6.98M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥معنویت در عصر تکنولوژی
خطابه پر معنا و شنیدنی استاد مطهری
💭 وای به روزی که بگردی و یک علامه طباطبایی پیدا نکنی!!
#امتداد_حکمت_و_فلسفه
ایتا
https://eitaa.com/hekmat121
بله
https://ble.ir/hekmat121
آیت الله شهید استاد مطهری
📝رهبر معظم انقلاب: دو ویژگی مهم شهید مطهری تولید فکر و نشر فکر بود
◾️روز معلم در جمهوری اسلامی برابر است با روز شهادت معلم بزرگ، مرحوم شهید مطهری. خصوصیتی در شهید مطهری است که این خصوصیت برای همهی معلمین، چه معلمین حوزههای علمیه، چه معلمین دانشگاهها، چه معلمین مدارس و آموزش و پرورش، برای آنها باید الگو باشد.
🖇مرحوم شهید مطهری؛
☑️مرد دانشمندی بود
☑️مرد متفکری بود
☑️عالم بود واقعاً
☑️فیلسوف بود
☑️فقیه بود
☑️به مسائل فکری تسلط کامل داشت
📗این خصوصیات در این بزرگوار بود؛ لکن آن خصوصیت خیلی مهم و ویژگی ایشان این بود که:
✅هم تولید فکر میکرد
✅هم نشر فکر میکرد
◽️نشر فکر خیلی مهم است. این بزرگوار آرام نمینشست. آرام و قرار نداشت. ما دیده بودیم ایشان دائم در فکر بود. دائم دغدغه داشت که فکر درست را، فکر متقن و عمقی را نشر بدهد بین مخاطبان خود و یک جهاد نرمافزاری به تمام معنا را ایشان شروع کرده بود در طول سالیان متمادی.
1400/2/12
🌷 هنر مطهر
🔸 آیت الله مصباح: هنر شهید مطهری این بود که علم را از آسمان به زمین آورده و برای مخاطب قابل استفاده میکرد، یعنی مسائل پیچیده فلسفی، عرفانی و عقلی را به بیانی ساده تبیین کرده، اگر علامه مطهری نبود، اگر علم مطهری نبود، این انقلاب در میان افكار التقاطی گم میشد، #شهید_مطهری برای جلوگیری از تحریفات به پاخاست؛ قلم بهدست گرفت؛ سخنرانی کرد؛ کلاس تشکیل داد؛ به افشاگری پرداخت؛ مقاومت کرد و حقایق را بازگفت؛ زیرا میدید گروهی دارند با روشهای گوناگون اعتقادات، باورها و سنتهای اصیل را تحریف میکنند.
۹۲/۰۲/۱۹
🔺به مناسبت ۱۲ اردیبهشت ماه، سالروز شهادت آیت الله مرتضی مطهری
نقش فلسفه و حکمت در برونرفت بحرانهای انسانی معاصر، حمید پارسانیا.mp3
45.86M
نقش فلسفه و حکمت در برونرفت بحرانهای انسانی معاصر
حکیم متأله آیت الله حمید پارسانیا
۲۲اسفند۱۳۹۹
هفتمین دورهٔ علمیپژوهشی مشکات، انجمن علمی دانشجویی الهیات دانشگاه امام صادق(علیهالسلام)
#صوت
#امتداد_حکمت_و_فلسفه
ایتا
https://eitaa.com/hekmat121
بله
https://ble.ir/hekmat121
هدایت شده از فلسفه اسلامی
#فلسفه_اسلامی
#سیر_مطالعاتی
💎 برنامه و سفارش آیت الله العظمی #جوادی_آملی به فراگیران حکمت اسلامی از زبان آیت الله غلامرضا #فیاضی
شیخنا الاستاذحضرت آیت الله جوادی آملی (مد ظله العالی) فرمود :
کسی که بخواهد رشته خود را فلسفه قراردهد خوب است #منطق و فلسفه را به این ترتیب بخواند:
مرحله اول :
۱. المنطق
۲. الجوهرالنضید
مرحله دوم:
۱. بدایةالحکمة
۲. کشف المراد بخش اثبات الصانع
مرحله سوم:
۱. نهایة الحکمة
۲. شرح منظومه
۳. #برهان شفا
مرحله چهارم:
۱. شرح اشارات
۲. شرح حکمة الاشراق قطب الدین شیرازی
مرحله پنجم:
۱. #اسفار جلد ۱و۲
۲. الهیات شفا
مرحله ششم :
اسفارجلد ۳ تا ۹
—استاد فیاضی :
افزون برهمه این ها یک دوره #معرفت_شناسی اسلامی متقن لازم است.
