⭕️ سیاست الاهی ، اقتصاد الهی
🔰 سوال خبرنگار از امام (ره):
✍️ سوال خبرنگار : شما زندگی خیلی منزوی داشتید، شما اقتصاد جدید و حقوق روابط بین المللی را مطالعه نکردهاید.
تحصیل شما مربوط به علوم الهی است، شما در سیاست و گیر و دار یک زندگی اجتماعی درگیر نبودهاید. آیا این در ذهن شما این شک را به وجود نمیآورد که ممکن است عواملی در این معادله باشد که شما نمیتوانید درک کنید؟
✍️ پاسخ حضرت امام خمینی :
ما معادله جهانی و معیارهای اجتماعی و سیاسیای که تا به حال به واسطه آن تمام مسائل جهان سنجیده میشده است را شکستهایم. ما خود چارچوب جدیدی ساختهایم که در آن عدل را ملاک دفاع و ظلم را ملاک حمله گرفتهایم. از هر عادلی دفاع میکنیم و بر هر ظالمی میتازیم ، حال شما اسمش را هرچه میخواهید بگذارید.
ما این سنگ را بنا خواهیم گذاشت. امید است کسانی پیدا شوند که ساختمان بزرگ سازمان ملل و شورای امنیت و سایر سازمانها و شوراها را بر این پایه بنا کنند ، نه بر پایه نفوذ سرمایه داران و قدرتمندان که هر موقعی که خواستند هرکسی را محکوم کنند، بلافاصله محکوم نمایند.
آری با ضوابط شما من هیچ نمیدانم و بهتر است که ندانم.
https://farsi.rouhollah.ir/library/sahifeh-imam-khomeini/vol/11/page/160
صحيفه امام ج١١ ص١٦٠
💎 جایگاه گرانبهای دختران
🔻پيامبر خدا صلياللهعليهوآله:
نِعمَ الوَلَدُ البَناتُ المُخَدَّراتُ، مَن كانَت عِندَهُ واحِدَةٌ جَعَلَهَا اللّه ُ سِترا لَهُ مِنَ النّارِ، وَ مَن كانَت عِندَهُ اثنَتانِ أَدخَلَهُ اللّه ُ بِهِمَا الجَنَّةَ ، وَ إِن كُنَّ ثَلاثا أو مِثلَهُنَّ مِنَ الأخَواتِ ، وَضَعَ عَنهُ الجِهادَ وَ الصَّدَقَةَ
◻️ دخترانِ پوشيده، خوبْ فرزندانى هستند. هر كس يكى داشته باشد، خداوند آن را براى وى پوششى از آتش [دوزخ] قرار میدهد و هر كس دو تا داشته باشد، خداوند به خاطر آنان او را وارد بهشت سازد و اگر سه دختر يا مانند آن خواهر داشته باشد، جهاد و صدقه [ى استحبابى] را از او برمى دارد.
📚 مكارم الأخلاق، ج 1 ص 472 ح 1613
•┈┈••✾••┈┈•
هدایت شده از شهید سید محمدباقر صدر
🟩مسیر انسانِ حکومت اسلامی
🟢انسان مطرح در حکومت اسلامی، از آغازین روزهای حیات امت اسلامی، در سراسر آن مدتی که هدف حقیقی او خداوند متعال بود، هرگز شعله حرکت در او خاموش نشد و نیروی مبارزۀ بیامان و حرکت وقفهناپذیر خود را بر ضد ستمگران و گردنکشان، از #عدل_مطلقی که این هدف بزرگ مظهر آن است، بهدست میآورد، آن هم نهتنها در روستا یا جزیرۀ محل زندگی او یا در میان افراد قبیلهاش؛ بلکه در سراسر گیتی.
🟢خسرو پرویز با آن جبروتش وقتی با تمسخر از عبادةبنصامت پرسید که چهچیزی مسلمانان را واداشت که در اندیشۀ جنگ با امپراتوری او بیفتند و پاسخ شنید که لشکر اسلام برای آزادی مظلومان به آنجا آمدهاند، به لرزه درآمد.
🟢و این یعنی که عدل مطلق پایانناپذیر است و هدف مطلق همواره میتواند مردم را به حرکت درآورد و نیرو ببخشد:
«قُلْ لَوْ كَانَ الْبَحْرُ مِدَادًا لِكَلِمَاتِ رَبِّي لَنَفِدَ الْبَحْرُ قَبْلَ أَنْ تَنْفَدَ كَلِمَاتُ رَبِّي وَلَوْ جِئْنَا بِمِثْلِهِ مَدَدًا»
بگو: اگر دریا برای کلمات پروردگارم مرکب شود، پیش از آن که کلمات پروردگارم پایان پذیرد ، قطعا دریا پایان یابد هر چند نظیرش را به مدد [آن] بیاوریم. (کهف آیه ۱۰۹)
📚 کتاب اسلام راهبر زندگی، صفحه١٩٩
🆔 @shaidsadr
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰"فرصت خدمتگزاری به کشور و ملت را قدر بدانید و انگیزههای خدائی را همواره مدّ نظر داشته باشید."
