#احکام #فطریه
فطریه سید
💠سوال۲۱: بنده سید هستم و همسرم سید نیستند. می خواستم بدانم زکات فطریه همسرم را جزو فطریه سادات باید پرداخت نمایم یا جزو فطریه غیرسادات؟
✅جواب؛ در فطریه، سرپرست ملاک است؛ اگر سرپرست سید باشد می تواند هم به سید و هم به غیر سید زکات فطره را بدهد.
@Esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #فطریه
فطریه همسر سید
💠سوال۲۲: شخصی غیر سید که تا الآن اشتباهاً سهم فطریه همسر سیده خود را به صندوق فطریه سادات می انداخته، الآن چه وظیفه ای دارد؟
✅جواب: اگر فطریه را به سید داده کفایت نمی کند و باید مجدداً پرداخت کند.
@Esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #پزشکی
استمناء
💠سوال ۷۹۰: بعضی از مراکز پزشکی برای انجام آزمایش های پزشکی بر روی منی از انسان می خواهند که استمنا کند تا معلوم شود که وی قادر بر بچه دار شدن هست یا خیر، آیا استمنا برای او جایز است.
✅جواب: استمنا جایز نیست، هرچند برای تشخیص قدرت وی بر بچه دار شدن باشد، مگر آن که ضرورتی ایجاب کند.
@Esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #روزه
قضای روزه
💠سوال۸۱۱: شخصی به مدت ده سال بر اثر جهل نماز نخوانده و روزه نگرفته است، فعلاً توبه نموده و به سوی خدا بازگشته و تصمیم بر جبران آنها گرفته است، ولی توانایی قضای همه روزه های فوت شده را ندارد و مالی هم ندارد که با آن کفّاره هایش را بپردازد، آیا صحیح است که فقط به استغفار اکتفا کند؟
✅جواب: قضای روزه های فوت شده در هیچ صورتی ساقط نمی شود، ولی نسبت به کفّاره افطار عمدی روزه ماه رمضان، چنانچه قدرت بر روزه دو ماه و یا اطعام شصت مسکین برای هر روز نداشته باشد، باید به هر تعداد فقیر که قادر است غذا بدهد و احتیاط آن است که استغفار نیز بکند و اگر به هیچ وجه قادر به دادن غذا به فقرا نیست فقط کافی است که استغفار کند یعنی با دل و زبان خود بگوید: «استغفرالله (از خداوند بخشایش می طلبم)».
@Esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #روزه
قضای روزه
💠سوال ۸۱۲: من به علّت عدم قدرت مالی و بدنی نتوانستم برای انجام کفّارههایی که بر من واجب شده بود روزه بگیرم و یا به مساکین اطعام نمایم و در نتیجه، استغفار نمودم لکن به لطف الهی اکنون توان روزه گرفتن یا اطعام نمودن دارم، وظیفه ام چیست؟
✅جواب:در فرض مرقوم، انجام کفّاره لازم نیست گر چه احتیاط مستحب آن است که انجام داده شود.
@Esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #روزه
قضای روزه
💠سوال ۸۱۳: اگر شخصی بر اثر جهل به وجوب قضای روزه تا قبل از ماه رمضان سال آینده قضای روزه هایش را به تأخیر اندازد، چه حکمی دارد؟
✅جواب: فدیه تأخیر قضای روزه تا ماه رمضان سال بعد، بر اثر جهل به وجوب آن ساقط نمی شود.
@Esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
معنای اینکه #امام_جمعه به سلاح تکیه میکند چیست؟
نخستین #نماز_جمعه تهران به امامت آیتالله خامنهای، ۲۸ دی ۱۳۵۸
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #روزه
قضای روزه
💠سوال ۸۱۴: فردی که به مدت صدو بیست روز روزه نگرفته، چه وظیفه ای دارد؟ آیا باید برای هر روز شصت روز روزه بگیرد؟ و آیا کفّاره بر او واجب است؟
✅جواب: قضای آنچه از ماه رمضان از او فوت شده، بر او واجب است، و اگر افطار عمدی و بدون عذر شرعی بوده، علاوه بر قضا، کفّاره هر روز هم واجب است که عبارت است از شصت روز روزه یا اطعام شصت فقیر و یا دادن شصت مد طعام به شصت مسکین که سهم هر کدام یک مدّ است.
@Esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #خمس
هبه، هديه، جايزه بانكى، مهر و ارث
💠سوال ۸۵۳: آیا مبالغی که بنیاد شهید به خانواده های شهدا می پردازد، به مازاد از مخارج سال آن، خمس تعلّق می گیرد؟
✅جواب: چیزی که بنیاد شهید به خانواده های عزیز شهدا هدیه می کند، خمس ندارد.
@Esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
هدایت شده از انجمن مردمی خیرین فضای مجازی
بسم الله الرحمن الرحیم
قصد داریم به یاری خداوند متعال برای تعدادی از خانواده های بی بضاعت و کم بضاعت در کرج و تهران ، ارزاق عمومی (برنج ، روغن ، مرغ و....) تهیه و توزیع کنیم، ان شاء الله
دوستانی که تمایل به مشارکت در این امر خیر را دارند ، مبلغ مورد نظر خود را به شماره کارت زیر واریز کنند:
6037997506749051
مهدی علیجانی
✅ درصورت امکان تصویر فیش واریزی را برای ایدی زیر بفرستید:
✅ 👉 @vorojax
التماس دعا
یاعلی
انگشتر و حرز امام جواد اسرارالشفاء
بسم الله الرحمن الرحیم قصد داریم به یاری خداوند متعال برای تعدادی از خانواده های بی بضاعت و کم بضاع
این پیام مورد #تایید کانال ما میباشد✅
♻️عضویت در
انجمن خیـــ❣ــــرین فضای مجازی👇
http://eitaa.com/joinchat/41615380C601196a6e3
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 #کلیپ
💠سوال:آیا سخنان حضرت آقا دربارهی خرید کالای داخلی به معنای فتوای حرمت خرید جنس خارجی در صورت وجود مشابه داخلی است؟ یا اینکه صرفاً یک توصیه است؟ یا اینکه حکم حکومتی است؟ در هر صورت چه نسبتی با نظرات دیگر مراجع تقلید دارد؟
✅پاسخ توسط حجتالاسلام والمسلمین محمدحسین فلاحزاده -عضو دفتر استفتائات حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای :
اگرچه اینجا نمیتوانیم بگوییم که این فتوای شرعی است و اگر کسی یک مورد کالای خارجی خریده و بخواهد استفاده کند، او مرتکب کار حرام و گناه شده است، اما از طرف دیگر هم نمیتوانیم این سخنان را یک توصیهی ساده تلقی کنیم. ایشان در بیاناتشان تعبیر «باید» داشتند اما «باید» به معنای حرمت فقهی نیست. ولی به هر حال همهی کسانی که نظر حضرت آقا برایشان محترم است یا به کشورشان و تقویت اقتصاد کشورشان علاقه دارند، به دنبال پیشرفت کشورشان هستند، به این توصیه گوش دهند. فرقی هم نمیکند که این افراد مقلد مراجع دیگر باشند یا مقلد حضرت آقا. به هر حال مجتهد جامعالشرایطی که رهبری جامعه را بر عهده دارند و بر قلهی ادارهی کشور قرار دارند و از مسائل کشور به خوبی آگاه هستند، یک توصیهای به مردم میکنند و مردم اگر پیشرفت کشورشان را میخواهند باید به این توصیه گوش دهند.
#احکام #کالا
@Esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام رؤیت هلال
💠سوال ۸۳۴: همانطور که میدانید، وضعیت هلال در آخر یا اول ماه به یکی از حالتهای زیر است:
۱. غروب هلال قبل از غروب خورشید باشد.
۲. غروب هلال مقارن با غروب خورشید باشد.
۳. غروب هلال بعد از غروب خورشید باشد.
لطفاً بیان فرمایید کدام یک از حالات سه گانه فوق را میتوان برای تعیین اول ماه به حساب آورد؟
✅جواب:در هر سه فرض، رؤیت هلال برای اثبات حلول ماه قمری جدید از شبی که پس از رؤیت است کفایت میکند.
@Esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
💠 #رهبر_انقلاب : هشت سال دفاع مقدس، مظهری از برترین صفاتی است که یک جامعه میتواند به آنها ببالد و از جوانان خودش انتظار داشته باشد. یعنی دفاع مقدس مظهر حماسه است، مظهر معنویت و دینداری است، مظهر آرمانخواهی است، مظهر ایثار و از خودگذشتگی است، مظهر ایستادگی و پایداری و مقاومت است، مظهر تدبیر و حکمت است. ۱۳۸۸/۰۶/۲۴
#دفاع_مقدس
@esteftaate_rahbar
#احکام #نماز
مبطلات نماز
💠سوال ۵۰۲: شخصی در عبادات خود مبتلا به ریا است و در حال حاضر با نفس خود مبارزه می کند، آیا این عمل وی نیز ریا محسوب می شود؟ چگونه می توان از ریا دوری کرد؟
✅جواب: هر عملی که برای خدا انجام گیرد از جمله مبارزه با ریا، ریا محسوب نمی شود و برای رهایی از ریا باید در عظمت خداوند متعال و ضعف و احتیاج دیگران به خداوند تفکر نماید و همچنین در بندگی خود و دیگر مردم برای خداوند تبارک و تعالی اندیشه کند.
@Esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام شروط #تقلید
💠سوال ۱۰: آیا تقلید از کسی که در یکی از ابواب فقه مثل نماز و روزه به درجه ی اجتهاد رسیده، جایز است؟
✅جواب: فتوای مجتهد متجزّی که تنها در برخی ابواب فقهی دارای فتوا و نظر اجتهادی است برای خودش حجت است، ولی جواز تقلید دیگران از او محل اشکال است؛ اگرچه جواز آن بعید نیست.
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام ساير مکانهاى دينى
💠سوال ۴۲۴: در رساله های عملیه آمده است که جایز نیست شخص جنب و حائض داخل حرم ائمه(علیهم السلام) شوند. خواهشمند است توضیح بفرمایید که منظور از حرم، همان زیر گنبد است یا این که شامل همه ساختمان های ملحق به آن هم می شود؟
✅جواب: مراد از حرم همان زیر گنبد مبارک و جایی است که به آن حرم و مشهد شریف گفته می شود، ولی ساختمان های ملحق به آن و شبستان ها حکم حرم را ندارند و ورود جنب و حائض به آن جاها اشکال ندارد، مگر جاهایی که عنوان مسجد را داشته باشد.
@Esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #نماز
لباس نمازگزار
💠سوال ۴۲۹: آیا نماز خواندن در کمربند چرمی که از آلمان خریده ام و شک دارم که از پوست طبیعی است یا مصنوعی و از پوست حیوان تذکیه شده است یا خیر، اشکال شرعی دارد؟ نمازهایی که با آن خوانده ام، چه حکمی دارد؟
✅جواب: اگر شک در این باشد که آن چرم طبیعی است یا مصنوعی، نماز با آن اشکال ندارد، ولی اگر بعد از احراز چرم طبیعی بودن آن، شک در این باشد که آیا از حیوانی است که شرعاً تذکیه شده یا خیر، نجس نیست، ولی نماز با آن باطل است، و نمازهای گذشته که در حال جهل به این حکم، خوانده اید، قضا ندارد.
@Esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
📷 تصاویری از فعالیتهای مبارزاتی آیتالله خامنهای در بحبوحه #انقلاب_اسلامی
💠 آیتالله خامنهای: «لذت دوران مبارزهی توأمبا محنت در راه خدا، چيزی است كه ديگر قابل فراموش كردن و تعويض با چيز ديگر نيست. حقيقتا در دوران #مبارزه، آن سختيها و محنتها و دلهرهها و اضطرابها، با خودش لذت خاصی را به همراه داشت كه در دوران راحت وعافيت، متصور نيست.» ۶۸/۵/۱۸
@Esteftaate_rahbar
#احکام #طهارت
غسل جنابت
💠سوال ۱۶۷:آیا شخص جنب می تواند در صورت تنگی وقت با تیمّم و نجاست بدن و لباس نماز بخواند یا این که باید بعد از تطهیر و غسل، نماز را قضا نماید؟
✅جواب: اگر وقت به مقداری نیست که بدن و لباسش را تطهیر کند و یا لباس خود را عوض نماید و به علت سردی هوا و مانند آن نمی تواند نماز خود را برهنه هم بخواند، باید نماز را با تیمّم بدل از غسل جنابت با همان لباس نجس بخواند. این نماز مجزی است و قضای آن بر او واجب نیست.
