کودک موجودی است استثنایی که باید به آن عشق داد و عشق.
بزرگترین نیاز او نیاز به محبت است
از کنار خواسته های کوچکش نباید آسان گذشت پاسخ به این نیازها, پاسخ به امنیت کودک است.
فراتر از آن چیزی که فکر میکنید، میفهمد و راحتر از آن چیزی که فکر میکنید آرام میگیرد.
با او حرف بزن هر چند که زبان تو را نفهمد و او را لمس کن هر چند که پاسخی نگیری
مطمئن باش پاسخ نگاه ها و مهربانی هایت را روزی به تو خواهد داد زیباتر و حساستر از آن چیزی است که می اندیشی
او را دریاب چرا که او...تنها یک کودک است.
کانال هندسه تربیت اسلامی 👇
@hendesetarbiateslami
هدایت شده از خطیب بروجردی - نشر اثار حجت الاسلام استاد گودرزی
خطیب بروجردی:
#از_جنس_اشک
«... حَمَلَتْهُ أُمُّهُ كُرْهاً وَ وَضَعَتْهُ كُرْهاً ...» الاحقاف/۱۵
😭مادرش او را با ناراحتى حمل مىكند و با ناراحتى وضع حمل مىنمايد!
آیه خوانده شد در محضر مردی که انسانی عادّی نبود او صادق آل محمد جعفر ابن محمد (علیه و علی آباءه و اجداده صلوات الله) بود!
ابوبصیر گوید: ... امام صادق (علیه السلام) فرمود: «آیا احدی را دیدید که به فرزند #پسری بشارت داده شود امّا او را به ناراحتی حمل کند [درحالی که عرب جاهلی اگر میشنید فرزندش دختر است، ناراحت بود و مدّت حمل تا تولّد او را با ناراحتی طی میکرد]؟! (این آیه مربوط به زهرا (سلام الله علیها) است که وقتی پیامبر (صلی الله علیه و آله) به ایشان فرمود، فرزندی که در شکم داری، #حسین (علیه السلام) است و عاقبت او چه خواهد شد و از نحوهی شهادت #امام_حسین (علیه السلام) به فاطمه (سلام الله علیها) خبر داد، حضرت در دوران بارداری و تولّد او از این ماجرا ناراحت بود) هنگامیکه او را از کشتهشدن فرزندش با خبر کردند، ناراحت شد و دوست نداشت [فرزند را به دنیا آورد] و با ناراحتی وضع حمل نماید؛ به خاطر اینکه از این (کشتهشدن فرزند) آگاه شد».
تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۴، ص۲۶۲
القمی، ج۲، ص۲۹۷
سالروز میلاد #حضرت_حسین علیه السلام مبارکباد.
کانال خطیب بروجردی
@khatibeborujerdi
بسم الله الرحمن الرحیم
"ﻭﺍﺑﺴﺘﮕﯽ" ﯾﻌﻨﯽ ﻣﯿﺨﻮﺍﻫﻤﺖ ؛ ﭼﻮﻥ ﻣﻔﯿﺪﯼ....
"ﺩﻟﺒﺴﺘﮕﯽ"ﯾﻌﻨﯽ ﻣﯿﺨﻮﺍﻫﻤﺖ ،ﺣﺘﯽ ﺍﮔﺮﻣﻔﯿﺪ ﻧﺒﺎﺷﯽ...
ﻭﺍﺑﺴﺘﮕﯽﻫﺎ ﺭﺍ ﺟﺎﻣﻌﻪ ﻭ ﻓﺮﻫﻨﮓ ﻭ ﻭﺍﻟﺪﯾﻦ ﻣﯽﺁﻣﻮﺯﻧﺪ ﻭ ﭘﺮﻭﺭﺵ ﻣﯿﺪﻫﻨﺪ ،،،،،
ﺍﻣﺎ ﺩﻟﺒﺴﺘﮕﯽﻫﺎ ﺍﻧﻌﮑﺎﺱ "ﺧﻮﺩ ﻭﺍقعی من" ﻫﺴﺘﻨﺪ ......
روح سالم ، کينه نمي ورزد، دوست مي دارد ،
خجالت نمي کشد، خود را باور دارد ،،،،
خشم نمي گيرد، مهربان است.....
روح سالم ، حرص نمي ورزد، همه چيز را کافي مي داند، حسد نمي ورزد، خود را لايق مي داند......
روح سالم ، نيازي به رقص و پايکوبي و تظاهر به خوشي ندارد، زيرا شادکامي را در درون خويش مي جويد و مي يابد.....
