eitaa logo
اقتصاد انرژی/همت قلی زاده
2.7هزار دنبال‌کننده
637 عکس
159 ویدیو
195 فایل
در این کانال به دلایل ریشه ای تورم و بیکاری و بی ثباتی اقتصادی از منظر تحولات انرژی خواهیم پرداخت.
مشاهده در ایتا
دانلود
‏«هر مقدار از افزایش قیمت سوخت به‌دست بیاید، کل پول را به مردم برمی‌گردانیم یعنی چیزی به بودجه وارد نمی‌شود.» این جمله، حقیقتا بسیار خطرناک است. از یک سو، ادعا می کنند انرژی ارزان موجب کسری و آنهم موجب تورم است، از سویی، این جمله رو می گویند! پشت پردهٔ این دروغ مشخص شده است.
‏همه در کاهش ارزش پول ملی نقش داشته اند. منتهی دو تصمیم ناعادلانه کمر ریال رو شکست: ۱-فروش نفت به قیمت جهانی به داخل کشور در سال۱۳۸۶ به نرخ ارز رسمی با استدلال کذایی یارانه پنهان ۲-تبدیل نرخ ارز رسمی فروش نفت به داخل کشور به نرخ نیما در اول آبان۱۳۹۷ توجه: پس لطفا دعوا جناحی نشود!
‏الگوی مصرف انرژی کشور قبل از سال ۱۳۸۶ که نفت ملی، ملی بود و بعد از سال ۱۳۸۶ که نفت ملی، دولتی شد تغییر خاص و غیرمتعارفی نکرده است. آمارها در دسترس هستند. فقط بخش تولید آسیب جدی دیده است.
‏‎این ( عدم پاسخگویی در زمان مسئولیت) همان سم خطرناک بخشی از جامعه علمی است. ضمنا برخی افراد دانشگاهی وقتی پست اجرایی می گیرند نظراتشان با آنچه که تدریس می کند ناگهان ۱۸۰ درجه مغایرت پیدا می کند. وقتی دلیلش را می پرسی اسمش را مسامحه و مصلحت می گذارند که این از پاسخ ندادن سمی تر است.
دقت کنید قیمتگذاری دستوری آن چیزی نیست که در ذهن شما کرده اند. @hemmatgholizadeh
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
موسسه رند گزارش داده که قیمت هر ویال انسولین در آمریکا ۸ برابر کاناداست (آمریکا= ۹۸.۷ دلار- کانادا= ۱۲دلار). آمریکا و کانادا ۸۸۹۱ کیلومتر مرز مشترک دارند. چرا کانادا برای مبارزه با قاچاق انسولین به همسایه، قیمت‌های این داروی حیاتی را تعدیل نمی‌کند؟! پاسخ روشن است. فقط در ایران است که اقتصاددانان نئولیبرال، گران‌سازی را برای جلوگیری از قاچاق تجویز می‌کنند. می‌گویند کالاها را برای ملت خود گران کنیم، تورم ایجاد کنیم، تا قاچاق صورت نگیرد. این فرآیند گران‌سازی البته تمامی ندارد. وقتی ارزش پول ملی در اثر تورم ناشی از گران‌سازی کاهش یافت، دوباره قاچاق به‌صرفه می‌شود و باز باید گران کرد و این داستان ادامه دارد... @syjebraily
هدایت شده از مسیر اقتصاد
📌جهانی‌سازی قیمت انرژی منشا مهم کاهش ارزش پول ملی گفتگو: https://masireqtesad.ir/145642 🔹همت قلی‌زاده کارشناس بودجه سازمان برنامه و بودجه، مدل قیمت‌گذاری انرژی در ۱۵ سال اخیر را منشأ تورم بالا، افت شدید ارزش پول ملی و رکود عمیق تولید دانست و افزود: سود حاصل از فروش فرآورده‌های نفتی با قیمت جهانی در داخل کشور، به جیب پالایشگاه‌ها می‌رود و تورم حاصل از آن تولید و عموم مردم را متضرر کرده است. @masireqtesad
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
13.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
چند سال پیش در دانشگاه صنعتی امیرکبیر مناظره‌ای با آقای عبده تبریزی داشتم. گفتند ربا یک بحث علمی نیست و بحثی مکتبی و ایدئولوژیک است. پاسخم را ببینید... @syjebraily
ده‌روزه مِهر گردون، افسانه است و افسون
‏دولتها اگر دقت کنند از عدم شایسته سالاری ضربه خورده اند. هر وقت تصمیم اقتصادی سختی گرفته شده که حواشی منفی داشته زیر بغلشان گزارشات کلفتی بوده که توسط مثلا کارشناسان و مدیرانی تهیه شده که به واسطه داشتن پست فکر می کرده اند سوادشان بالاتر است و این توهم بدجور به کشور آسیب زده است.