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام
فروش خانه، وسائل نقليه و زمين
💠سوال ۸۸۰: آیا به خانه ای که قبلاً با مالی که خمس آن داده نشده، ساخته شده، خمس تعلّق می گیرد؟ بر فرض وجوب پرداخت خمس، آیا خمس بر اساس قیمت فعلی محاسبه می شود یا قیمت زمان ساخت آن؟
✅جواب: اگر خانه از درآمد بین سال برای زندگی و سکونت ساخته شده و پس از سکونت در آن به فروش رفته است، پول فروش آن خمس ندارد، ولی اگر از درآمدی که سال بر آن گذشته، ساخته شده است، خمس پولی که در ساخت آن هزینه شده، باید پرداخت شود.
@Esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #طهارت
غسل جنابت
💠سوال ۱۶۸: آیا رسیدن منی به داخل رحم بدون دخول، سبب جنابت زن می شود؟
✅جواب: در این صورت جنابت محقق نمی شود.
@Esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #طهارت
غسل جنابت
💠سوال ۱۶۹: آیا بر زنان پس از انجام معاینات داخلی با وسایل طبی غسل واجب می گردد؟
✅جواب: تا زمانی که منی خارج نشود، غسل واجب نیست.
@Esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
🍃🌸 #شرح_حدیث از رهبر معظم انقلاب دربارهی امام خمینی(ره):
💠 #رهبر_انقلاب :ما باید میراث امام را حفظ کنیم. او که اهل درهم و دینار نبود؛ «لم یورثوا دینارا و لا درهما»(۱) او مانند پیامبران، از خود درهم و دیناری باقی نگذاشت. زخارف مادّی دنیا کوچکتر از آن بود که به آن روح ملکوتی و بلند راه پیدا کند. درحقیقت میراث او، جمهوری اسلامی و جوانهای ساختهشدهی دست اوست، که به برکت انقلاب باید آنها را حفظ کرد. ۱۳۶۸/۰۴/۰۳
📚(۱)الكافی، ثقةالاسلام كلینی، ج۱، ص۳۴
🔹إِنَّ الْعُلَمَاءَ وَرَثَةُ الْأَنْبِيَاءِ إِنَّ الْأَنْبِيَاءَ لَمْ يُوَرِّثُوا دِينَاراً وَ لَا دِرْهَماً وَ لَكِنْ وَرَّثُوا الْعِلْمَ فَمَنْ أَخَذَ مِنْهُ أَخَذَ بِحَظٍّ وَافِرٍ.
🔹ترجمه:
همانا دانشمندان میراث داران پیغمبران میباشند چرا كه پیغمبران دینار و درهمی بجاى نگذارند بلكه آنان دانش بجاى گذارند، پس هر كسی از دانش ايشان بهره گيرد بهره فراوانى برده است.
@Esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
🌸🍃
#احکام
قرض، حقوق ماهيانه، بيمه، و بازنشستگى
💠سوال۸۶۶: آیا قرضی که برای حج تمتع گرفته می شود باید خمس آن داده شده باشد و بعد از پرداخت خمس، باقی مانده آن برای مخارج حج پرداخت شود؟
✅جواب: مالی که قرض گرفته می شود، خمس ندارد.
@Esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام
فروش خانه، وسائل نقليه و زمين
💠سوال ۸۸۲: خانه نیمه سازی در یکی از شهرها دارم که به علت سکونت در ساختمان های دولتی نیازی به آن ندارم، لذا قصد دارم آن را فروخته و با پول آن ماشینی برای استفاده شخصی بخرم، آیا به پول آن خمس تعلّق می گیرد؟
✅جواب: اگر خانه مزبور را از درآمد سالانه و در بین سال به قصد سکونت در آن ساخته یا خریده اید، و در همان سال آن را فروخته اید پول فروش آن اگر در همان سال فروش در مؤونه زندگی مصرف شود، خمس ندارد، و همچنین اگر بعد از سکونت در آن، در سال بعد آن را فروخته باشید، پول فروش آن خمس ندارد.
@Esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #طهارت
غسل جنابت
💠سوال ۱۷۰: اگر دخول به مقدار حشفه صورت بگیرد، ولی منی خارج نشود و زن نیز به مرحله اوج لذت نرسد، آیا غسل فقط بر زن واجب است یا فقط بر مرد یا بر هر دو؟
✅جواب:با تحقق دخول، ولو به مقدار حشفه، غسل بر هر دو واجب است.
@Esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر