اقتصاد انرژی/همت قلی زاده
#سهم_دولت از اقتصاد براساس آمار بانک مرکزی، سهم مخارج دولت از کل تولیدناخالصداخلی بین سالهای ۱۳۹۰
مطابق آمار فوق، متاسفانه کم هزینه ترین دولت جهان را داریم. حاصل غلبه ی نگاه رسانه ای مبنی بر بزرگ بودن دولت، فقیر شدن طبقه کارمندان، تقویت ناکارآمدی ها و گسترش فساد و... می باشد.
متوسط #نرخ_رشد_اقتصادی کشور در دوران سه برنامه توسعه اول ( برنامههای چهارم، پنجم و ششم) #سند_چشم_انداز بیست ساله در حدود ۱/۸% محاسبه شده است. این در صورتی است که نرخ رشد هدفگذاری شده در این برنامه ها ۸% بوده و می توان گفت نرخ تحقق هدف، ۲۲/۵% می باشد که نرخ پایینی تلقی می شود.
هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
لیبرالها وقتی می خواهند مفهوم جعلی یارانه پنهان را قالب کنند می گویند چرا نفت و فرآورده های نفتی و منابع طبیعی را به مردم ارزان می فروشید!
وقتی می خواهند بگویند دولت بزرگ است می گویند چرا نفت و منابع طبیعی که مال مردم است به دولت داده می شود (غنی نژاد گفت به جای مالیات نفت را دولت می گیرد)
اگر این منابع مال مردم و در دست دولت (بعنوان نماینده مردم) قرار گرفته که خب چرا می گویید مال مردم به مردم گران فروخته شود؟!
اگر مال مردم نیست و مال دولت است که خب چرا آن را به جای مالیات جا می زنید؟
پاسخ: لیبرالها می گویند منابع طبیعی و چاه های نفت هم باید خصوصی شود و در اختیار سرمایه داران قرار گیرد! راکفلرهای ایرانی هم باید مالک چاه های نفت شوند و انفال و زمین ها و معادن را به مالکیت خصوصی خود در بیاورند و بقیه مردم جامعه اجیر و نوکر و برده آنها باشند!
واضح است که این تفکر باید مخالف ملی شدن صنعت نفت باشند!!!
آقای غنی نژاد طوری حرف می زند که گویی کشورهای صاحب نفت مالیات نمی گیرند!
این نوع بردگی اتفاقا بسیار برای لیبرالها جذاب است! هر چند می گویند لیبرالیسم یعنی بردگی و اطاعت از انسان دیگر نکنیم!
منظورشان این است که بندگی خداوند را نکنیم و سرمایه داران مطیع قانون و دولت نباشند و مردم برده سرمایه داران شوند!
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
هدایت شده از دکتر سعیدسیدحسین زاده
همه اقتصادهایی که اندازه دولت در آنها از اندازه دولت در اقتصاد ایران بزرگ تر است.
خوب نگاه کنید و دروغ های لیبرال ها را باور نکنید.
☘️کانال تحلیل های اقتصادی دکترحمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
⭕سلسله برنامه های مسئله محور
🔰خانه کاغذی
بخش سوم:
*💱ناپیدا*
🔸️بررسی یارانه ها و تورم های پنهان اقتصاد ایران
باحضور
*👤دکتر همت قلی زاده*
🔹️کارشناس حوزه اقتصاد انرژی، کارشناس سازمان برنامه و بودجه
🕐سه شنبه دوم خرداد| ساعت ۱۳
📍دانشکده انسانی |طبقه اول| سالن هم اندیشی دکتر فریدی
#ناتراز
#اقتصادی
#مسئله_محور
[بسیج دانشجویی دانشگاه شاهد](https://instagram.com/saghebmedia)
🌐@basij_shahed
هدایت شده از روحالله ایزدخواه 🇮🇷
🔴 تکرار اشتباه راهبردی ارزی درمجلس
۱. نامه اخیر جناب دکتر قالیباف به رییسجمهور، هرچند با اختیارات قانونی صادر شده، اما خطایی راهبردی است، از جنس همان که در تصویب سفارشی حذف ارز ترجیحی رخ داد.
۲. سیاست ارزی کشور بعد از پشت سرگذاشتن انواع تدابیر سینوسی و زیگزاگی طی سالهای اخیر، قطعاً بیمار و بلکه ناقصالخلقه است و به یک معماری مجدد، مطابق با اقتضائات کاملاً متفاوت امروز نیاز دارد.