❇️در پی حضور حماسی و شورانگیز ملت بزرگ ایران در انتخابات ۲۸ خرداد، رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی پیروز بزرگ انتخابات را ملت ایران دانستند.
🔸متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
ملت بزرگ و سربلند ایران!
حضور حماسی و شورانگیز در انتخابات ۲۸ خرداد، صفحهی درخشان دیگری بر افتخارات شما افزود. در میانهی عواملی که هریک بهگونهئی میتوانست مشارکت در انتخابات را کمرنگ کند، مناظر چشمنوازِ اجتماعات شما در مراکز رأیگیری در سراسر کشور، نشانهی آشکاری از عزم راسخ و دلِ امیدوار و دیدهی بیدار بود.
🔸پیروز بزرگ انتخابات دیروز، ملت ایران است که یکبار دیگر در برابر تبلیغات رسانههای مزدور دشمن و وسوسهی خاماندیشان و بدخواهان، قد برافراشت و حضور خود در قلب میدان سیاسی کشور را نشان داد. نه گلایه از دشواری معیشت طبقات ضعیف، نه دلتنگی از تهدید بیماریِ فراگیر، نه مخالفخوانیهائی که با انگیزهی دلسرد کردن مردم از ماهها پیش آغاز شده بود، و نه حتی برخی اختلالات در جریان رأیگیری در ساعاتی از روزِ انتخاب، هیچیک نتوانست بر عزم ملت ایران فائق آید و انتخابات مهم ریاستجمهوری و شوراهای شهر و روستا را دچار مشکل سازد.
🔹اینجانب جبهه سپاس بر خاک میسایم و خداوند علیم و قدیر را بر توفیقی که به ملت ایران عطا کرد و نظر رحمتی که بر ایران و جمهوری اسلامی افکند، شکر بیپایان میگزارم. به ملت ایران شادباش میگویم و به حضرات محترمی که با انتخاب مردم به مسئولیت والای ریاستجمهوری یا عضویت شوراها در سراسر کشور دست یافتهاند، همراه با عرض تبریک، قدردانی از این ملت باوفا و پایبندی کامل به وظائفی را که در قانون برای آنان شمرده شده است، یادآوری میکنم. فرصت خدمتگزاری به کشور و ملت را قدر بدانید و انگیزههای خدائی را همواره مدّ نظر داشته باشید.
لازم میدانم از شورای محترم نگهبان و وزارت کشور و دستگاههای حافظ امنیت و سلامت و رسانهی پرتلاش ملی و نامزدهای محترم و همهی کسانی که بهنحوی به این آزمون بزرگ کمک کردهاند تشکر کنم.
🔸به حضرت ولیاللهالاعظم ارواحنا فداه که صاحب اصلی این کشور و این نظام است سلام عرض میکنم و درود میفرستم، علو درجات امام عزیز که سلسلهجنبان حرکت عظیم ملت ایران بود و شهیدان والامقام را که برترین افتخارات کشورند، از خداوند متعال مسألت میکنم.
سیّدعلی خامنهای
۲۹ خرداد ۱۴۰۰
هدایت شده از KHAMENEI.IR
8.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 گزارش خبری | حماسه دانشمندان جوان
💻 @Khamenei_ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰 تقدیر رهبر انقلاب از حرکت علمی بزرگ و آبروبخش جوانان ایرانی برای تولید واکسن کرونا
🔻 رهبر انقلاب در جریان دریافت مرحله اول واکسن کرونا: خیلی متشکرم از همهی کسانی که تلاش کردند و دانش و تجربهی علمی و عملی خودشان را به کار انداختند برای اینکه بتوانند کشور را برخوردار کنند از این امکان بزرگ و آبرو بخش، یعنی واکسن ضد کرونا.
🔹 به من اصرار میشد از مدتی پیش که از واکسن استفاده کنم؛ اولا مایل نبودم از واکسن غیرایرانی استفاده کنم. گفتم منتظر میمانیم تا انشاءالله واکسن داخل کشور تولید شود و از واکسن خودمان استفاده کنیم. این افتخار ملی را به معنای واقعی کلمه پاس بداریم.
🔸 بعد هم گفتم بالاخره مایلم در وقت خود یعنی آن وقتی که به حسب تقسیم طبیعی واکسن در کشور نوبت به ما میرسد در آن وقت بزنم.