روح سالم ،براي بزرگداشت خوداحتياج به تحقيرديگران ندارد،زيراخوب مي داند که هر انسان تحفه ي الهي است ....
روزگارت شاد و سراسر عشق و اميد.تقديم به تو مهربان دوست که روح سالم داري.....
به کسی که دوستش داری ٫دلبسته٫ باش نه وابسته….
سلام ، صبح روز دوشنبه شما بخیر .
یه دوست واقعی اون چیزی که لازمه بشنوی رو بهت میگه ، نه اون چیزی که دلت میخواد .
خیلی مراقب خودتان باشید . ولادت باسعادت باب الحوائج ، علمدار و سقای کربلا حضرت ابوالفضل العباس (ع) و روز جانباز را خدمت شما و خانواده محترمتان تبریک و تهنیت عرض می کنم. امروز متعلق است به کریم اهل البیت، حضرت امام حسن مجتبی(ع) وسرور وسالار شهیدان حضرت ابا عبدالله الحسین(ع).
توکلت علی ا... ذکر امروز یکصدمرتبه(یاقاضی الحاجات) اللهم عجل لولیک الفرج. التماس دعا
کانال هندسه تربیت اسلامی
@hendesetarbiateslami
بهترین برخورد با کودکانی که بدخواب شدهاند، چیست⁉️
ریتم خواب و بیداری كودكان، گاهی، به دلایل مختلف، بههم میخورد.
در این شرایط، كودک بدخلق میشود و دائم نق میزند.
✅ یكی از راههایی كه مادر و کودکی ها میتوانند این وضع را اصلاح و خود و كودكشان را آسوده کنند، این است كه:
1⃣ سعی نكنید هر ساعت از روز، او را مجبور كنید كه بخوابد.
2⃣ در طول روز، سعی كنید با بازی كردن، (مانند سرسره بازی) او را خسته کنید.
3⃣ تا شب صبركنید تا در وقت مناسب و پس از آنكه غذایش را خورد، او را به اتاقش ببرید.
4⃣ او را در تخت خودش بخوابانید و چراغ را خاموش كنید.
5⃣ حالا، برایش یک داستان تعریف كنید. بهتراست كه یک داستان تخیلی باشد تا توجهاش كاملا جلب شود.
6⃣ از نوازش كردنش، غافل نشوید و توجه داشته باشید كه بهخاطر بدقلقی كردنش، از كوره در نروید!
کانال هندسه تربیت اسلامی 👇
@hendesetarbiateslami
هندسه تربیت اسلامی
نظریه ی جدیدی که در دنیا به روز و مطرح است می گوید که ما بر اساس نیازهای درونی مان است که رفتارمان ر
#تنبیه یعنی؛ آگاهی دادن، بیدار کردن، هشیار کردن، توجه دادن. تنبیه اصلاً مجازات و کیفر نیست. یکی از دوستان به یکی از کشورهای عربی سفر کرده بودند گفتند که من آنجا متوجه شدم که تو چی می گی چون آنجا روی علامتهای راهنمایی به انگلیسی نوشته بودند Attention و به عربی نوشته بودند "تنبیه"، یعنی متوجه باش. این کارهایی که ما می کنیم اصلاً اسمش تنبیه نیست.
#مجازات یعنی چی؟ جزا دادن، پاداش دادن، مجازات هم اصلاً کتک وحبس و غیره نیست. مجارات یعنی جزا، نتیجه ی منطقی عمل. به طور مثال در فصل سرما لباس کم پوشیده ایم، مسلمه که سرما می خوریم. سرماخوردگی مجازات ماست. مجازات یک عامل از بیرون نیست؛ نتیجه ی منطقی عمل خود ما است.
#کیفر یعنی چی؟ کیفر در مقابل جرم است. یعنی مکافات، یعنی زندان، حبس، اعدام. کیفر برای جرم و مجرم است. جرم تعریف دارد. جرم توسط یک انسان بالغ و عاقل انجام می شود. پس جرم عملی است که توسط یک انسان بالغ، عاقل با نقشه قبلی برای کسب سود شخصی اجرا می شود وبه فردی یا جامعه آسیب می زند این شخص مجرم است و باید کیفر ببیند و به مکافات عملش برسد، حتی این حالت مجازات نیست چون مجازات جای دیگر تعیین می شود ولی کیفر را قاضی تعیین می کند قاضی بنابر قوانین وعمل شخص تعیین می کند که شلاق بخورد یا زندان برود و غیره.
