ده پیشنهاد برای اصلاح مشکلات پیش آمده در انرژی کدام است؟
این موارد کلی گویی نیستند، هر کدام در صورت انجام بخشهایی و بصورت سیستمی اگر همه این موارد انجام شود بدون شک بخش انرژی کشور در مسیر درست خواهد افتاد. هر کدام از موارد کلی داستان پشت سرش است.
@hemmatgholizadeh
یادداشت توضیحی ۴-۳ صورت مالی سال ۱۴۰۰ شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران:
چند سالی است جمله ای را درج می کنند که درآمد عملیاتی به #ارزش_منصفانه اندازه گیری می شود.
سئوال: از کی تا حالا و مطابق چه استدلالی به #قیمت_جهانی ارزش منصفانه گفته می شود؟
توضیح فرعی ۳-۴-۳ را هم بخوانید.
@hemmatgholizadeh
گزارش تحولات بازار مسکن شهر تهران در آبان ماه۱۴۰۱:
براساس گزارش بانک مرکزی تعداد معاملات مسکن در شهر تهران در آبان ماه۱۴۰۱ نسبت به ماه قبل ۴۷/۸ درصد و نسبت ماه مشابه سال قبل ۹/۶ درصد افزايش یافته است.
قيمت متوسط یک متر مربع آپارتمان در شهر تهران در آبان ماه ۱۴۰۱ با رشد ۶/۸% نبست به ماه قبل به ۴۶/۷ ميليون تومان رسیده است. این عدد نسبت به ماه مشابه سال قبل ۴۵/۹% رشد کرده است.
@hemmatgholizadeh
بانک مرکزی گزارش «عملکرد تسهیلات پرداختی بانکها و هدف از دریافت تسهیلات» در سال ۱۴۰۰ را بر اساس جدول «بخش-هدف» منتشر می کرد. در فروردین ۱۴۰۱ جدول بهتری ارایه شد. منتهی امروز یعنی ۱۵ آذر ۱۴۰۱ گزارش جدیدی از عملکرد تسهیلات ارایه شد که کلا با دوتای قبلی تفاوت دارد.
براساس گزارش منتشر شده در ۷ ماهه نخست سال ۱۴۰۱به میزان ۲۳۳۱/۲ همت تسهیلات پرداخت شده است.
اگر با نرخ رشد تسهیلات دهی طی ۷ ماهه نخست سال ۱۴۰۱ پیش بریم نظامی بانکی تا پایان سال ۴۳۶۳ همت تسهیلات پرداخت خواهد کرد.
@hemmatgholizadeh
تصمیمات مهندسی و ریاضی گونه در اقتصاد انرژی با چندین مرتبه تجربه شکست خورده قبلی کماکان ادامه دارد.چون نقاط حساس تصمیم ساز در اختیار جهانی سازان است! بارها به بازی خطرناک ارز-انرژی پرداخته ام. اینکه ۱۲% گاز تلف می شود تقصیر کیست؟ آیا بودجه شرکتهای گاز استانی و ملی گاز بهینه است؟!
@hemmatgholizadeh
آیا واقعا ایرانیها انرژی زیادی مصرف می کنند؟
هر کویتی ۲/۸، هر عمانی ۲/۳، هر قطری ۴/۸، هر عربستانی ۲/۱، هر اماراتی ۳/۴ برابر هر ایرانی انرژی مصرف می کنند.
تازه این آمار از تقسیم حجم انرژی اولیه به جمعیت بدست آمده است. اگر مصرف نهایی در نظر گرفته شود وضعیت بشدت بنفع ایران تغییر خواهد کرد.
مصرف سرانه انرژی اولیه اغلب کشورهای اروپایی از ایران بالاتر است.چون در ایران اتلاف انرژی در فرآیند تولید، تبدیل، انتقال و توزیع بالا است اگر مصرف نهایی محاسبه شود وضعیت مصرف انرژی هر ایرانی بشدت کمتر از بسیاری از کشورهای مشابه/غیرمشابه و همسایه/غیرهمسایه و هم قاره/غیرهم قاره خواهد بود!
امارات متحده عربی ۲/۵ برابر و ترکیه ۳۰/۵ برابر ایران انرژی تجدید پذیر مصرف می کنند. ترکیه ۸۷ برابر ایران زغالسنگ مصرف می کند. امارات با ۱۰ میلیون جمعیت به اندازه ایران ۸۴ میلیونی زغالسنگ مصرف می کند.
هر نفر استرالیایی، نیوزلندی، کانادایی، آمریکایی، قزاقستانی، روسی و ترکمنستانی هم از هر نفر ایرانی انرژی بیشتری مصرف می کنند.
ببینید واقعیت آنی نیست که تبلیغ می شود. باید با مباحث علمی و کارشناسی حرف زد و الا مشکلات عمیق تری در اقتصاد ایران پیش خواهد آمد.
ایرانی ها درمقایسه با آمارهای جهانی و در مقایسه با کشورهای هم کفو خود، نه سهی از مصرف زغالسنگ، نه سهمی از انرژی هسته ای و نه سهمی از انرژی تجدیدپذیر و نه سهمی از انرژی هیدروالکتریکی دارند.(ناچیز است) اینهایی که مصرف گاز ایرانی و چینی رو مطرح کردند درحقیقت دست به یک مغالطه زدند.
@hemmatgholizadeh
مسأله جدی و نگران کننده این نمودار است که در یکی از گزارشهای اخیر مرکز پژوهشهای مجلس منتشر شده است. تشکیل سرمایه ثابت خالص کشور از ۱۳۹۸ به بعد دائما منفی شده است.
@hemmatgholizadeh
یکی از نمایندگان عضو کمیسیون انرژی مجلس گفته که اگر جامعه گنجایش داشت بنزین را ۳۷ هزار تومان می فروختیم!
نماینده محترم! لطفا به سایت شرکت ملی پخش مراجعه کن و ببین قیمت فوب بنزین ۱۴۷۰۰ تومان درج شده است شما ۳۷ هزار تومان را از کجا آوردی؟ بنزین هم که لیتری ۰/۲۶ دلار صادر شده است!
@hemmatgholizadeh