📚 پرنیان اندیشه، ص۴۳و۴۴ (کتاب پرنیان اندیشه مشتمل پرسش ها و پاسخ هایی از استاد فیاضی است).
#فلسفه_اسلامی
#سیر_مطالعاتی
#آیت_جوادی_آملی
#آیت_الله_فیاضی
#مرکز_تخصصی_فلسفه_اسلامی
@mt_falsafeh
📚📚📚📚📚📚📚📚📚
https://eitaa.com/joinchat/729677891Cc0cea1ba96
📌نقش آیتالله مصباح در ارتقاء فلسفۀ اسلامی
بخش اول:
📍دکتر محمد فنایی اشکوری:
🔹آیتالله محمدتقی مصباح یزدی (رضوانالله تعالی علیه) از فیلسوفان بزرگ عصر ما بود. او در سیر فلسفی خود سه مرحله را طی نمود: فلسفهآموزی، فلسفهپژوهی، و فلسفهورزی. وی فلسفه اسلامی را از محضر بزرگترین فیلسوف زمانش علامه سیدمحمدحسین طباطبائی آموخت. سپس به تحقیق و پژوهش فلسفی پرداخت و متون سنتی فلسفۀ اسلامی را مطالعه و بررسی نمود، چنانکه در کتاب تعلیقة علی نهایةالحکمة انعکاس یافته است. در مرحلۀ سوم او به طور مستقل به تفکر و تأمل در مباحث فلسفی پرداخت و با نقد و بررسی آراء گذشتگان و تأملات خود به آراء فلسفی خاص خود دست یافت.
🔸آيتالله مصباح ضمن اینکه فلسفه را خوب خوانده بود، و فلسفهپژوه و مدرسی برجسته در فلسفه بود، اما شأن اصلی او این بود که فیلسوفی صاحبرأی بود. او ضمن استفاده از آراء دیگران، در نهایت روی پای خود میایستاد و به دور از تقلید و دنبالهروی از کسی، به صورت اجتهادی به رأی و نظری میرسید. هر نویسنده و استاد فلسفهای لزوماً فیلسوف نیست. فیلسوف فقط مصرفکنندۀ اندیشههای دیگران نیست، بلکه تولیدکننده است.
🔹در مباحث مختلف فلسفی از معرفتشناسی تا هستیشناسی و علمالنفس نگاه خاص او و نوآوریهایش را میتوان دید. تحلیل عقلی، برهان، نقد، مقایسه و نظریهپردازی عناصر و مراحلی است که در کار فلسفی او مشهود است.
🔸یکی از ویژگیهای تفکر فلسفی آيتالله مصباح خلوص فلسفۀ اوست. او میکوشد فلسفه را با غیرفلسفه درنیامیزد. بسیاری از آثار فلسفی سنتی ما آمیخته با طبیعیات، کلام و عرفان است. استاد مصباح میکوشد در مقام فلسفهورزی فقط فیلسوف باشد، و در بحث فلسفی چه در نوشتار و چه در گفتار از نقل شعر و متون مقدس و بیانات عرفانی بپرهیزد و کار دشوار فلسفهورزی را با روشهای سهل و پرمشتری خطابی جایگزین نکند.
🔹آيتالله مصباح در مقام بحث فلسفی از متون و آموزههای دینی استفاده نميکند و بحثهای فلسفی را با آن آموزهها نمیآمیزد، اما پس از تثبیت مبانی و اصول فلسفی از آن در خدمت تفکر دینی بهره وافر میبرد. او به کمک فلسفه مبانی و اصول اعتقادات دینی را اثبات میکند و بسیاری از آموزههای اعتقادی دین را با روش عقلی تحلیل و بررسی میکند. بنابراین فلسفۀ او مبتنی بر دین نیست، اما در خدمت دین قرار ميگیرد و بین این دو فرق بسیار است.
