9.16M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
قلمرو امپراطوری عثمانی در گذر زمان.
لطفا یکبار به موقعیت ایران دقت کنید و بار دیگر به موقعیت فلسطین.
17.96M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سبحان الله به این همه زیبایی
👏👏👏👏
🦚🦃 پرندگان عجیب و زیبا🦃🦚
ببینید لذت ببرید 🌸
آیا سگهای مارتین سلیگمن را می شناسید⁉️
دانشمند روانشناس، مارتین ای پی سلیگمن برای شناخت درماندگی آزمایشی انجام داد که منجر به برنده شدن نوبل روانشناسی توسط وی شد.
ایشان 20 سگ شیانلو را از ابتدای نوزادی درون یک قفس تربیت کرد به طوری که سگها در صورت نیاز پدال موجود در قفس را می فشردند و بیرون می رفتند و پس از دستشویی کردن باز می گشتند.
ایشان پس از تربیت این سگ ها، آن ها را به دو قفس و در هر قفس 10 قلاده تقسیم نمود. سپس درب قفس ( آزمایش)B را جوش داد و 30 روز، روزی 3 بار به قفس B شوک الکتریکی می داد. سگهای قفس B در روزهای اول در زمان شوک بخاطر قفل بودن درب خودشان را به میله های قفس میزدند و خونی و زخمی نتیجه ای نمی گرفتند . اما پس از چند روز سگها فهمیدند که با تلاش موفق نمی شوند بجز اینکه زخمی شده و رنج زیاد می کشند. آنها یاد گرفتند که در زمان شوک در جای خود بایستند زیرا دست کم از زخمی شدن در امان بودند.
سلیگمن در انتهای آزمایش درب قفس را شکست و آنها را به سگهای قبلی قفس A ( گواه) ملحق نمود ؛ همان قفس سالم که با فشار اهرم درب باز می شد.
سپس شوک الکتریکی داد. فکر می کنید چه اتفاقی افتاد؟؟
تمام 10 سگ گواه اهرم را فشار داده و بیرون آمدند اما سگهای ( آزمایش) در سرجایشان ایستاده و حرکت نکردند.
او بزرگترین نظریه قرن را ارائه کرد، یعنی (درماندگی آموخته شدنی است)
بدین معنا که موجودات یاد می گیرند بدبخت زندگی کنند.
قدیمتر ها...
همیشه علاجی برای هر دردی بود؛
مثل روغن چرخ خیاطی
برای نالههای لولای در؛
مثل دواگلی
برای زخمهای کودکانهی سرِ زانو؛
مثل آغوش مادربزرگ
برای باریدن تمام بغضهای جهان.
چقدر دستهایمان خالی شده است...
#آناهیتا_ترکمن
8.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ایوان خسرو یا طاق کسری یا ایوان مدائن برجستهترین یادگار شاهنشاهی ساسانی، در تیسفون واقع در کشور عراق کنونی است. ایوان طاق کسری به عرض ۲۵متر پس از پل گاومیشان در ایران، عریضترین طاق معماری باستان است که هر دو اثر یادگاری از توان و دانش مهندسی ایرانیان در دوران تاریخی شاهنشاهی ساسانیان است. این ایوان بلندی تقریبی ۳۰ متر و پهنایی نزدیک به ۴۳ متر دارد. ارتفاع نمای عمارت زمانی به ۷ متر بلندتر از ارتفاع طاق میرسید.دانش و توان مهندسان و معماران ایران باستان در یک هزار و هشتصد سال پیش است.
10.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سالهای دهه شصت و اوایل هفتاد بود، سال هایی که هیچ تبلت و آیفونی نبود و کودکان، با کتانی میخی و زانو های وصله دار در کوچه های محل و بازی های شاد و گل کوچیک روز را شب میکردند. روزگاری که توپ دولایه بنفش نقش برازوکا را در محل داشت و تمامی انرژی ها با همان یک لقمه نان و پنیر و سبزی ای که مادر با عشق درست میکرد، تامین میشد.
در کنار همه این بازی ها و زندگی بدون تکنولوژی و پلی استیشن، تلویزیون سیاه و سفید کوچک هم نقشی مهم در ساختن آن روزهای شیرین برای کودکان دیروز داشت. کارتون های خاطره سازی که بهانه ای بود برای لذت بردن از حضور در خانه، لذت با هم بودن پای تلویزیون. کارتون هایی با دوبلاژهای خاطره انگیز که در یاد و خاطره همه ما ثبت شده اند.
آن روزها تمام شده است و دیگر دست یافتی نیست، چاره ای نمی ماند جز مرور آن خاطرات، که شاید لحظه ای باعث حس دوباره لذت آن روزها بشود...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حتی حیوانات هم از این پرچم نجس متنفرند
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
داغ ترین صحنه درجهان این حیوان فهمید ولی عده ای هنوز.... انتشار دهید تاتمام مردم ببینند. الهم عجل ولیک الفرج
کشف شگفتانگیز کشتی نوح در مرز ایران و ترکیه
🔹باستان شناسان در ترکیه به کشفی دست یافتهاند و آنچه را که به نظر آنها میتواند بقایای یک کشتی شبیه کشتی نوح باشد، کشف کردهاند. قلب این اکتشاف در سازند دوروپینار واقع در منطقه دغوبایزید ترکیه و در کمتر از دو مایلی مرز ایران و ترکیه قرار دارد؛ سازند دوروپینار یک اثر ۵۳۸ فوتی است که عمدتاً از لیمونیت تشکیل شده است. برخی معتقدند که این بقایای کشتی نوح است.
