یارانه پنهان چیست-ماده9 آیین نامه بند ح ماده 1 الحاق2.JPG
126.7K
همانطور که در پژوهشکده اقتصاد وزارت امور اقتصادی و دارایی تأکید کردم هنوز هم اعتقاد دارم جزییات مربوط به یارانه جعلی پنهان، آثار و عوارض آن بر مسئولان کشور مشخص نیست و گرنه با همه مطالبی که منتشر شده است تاکنون باید انقلاب اقتصادی در کشور راه می افتاد. یارانه پنهان یک اسم، یا یک برچسب و یا صرفا یک دعوای علمی نیست. این تصویر مربوط به متن ماده (9) آیین نامه اجرایی بند "ح" ماده (1) قانون الحاق تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (2) می باشد که دقیقا و مستقیما یارانه پنهان را توضیح می دهد هر چند اسمش را مابه التفاوت گذاشته است. اگر این متون اصلاح نشود روزهای سخت تری در انتظار اقتصاد ایران خواهد بود.
جدول بالا مربوط به یادداشت 1-1-5 صورتهای مالی سال 1401 شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی می باشد. همانطور که از ارقام جدول مشخص است در سال 1400 ارزش نفتخام و میعانات گازی فروش رفته به پالایشگاهها در حدود 1292 همت و ارزش آن در سال 1401 به مبلغ 1792 همت می باشد. همچنین در سال 1400 مقدار خوراک روزانه 2145943 بشکه و خوراک روزانه پالایشگاهها در سال 1401 در حدود 2215710 بشکه می باشد. محاسبات نشان می دهد که قیمت هر لیتر نفتخام و میعانات فروش رفته به پالایشگاههای داخل کشور در سال 1400 به مبلغ 9770 تومان و قیمت آن در سال 1401 به مبلغ 13938 تومان می باشد. ریشه تورم سال 1401 را در کنار حذف ارز ترجیحی در اردیبهشت ماه 1401 می توان در این ارقام جستجو کرد.
@hemmatgholizadeh
کروموزوم های اقتصاد ایران در سال ۱۳۸۶ دستکاری شده اند و الان معلوم نیست با چه نوع اقتصادی مواجه هستیم. هر چه هست آمارها و نتایج این دستکاری می گوید اقتصاد جدید ایران خوب عمل نمی کند.
@hemmatgholizadeh
شما به هیاهوی پکیج فروش ها و خون آشام های اقتصادی توجه نکنید. این جمله حلقه مفقوده همه گفته های ما است که در یادداشت توضیحی شماره 2 صورتهای مالی 1380 پالایشگاه اصفهان به وضوح به آن اشاره شده است. این متن که مبنای تهیه صورتهای مالی را مطابق استانداردها توضیح می دهد طی سالهای اخیر حذف شده است و این همان دستکاری در کروموزوم های اقتصاد ایران می باشد. باید توجه کرد که قیمت انرژی هرگز رایگان نبوده و در سال 1380 نیز قیمت های رایج خود را داشته است. لذا کلید واژه انرژی رایگان جز یک دروغ بزرگ باند مافیا، چیز دیگری نیست و این نکته هم مورد عفلت واقع نشود که اغلب آدمها تحلیل های انرژی را از رسانه ها و یا از افراد سلیبریتی شده اقتصادی به ارث برده اند. من از یک مسیر غلط حرف می زنم نه از مقایسه اعداد...
@hemmatgholizadeh
اقتصاد انرژی/همت قلی زاده
شما به هیاهوی پکیج فروش ها و خون آشام های اقتصادی توجه نکنید. این جمله حلقه مفقوده همه گفته های ما ا
صورت مالی 1381 پالایشگاه اصفهان.pdf
1.7M
صورت مالی سال 1381 پالایشگاه اصفهان برای مقایسه با صورت مالی سال 1401 آن شرکت برای مطالعه تقدیم عزیزان می شود. من هرگز بدون سند حرفی نزده ام و مطلبی ننوشته ام. وظیفه دلسوزان، متخصصان و کارشناسان کشور است که این دو سند را با دقت تمام مطالعه کنند و اگر بر قدرت تحلیل و مقایسه دقیق این دو سند فایق آمدید شما می توانید اقتصاد ایران نفتی را به درستی تحلیل کنید.