ما بچه هایمان را کیفر می دهیم، تنبیه نمی کنیم."بیا اینجا ببینم باز تو این کار بد رو کردی" میریم تو قالب یک قاضی، مجازاتت اینه که بری تو اتاقت ده دقیقه در رو ببندی و به نتیجه ی اعمالت فکر کنی، خب به زندانی هم که میره زندان همین حرفهارو می زنن به زندانی که نمیگن می بریمت پدرتو در میاریم میگن ندامتگاهه، برو اونجا به کارهات فکرکن بعد میره اونجا قاچاق فروشی و کارهای جدید یاد می گیره و میاد بیرون دوباره!!!
به بچمون هم میگیم که برو تو اتاق به نتایج اعمالت فکر کن اونهم میره توی اتاق و بدتر میشه وجری تر میشه و میاد بیرون. چون درظاهر به ما گفته اند که بچه به نسبت سنش می تواند هرسال یک دقیقه توی اتاق تنها باشه و این میشه زندان انفرادی. این یعنی کیفر دادن نه تنبیه واین کار برای مجرم است. مگه بچه های ما چه جرمی مرتکب شدند وآیا بچه های ما عاقل هستند؟؟ بالغ هستند؟و مگر کارهایی که می کنند با قصد قبلی است؟ حالا اگه به خودشان و دیگران آسیب می زنند دچار اشتباه شده اند. بچه ها اصلاً این شرایط را ندارند که کیفر ببینند. (ادامه دارد...)
تنبیه {قسمت3}
کانال هندسه تربیت اسلامی 👇
@hendesetarbiateslami
خاطره ای در این مورد به ذهنم آمد جاداره همینجا بگم.،
خدا رحمت کند پدر دوستم را، هر بعداز ظهر کیفر تعیین می کردند، چند بچه داشتند، هرکدام 10 ضربه شلاق 15 ضربه شلاق و.....در نهایت خونسردی هم اجرا میکردند اصلاً هم عصبانی نبودند که بخواهند غیض شان را خالی کنند، بسیار هم انسان متدین وآرامی بودند و ما هیچوقت ندیدیم که ایشان عصبانی بشوند فقط هر وقت مادر شکایت می کردند ایشان آرام و بادقت گوش می دادند و کیفر خواست را صادر می کردند.
همه بچه هاشون رو هم بالقب آقا و خانم صدا می کردند سید هم بودند مثلاً می گفتند آقا سید حسن تشریف بیاورید امروز شما به والده..... بی ادبی کردید شما 15ضربه، کمربند هم دستشان بود،15 ضربه را می زدند بفرمایید دیگر تکرار نشود. خانم فلان تشریف بیاورید ایندفعه را می گذرم دیگر تکرار نشود، آقای فلان تشریف بیاورید شماه بزرگترید به طبع مجازاتتان سنگین تر است چون شما الگو هستید 20 ضربه شلاق بعد هم خانم چایی بنده را بیاورید. اعتقاد ایشون این بود که باید کیفر داد.
تنبیه کیفر نیست. تنبیه توجه دادن است که از مرز عبور نکن. تنبیه آگاهی دادن و برحذر کردن است ولی توآم با تلخ کامی. در تنبیه احساس تلخی باید باشد و گرنه کودک معیار نمی گیرد چون نه خشونت است نه کتک فقط یک تلخ کامی باید در آن باشد که کودک معیار بگیرد.
دیدید در مهمانی بچه ای بچه دیگر را می زند بعد مادر می خواهد تنبیه کند می خواهد مدرن هم باشد وادعا هم دارد که با اصول تربیتی نوین بچه تربیت می کند، می گوید: "ببین عزیزم این کاری که تو کردی اصلاً کار انسانی نیست بسیار کار زشتی انجام دادی بچه های خوب اصلاً دوستشون رو نمی زنند با هم دوست هستند دیگه دلم نمی خواد این کار رو تکرار کنی" ببینید داریم حرفهای خوبی میزنیم اما همراه یک لبخند گوشه ی لب، بچه هم باخودش میگه از حرفات که چیزی نفهمیدم اما لبخندت میگه کارم زیاد هم بد نبود میره و دوباره بعد چند دقیقه کارش رو تکرار میکنه،چون معیار نداشته مادر باهمون لبخند داره بهش هشدار میده که در حالت عادی باهاش حرف میزنه، تلخ کامی باید باشه که در چگونگی مفصل تر می گوییم.(ادامه دارد...)
تنبیه {قسمت4}
کانال هندسه تربیت اسلامی
@hendesetarbiateslami