🔻 اطلاعیه | به اطلاع مخاطبین گرامی میرساند به لطف الهی و توفیقات واصله حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف حوزه علمیه آیت الله حق شناس رحمة الله علیه موفق به کسب مقام اول جشنواره پژوهشی علامه حلی (ره) شده است. حائز اهمیت است که از میان ۲۰ مقاله برتر جشنواره، ۱۰ مقاله به این حوزه مقدسه اختصاص داشته و دو اثر به مرحله کشوری راه یافته اند و به کسب مقام سوم کشوری نایل آمده اند.
از همراهان گرامی دعوت به عمل می آید تا در مراسم تجلیل از نفرات برتر همزمان با جلسه انس با قرآن و عترت حضور به عمل آورده و مجلس را منور گردانند.
@hawzah_hahaghshenas 📲
003 (18.11.67) A.mp3
6.35M
سخنرانی حضرت آیت الله حق شناس (ره) درباره ماه رجب
@hawzah_hahaghshenas
تسنیم :
حجتالاسلام والمسلمین رستمی: ضرب سکههای رومیان با تدبیر امام باقر(ع) تحریم شد / مسئولان در شرایط سخت اقتصادی مانور اشرافیت ندهند
کارشناس دینی داستانی از تحریم سکههای رومیان با تدابیر امام باقر(ع) نقل کرد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، سیره عملی پیامبر(ص) و اهلبیت وحی(ع) الگویی مناسب برای ارتقای سبک زندگی اسلامی میشود چرا که بر اساس عقیده مسلمانان این بزرگواران از هر خطایی مبرا و تمام حرکات و سکنات ایشان برگرفته از آموزههای وحیانی است. آنچه از تاریخ زندگانی ایشان در کتب روایی و تاریخی از موافق و مخالف نقل شده گویای این حقیقت است.
امروز که با تلاش دشمنان داخلی و خارجی فرهنگ و اقتصاد کشور مورد لطمه قرار گرفته است، بازخوانی سیره عترت(ع) در عرصههای فردی و اجتماعی و نیز عرصه بینالمللی بیش از گذشته احساس میشود. چرا که عمده معضلاتی که جوامع اسلامی در عصر حاضر با آن مواجه هستند، به دلیل عدم رویایی با الگوهای صحیح در بین مردم و مسئولان جامعه است.
در این باره به مناسبت ایام ولادت امام محمد باقر(ع) با حجتالاسلام میثم رستمی، استاد حوزه علمیه و پژوهشگر مسائل دینی گفتوگو گرفتیم تا با روش برخورد ایشان و سایر عترت(ع) در مواجهه با معضلات اقتصادی آشنا شویم.
از جمله محورهای این گفتوگو از قرار ذیل است:
* با تدابیر امام باقر(ع) سکههای رومیان تحریم شد
* زمانی که امام صادق(ع) در دوران قحطی تمام جنس انبار خود را فروخت
* مسئولان نباید در شرایط سخت اقتصادی مقابل مردم مانور اشرافیت دهند
* ثروتمندان در شرایط سخت اقتصادی باید به داد مردم برسند
مشروح این گفتوگو را در ادامه میخوانید.
* در زمان امام محمد باقر(ع) شاهد رشد علمی در جهان اسلام بودیم. ابتدا درباره نهضت علمی که امام باقر(ع) در زمان خویش رقم زدند صحبت کنید.
به صورت مختصر عرض کنم درباره شأن علمی امام باقر(ع) در روایتی در ارشاد شیخ مفید آمده است حضرت به قدری به مسائل علمی تسلط داشت که علمای بزرگ هنگامی که در مجلس ایشان بودند به چشم نمیآمدند. نقل میشود "حَکَم بن عتیبه" با اینکه فرد بسیار عالمی در بین قومش بود، وقتی نزد امام باقر(ع) میرسید، «کَأَنَّهُ صَبِیٌّ بَیْنَ یَدَیْ مُعَلِّمِه؛ مثل یک بچهای که در کنار معلمش قرار گرفته است، کنار حضرت مینشست. از این جهت آغازگر مکتب علمی در جهان اسلام بودند. همچنان که مفهوم باقر العلوم به معنای شکافنده علوم است. در واقع امام باقر(ع) باب علوم مختلف را نه تنها به روی مسلمانان بلکه تمام دنیا آن هم در تمام زمینهها گشود و امام صادق(ع) ادامهدهنده این حرکت شدند.