پکیج فروش ها و حرامخوران اقتصادی، مردم و مسئولین را درگیر هیاهوی رسانه ای می کنند و از این طریق آنها را اغوا می کنند من اما سراغ اطلاعات رسمی و اسناد منتشر شده می روم و در امور علمی هرگز سراغ آمارها و اطلاعات جهت دار رسانه ای نمی روم. توضیحات رسمی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی درباره تولید و مصرف بنزین را در صفحه 111 صورت مالی سال 1401 این شرکت مطالعه کنید.
توجه کنید...
توجه کنید...
{در متن صورت مالی از دلایل کاهش تولید بنزین «عدم استقبال مشتری به دلیل بالا بودن قیمت در مقایسه با بنزین سهمیه ای "کاهش مصرف"» عنوان شده است.}
@hemmatgholizadeh
کاهش تقاضا برای برخی محصولات تولیدی پالایشگاهها به صراحت در صفحات انتهایی صورتهای مالی سال 1401 شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی توضیح داده شده است. از آنجا که این محصولات، مورد تقاضای صنایعی هستند که برای تولید کالاهای مصرفی داخل فعالیت می کنند، درج این متن، علامت رکود اقتصاد ایران به دلیل گرانی فرآورده ها (فروش به قیمت جهانی آن هم با دستور ماده 71 قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت) می باشد.
@hemmatgholizadeh
اقتصاد انرژی/همت قلی زاده
همانطور که در پژوهشکده اقتصاد وزارت امور اقتصادی و دارایی تأکید کردم هنوز هم اعتقاد دارم جزییات مربو
1591 همت عدد درج شده یارانه پنهان در صورت مالی سال 1401 شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی:
این عدد مفهومش اینست که معادل این رقم، بهای خوراک نفتخام با فرآورده های تولیدی اصلی پالایشگاهها تهاتر شده است، منتهی نحوه تعیین این ارزش و رسیدن به این عدد جعلی چگونه است؟ مطابق ماده (1) قانون الحاق 2 و آیین نامه اجرایی مربوطه، ارزش فرآورده های داخلی مطابق ارزش فرآورده های باکیفیت بین اللمی با مأخذ نشریه پلتس در نظر گرفته می شود این همان نکته ای است که اخیرا در پژوهکشده اقتصادی گفتم که قیمت صادراتی و قیمت مبنای یارانه پنهان شدیدا ناعادلانه و علیه هم دولت و هم ملت است. مطابق این قوانین و آیین نامه های تو در تو، هزاران میلیارد تومان منابع بودجه ای دولت به هدر می رود چون دولت می تواند نفت خود را به قیمت فوب خلیج فارس (یا نزدیک به آن) بفروشد ولی پالایشگاهها نمی توانند محصولات خود را با قیمتهای نشریه پلتس به خارجی ها بفروشند!!
@hemmatgholizadeh
شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران که همه فعالیتش درگیر محاسبات دلار و ارز است در گزارش یادداشت مدیریت ریسک ارز در صورت مالی سال 1401 خودش عنوان نموده که این شرکت درگیر ریسک ناشی از تغییرات ارز نمی باشد. بله آقای شرکت! شما درگیر نیستید ولی کشور و ملت از بابت این فرمولها و قواعدی که شرکت شما گذاشته شدیدا درگیر ریسک ارز شده است.
این مساله نشان می دهد که این شرکت دولتی به اصطلاح "ملی" قادر به دیدن مسایلی خارج از دیوارهای ساختمانش در خیابان ورشو نمی باشد و به همین دلیل این مطالب باید نوشته شود تا به گوش مسئولان برسد مبادا که فکر کنند مسایل آنگونه که در این صورتهای مالی به آنها اشاره شده است، گل و بلبل است.
عزیزان! یادتان باشد در ماده 71 قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مقرر شده بود که هیات مدیره شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی، قیمت فرآورده های ویژه نفتی را با در نظر گرفتن صرفه و صلاح کشور قیمتگذاری کنند ولی آنها به جای صرفه و صلاح کشور، فقط صرفه و صلاح خود و شرکتهای همکارشان (پالایشگاهها که اغلب هم غیردولتی شده اند) را در نظر گرفتند. راستی، در ماده 71 قانون اشاره شده کلمه "کشور" بعد از کلمات "صرفه و صلاح" فراموش شده است!!
@hemmatgholizadeh
جدول نرخ ارز اعمال شده در عملیات شرکتهای پالایشی کشور در سال مالی 1401
@hemmatgholizadeh
افزایش صد در صدی هزینه های انتقال، توزیع و فروش شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی در سال 1401 نشان از بودجه بندی ضعیف این شرکتها دارد! در همین حد می توان اشاره کرد!!
