🔹برداشتن اعضای شخص رو به موت🔹
💠سؤال: اگر شخصی مبتلا به بیماری شود و پزشکان از درمان وی ناامید گردند و اعلام نمایند که او بزودی از دنیا خواهد رفت، در این صورت آیا برداشتن اعضای حیاتی بدن او مثل قلب و کلیه و غیره قبل از وفات وی و پیوند آنها به بدن شخص دیگر جایز است؟
✅جواب: اگر برداشتن اعضای بدن او منجر به مرگ وی شود حکم قتل او را دارد و در غیر این صورت اگر با اجازه خود او باشد اشکال ندارد.
@Esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
💖🍃💖🍃💖🍃🍃🍃
📍 این #مهریه های سنگین به خیال اینکه میتواند پشتوانهی حفظ #خانواده و حفظ زوجیت باشد، تعیین میشود؛ در حالی که اینجور نیست. حداکثر این است که شوهر از دادن امتناع میکند، میبرندش زندان؛ یک سال، دو سال زندان میماند. در این اقدام، به زن چیزی نمیرسد؛ او بهرهای نمیبرد، جز اینکه کانون خانوادهاش هم متلاشی میشود. اینکه در اسلام از حضرت امام حسین (علیهالسّلام) نقل شده که فرمود ما دخترانمان و خواهرانمان و همسرانمان را جز با مهرالسّنه عقد نکردیم، به خاطر این است؛ والّا میتوانستند. اگر امام حسین میخواست مثلاً با هزار دینار هم عقد بکند، میتوانست؛ لازم نبود مثلاً با پانصد درهم - دوازده و نیم اوقیه - مقید به این کار بشود. آنها میتوانستند، اما کمش کردند. این کم کردن، با یک محاسبه است؛ این خیلی خوب است.
#رهبر_انقلاب؛ ۹۰/۱۰/۱۴
@Esteftaate_rahbar
🍃💖
#احکام #طهارت
💠سوال: لباسها و وسايل اتاق عمل که نجس مىشوند، در قسمت استريليزاسيون (C.S.R) با فشار و بخار آب تحت شرايط خاصى استريل مىگردند، آيا اين وسايل، علاوه بر استريل شدن، پاك نيز مىشوند؟
✅جواب: چيز نجس با بخار پاک نمىگردد.
@Esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #ریش
💠سوال: گاهی بعضی از مشتریان برای تعمیر ماشین اصلاح خود به من مراجعهمیکنند، با توجه به اینکه تراشیدن ریش از نظر شرعی حرام است، آیا انجام آن برای من جایز است؟
✅جواب: از آنجا که وسيله مذکور غير از تراشيدن ريش استفادههای ديگری هم دارد، بنا بر اين اقدام به تعمير آن و گرفتن اجرت در برابر آن در صورتی که به قصد استفاده از آن برای تراشيدن ريش نباشد، اشکال ندارد.
1423
@Esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
🔹💠🔹💠🔹🔹🔹
💠این کشور سرمایههای انسانی فراوانی دارد؛ سرمایههای مادی فراوانی هم دارد. با سرمایهگذاری لازم، با برنامهریزی درست و متین و با پشتکار و جدیت، ما خواهیم توانست در مدت یک برنامهی مشخصی، کاری بکنیم که دیگر کشور در عرصهی اقتصادی دنیا از تحریم اقتصادی و محاصرهی اقتصادی، هیچ باکی نداشته باشد. این وظیفهی ملی ماست.
*سخنان #رهبر_انقلاب در دیدار مردم
و عشایر نورآباد ممسنی ۸۷/۲/۱۵
@Esteftaate_rahbar
🔹💠🔹
#احکام #تقلید
💠سوال: گاهی از افراد کم اطلاع از مسائل دینی درباره مرجع تقلید شان پرسشمیشود، میگویند نمیدانیم، یا اظهار میدارند که از فلان مجتهد تقلید میکنیم، ولی عملاً التزامی به خواندن رساله آن مجتهد و عمل به فتاوای او ندارند، اعمال اینگونه افراد چه حکمی دارد؟
✅جواب: اگر اعمال آنان موافق احتياط يا مطابق با واقع يا با نظر مجتهدى باشد که وظيفه دارند از او تقليد کنند، محکوم به صحّت است.
@Esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
🔹هیپنوتیزم🔹
💠سؤال: آیا #هیپنوتیزم جایز است؟
✅جواب: اگر به منظور غرض عقلایی و با رضایت کسی که می خواهد هیپنوتیزم شود صورت بگیرد و همراه با کار حرامی هم نباشد، اشکال ندارد.
@Esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 #رهبر_انقلاب :چرا دانشجو بايد چند صد صفحه كتاب برای یک واحد درسی بخواند؟
⚠️حفظ كردن گفتههایی كه معلوم نيست همهاش چقدر فايده دارد!
🔹نظامی طراحی شود كه جوان ميل به پژوهش پيدا كند
@Esteftaate_rahbar
🔹💠🔹
🔹مراجعه به پزشک خانم🔹
💠 در شهرهای کوچک که متخصص خانم کم است، آیا باید کل شهر را بگردیم تا #پزشک خانم پیدا کنیم؟ و در صورت نبود متخصص خانم، آیا لازم است به شهرهای همجوار برویم؟
✅پاسخ توسط حجتالاسلام والمسلمین محمدحسین فلاحزاده -عضو دفتر استفتائات حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای :
✅پاسخ:به هر حال لمس بدن نامحرم حرام است و نگاه به آن قسمتهایی که باید پوشانده شود حرام است. خانم هم اگر بیمار باشد بدون مجوز شرعی نمیتواند خودش را در معرض نگاه یا لمس حرام قرار دهد؛ مثلاً اگر در آن طرف شهر و یا در شهرهای همجوار، پزشک متخصصی هست و ایشان هم بیماریش شدید نیست و از نظر مالی نیز برایش امکان دارد و بهطور معمول هزینهاش را دارد و امکان مراجعه هم هست، اینچنین شخصی نمیتواند مرتکب فعل حرام شود.
@Esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #تقلید
💠سوال: آیا کسی که در آموختن احکام دینیِ مورد نیاز خود کوتاهی میکند، گناهکاراست؟
✅جواب: اگر نياموختن احکام به ترک واجب يا ارتکاب حرام بيانجامد، گناهکار است.
@Esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #پوشش بانوان
💠سوال:چه نوع پوششی از حیث رنگ، جنس و نوع برای خانمها در مقابل نامحرم اشکال دارد؟
✅پاسخ توسط حجتالاسلام والمسلمین محمدحسین فلاحزاده -عضو دفتر استفتائات حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای :
✅پاسخ:بهطورکلی اگر لباس بهگونهای باشد که فرد را در نگاه دیگران انگشتنما نموده و یا جلب توجه نامحرم کند -حتی در کیفیت پوشیدن- پوشیدن آن جایز نیست. در پوشش بیرون شرایطی برای لباس گفتهاند: اینکه بدن را به مقدار کامل بپوشاند، خیلی نازک نبوده و بدننما نباشد، از نظر حجم طوری باشد که برجستگیها و برآمدگیهای بدن را بپوشاند، خیلی تنگ و چسبان نباشد و همچنین این لباس مروج فرهنگ ابتذال و یا فرهنگ دشمنان نباشد. یعنی خودتان استقلال داشته باشید.
@Esteftaate_rahbar کانال استفتائان رهبر