🔸یکی از خدمات آيتالله مصباح به فلسفه تدریس متون اصلی و دشوار فلسفۀ اسلامی و شرح آن متون است. یکی از کتابهایی که ایشان تدریس کرده است شاهکار فلسفی ابنسینا الهیات شفا است. تقریرات این درسها در چند مجلد منتشر شده است. این درسها حاوی شرح و تفسیر حکمت سینوی، حل دشواریهای متن شفا، و در مواردی نقد آراء ابنسینا است.
🔹کتاب دیگری که ایشان تدریس کرده، کتاب البرهان شفا است که دشوارترین متن در فلسفۀ اسلامی است. برهان که قلب مباحث منطق است، افزون بر مباحث منطقی، حاوی بسیاری از مباحث معرفتشناسی و برخی مباحث مربوط به فلسفۀ علم است. تقریرات این درس نیز در چند مجلد منتشر شده و راه را بر استادان دیگر در تدریس این کتاب هموار کرده است.
🔸کتاب دیگری که استاد مصباح تدریس کرده و حاصل آن درسها در چند جلد منتشر شده است، مجلداتی از الأسفار الأربعه صدرالمتألهين است. این درسها نیز شرح و تفسیر حکمت متعالیه همراه با نقد و بررسی و در مواردی ارائه دیدگاههای بدیل است.
متن دیگری که آيتالله مصباح در جوانی تدریس کرده، کتاب نهایة الحکمة علامه طباطبائی است. شرح و تفسیر این کتاب همراه با نقد آراء علامه طباطبائی نیز در چند جلد منتشر شده است. اکثر قریب به اتفاق کسانی که در حوزههای علمیه ایران و هر جای دیگری فلسفۀ اسلامی میخوانند مستقیم یا غیرمستقیم از این درسها بهره بردهاند.
🔹علاوه بر تدریس متون یادشده، آيتالله مصباح درسهای فلسفه را به طور آزاد و بدون محوریت متن هم داشته است که برخی از آنها به صورت کتاب منتشر شده است، مانند، چکیدۀ چند بحث فلسفی، دروس فلسفه و آموزش فلسفه.
ادامه دارد ....
#امتداد_حکمت_و_فلسفه
ایتا
https://eitaa.com/hekmat121
بله
https://ble.ir/hekmat121
📌نقش آیتالله مصباح در ارتقاء فلسفۀ اسلامی
بخش دوم:
📍دکتر محمد فنایی اشکوری:
🔹حوزۀ فعالیت فلسفی استاد مصباح محدود به فلسفۀ اسلامی نیست. وی در فلسفۀ غرب نیز مطالعات گسترده ای داشته و بسیاری از آراء فیلسوفان غربی همچون افلاطون، ارسطو، افلوطین، دکارت، جان لاک، هیوم و کانت را بهویژه در مباحث معرفتشناسی و فلسفۀ اخلاق نقد کرده است. ازآنجاکه مکتبهای پوزیتیویسم و مارکسیزم بیشترین تقابل را با تفکر دینی و بیشترین تأثیر را بر تحصیلکردگان ایرانی در نیم قرن گذشته داشتهاند، آیتالله مصباح با استفاده از اصول فلسفۀ اسلامی این دو مکتب را به تفصیل بررسی و نقادی کرده است. کتاب پاسداری از سنگرهای ایدئولوژیک دقیقترین نقد به فلسفۀ مارکسی است.
🔸یکی از خدمات فلسفی استاد مصباح به فلسفه، بسط فلسفۀ اسلامی است. فلسفۀ اسلامی سنتی بیشتر متمرکز بر مابعدالطبیعه یا هستیشناسی و تا حدی علمالنفس بوده است و به شاخههای دیگر فلسفه کمتر توجه استقلالی کرده است. آيتالله مصباح با استفاده از تراث اسلامی و تجربۀ غربی کوشید به شعب دیگر فلسفه همچون فلسفۀ اخلاق، فلسفۀ دین، سیاست، حقوق، تاریخ، اجتماع و فلسفۀ علوم انسانی توجه کند و در این زمینهها افقهایی را بگشاید.
