#احكام #خمس
قرض، حقوق ماهيانه، بيمه، و بازنشستگى
💠سوال ۸۷۲: افراد بازنشسته که همچنان حقوق ماهیانه دریافت می کنند، آیا باید خمس حقوقی را که در طول سال دریافت می کنند، بپردازند؟
✅جواب: در صورتی که از مخارج سال اضافه بیاید، پرداخت خمس آن واجب است.
@Estefaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احكام #خمس
قرض، حقوق ماهيانه، بيمه، و بازنشستگى
💠سوال ۸۷۳: اسیرانی که به پدر و مادر آنان از طرف جمهوری اسلامی در طول مدت اسارت، حقوق ماهیانه پرداخت شده و در بانک پس انداز گشته است، آیا به مال مزبور خمس تعلّق می گیرد یا خیر؟
✅جواب: پول مذکور خمس ندارد.
@Estefaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
احكام خمس
قرض، حقوق ماهيانه، بيمه، و بازنشستگى
س ۸۷۴. من به شخصی مبلغی پول بدهکارم، اگر سر سال برسد و طلبکار قرض خود را مطالبه نکند و مقداری از درآمد سالانه که با آن می توانم قرض خود را ادا کنم، نزد من موجود باشد، آیا این بدهی از درآمد سالانه استثنا می شود یا خیر؟
ج. بدهی اعم از این که بر اثر قرض گرفتن باشد و یا بر اثر خرید نسیه لوازم خانگی، اگر به خاطر تأمین مخارج سالانه زندگی همان سال درآمد باشد اگر بخواهد پرداخت نماید، از درآمد سال کسر می شود، ولی اگر برای بدهی های سال های قبل باشد، هرچند مصرف درآمد سالانه برای پرداخت آن جایز است، ولی اگر تا پایان سال پرداخت نشود از درآمد سالانه استثنا نمی شود.
@Estefaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
💠 #رهبرانقلاب: بارها من این را گفتهام؛ در زیارت خانوادههای شهدا، اغلب اوقات مادران شهید را شجاعتر و مقاومتر از پدران شهید یافتم. مگر محبت مادر را میشود با محبت پدر مقایسه کرد؟ روح لطیف زنانه، آن هم نسبت به جگرگوشه، این را پرورش بدهد، بزرگ کند مثل دستهی گل، بعد راضی بشود که او برود میدان جنگ و به #شهادت برسد؛ بعد برای اینکه جمهوری اسلامی دشمنشاد نشود، بر جنازهی او گریه هم نکند! که بنده مکرر به این خانوادههای شهدا گفتم گریه کنید؛ چرا گریه نمیکنید؟ گریه ایرادی ندارد. گریه نمیکردند، میگفتند میترسیم جمهوری اسلامی دشمنشاد شود. «زن مگو، مردآفرین روزگار». زنهای ما اینهایند؛ امتحان خوبی دادند.
١٣٩١/٢/٢٣
@Esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احكام #خمس
قرض، حقوق ماهيانه، بيمه، و بازنشستگى
سوال ۸۷۵: آیا خمس بر کسی که مالی در حساب سالانه اش باقی مانده، و در حالی سال خمسی اش رسیده که بدهکار است، با توجه به این که چند سال برای پرداخت قرضش فرصت دارد، واجب است؟
✅جواب: بدهی پرداخت نشده چه بدون مدت باشد و چه مدت دار، از درآمد سالانه استثنا نمی شود، مگر این که برای تأمین هزینه های سال درآمد باشد که از درآمد آن سال مقداری را که می خواهد صرف بدهی خود کند، استثنا می شود و به معادل آن از درآمد سالانه، خمس تعلّق نمی گیرد.
@Estefaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
✅گزارش محرمانه،روح الله زم چطور دستگیر شد؟👇👇
http://eitaa.com/joinchat/2385182721C9df651400c
#نماز #مسافر
آنکه شغلش مسافرت است یا سفر مقدمه شغل اوست
💠سوال ۶۵۰: کسی که رانندگی ماشین شغل ثابت و دائمی او نیست، ولی برای مدت کوتاهی وظیفه رانندگی به او محول می شود مثل سربازانی که وظیفه رانندگی را در پادگان ها و پاسگاه ها و غیر آن ها بر عهده می گیرند، آیا این افراد حکم مسافر را دارند یا آن که واجب است نماز خود را تمام خوانده و روزه بگیرند؟
✅جواب: اگر از نظر عرف، رانندگی ماشین در آن مدت موقت شغل آن ها محسوب شود، حکم سایر رانندگان را خواهند داشت.
@Estefaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#نماز #مسافر
آنکه شغلش مسافرت است یا سفر مقدمه شغل اوست
💠سوال ۶۵۱: اگر ماشینِ راننده ای بر اثر حادثه ای برای مدتی متوقف شود و راننده برای تعمیر و خرید لوازم به شهر دیگری مسافرت نماید، با توجه به این که با ماشین خود سفر نکرده، آیا باید در مانند این سفر نمازش را تمام بخواند یا شکسته؟
✅جواب: در فرض مرقوم نیز سفر شغلی است و نماز تمام است.
@Estefaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#نماز #مسافر
حکم دانشجويان و روحانيون
💠سوال ۶۵۴: اگر یکی از طلاب علوم دینی قصد داشته باشد تبلیغ را شغل خود قرار دهد، آیا با این فرض می تواند در سفر نماز خود را تمام بخواند و روزه هم بگیرد؟ اگر شخصی برای کاری غیر از تبلیغ و ارشاد یا امر به معروف و نهی از منکر مسافرت نماید، نماز و روزه اش چه حکمی دارد؟
✅جواب: اگر عرفاً تبلیغ و ارشاد یا امر به معروف و نهی از منکر شغل و کار او محسوب شود، در سفر برای انجام آن کارها حکم مسافری را دارد که به خاطر شغل و کارش سفر می کند، و اگر زمانی برای کاری غیر از ارشاد و تبلیغ مسافرت کرد، در آن سفر مانند سایر مسافران نمازش شکسته است و روزه او صحیح نیست.
@Estefaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
💠 #رهبرانقلاب: مرد نباید خیال کند چون میرود توی کوچه و بازار و با این و آن سر و کلّه میزند و یک شاهی ـ صنّار پول میآورد خانه، همه چیز مال اوست؛ نه! آنچه او میآورد نصف موجودیِ همه این خانواده است. نصف دیگر، این خانم است: اختیارات خانم، کدبانویی خانم، رأی و نظر و نیازهای روحی خانم، اینها را باید رعایت کند.
❌ این طور نباشد که مرد چون در دوران مجردی، ساعت ده شب میآمده خانهی پدر و مادرش، حالا هم که زن گرفته این طور ادامه بدهد، نه!
✅ حالا باید ملاحظهی همسرش را بکند. ۷۳/۹/۲
@Esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#نماز #مسافر
حکم دانشجويان و روحانيون
💠سوال ۶۵۵. کسانی که مدت غیر معیّنی مسافرت می کنند مانند طلاب علوم دینی که برای درس خواندن به حوزه علمیه می روند و یا کارمندان دولت که برای کار به مدت غیر معیّنی به شهری اعزام می شوند، نماز و روزه این افراد چه حکمی دارد؟
✅جواب: در فرض مرقوم اگر بنا دارند مدّت یکی دو سال در آنجا بمانند نمازشان تمام و روزهشان صحیح است.
@Estefaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#نماز #مسافر
قصد اقامت و مسافت شرعى
💠سوال۶۵۶: طلبه علوم دینی در شهری که وطن او نیست زندگی می کند، اگر قبل از قصد اقامه ده روز می دانسته و یا قصد داشته که به طور هفتگی به مسجدی که بیرون شهر واقع است برود، آیا می تواند قصد اقامت ده روز کند یا خیر؟
✅جواب: هنگام قصد اقامت، قصد رفتن به کمتر از مسافت شرعی به مقداری که عرفاً منافات با ماندن ده روز در یکجا نداشته باشد ضرر به صحّت قصد اقامت نمیزند، مانند اینکه بخواهد در این ده روز سه دفعه و هر بار در حدود پنج ساعت، به کمتر از مسافت شرعی برود و برگردد.
@Estefaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠جوان عراقی در حضور #رهبر_انقلاب، در بیت رهبری: به شما میگوییم
اگر کشته شویم
سپس زنده شویم
سپس سوزانده شویم
تو را ترک نمیکنیم ای امام
@Estefaate_rahbar
هدایت شده از حرز امام جواد علیه السلام اسرار الشفاء
خدا رحمت کند آقای مطهری را فرمود: تو تصور میکنی، محبت خدا این است که تو کباب و جوجه داشته باشی!
اما پروردگار نه! ناز پرورده نمیخواهد، تربیت کند، «إنّ الله إذا أحبّ عبداً غتّه بالبلاء غتّاً»
ناز پرورده تنعم نبرد راه به دوست/ عاشقی شیوه رندان بلا کش باشد
بیماری من سبب پرسش محبوب شد، محبوب من با من مرحمت پیدا کرده بود، میمیرم از این غصه چرا بهترم امشب
در قتل من ای مه بکش آهسته کمان را / حیف است که پیکان تو بیرون رود از دل
مؤمن همواره از سوء عاقبت نگران است
میدونی کدام غصه؟ نه غصه اینکه آب ندارم، نان ندارم، زن ندارم، خانه ندارم، نه! حزن او از این قبیل است: «لایزال المومن خائفاً من سوء العاقبة» یا «والذین یوتون ما آتوا و قلوبهم وجله أنّهم الی ربّهم راجعون»، نماز را میآورد، روزه و خمس و زکات را انجام میدهد، عمل میکند، اما ترسان است که مبادا اینها رد بشود، این مراد است! قربونت برم بارک الله!
منبع: مواعظ جلد اول
💠کانال حکمت و اسرار آل محمد (ص)👇
☘ @hekmat_110
#احکام #عزاداری
💠سوال: مقداری پول برای لیوان ،چای ، قند و ... توسط مردم جهت برگزاری مراسم اربعین اهدا شده که کمی از آن باقی مانده است. آیا می شود مقدار باقی مانده را جهت برگزاری مراسم ابی عبدالله (ع) در بقیه طول سال مصرف نمود یا باید نگهداشته و جهت مراسم اربعین سال آینده استفاده گردد؟
✅جواب: تابع رضایت اهدا کنندگان است.
🏴 #ماه_محرم
@Esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
هدایت شده از انگشتر و حرز امام جواد اسرارالشفاء
غم میخورم برای دل رهبرم که هست
تنها طلائیه دار زیارت نرفتهها
#به_دلم_حسرت_کربلا
#نایب_الرزیارة_ایم_آقا
🏴اربعین حسینی تسلیت باد🏴
@esteftaate_rahbar
••●••
#احکام #وطن
💠سوال۶۹۷: شخصی از وطنش اعراض نکرده است و در حال حاضر حدود شش سال است که در شهر دیگری اقامت دارد، در صورتی که به وطن خود برگردد، با توجه به این که بر تقلید امام راحل(قدّس سرّه) باقی مانده، آیا نماز خود را باید تمام بخواند یا شکسته؟
✅جواب: تا از وطن سابق خود اعراض نکرده، حکم وطن نسبت به او باقی است و نماز وی در آن جا تمام و روزه اش صحیح است.
@Estefaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #وطن
💠سوال ۶۹۸:دانشجویی خانه ای را در شهر تبریز برای تحصیل در دانشگاه آن به مدت چهار سال اجاره کرده است، همچنین وی در صورت امکان، قصد ماندن دائمی در تبریز را دارد، در حال حاضر در ایام ماه مبارک رمضان گاهی به وطن اصلی اش رفت و آمد می کند، آیا آن دو مکان، برای او دو وطن محسوب می شوند؟
✅جواب:اگر در حال حاضر قصد قطعی بر توطّن در محل تحصیل نداشته باشد، آنجا حکم وطن را برای او نخواهد داشت. ولی در فرض مرقوم در آن مکان حکم مسافر را ندارد و نمازش تمام و روزهاش صحیح است و در ضمن حکم وطن بودن وطن اصلی او تا زمانی که از آن اعراض نکرده، نسبت به وی باقی است.
@Estefaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #نماز
اقتدا به اهل سنت
💠سوال ۶۰۵: برادران اهل سنت در ایام حج یا غیر آن، نماز مغرب را قبل از اذان مغرب می خوانند، آیا برای ما اقتدا به آنان و اکتفا به آن نماز صحیح است؟
✅جواب: معلوم نیست که آنان نماز را قبل از وقت بخوانند، ولی اگر مکلّف دخول وقت را احراز نکند، نمی تواند داخل شود، مگر آن که رعایت وحدت آن را اقتضا کند که در این صورت شرکت در نماز جماعت آنان و اکتفا به آن اشکال ندارد.
@Estefaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #کالا
💠سوال:«مشابه داخلی داشتن» کالاهای خارجی به چه معناست؟ یعنی کیفیت و میزان کارایی کالای داخلی و خارجی هم مشابه باشد؟ یا اینکه صرف وجود یک کالای داخلی در بازار با هر کیفیتی ملاک است؟
✅پاسخ توسط حجتالاسلام والمسلمین محمدحسین فلاحزاده -عضو دفتر استفتائات حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای :
🌸عرض میکنیم وقتی یک کالا خریداری میشود به چه غرضی است؟ چه فایدهای دارد؟ چه استفادهای از آن میشود؟ به عنوان مثال دارو را برای درمان بیماری میگیرند، اگر این دارو نمونهی خارجی دارد، نمونهی داخلی هم دارد و نمونهی داخلی همان تأثیر را دارد و با استفاده از آن بیمار درمان میشود، اینجا مشابهت وجود دارد. یا مثلاً لوازم منزل مثل بخاری که هر دو نمونهی ایرانی و خارجی گرمکننده هستند و به هر حال با خرید این کالا غرض حاصل میشود؛ ممکن است گاهی وقتها هم کیفیت مشابه داخلی کمی پایینتر باشد، اما با خرید آن غرض حاصل میشود.
اما یک وقت است که اگر با خریدن یک کالا واقعاً خریدار متضرر میشود و واقع مطلب این است که به او میگویند تو مغبون شدی، بیخود این کالا را خریدی، آن فایدهای را هم که به خاطر آن، این کالا را خریدی ندارد؛ ما به این کالا نمیگوییم مشابه.
@Estefaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#نماز #جماعت
💠سوال۵۶۸: آیا جایز است امام جماعت برای نماز اجرت بگیرد؟
✅جواب: مانعی ندارد.
@Estefaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
💠 #رهبرانقلاب : دعا به انسان قدرت مقاومت در مقابل چالشهای زندگی را میدهد. هر کس در دوران زندگی خود با حوادثی مواجه میشود و چالشهایی پیدا میکند. دعا به انسان توانایی و قدرت میدهد و انسان را در مقابل حوادث مستحکم میکند؛ لذا در روایت از «دعا» تعبیر شده است به سلاح.