#باافتخار_ایرانی
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰سیوسه سال قبل در چنین روزی
🔻حضرت آیتالله خامنهای در روز چهارم تیرماه ۱۳۶۷، زمانی که رئیسجمهور ایران بودند، به درخواست دکتر علیرضا مرندی -وزیر بهداشت و درمان وقت- در مراسم افتتاح طرح «بسیج سلامت کودکان» شرکت کردند و پس از سخنرانی در آن مراسم، با خوراندن قطرهی فلج اطفال به چند کودک، فاز عملیاتی این طرح را افتتاح کردند.
🔅 دقیقا سیوسه سال بعد در روز چهارم تیرماه ۱۴۰۰ حضرت آیتالله خامنهای دُز اول واکسن کوو ایران برکت را دریافت کردند. این واکسن که محصول تلاش محققان و دانشمندان جوان ایرانی است به تازگی مجوز مصرف را با اتکا به دانش بومی دریافت کرد و ایران را به یکی از ۶ کشور تولیدکننده واکسن کرونا در جهان تبدیل کرد.
💻 @Khamenei_ir
هدایت شده از رادیو پژوهش پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
نشست علمی حکمت متعالیه و انقلاب اسلامی ( ذیل همایش حکمت سیاسی متعالیه) ⬅️نشست چهارم الگوی علم سیاست و حکمت متعالیه.mp3
44.17M
✅نشست علمی حکمت متعالیه و انقلاب اسلامی ( ذیل همایش حکمت سیاسی متعالیه)
⬅️نشست چهارم:الگوی علم سیاست و حکمت متعالیه
👤ارائه دهنده: جناب آقای دکتر محمد پزشگی
🎧از رادیو پژوهش بشنوید
🌐http://dte.bz/ciYAv
👤دبیر علمی: جناب آقای دکتر سیدجواد میرخلیلی
⏰زمان: پنج شنبه 1400/4/3 ساعت 10 الی 12
⬅️مکان: قم / پردیسان- انتهای بلوار دانشگاه- پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی- طبقه دوم-سالن جلسلت پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی
💠مجری: پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی و مرکز همکاری های علمی و بین الملل
نشست علمی حکمت متعالیه و انقلاب اسلامی ( ذیل همایش حکمت سیاسی متعالیه) ⬅️نشست چهارم:الگوی علم سیاست و حکمت متعالیه
🌐https://eitaa.com/isca_seda/1884
امام کاظم(ع):
«يا هشام نصب الحق لطاعة الله، ولا نجاة إلا بالطاعة، والطاعة بالعلم والعلم بالتعلم، والتعلم بالعقل يعتقد، ولا علم إلا من عالم رباني، ومعرفة العلم بالعقل».
منبع: الكافي- ط الاسلامية، الشيخ الكليني، ج1، ص17.
مخلوقات برای طاعت خدا خلق شدهاند
و رستگاری فقط به طاعت است
و اطاعت با علم حاصل میشود
و علم با فراگیری فراهم میشود
و انسان با هدایتِ عقل به آموختن میگراید
و علم حقیقی آن است که از نزد عالم ربّانی رسیده باشد
و انسان با نور عقل میتواند علم حقیقی و عالم واقعی را بشناسد!
#امتداد_حکمت_و_فلسفه
ایتا
https://eitaa.com/hekmat121
بله
https://ble.ir/hekmat121
«يا هشام نصب الحق لطاعة الله، ولا نجاة إلا بالطاعة، والطاعة بالعلم والعلم بالتعلم، والتعلم بالعقل يعتقد، ولا علم إلا من عالم رباني، ومعرفة العلم بالعقل»
انسان باید آگاهی پیدا کند تا بتواند اطاعت کند. علم نیز حاصل نمیشود مگر با تعلّم. تعلّم بهوسیله عقل انجام میشود؛ باید فکر شود تا تعلّم اثرگذار باشد؛ تعلّم بدون تفکّر تبدیل به اعتقاد نمیشود و ممکن است با یک شبهه از بین برود. شاگرد باید پیرامون درستی یا نادرستی صحبتهای استاد، فکر کند تا در قلب او جای گرفته و مبدّل به اعتقاد شود.
ولا علم إلا من عالم رباني:
علم هم از عالم ربّانی برای انسان حاصل میشود. علم ریاضی، طب و ... عالم ربّانی نمیخواهد بلکه فقط علم دین و الهی است که عالم ربّانی میخواهد. ربّانی است یعنی تربیت شده پروردگار و عالم عامل است.
دو مشکل و سختی در اینجا وجود دارد:
1-یافتن عالم ربّانی.
2-تعلّم یافتن از او.