🔹استاد مصباح در تدوین و تعلیم فلسفۀ اسلامی نیز گامی نو برداشته است. او با نگارش کتاب آموزش فلسفه، نخستین کتاب درسی فلسفه به معنای امروزی را عرضه کرد. مباحث کتاب آموزش فلسفه به صورت درسهایی آماده شده که هریک از آنها را میتوان در یک جلسه تدریس کرد. در پایان هر درس چکیدۀ اهم مطالب بازگویی شده است که در رسیدن به جمعبندی بحث و به خاطر سپردن آن کمک میکند و با طرح پرسشهایی خواننده را به تأمل در مباحث طرحشده وامیدارد. فارسی بودن اثر، بیان رسا و قلم روان در عین دقت منطقی، کتاب را خواندنی و جذاب کرده است. کتاب آموزش فلسفه به جهت ویژگیهایی که دارد از کتابهایی است که هر کسی که به فلسفه علاقهمند است با آن سروکار دارد و از آن استفاده میكند.
🔸آيتالله مصباح با درسها، سخنرانيها، مقالات و کتابهایش نقشی مؤثر در ترویج فلسفۀ اسلامی در حوزه و دانشگاه و جامعۀ علمی ما داشته است. افزون بر این، جوانان حوزوی و دانشگاهی بسیاری از سراسر جهان، بهویژه دنیای اسلام و خاصه در میان شیعیان با بهرهمندی از اندیشههای این استاد به فلسفۀ اسلامی روی آورده و به بسط آن کمک کردهاند. ارزش این امر هنگامی بهتر فهمیده ميشود که توجه کنیم ترویج فلسفۀ اسلامی و تفکر فلسفی در جهان اسلام میتواند در بسط عقلانیت و مقابله با تعصب و تحجر نقشی سازنده داشته باشد.
#امتداد_حکمت_و_فلسفه
ایتا
https://eitaa.com/hekmat121
بله
https://ble.ir/hekmat121
📌ماهیت شناسی اسلام رحمانی
📍آیت الله العظمی خامنه ای:
گاهى يك شعارهايى داده ميشود، شعارهاى بهظاهر اسلامى كه باطناً اسلامى نيست؛ از جملهى چيزهايى كه اخيراً خيلى رايج شده و انسان مىشنود در نوشتهها و در گفتهها، «اسلام رحمانى» [است]؛ خب، كلمهى قشنگى است، هم اسلامش قشنگ است، هم رحمانىاش قشنگ است؛
❇️امّا يعنى چه؟ تعريف اسلام رحمانى چيست؟
🔹خداى متعال، هم رحمان و رحيم است، هم «اشدّالمعاقبين» است؛ هم داراى بهشت است، هم داراى جهنّم است. خداى متعال، مؤمنين و غير مؤمنين را يكجور به حساب نياورده؛ أَ فَمَنْ كٰانَ مُؤْمِناً كَمَنْ كٰانَ فٰاسِقاً لاٰ يَسْتَوُونَ. (سورهى سجده، آيهى ۱۸)
🔸 اسلام رحمانى كه گفته ميشود، قضاوتش در مورد مؤمن، در مورد غير مؤمن، در مورد كافر، در مورد دشمن، در مورد كافرِ غير دشمن چيست؟ همينطور پرتاب كردن يك كلمه بدون عمقيابى، كارى است غلط و احياناً گمراهكننده. بعضىها كه در حرفها و نوشتجات و اظهارات اين تعبير «اسلام رحمانى» را به كار ميبرند، انسان مشاهده ميكند و خوب احساس ميكند كه اين اسلام رحمانى يك كليدواژهاى است براى معارف نشئتگرفتهى از ليبراليسم، يعنى آن چيزى كه در غرب به آن ليبراليسم گفته ميشود. البتّه تعبير ليبراليسم و عنوان ليبراليسم براى تمدّن غربى و فرهنگ غربى و ايدئولوژى غربى هم تعبير غلطى است؛ چون واقعاً آنها نه ليبرالند، نه اعتقاد به ليبراليسم به معناى واقعى كلمه دارند؛ ولى خب حالا يك اصطلاحى است ليبراليسم. اگر اسلام رحمانى اشارهى به اين است، اين، نه اسلام است، نه رحمانى است؛ مطلقا. تفكّر ليبراليستى از تفكّر اروپاى قرن هجدهم و نوزدهم - يعنى زيربناى فكرى اومانيستى كه نفى معنويّت و خدا و مانند اينها است - سرچشمه ميگيرد.
