🔴 قابل توجه دانش پژوهان محترم؛
کلاس شرح نهج البلاغه استاد تحریری تا اخر ماه صفر برگزار نمی شود.
@hekmateislami
مجمع عالی حکمت اسلامی شعبه شیراز برگزار می کند:
دومین نشست مجازی با موضوع
"هوش مصنوعی و علم النفس فلسفه"
با ارائه استاد دکتر علی حمزه، استاد بخش کامپیوتر دانشگاه شیراز
پنجشنبه ۱۰/مهر ساعت ۸:۴۵
آدرس وبینار:👇👇👇
http://vc.jahromu.ac.ir/s13991-120-1
@hekmateislami
اربعین سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین و یاران باوفایش علیهم السلام بر رهروان و محبان اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام تسلیت باد.
@hekmateislami
انا لله و انا الیه راجعون
▪️با نهایت تاسف و تاثر ارتحال اندیشمند فاضل جناب آقای دکتر ابراهیم علیپور عضو مجمع عالی حکمت اسلامی که در شام اربعین سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام به رحمت الهی پیوستند، را به خانواده، دوستان و همکاران سوگوار ایشان در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تسلیت عرض کرده، از خدای منان برای آن مرحوم علو درجات و حشر با اهل بیت علیهم السلام را مسئلت داریم.
مجمع عالی حکمت اسلامی
۱۸ مهر ۱۳۹۹
@hekmateislami
🔹جلسه گروه علمی کلام با موضوع «چالش جمع امامت و نبوت تبلیغی» با ارائه حجت الاسلام دکتر قیومی سه شنبه ۲۲ مهر ساعت ۱۹ در مجمع عالی حکمت اسلامی برگزار می شود.
@hekmateislami
◾️ارتحال جانسوز پیامبر اعظم حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه و آله و سلم، شهادت حصرت امام حسن مجتبی علیه السلام و امام الرئوف حضرت رضا علیه السلام بر شیعیان و ارادتمندان تسلیت باد.
@hekmateislami
قابل توجه دانش پژوهان محترم
با احترام به اطلاع می رساند کلیه کلاس های حضرت حجت الاسلام والمسلمین استاد رمضانی تا پایان مهر ۹۹ تعطیل می باشد.
@hekmateislami
◀️دویست و چهارمین جلسه گروه علمی کلام مجمع عالی حکمت اسلامی با موضوع " چالش جمع امامت و نبوت تبلیغی"با ارائه حجت الاسلام دکتر محمد باقر قیومی– سه شنبه 22 مهر 99 :
🔹استاد رضانژاد: در آستانه آخر صفر المظفر و مناسبت های مربوط به حضرت پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم ، امام حسن و امام رضا علیهم السلام هستیم؛ جمع بین امامت و نبوت و خاتمیت از مباحث مطرح موضوعات کلامی است و چالش جمع بین امامت و نبوت تبلیغی از چالش هایی است که برخی اهل سنت مطرح کردهاند ، تحلیل این چالش موضوع بحث ماست.
🔸استاد قیومی: در بحث مربوط به امامت شبههای از قدیم الایام توسط برخی اهل سنت خصوصاً گروههای موافق با جریانهای افراطی مطرح شده است؛ در جلد ۵ منهاج السنه ابن تیمیه و در کتاب تحفه اثنی عشریه دهلوی این مباحث بیان شده و در دوره اخیر هم کسانی که قائل به دین حداقلی هستند به نوعی به این شبهه پرداخته اند؛ و ظاهراً قائلان به این نظریه با امامت مخالفند ولی در واقع این طور نیست بلکه با همان نگاه دین حداقلی نگریستهاند.
بیان شبهه آن است که شیعه با بیان امامت ، خاتمیت را از اثر انداخته و باعث شده فقط ظاهری از آن باقی بماند.
از طرف دیگر روشن است که با ظهور پیامبر اسلام؛ درگاه نبوت بسته شد؛ در فضای ادیان ابراهیمی، انبیای متعددی مانند انبیای بنی اسرائیل وحجود داشته اند و در دورهای حتی ۳۰۰ نبیّ وجود داشته اند، بر اساس گزارشها جناب سموئیل نبیّ مدرسه نبوت ایجاد کرد و افرادی را برای بحث نبوت گزینش میکرد و این مسائل در سنت شفاهی یهود مانند تلمود انعکاس یافته است. این گزارشها وسعت نبوت را تا قبل از نبیّ اسلام نشان میدهد .
مهم ترین آیه بحث خاتمیت آیه ۴۰ احزاب است ( ما کَانَ مُحَمَّدٌ أَبَا أَحَدٍ مِنْ رِجَالِکُمْ وَلَٰکِنْ رَسُولَ اللَّهِ وَخَاتَمَ النَّبِیِّینَ ۗ وَکَانَ اللَّهُ بِکُلِّ شَیْءٍ عَلِیمًا )
در تحلیل آیهو بررسی مفهوم لفظ " خاتم" ، برخی در دلالت مطابقی (خاتم)؛ معنی نگین و زینت را مطرح کردهاند اما برخی هم، معنای مهر (یُختَتَم به) را پذیرفته اند.