۳. حال، مجلس که باید ریلگذار سیاست اجرایی باشد و نه مجری آن، درباره سیاست ارزی، دارد بجای دولت تصمیم میگیرد و لاجرم، هرنتیجهای با این سیاست کجومعوج رخ دهد، دولتیها با خیال راحت به پای مجلس خواهند گذاشت و خود را تبرئه میکنند. چنانکه در مصوبه تحمیلی حذف ارز ترجیحی بر سر مجلس آمد.
۴. قطعاً استناد به یک گزاره گنگ و بدون حدود و ثغور، یعنی "شناور مدیریتشده"، نمیتواند ما را در مدیریت جنگ ارزی بجایی برساند. پناه بردن به این وحی مُنزل(!)، دردی از کشور دوا نکرده و هوادارانِ رهاسازی نرخ ارز باید زحمت بیشتری به خود بدهند و بجای آویزان شدن به امضای رئیس مجلس به بهانه تطبیق قوانین، منطق قویتری دست و پا کنند.
---------
پ.ن.۱: امروز از بچههای بانک مرکزی شنیدم که میگفتند آقای قالیباف به داد ما رسید و پس از این، منتظر میمانیم مجلس نرخ ارز را خودش تعیین کند!
پ.ن.۲: باوجود مخالفتهای صریحی که با سیاست رهاسازی نرخ ارز در مجلس داشتهایم، بهتر است رئیس محترم بجای ورود ریاستی به چالش نرخ ارز، مجال دهند تا مشارکت عموم نمایندگان، در اصلاح قواعد ارزی نقش ایفا کند.
#روح_الله_ایزدخواه
@dr_izadkhah
وقتی آدرس دقیق مواد قانونی #جهانی_سازی_قیمت را میدهیم، یکی از مواردش همین تبصره(۱)ماده واحده قانون بودجه۱۴۰۲ است.چرا نمایندگان مجلس این بندهای جهانی سازی قیمت را تصویب کردند که حالا باید رئیس مجلس آنرا لازم الاجرا اعلام کند.قطعا در این اوضاع نابسامان، تورم سهمگین در راه خواهدبود.
در کلاس امروز با دانشجویان بهای تمام شده بنزین پالایشگاه آبادان را برای سال۹۹ محاسبه کردیم. قیمت تمام شده بنزین با نفت حدود ۶هزارتومان و بدون نفت حدود ۱۰۰۰تومان می باشد. هر لیتر نفتخام بقیمت جهانی۵۰۰۰تومان درج شده است!
راستی چراصورت مالی۱۴۰۰ پالایشگاه دولتی از کدال حذف شده است؟
لسترتارو استاددانشگاه هاروارد و ام.آی.تی و مشاوراقتصادی کلینتون:
تصور نظام اقتصادسرمایه داری از دولت،یک تصور عقب افتاده است.
هیچ گروه مهمی از انسانهاهیچگاه بدون دولت نزیسته است.دیدگاه بدون دولت،انسانها را درشرایط جامعه وحشیانه بی دولت قرارمیدهد.سابقه دولت،به اندازه سابقه بشر است!
در مناظره کلابهاوس کافه خبر گفتم:
هدف دیدگاه افراطی #بنیادگرایی_بازار در ایران، #مسئولیت_زدایی از #دولت است و با اتکاء به #حرفهای_روشنفکرمآبانه، این بهانه را دست دولتها می دهند که ببینید عده ای روشنفکر که رسانه ها هم تأییدشان می کنند، می گویند دولت نباید در هیچ بازاری دخالت کند!
جزییات منابع هدفمندسازی یارانه ها در لایحه بودجه سال 1402 و مقایسه آن با ارقام مندرج در قانون بودجه سال 1401 کشور/مأخذ گزارش مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی
@hemmatgholizadeh
قیمت درج شده در گزارش مرکز پژوهشهای مجلس برای فرآورده های اصلی نفتی:
لطفا به متن عجیب (و صد البته غلط) زیر جدول توجه کنید! تأکید می شود حتما این ارقام نادرست است، مگر بودجه شرکت پخش فرآورده های که در متن آن بودجه کارمزد جایگاهداران و بودجه حمل سوخت نفتکش ها درج شده نهایتا از محل نفتحام تسویه نمی شود؟ چه ارتباطی به قیمت نهایی پنج فرآورده اصلی دارد که در این جدول این ارقام عجیب و غریب درج شده است. این ارقام ماحصل عدم اشراف کامل به جزییات روابط مالی نفت و گاز و فرآورده های نفتی می باشد و امیدوارم مورد مداقه قرار بگیرد.
@hemmatgholizadeh
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
میگوئیم دلار را تثبیت کنید، میگویند قانون اجازه نمیدهد! خب به جای سفره ملت، یکبار هم قانون را جراحی کنید!