* تأثیر باب علمی که امام باقر(ع) گشود، برای جامعه آن دوران و عصر حاضر را چگونه ارزیابی میکنید؟
یکی از برکات امام باقر(ع) و در واقع برکات پذیرش ولایت و محبت اهلبیت(ع) برای ما محبان اهلبیت(ع) این بود که در عرصههای بینالمللی موفقیتهایی کسب کردیم و این جز با تبعیت از مجاهدتهای علمی این بزرگواران حاصل نمیشد. هنر جامعه شیعه در آن است که تمام ثمرات سرزمین خود و انقلاب را منتسب به صاحبان اصلی خود یعنی ائمه(ع) اطهار به ویژه امام عصر(عج) بداند. وقتی پای صحبت برخی دانشمندان هستهای یا موشکی مینشینیم، از آنها میشنویم که با توسلاتی که به وجود مقدس معصومین(ع) و یا تبعیت از سیره عملی پیامبر و ائمه(ع) در مسیر جهاد علمی داشتند، گره از کار علمیشان باز شد. اکنون کشور ما در تولید علم در رتبه پانزدهم دنیا و از لحاظ صنعت موشکی و هستهای جزو 5 ـ 6 کشور دنیا قرار دارد. همچنان که فرماندهان دوران هشت سال جنگ تحمیلیمان دارای چنین ویژگیهایی بودند. در جمعبندی وصیتنامه ایشان در مییابیم بسیار اهل توسل به اهلبیت عصمت و طهارت بودند و موفقیت خود را در آن میدانستند. ما نیاز داریم این مقولات را در جامعه پررنگ کنیم نه صرفاً توانهای خود.
تحریم سکههای رومیان با تدابیر امام باقر(ع)
* اکنون در عصری زندگی میکنیم که مردم با چالشهای اقتصادی و اجتماعی دست و پنجه نرم میکنند که این مسئله به خودی خود جامعه را با دستاندازهایی مواجه کرده است. خب بخش عمدهای از این مسائل به عدم مدیریت صحیح کارگزاران اجرایی کشور باز میگردد و طبیعتاً مردم توانایی تغییر در سطح کلان ندارند. در چنین شرایطی توصیه شما چیست؟
برای پاسخ به این سؤال ابتدا از یک داستان مربوط به زمان امام باقر(ع) آغاز میکنم. یکی از داستانهایی که در تاریخ دوران امام باقر(ع) با آن مواجهیم، بحران اقتصادی و مالی است که همزمان با خلافت عبدالملک بن مروان، پنجمین خلیفه امویان بود. در آن زمان سکههای رایج مسلمانان، توسط روم ضرب میشد و آنها بودند که سکه را وارد بازار مسلمین میکردند. روی این سکه نشانی از فرهنگ غربی یا رومی بود. عبدالملک هم تصمیم گرفت تراز رومی را به دینار عربی تدبیل کند. امام(ع) خودشان طریق ضرب
ه سکه را به آنها آموختند و هم نحوه عرضه آن در بازار را معرفی کردند. حضرت به عبدالملک فرمود: "هم اکنون استادان ماهررا بخواه وبا تهیه قالبهایی از گل رس وشیشه وذوب کردن سکههای طلا ونقره، وریختن دراین قالب ها سکه ضرب کنند و یک روی آن کلمه توحید ونام رسولالله را بنویسند و اطراف سکه، تاریخ ضرب سکه و نام شهری که درآن سکه ضرب شده است را بنویسند ودرهمهای 10 مثقالی ودینارهای هفت مثقالی بسازند". امام باقر(ع) نیز بر نظارت به نحوه عرضه سکهها تأکید کردند تا مسلمانان محتاج سکههای غرب نشوند. چون رومیان تهدید کرده بودند که اگر نقوش سکهها را تغییر دهید، روی سکهها دشمنام به پیامبر(ص) حک میکنیم. از سوی دیگر طبیعتاً جامعه آن زمان با بحران مواجه میشد.