آیاتی که (من بلغ) را مطرح میکند مثل آیه ۱۹ انعام( وَأُوحِیَ إِلَیَّ هذَا الْقُرْآنُ لِأُنْذِرَکُمْ بِهِ و َمَنْ بَلَغَ[۱]) هم از این دست و مرتبط با موضوع خاتمیت هستند ، در روایات مربوط به فضائل امیرالمؤمنین مطرح میشود (الا انّه لا نبیًّ بعدی) در این روایات هم خاتمیت را مورد تاکید قرار می دهد.
با وجود مطالب فوق، شیعه در بیان بحث امامت، تقریری دارد که برخی تصور میکنند با این بیان، خاتمیت محو میشود؛ ما ده نوع ارتباط آسمانی ائمه با آسمان را داریم؛ مثل اذا اردنا علمنا، انک تری ما اری[۲]؛ و دیگر روایات که انواع ارتباط ائمه علیهم السلام با آسمان را مطرح میکند.[۳]
بسیاری از انبیاء از این فضائل و نوع ارتباط با آسمان(که ائمه داشته اند)؛ محروم بودهاند؛ مثل حضرت یونس[۴] و برخی انبیاء که قرآن در مورد وضعیت آنها(و تفاوت آن ها در برخی فضایل) سخنانی فرموده است
ازسوی دیگر در مورد اهلبیت علیهم السلام مانند دوره کوتاه زندگی حضرت زهرا سلام الله علیها پس از پیامبر، ارتباط با جبرئیل وجود داشته است.
ادامه در...
✅http://hekmateislami.com/?p=11073
@hekmateislami
◀️یکصد و هفتمین جلسه گروه علمی فلسفه سیاسی مجمع عالی حکمت اسلامی با موضوع " ادلّه ضرورت تشکیل دولت از منظر فلسفه سیاسی اسلامی" سه شنبه 29 مهر 99 :
🔹در ابتدای جلسه حجت الاسلام والمسلمین دکتر نجف لک زایی مدیر گروه فلسفه سیاسی با توجه به محور اول از محورهای هشت گانه بحث دولت از منظر فلسفه سیاسی اسلامی، یعنی ادله ضرورت تشکیل دولت از منظر فلسفه سیاسی، عدالت را محوری ترین دلیل در شکل گیری دولت بیان داشتند و با بررسی دیدگاه برخی از فلاسفه سیاسی اسلامی، عدالت گستری را دلیل اصلی و محوری ترین اصل بر شکل گیری دولت بیان کردند که این دلیل به نوعی تفاوت ادله فلسفه سیاسی و فلسفه سیاسی غیر اسلامی را بیان می دارد. در ادامه جلسه سایر اعضای گروه نقطه نظرات خود در خصوص ادله ضرورت تشکیل دولت بیان داشتند:
🔸حجت الاسلام دکتر احمد رضا یزدانی مقدم:
در آثار فارابی دیده می شود که هم به حکومت ضروری و هم به حکومت فاضله توجه دارد، حکومت ضروری یعنی همان حکومتی که براساس اقتضائات اولیه زندگی اجتماعی انسان شکل می گیرد، اما انسان برای رشد و کمال علاوه بر حکومت ضروری به حکمت فاضله هم نیاز دارد، لذا بر اساس اندیشه فارابی حکومت ضروری به تنهایی کفایت نمی کند بلکه باید دولت فاضله شکل بگیرد. البته قبل از فارابی ارسطو و افلاطون هم به این بحث پرداخته اند ضمن اینکه آگوستین هم به این بحث اشاره دارد. علامه طباطبایی در بحثی تحلیل عقلی تاریخی از زندگی اجتماعی انسان ارائه می دهد که همه انسان فرزندان یک زن و مرد هستند(آدم و حوا)، که تشکیل خانواده می دهند و همین بحث تشکیل خانواده مبتنی است بر بحث استخدام که انسان ها برای رسیدن به کمال ناگزیر هستند دیگر مخلوقات را به استخدام خود در آورد. انسان از علوم عملی و اعتباری و از جمله این علوم قریحه استخدام است که برای سیر استکمالی خود همه امور را می خواهند به استخدام خود بگیرند، لذا بخاطر قریحه استخدام است که موجودات و انسان های دیگر را به استخدام می گیرند.
ابن سینا و فارابی هم همین را می گویند که انسان ها برای بر آورده شدن نیازهای خود به دنبال جامعه و روند شکل گیری آن می روند لذا به دنبال حکومت ضروری هستند و در همین مسیر و بدنبال استکمال به دنبال حکومت فاضله هستند.
🔸حجت الاسلام دکتر غلامرضا بهروزی لک:
در بحث ادله ضرورت دولت، شکل گیری و جایگاه آن گرچه مناسب است با رویکرد حکمت متعالیه به بحث بپردازیم و رویکرد فیلسوفان سیاسی را مورد توجه قرار دهیم، اما با گذشت بیش از ۴۰ سال از پیروزی انقلاب اسلامی، و پرورش جمعی از نخبگان جدید، بهتر است این مجموعه که آشنایی به ابعاد مختلف فلسفه سیاسی دارند به عنوان کارشناسان فلسفه سیاسی که با آسیب ها و چالش های دولت و حکومت هم آشنا هستند، هم آرای فیلسوفان سیاسی را گزارش و مطرح و همچنین آرای خودمان را نیز بیان کنیم...
ادامه در...
✅http://hekmateislami.com/?p=11087
@hekmateislami