5.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سیدضیاءالدین طباطبایی که به همراه رضاخان کودتای سوم اسفند را رهبری کرد، چندی بعد سر از فلسطین درآورد.
گفته میشود که سید با دلالی املاک مسلمانها برای یهودیهای اسرائیل، برای خودش ثروتی به هم زده است.
9.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
قدیما یه پنجشنبه جمعه بود و یه خونه پدربزرگ با فک و فامیل...
این روزا پر از تعطیلی ، ولی کو پدربزرگه؟
کو اون فامیل؟
کو اون خونه؟
قديما توی قديما موند .. 👌🙂🙂
قحطی هفت ساله ایران و اقدامات پیروز ساسانی
تاکنون روایاتها و فیلمهای بسیاری از قحطی هفت ساله و تاریخی در مصر خوانده و دیدهاید. اما شاید ندانید که در ایران باستان و در دوره حکومت پیروز اول ساسانی، در ایران بواسطه خشکسالی، قحطی هفت سالهای پدید آمد که با تدابیر پیروز ساسانی، کمترین تلفات را در پی داشت.
پیروز که در بسیاری از منابع تاریخی، پادشاهی عادل و مردمدار معرفی شده، بر اثر هفت سال خشکسالی، تدابیر ویژهای اتخاذ کرد و توانست با مدیریت شایستهای بر قحطی فائق آید.
پیروز پنج دستور برای مقابله با قحطی صادر کرد:
یک: تمام مردم، معاف از خراج (مالیات) شدند.
دو: دستور داده شد انبارهای سلطنتی و دولتی باز شوند و تمام محتویات انبارها که شامل گندم و جو و دیگر غلات بود، در فواصل زمانی منظم، بین مردم به طور عادلانه تقسیم شود.
سه: پیروز با جمله معروف «اگر یک نفر در اثر گرسنگی، جان بدهد، خون انبارداران در ازای مرگ وی ریخته میشود» تجار، سرمایه داران و بازرگانان را موظف کرد تا انبارهای خود را با قیمت دلخواه به پادشاه بفروشند تا پادشاه محتویات انبارها را بین مردم تقسیم کند. براساس این دستور، هیچ بازرگانی حق نداشت محصول غله خود را انبار کند. باید برای غله خود قیمت تعیین میکرد و آن را به پادشاه میفروخت.
چهار: پس از پایان یافتن مهلت مقرر که به تجار داده شده بود، پیروز دستور داد انبارهای بزرگان و سرمایهدارانی که حاضر نشده بودند اجناس خود را به پادشاه، برای تقسیم کردن بین مردم، بفروشند، مصادره کنند و بین مردم قحطی زده تقسیم شود.
پنج: پیروز از خزانه شاهی، سرمایههای هنگفتی در اختیار کاروانهای قابل اعتماد گذاشت و آنان را راهی مشرق زمین (هندوستان) کرد تا غلات خریده و آن را به ایران بیاورند.
اقدامات پیروز در مقابله با خشکسالی بقدری خردمندانه بود که فردوسی نیز در شاهنامه زبان به تحسین پیروز گشوده است.
فردوسی مینویسد: «پیروز برای نجات مردم خود از خطر مرگ در اثر قحطی، بسیار فداکاری کرد و هرآنچه که در توان داشت را در این راه بکار گرفت و حتی خزانه شاهی که پشتوانه حکومت او بود را طی هفت سال صرف خرید غلات برای مردم کرد. اقدامات پیروز بقدری صادقانه بود که چون پس از هفت سال، خزانه او تهی شد و دیگر توانی برای یاری مردم نداشت، یزدان باران فروفرستاد و خشکسالی و قحطی در ایران از میان رفت. با نزول باران، مردم از شوق بر روی یکدیگر آب میریختند و بر اثر این شادی، جشن آبریزگان در ایران، بنیاد نهاده شد»
نکته آخر اینکه برخی منابع از مرگ صدها ایرانی در این قحطی سخن گفتهاند اما طبری مینویسد: «طی هفت سال قحطی، در پادشاهیِ پیروز، جز یک تَن درویش، کسی از گرسنگی نمُرد و پیروز بفرمود تا صد هزار درم به درویشان بدادند از جهت آن مَرد که مُرد»
منابع
فرهنگ شاهنامه ص 217، حسین مازندرانی.
فرهنگ زرتشتیان: گنجینهای از تاریخ و فرهنگ ایرانی ص 164، صدیقه رمضانخانی
تاریخ طبری، محمد جریر طبری