@syjebraily
آیا مالیات بر تکرار معامله (عایدی سرمایه) مشکل تورم را حل خواهد کرد؟ هر چند با این مالیات موافقم، ولی سرچشمه تورم عجیب ایران بیدار شدن اژدهای خفته نفت است که اگر این سرچشمه کور نشود، مالیات جدید هم رنجی بر رنجهای دیگر اقتصاد اضافه خواهد کرد. چرا چشمانمان را به روی حقیقت بسته ایم؟
اینکه دولتها از متعصبین افراطی به بازار خوششان میاید دلیلش اینست که در کنار راه حل ساده، به دولت در برابر مسئولیت پذیری و پاسخگویی مصونیت آهنین میدهد و به همین دلیل در همه ی دولتها فرمان دست آنها است.
هدف دیدگاه افراطی بنیادگرایی بازار در ایران، مسئولیت زدایی از دولت است.
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی به حقیر نامه ای نوشته که اولا نقدینگی باعث تورم است، ثانیا ایران باید هرچه سریعتر نفت و گازش را خام بفروشد و معطل توسعه صنایع پایین دستی نماند. هیچ مستندی بهتر از این نامه نمیتواند رابطه منافع گروههای خاص با نظریات شاذ اقتصادی را توضیح دهد.
@syjebraily
هدایت شده از اقتصاد راهبُردی | علی ظاهری
🌀 راهبرد مربع کردن دایره تورمی
براساس تأکید رهبر انقلاب بر موضوع «مهار تورم» رسانه KHAMENEI.IR در یادداشتی به قلم آقای علی ظاهری بیرگانی، پژوهشگر اقتصاد راهبردی به بررسی یکی از راهکارهای مهار تورم میپردازد.
عبارت «مربع کردن دایره» استعارهای برای تلاش برای انجام کاری غیرممکن استفاده میشود. بر این اساس، وقتی با یک معضل اساسی مواجهید که مثل دایره معیوب (loop) دائماً خود را تشدید میکند، باید اصطلاحاً آن دایره را مربع کنید، یعنی چرخه را بشکنید.(۱)
مواجهه فعالانه با چرخه مخرب و تشدیدشونده تورمی در اقتصاد ایران الزامی است؛ چراکه در نگاه راهبردی تا وقتی سیاستگذار برای شکستن دایره تورمی فعلی مداخله فعال نکند، این چرخه معیوب به حرکت خود ادامه خواهد داد. اقتصاد ایران که بیش از پنجاه سال بهطور متوسط با تورم بیستدرصدی دستبهگریبان بوده و دهه ۹۰ را با تابآوری در مقابل سلاح تورمی تحریم آمریکا(۲) پشت سر گذاشته، در چهار سال گذشته به دلیل گرفتار شدن در «دایره مخرب تورمی» -بسان بیماری که از تب مزمن رنج میبرد- پیوسته نرخهای تورم بالای چهل درصد را تجربه کرده، بهطوریکه متوسط نرخ تورم در چهار سال اخیر حدود ۴۵.۳ درصد بوده است؛ به همین دلیل کاهش چشمگیر تورم باید اولویت اصلی سیاستگذار و مجری اقتصادی باشد، اما چگونه؟ همچنین سؤال مهم دیگری که مطرح میشود این است که «عامل مسلط» برای افزایش تورم در اقتصاد ایران بهویژه در چهار سال گذشته از چه نوعی است؟ آیا عامل مسلط، رشد نقدینگی است یا افزایش نرخ ارز؟ آیا افزایش نرخ ارز، معلول افزایش تورم است یا علت آن؟
در این یادداشت ضمن تبیین مختصری از «دایره تورمی» به مقایسه دو رویکرد تعدیل و تثبیت درباره «ماهیت تورم در اقتصاد ایران» پرداخته و بخشی از کارنامه گذشته و نسخههای تجویزی این دو جریان بررسی میشود. در ادامه مهمترین مؤلفههای راهبرد مربع کردن دایره تورمی تبیین و نشان داده میشود که برای خروج از این دایره مخرب «الزاماً باید دست قدرتمند سیاستگذار به کمک اقتصاد بیاید» که آنهم مستلزم اعمال -و نهفقط اعلام- سیاست کنترل و تثبیت نرخ ارز است؛ زیرا یکی از الزامات اساسی رشد تولید و مهار تورم از منظر علم اقتصاد کلان، وجود بازار ارز غیرمختل (undistorted) است(۳) اما بازار ناقص ارز در اقتصاد ایران مختل شده و همچون دماسنج مختل دمای اعلامی آن با دمای واقعی اقتصاد متفاوت است.
ادامه یادداشت در لینک زیر 👇
https://farsi.khamenei.ir/others-note?id=52758
@Ali_zaheri