بیانات در دیدار دانشجویان 1394
#امتداد_حکمت_و_فلسفه
ایتا
https://eitaa.com/hekmat121
بله
https://ble.ir/hekmat121
99.11.21 astad fayyazi.m4a
20.64M
🎙بیانات آیت الله فیاضی - با موضوع: اجتهاد در معارف
📅سه شنبه ۹۹/۱۱/۲۱
🔷 مرکز تخصصی فلسفه اسلامی قم
@mt_falsafeh
31.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#علمی_پژوهشی
#فلسفه_فلسفه
🎞 کلیپی جالب و شنیدنی درباره #ضرورت_فلسفه از منظر رهبر معظم انقلاب آیتالله خامنهای
حضرت آیتالله جوادی آملی (حفظه الله )
آیت الله مصباح یزدی (رحمة الله علیه)
حضرت آیت الله سبحانی ( حفظه الله )
✅ در این کلیپ به پاسخ برخی سوالات مربوط به ضرورت حوزه مطالعات و فعالیتهای فلسفه اسلامی از زبان بزرگان بزرگان فلسفه و عرفان و کلام پرداخته شده است
✅ #پیشنهاد_ویژه_دانلود
#فلسفه_فلسفه
#ضرورت_فلسفه
#رهبر_معظم_انقلاب
#آیت_الله_جوادی_عاملی
#آیت_الله_سبحانی
#آیت_الله_مصباح_یزدی
#مرکز_تخصصی_فلسفه_اسلامی
@mt_falsafeh
🎞🎞🎞🎞🎞🎞🎞🎞🎞
https://eitaa.com/joinchat/729677891Cc0cea1ba96
📌غیبت حوزه از صحنه های فلسفی جهان
📍آیت الله العظمی خامنه ای:
🔹امروز حوزه نباید در صحنههای متعدد فلسفی و فقهی و کلامی در دنیا غائب باشد. این همه سؤال در دنیا و در مسائل گوناگون مطرح است؛ پاسخ حوزه چیست؟ نه باید غائب باشد، نه باید منفعل باشد؛ هر دو ضرر دارد. فکر نو لازم است، پاسخ به نیازهای نوبهنو لازم است که دارد مثل سیل در دنیا مطرح میشود؛ باید شما برایش جواب فراهم کنید. جواب شما باید ناظر باشد به این نیاز، و نیز ناظر باشد به پاسخهائی که مکاتب و فرقههای گوناگون میدهند. اگر از جوابهای آنها غافل باشید، پاسخ شما نمیتواند کار خودش را انجام دهد. باید پاسخ قوی، منطقی و قانع کننده بیاورید وسط. باید پاسخها در دنیا مطرح شود. دائم بایستی صادرات قم - همان طور که عرض کردیم، این قلب معرفتی دنیای اسلام - پمپاژ بشود. امروز خوشبختانه وسائل ارتباطیِ سریع در اختیار همه هست. شما میتوانید اینجا اقدامی بکنید، در آن طرف دنیا در همان ساعت از شما بشنوند و استفاده کنند.
بیانات در دیدار طلاب و فضلا و اساتید حوزه علمیه قم 29/7/1389.
#امتداد_حکمت_و_فلسفه
ایتا
https://eitaa.com/hekmat121
بله
https://ble.ir/hekmat121
کلام مهاجم
📍آیت الله العظمی خامنه ای:
🔹امروز مباحث کلامی که برای دفاع از عقاید دینی مطرح است، غیر از مباحثِ آنوقت هاست. چه کسی حالا شبههی «ابنکمونه» را مطرح می کند؟! امروز شبهات فراوانی در عالم ذهنیات و معارف بشری هست. حوزههای علمیه باید این شبهات و راه مقابلهی با آنها را بدانند و در مقابل فلسفهها و گرایش ها و مذهب ها، همیشه یک حالت بُرندگی و تهاجمی داشته باشند.
بیانات در آغاز درس خارج فقه 31/6/1370.
#امتداد_حکمت_و_فلسفه
ایتا
https://eitaa.com/hekmat121
بله
https://ble.ir/hekmat121