@hemmatgholizadeh
خوب توضیح داده ...
مأخذ: صورتهای مالی سال 1401 شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران
@hemmatgholizadeh
هدایت شده از اقتصاد کاربردی - رضا غلامی
پیشنهاد برای تصویب در جلسه سران قوا:
100 درصد سود حاصل از افزایش نرخ ارز شرکتهای بزرگ بورسی و غیربورسی تحت عنوان "مالیات بر درآمدهای اتفاقی" به منابع جدول تبصره 14 بودجه اضافه شده و بین یارانه بگیران و تولیدکنندگان آسیب دیده از محل تغییر نرخ ارز، توزیع شود.
https://eitaa.com/DrRezaGholami
یادتون باشه در این جهان هستی، تو فقط و فقط یک نفر هستی!
این یک فضیلت است که بدانی در کجای نمودار زندگی ات ایستاده ای.
دقت کردید وقتی چهل سالگی رو رد کنین هم زندگی با سرعت بیشتری می گذرد و هم خاطرات کودکی تان به سرعت ناپیدا می شود!
هر وقت می بینم چند تا اقتصادخوانده در رسانه ها شبانه روز ( به چه هدفی؟!) از قیمتهای دلاری دفاع می کنند و در کنارش این توییتهای بالا را می بینم تا مرز سکته پیش می روم، زیرا این عده دولت، ملت و یک کشور را به سخره گرفته اند، ببینید رهبر سرمایه دارترین کشور جهان چه گفته:
آنها را (با قانون) شکست دادیم!
@hemmatgholizadeh
اقتصاد انرژی/همت قلی زاده
1591 همت عدد درج شده یارانه پنهان در صورت مالی سال 1401 شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی: این
یارانه جعلی پنهان یک دعوای نظری نیست بلکه در بخش اعظم اقتصاد ما از این مفهوم کذایی استفاده می شود، در واقع بخشی از نفت ملی کشور به استناد این مفهوم پودر می شود.(پودر که نمی شود بلکه به جیب شرکتها واریز می شود)
دولت دستش از طریق بودجه کوتاه می شود، مردم هم از طریق تورم تاوان می دهند.
دولت خوراک پالایشگاهها را نقدی با دریافت دلار به پالایشگاههای خصوصی بفروشد و با این منابع فرآورده های مورد نیاز را وارد کند. پالایشگاهها هم محصولات خود را با هر قیمت و در هر کجا که دوست دارند بفروشند. نتیجه اینکه دولت مازاد بودجه خواهد داشت و تورم هم حل خواهد شد.
پیشنهاد ارایه شده ششمین راه حلی است که مطرح کرده ام. نکته اش هم این است که با همین قوانین رایج قابل انجام است و دیگر نیازی به تغییر قوانین هم نیست.
بازی یارانه پنهان باید حذف شود!
@hemmatgholizadeh
لطفا تحلیلهای علمی را با عینک سیاست بدبینانه نگاه نکنید و در حق مردم جفا نکنید. حرف درست، از زبان هر کسی با هر نگرشی جاری شود، درست است، اداره امور کشور به نگاه و تبیین صحیح، تمیز و شجاعانه لازم دارد. کمر قیمت جهانی و دلاری بودن منابع طبیعی در حوزه نظری شکسته شده است.
غلط سختی بود!
فرض کنید خانواده ای دارید،همسری و فرزندانی دارید،
آیا برای ادارهٔ خانه خود از تفکرات همسایه تان استفاده خواهیدکرد؟
هر خانه رسم، فرهنگ و شیوه ی خاص خودش را دارد...
نکته مغفول علوم انسانی در مقایسه با مکانیک اینجاست!
تفکر همسایه، خانه ات را به باد خواهد داد مخصوصا اگر بدخواهت باشد.
قیمت تمام شده هر لیتر بنزین در سال ۱۴۰۱ چند تومان بوده است؟
@hemmatgholizadeh
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
امروز صورتهای مالی شرکتهای خودروسازی را مرور میکردم. ایران خودرو در دوره مالی منتهی به 31 شهریور 1402 برای خرید مواد اولیه 89 همت هزینه کرده که در دوره مشابه سال قبل، این رقم 50 همت بوده است. یعنی ظرف یک سال، فقط هزینه مواد اولیه این خودروساز 78% افزایش یافته است.
افزایش تیراژ تولید حدود ۲۰ درصد بوده است.
@syjebraily