۸۴/۷/۲۹
@Esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#نماز #مسافر
قصد اقامت و مسافت شرعى
💠سوال ۶۵۷: من در جایی کار می کنم که کمتر از مسافت شرعی با شهر مجاور فاصله دارد و چون هیچیک از دو مکان، وطن من نیست، لذا در محل کارم قصد اقامت ده روز می کنم تا نمازم را تمام خوانده و بتوانم روزه بگیرم، و هنگامی که در محل کارم قصد اقامت ده روز می کنم، در خلال آن مدت و بعد از آن قصد رفتن به شهر مجاور نمی کنم، حکم شرعی من در حالتهای زیر چیست؟
۱. اگر قبل از پایان ده روز به خاطر حادثه ای یا کاری به آن شهر بروم و بعد از تقریباً دو ساعت، به محل کارم برگردم؟
۲. اگر بعد از پایان ده روز به قصد رفتن به محله معیّنی به آن شهر بروم و از مقدار مسافت شرعی تجاوز نکنم و بعد از یک شب توقف، به محل اقامتم برگردم؟
۳. بعد از پایان ده روز به قصد رفتن به محله معیّنی به آن شهر بروم، ولی بعد از رسیدن به آن محله، تصمیم به رفتن به محله دیگری که با محل اقامت من بیشتر از مسافت شرعی فاصله دارد، بگیرم؟
✅جواب ۱و۲: اگر از ابتداء، قصد خروج نداشته باشید، بعد از استقرار حکم تمام بودن نماز در محل اقامت هرچند با خواندن حداقل یک نماز چهار رکعتی در آنجا باشد، خارج شدن از آنجا به مقدار کمتر از مسافت شرعی، در یک یا چند روز(۱)، به قصد اقامت ضرر نمی رساند، و در این صورت فرقی نمی کند که خروج قبل از پایان ده روز باشد یا بعد از آن، و تا مسافرت جدیدی انجام نشده، نماز تمام و روزه صحیح است.
۳. در فرض مرقوم که سفر شرعی محقّق نشده، قصد اقامت به هم نمیخورد.
۱. ملاک در تعیین روز عرف است که از طلوع آفتاب تا غروب خواهد بود.
@Estefaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#نماز #مسافر
قصد اقامت و مسافت شرعى
💠سوال ۶۵۸: اگر مسافر بعد از خروج از وطن، از راهی عبور کند که صدای اذان وطن اصلی خود را بشنود و یا دیوار خانه های آن را ببیند، آیا به مسافت شرعی ضرر می رساند؟
✅جواب:تا از وطن خود عبور نکرده، ضرری به مسافت شرعی نمی رساند و مسافرتش قطع نمی شود، ولی تا در داخل محدوده بین وطن و حدّ ترخّص آن هست، حکم مسافر بر او جاری نمی شود.
@Estefaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#نماز #مسافر
قصد اقامت و مسافت شرعی
💠سوال ۶۵۹:محل کار من که در آن جا سکونت هم دارم، غیر از وطن اصلی ام است و با آن بیش از مسافت شرعی فاصله دارد، و محل کارم را هم وطن خود قرار نداده ام و امکان دارد فقط برای چندین سال در آن جا بمانم. گاهی از آن جا برای انجام مأموریت اداری به مدت دو یا سه روز در ماه خارج می شوم، آیا هنگامی که از شهری که در آن سکونت دارم به مقداری بیش از مسافت شرعی خارج شده و بر می گردم، واجب است در بازگشت قصد اقامت ده روز کنم یا خیر؟ و اگر قصد اقامت ده روز واجب است، تا چه مسافتی می توانم به اطراف شهر بروم؟
✅جواب: در فرض مرقوم در آن مکان حکم مسافر را ندارید و نماز شما تمام و روزهتان صحیح است.
@Estefaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#نماز #مسافر
قصد اقامت و مسافت شرعى
💠سوال ۶۶۰: اگر شخصی برای چندین سال در چهار کیلومتری وطنش باشد و هر هفته به خانه اش برود، هنگامی که این شخص به محلی مسافرت کند که فاصله آن با وطنش بیست و پنج کیلومتر و با مکانی که چندین سال در آن درس خوانده است، بیست و دو کیلومتر است، نماز او چه حکمی دارد؟
✅جواب:اگر از وطنش به آن جا مسافرت کند، نماز قصر است.
@Estefaate_rahbar کانال استفتائات رهبر