در ابتدا انسان باید بتواند با عقل و تفکّر، عالم ربانی را از عالم غیر ربّانی تشخیص دهد. باید دقّت کرد که آیا اعمال و رفتار او با گفتار و اقوالش همخوانی دارد یا نه؛ اینگونه نباشد که از حرمت غیبت، تهمت و سایر گناهان بحث کند اما خودش مرتکب غیبت، تهمت و ... شود.جامعه در مسیر سعادت و اطاعت الهی، نیازمند به عالم ربانی است؛ عالم اگر ربانی نباشد جامعه را به ضلالت کشیده و مسیر انحرافی را به انسان نشان میدهد. برای یافتن منزل کسی باید آدرس و مسیر خاصی را دنبال کرد، خیابان فلان، کوچه فلان و پلاک فلان. اگر از صد راه دیگر رفت که منتهی به آن منزل نشود مسیر انحرافی است. راه حق یکی است و باطل، هزاران راه دارد؛ هر مسیری که انسان را به حق نرساند، راه باطل است. باید عالم ربّانی را یافت و از طریق او مسیر هدایت و اطاعت را آموخت.مهمترین چیزی که برای انسان وجود دارد اطاعت است؛ اطاعت با علم و علم نیز با تعلّم است. اینها سلسلهمراتب داشته و برخی مقدمه برخی دیگر است. برای اطاعت نیاز به اعتقاد و یقین است؛ تا اعتقاد نباشد که انسان اربعین پیاده به کربلا نمیرود؛ اعتقاد باعث میشود که انسان سختیها را تحمل کند. بسیاری از کسانی که علم دارند چیزی را بلد هستند اما در قلبشان بهصورت اعتقاد حاصل نشده است. باید کاری کرد که آموختههای ما با تفکّر تبدیل به اعتقاد شود.عالم ربانی دو حیثیت دارد:
1- عالم است، مطالب را فهمیده و اعتقاد دارد.
2- ربّانی و تربیت شده خداوند است.
عالم ربّانی راه را برای انسان باز میکند. نمونه عالم ربانی، مقام معظم رهبری آیتالله خامنهای است. گاهی اوقات ما درستی یا نادرستی برخی از چیزها را نمیفهمیم و متوجّه نمیشویم؛ اما زمانی که عالم ربانی داریم که تربیت شده است به اعمالش که نگاه میکنیم میبینیم خلاف و انحرافی ندارد و اقوال و اعمالش باهم تطبیق میکند؛ معصوم نیست اما عالم ربانی است. اگر چنین عالم ربانی پیدا شود، نقطه مهم اطاعت است. اگر انسان پیرامون عالم ربانی متزلزل باشد و آن را پیدا نکند نمیتواند راه را پیدا کند. راههای انحرافی، مختلف و بسیار است؛ هرکسی راهی دارد، پیرو چه کسی باشم بهتر است؟ آیا پیرو منافقین باشم یا پیرو سلطنتطلبها؟ خیر! پیرو عالم ربانی باید باشم. اگر عالم ربانی پیدا کنید مشکلات جامعه حل میشود؛ صحبتهای او را میشنوید و به آنها عمل میکنید. عالم ربانی که پیدا شود انسان به علم میرسد و بر روی تعلم و علم، تأثیر میگذارد.
ومعرفة العلم بالعقل:
بعد از یافتن عالم ربانی و رفع یکی از مشکلات مهم، تازه نوبت میرسد به «ومعرفة العلم بالعقل». شناخت عالم ربانی با کمک عقل است. عالم ربانی را با عمامه و ریش و تبلیغات نمیتوان شناخت؛ وقتی خوب فکر شود، کار آسان میشود. باید در هر موضوعی جان کند و حقیقت را بهدست آورد اما اگر عالم ربانی پیدا شود بسیاری از حقایق را برای انسان بیان میکند.
برخی از شارحین این روایت گفتهاند که مراد از «ومعرفة العلم بالعقل» یعنی «معرفة العالم» باید عالم ربانی را با عقل شناخت.
مراد از علم در اینجا یقین است؛ یعنی اعتقاد و یقین قلبی. عالم ربانی کسی است که اعتقادش قوی است. اساس انسان اعتقاد اوست؛ انسان هر مقدار که باسواد هم باشد ولی اعتقاد نداشته باشد ارزشی ندارد. اعتقاد است که انسان را برای ارتکاب اعمال نیک حرکت میدهد. این اعتقاد و علم با عقل حاصل میشود؛ یعنی ابتدا با عقل عالم ربانی پیدا میشود و بعد از تعلّم با تفکر، اعتقاد بهدست میآید؛ بنابراین همانگونه که مرحوم مجلسی میفرماید: مراد جمله «ومعرفة العلم بالعقل» معرفت عالم و معرفت علم است. هم عالم و هم علم را باید با عقل سنجیده و مقایسه کرد.
این سیر حرکتی که امام (ع) میفرماید تا انسان از عقل کمک بگیرد و به طاعت برسد به ما میفهماند که نباید به دنبال اوهام و چیزهای مشکوک برویم.
درس حدیث استاد محسن فقیهی
97/07/18
ایتا
https://eitaa.com/hekmat121