چرا خود را وابسته به پولهای غرب کردیم
اکنون نیز ما میتوانیم به پیروی از سیره امام محمد باقر(ع) به اقتصاد مقاومتی دست یابیم. همچنان که این سیره را در دوران حکومت نبوی هم شاهدیم. تأکید بر عزت و سرافرازی ملت همواره فرهنگ این بزرگواران بود. ما باید به داشتههای خود اتکاء و آنها را تقویت کنیم. چرا باید با بالا و پایین شدن دلار وقیمت ارز و تحریمها قیمتها محصولات داخلی دستخوش تغییر قرار گیرند و افزایش یابند. این مسئله نشان میدهد در کالاهای غیر نفتی خود را وابسته به غربی کردیم که همواره در طول تاریخ با مسلمانان سر جنگ داشتند. لذا اقتصاد ما درونزا نیست. البته این به معنای تعامل نکردن با دنیا نیست به شرط اینکه این تعامل عزت ما را زیر سؤال نبرد و موجب تقویت اقتصادمان شود. به عنوان مثال باید به جایی برسیم که آنها التماس کنند نفتمان را بفروشیم و این شدنی است.
اکنون نیز ما میتوانیم به پیروی از سیره امام محمد باقر(ع) به اقتصاد مقاومتی دست یابیم. همچنان که این سیره را در دوران حکومت نبوی هم شاهدیم. تأکید بر عزت و سرافرازی ملت همواره فرهنگ این بزرگواران بود. ما باید به داشتههای خود اتکاء و آنها را تقویت کنیم.
مسئولان نباید در شرایط سخت اقتصادی مقابل مردم مانور اشرافیت دهند
* به نظر میرسد در حال حاضر که جامعه با چالشهای اقتصادی مواجه شده است، به طور طبیعی این اشکالات بیشتر متوجه مسئولان اجرایی نظام است لذا باید تدابیر بهتری در رفتار و منش خود ایجاد کنند. در این شرایط چه پیشنهادی به مسئولان دارید؟
همچنان که امیدواریم مسئولان همت زیادی برای رفع مشکلات مردم به خرج میدهند، باید در شرایط فعلی همدرد مردم باشند و جلوی آنها مانور اشرافیت و تجملگرایی ندهند. مردم باید احساس کنند مسئولان در مشکلات جامعه کنارشان هستند. در چنین شرایطی تحمل سختی برایشان راحتتر میشود. ما نمونه این همراهی را اوایل انقلاب و دوران جنگ هشت ساله مشاهده کردیم. چرا که مسئولان همراه مردم و چه بسا سطح زندگیشان پایینتر از آنها بود. آنها اگر ببینند مسئولی که چندین میلیون حقوق قانونی میگیرد، رسماً اعلام کند من به خاطر سختیهایی که عارض مردم شده است، از بخشی از حقوق خود گذشتم، آن وقت میبینیم عموم جامعه جان و مالشان را فدای نظام میکنند همچنان که حقاً شاهد بودیم از ابتدای انقلاب اینچنین هم رفتار کردند منتها قشری از مردم ما به دلیل رفتار مسئولان در حال ریزش هستند و باید این مسئله را پذیرفت. ما باید از ریزشها و مسائلی که منجر به ریزش میشود، پیشگیری کنیم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
باز نشر | قسمت دوم
📝 برای رسیدن به اوج معارف دینی باید چه کرد؟
📝 توجه به اجتهاد چه ضرورتی دارد؟
🎥 حجه الاسلام و المسلمین قاسمی پاسخ می گوید.
#پذیرش_حوزه
#طلبه
#معاونت_آموزش
@Hawzah_HAHaghshenas
🔻به اطلاع مخاطبین محترم میرساند:
جلسه انس با قرآن و عترت امشب برگزار نخواهد شد. ان شاء الله تاریخ شروع جلسات در سال ۹۸ از ۲۲ فروردین ماه خواهد بود.
@hawzah_hahaghshenas 🔺
سلام علیکم
با عرض تبریک به مناسبت سال جدید
و درخواست بهترین ها برای امت اسلامی و رهبر عزیز و فرزانه مان و همه اعضا محترم
گزارش تصویری از مراسم اعتکاف حوزه علمیه ایت الله حق شناس تهرانی (فیلسوف الدوله -امین الدوله )در مسجد امین الدوله تقدیم میشود