹درگذشت حمید بهرامی احمدی، نماینده مردم رفسنجان و انار در دوره هفتم مجلس شورای اسلامی و استاندار کرمان در اول انقلاب - 1399 ش 🔹درگذشت آرنیکا قائم مقامی، دختر نوجوان 17 ساله در جريان رویدادها و ناآرامی‌های سال گذشته در تهران - 1401 ش 🔹روز جهانی توجه به لکنت زبان 🔹اختراع باتری در هلند - 1740 م
حمام حاج داداش که یکی از قدیمی ترین بناهای شهر زنجان می باشد.اين بنا تنها حمام ستون سنگی زنجان می باشد که گنبد اصلی آن بر روی چهار ستون سنگی قرار گرفته است. این بنا که قدمت آن بطور تقریب به 150 الی 200 سال پیش تخمین زده می شود توسط معماری که منسوب به نام خود حمام می باشد ، بنا شده است. این حمام در وسط بازار زنجان که از دوران صفویه به بعد مرکز داد و ستد و فرهنگ بومی و محلی بوده و این مرکزیت را تا کنون حفظ کرده واقع شده است.
به سید جمال الدین اسدآبادی اندیشمند بزرگ گفتند: استعمارگران همانند گرگ هستند! جمال الدین گفت: اگر شما گوسفند نباشید آنان نمی توانند گرگ باشند! چشم انسان کور باشد بهتر از این است که بینش و طرز تفکر او کور باشد!
یکی از ویژگی‌های خاص کاخ عالی قاپو این است که در هر سو نمایی متفاوت دارد، به طوری که از جلوی بنا ۲ طبقه، از طرفین ۳ طبقه و از پشت ساختمان ۵ طبقه دیده میشود، ولی در واقع این بنا ۶ طبقه میباشد. بیشتر دلیلش امنیت بوده ؛ با این نما مشخص نیست شخص در کدوم طبقه و کجای ساختمان هست ؛ راه پله ها هم باریک هست ؛ در صورت نفوذ نمیشه چند نفری از راه پله ها هجوم برد و امکان مقابله باهاشون راحت تره!
عقل کمتر ، زور بیشتر! پادشاهی به شکار می رفت. در همین بین دیوانه ای را دید که کودکان اطرافش را گرفته اند و با او تفریح می کنند. آن دیوانه هم یکی را سنگ می زند، دیگری را ناسزا می گوید. پادشاه فرستاد آن دیوانه را آوردند. او را با خود همراه نموده و مسافتی را طی نمود. در همان اثناء سوالاتی از او می نمود. دیوانه هم به تمام آن سوالات پاسخ های عاقلانه می داد. شاه که از این قضیه بسیار تعجب کرده بود از او پرسید: " این چه جهت دارد که با من مثل سایر مردم رفتار نمی کنی؟ " دیوانه گفت: " قربان! جهتش این است که شما عقلت از من کمتر است و زورت از من زیادتر . می ترسم یک موقع غضبناک شوی و آنگاه فرمان کشتن من را بدهی. از این جهت ناچارم با تو مدارا کنم. "
دیگه از این شر شره ها نوستالژی تر نداریم😍