#احکام #روزه
💠سوال: مدت ۱۲ سال است که به خاطر شغلم از قم به کاشان منتقل شدهام و روزانه مسافت ۲۷ کیلومتر را از منزل تا محل کارم طی میکنم. در بعضی مواقع بهعنوان مأموریت به استانهای کشور هم عزیمت میکنم و تمامی نماز و روزههایی که در کاشان و مأموریت به جا میآورم کامل خوانده و روزه هم میگیرم. کاشان را نیز به عنوان وطن انتخاب نکردهام. لطفاً حکم نماز و روزهی من و همسرم را تشریح فرمایید؟
✅پاسخ توسط حجتالاسلام والمسلمین محمدحسین فلاحزاده -عضو دفتر استفتائات حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای :
🌸شما برای کار تشریف بردید کاشان و در ۲۷ کیلومتری کاشان هم کار میکنید. پس کثیرالسفر هستید بهخاطر کارتان و نمازتان در کاشان و در محل کار و در سفرهای کاری و سفرهای مأموریتی کامل است. لازم نیست که برای کار همیشه به یک جا بروید و یک راه را طی کنید؛ اگر راه عوض شد و برای مأموریت به جای دیگری رفتید، ولی کثیرالسفر بودید، نمازتان در سفرهای کاری کامل است و روزهتان هم صحیح است. اما در سفرهای شخصی که میروید، نمازتان شکسته است و روزهتان هم صحیح نیست.
اگر خانم شما خانهدار باشد یا در شهر کاشان شاغل باشد و مسافرت نرود، کثیرالسفر نیست و باید نماز را شکسته بخواند، مگر اینکه قصد ۱۰ روزه داشته باشد؛ یعنی بخواهد حداقل ۱۰ روز در کاشان بماند. یعنی هر بار که میرود و برمیگردد کاشان اگر میداند ۱۰ روز یا بیشتر میماند، نمازش کامل است. اگر نمیداند یا میداند میخواهد کمتر از ۱۰ روز بماند، نمازش شکسته است و روزهاش هم صحیح نیست.
@Esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #غسل
بقاء بر جنابت
💠سوال ۷۸۳: اگر غسل جنابت برای روزه ماه رمضان یا روزه های دیگر فراموش شود و در اثناء روز به یاد انسان بیفتد، چه حکمی دارد؟
✅جواب: اگر در روزه ماه رمضان غسل جنابت را در شب تا طلوع فجر فراموش کند و با حالت جنابت صبح نماید، روزه اش باطل است و احوط این است که قضای روزه ماه رمضان هم در این حکم به آن ملحق شود. ولی در سایر روزه ها، روزه بر اثر آن باطل نمی شود.
@Esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #روزه
مبطلات روزه
💠سوال ۷۶۳: من در بیشتر روزها آب دهانم با خونی که از لثه هایم می آید مخلوط می شود و گاهی نمی دانم آب دهانی که فرو می برم همراه با خون است یا خیر؟ روزه ام با این حال چه حکمی دارد؟ امیدوارم مرا راهنمایی فرمایید.
✅جواب: اگر خون لثه در آب دهان مستهلک شود، محکوم به طهارت است و بلعیدن آن اشکال ندارد و مبطل روزه نیست، و همچنین در صورت شک در همراه بودن آب دهان با خون، فرو بردن آن اشکال ندارد و به صحّت روزه ضرر نمی زند.
@Esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #طهارت
غسل جنابت
💠سوال ۱۸۷:کسی که غسلهای متعدّدی اعم از واجب یا مستحبّ بر ذمّه او باشد، آیا یک غسل، کفایت از غسل های دیگر می کند؟
✅ جواب: اگر به نیت همه آن ها یک غسل به جا آورد، کفایت می کند و اگر در بین آن ها غسل جنابت باشد و به نیت آن غسل کند، از بقیه غسلها هم کفایت می کند. اگرچه احتیاط این است که همه آن ها را نیّت نماید.
@Esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
🌷 #رهبر_انقلاب :«شهدای عزیز ما و ایثارگران ما کسانی هستند که از همهی خواستههای شخصی خود دل بریدند. این به زبان آسان است. فقط دل بریدن از پول و مال و سرمایه نیست؛ دل بریدن از عواطف است. شهید از مهر مادر، از سایهی پدر، از لبخند کودک، از عشق همسر دل میبُرد و به سوی انجام وظیفه حرکت میکند.»
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احكام #بلاد_كبيره
💠سوال ۷۰۷: نظر جناب عالی درباره شهرهای بزرگ از جهت قصد توطّن یا اقامت ده روز در آن ها چیست؟
✅جواب: در احکام مسافر و قصد توطّن و قصد اقامت ده روز فرقی بین شهرهای بزرگ و معمولی نیست و حتی با قصد توطّن در یک شهر بزرگ و مدتی در آن جا ماندن، بدون معیّن کردن محله خاصی از آن، تمام آن شهر حکم وطن را درباره او پیدا خواهد کرد. همچنین اگر قصد اقامت ده روز در مانند این شهر نماید، بدون این که محله خاصی از آن را قصد نماید، حکم تمام بودن نماز و صحّت روزه در مورد او در تمام محله های آن شهر جاری خواهد بود.
@Esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام تبعيت زن و اولاد در وطن
💠سوال ۷۰۴: آیا زن در وطن و اقامت تابع شوهر است؟
✅جواب: مجرد زوجیّت موجب تبعیّت قهری نمی شود، و زن می تواند در انتخاب وطن و قصد اقامت تابع شوهر خود نباشد. بله، اگر زن در انتخاب وطن و اعراض از آن تابع اراده همسرش باشد، قصد شوهرش برای او کافی است و شهری که همسرش با او برای زندگی دائم و به قصد توطّن به آن جا رفته است، وطن وی هم محسوب می شود و همچنین اعراض شوهر او از وطن مشترکشان با خروج از آن و رفتن به جایی دیگر، اعراض او از وطن هم محسوب می گردد، و برای اقامت ده روز در سفر، اطلاع او از قصد شوهرش مبنی بر اقامت ده روز با این فرض که وی تابع اراده شوهر است برای وی کافی است، بلکه اگر مجبور به همراهی با شوهرش در مدت اقامت در آن جا باشد، نیز حکم همین است.
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #وطن
💠سوال ۶۸۲: من متولد شهر تهران هستم و پدر و مادرم در اصل از اهالی شهر «مهدی شهر» هستند، لذا چندین بار در طول سال به آن جا سفر می کنند و من هم همراه آنان می روم، با توجه به این که من قصد بازگشت به «مهدی شهر» را برای سکونت ندارم، بلکه قصد دارم در تهران بمانم، نماز و روزه ام چه حکمی دارند؟
✅جواب: در فرض مذکور، نماز و روزه شما در وطن اصلی پدر و مادرتان، حکم نماز و روزه سایر مسافرین را دارد.
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #طهارت
غسل جنابت
💠سوال۱۸۸: غیر از غسل جنابت، آیا بقیه غسلها هم کفایت از وضو می کنند؟
✅جواب: کفایت نمی کنند.
@Esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
هدایت شده از سپاه سربازان رهبر ( پاسداران انقلاب اسلامی )
🎥مداحی که تنها زمان مداحی لکنت زبان ندارد👇👇
https://www.instagram.com/tv/BzaHnWEnKfL
💠 #رهبر_انقلاب :«وَ لِلهِ العِزَّةُ وَ لِرَسولِهِ وَ لِلمُؤمِنین»*. عزت، متعلق به مؤمن است؛ چون مؤمن تنها كسی است كه با همهی وجود، در مقابل هر چیزی كه بوی شیطنت و ظلم و فساد میدهد، مبارزه و مقاومت میكند و فقط بندهی خداست و غیر او را بندگی نمیكند. از وقتی كه ملت ایران با پیروزی انقلاب توانست دین خدا و اسلام را در قالب یك نظام اجتماعی مجسم و متبلور كند، ترس از اسلام در دل مستكبران به وجود آمد و لذا علیه اسلام، تلاش و مبارزه و تبلیغ نمودند و پول خرج كردند.
۱۳۶۸/۹/۱
🔻🔻🔻
🌸 سوره منافقون، آیه ۸
یقُولُونَ لَئِنْ رَجَعْنَا إِلَی الْمَدِینَةِ لَیخْرِجَنَّ الْأَعَزُّ مِنْهَا الْأَذَلَّ وَ لِلَّهِ الْعِزَّةُ وَ لِرَسُولِهِ وَ لِلْمُؤْمِنِینَ وَ لَكِنَّ الْمُنَافِقِینَ لا یعْلَمُونَ.
🔸میگویند: اگر به مدینه بازگردیم، مسلماً آنكه عزیزتر است [یعنی عبداللَّه بن ابی سلول، رئیس منافقان] آن را كه خوارتر است [یعنی پیامبر كه هنوز به پندار آنان تمكن لازم را به دست نیاورده] از آنجا بیرون میكند. در حالی كه عزت و اقتدار برای خدا و پیامبر او و مؤمنان است، ولی منافقان [به این حقیقت] معرفت و آگاهی ندارند.
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #سفر_معصیت
💠سوال ۶۸۰: کسی که بدون قصد معصیت مسافرت کند، ولی در بین راه برای ادامه و تکمیل سفر قصد ارتکاب معصیت نماید، آیا نمازش را باید تمام بخواند یا شکسته؟ آیا نمازهای شکسته ای که در طول راه خوانده، صحیح است یا خیر؟
✅جواب: واجب است از زمانی که قصد استمرار سفر به خاطر معصیت کرده، نمازش را تمام بخواند و نمازهایی را که پس از تصمیم به ادامه سفر به قصد ارتکاب گناه، شکسته خوانده است، باید اعاده کند و تمام بخواند.
@Esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر