فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴حمله ی تروریستی به کلانتری۱۶ زاهدان آن هم یک روز پس از جشنِ وحدت آفرین #غدیر در سراسر کشور بخصوص حضور برادران شیعه و سنّی در کنار هم در زاهدان موجب عصبانیت عبدالحمید و دار دسته اش شده بنابرین سعی دارند با این حمله به نحوی در آتش اختلاف شیعه و سنی بدمند
#هُدِسا
@hodesanews
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 جزئیات درگیری در کلانتری ۱۶ زاهدان
🔹فرمانده انتظامی سیستان و بلوچستان: در این حمله، ۴ تروریست معاند با پوشش اربابرجوع وارد کلانتری شده بودند. بعداز یک ساعت درگیری هر ۴ نفر به هلاکت رسیدند. ۲ تن از نیروهای انتظامی به شهادت رسیدند.
🔹هماکنون اوضاع تحت کنترل نیروهای امنیتی و انتظامی قرار دارد.
#هُدِسا
@hodesanews
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 استقبال امیرعبداللهیان از وزیرخارجۀ الجزایر در محل وزارت امور خارجه.
✍آیا ارتباطی هست بین حضور وزیر خارجه ی الجزایر در ایران و کشتن جوان الجزایر الاصلی در فرانسه؟
آیا در زمانی که مردم الجزایر از فرانسه بخاطر آن جوان متنفرند این سفر دوستانه پیام خاصی دارد؟! و میشود گفت این یک نوع ابراز همدردی با مردم الجزایر است!!؟
👌مهم نیست که سوالات بنده درست باشه یا غلط بلکه غرض این است که بگوییم جو رسانه ای ما بخصوص بخش بین المللی میتواند با کنار هم گذاشتن عکس جوان کشته شده و عکس استقبال از وزیر خارجه ی الجزایر، چنان مانوری دهد...
متاسفاته ما از این هوش رسانه ی بهره ی آنچنانی نبرده ایم.
#هُدِسا
@hodesanews
🔴براندازان و قربانیان نظم نوین جهانی
بخش اول
🔷اصطلاح نظم نوین جهانی را زیاد شنیدید و خود این کلمه تا حدود زیادی گویا و مبیِّن مراد ما هست اصولا نظم جدید زمانی اتفاق می افتد که نظمی از قبل بوده باشد و نظمِ جدیدی میخواهد بر آن فائق آید و خود را بر آن تحمیل کند همچنین باید گفت که نظم نوین جهانی همانطور که فرصت سازی میکند قربانی هم میگیرد.
🔻گاهی اوقات کشورهای که در نظم جدید پتانسیلی برای ایفای نقش دارند و یا مدعیان نظم جدیداند قبل از استقرار نظم، قربانی میشوند. حالا سوال اینجاست که قربانیان چه کشورهای خواهند بود؟
و وظیفه ی حاکمان و خالقان نظم جدید چه خواهد بود؟
⭕️اگر در همین تکاپوی جهانی بخواهیم به چند کشور ی که در صدد ایجاد نظم نوین هستند اشاره کنیم میتوان از چین، روسیه و تا حد زیادی هم ایران یاد کرد .
بنابرین این سه کشور در نوک پیکانِ تقابل با نظم غربی قرار دارند البته در این بین طرف غربی بیکار نخواهد نشست و سعی میکند هر کدام را با چالشی مواجه کند
♦️اما در این میان قدرتهای مدعی باید متوجه باشند که نباید به صورت جزیره ای یا فرسایشی، با تمدن مستقر درگیر شوند به عبارتی مدعیان نظم جدید باید با مدیریت صحنه اجازه ندهند تا تمام هزینه ی نظم جدید بر آنها و یا یکی از آنها به تنهایی تحمیل شود
📌برای نمونه من از سه کشور مدعی (چین_ روسیه_ ایران) مثال خواهم زد و نحوه ی کیفیت بازی این سه قدرت را توضیح خواهم داد
⭕️ابتدا از ایران شروع میکنم مدل بازی ایران به این شکل بود که سعی داشت تا به نوعی در برابر جبهه ی غرب صف شکنی کند و دست به ریسکهای بزند به گونه ای که در غرب آسیا دست به اقداماتی میزد که عملا به عنوان بازی خراب کن نقشه های آمریکا عمل میکرد و به دیگران جرئت تحرک پذیری در اقصی نقاط جهان را میداد و این تزریق جرئت را با اقدامات ریسک آمیزی بمانند صادرات نفت به ونزئلا علارغم همه ی تهدیدها در شرایطی که چین و روسیه جرئت هیچ گونه حرکتی در انجا نداشتند یا حمله به عین الاسد یا حمایت از سوریه و حفظ نظام حاکم بر آن را نمایش میداد. در مجموع این حوادث کم کم موجبات تغییر نگاه روسیه و چین را فراهم کرد و همین هم پیشرانی شد برای تکاپوی بیشتر این دو کشور، هر چند که ایران به تنهایی کاری از پیش نمیبرد ولی واقعا در این عرصه پیشرو و صف شکنی میکرد.
#هُدِسا
@hodesanews
🔴براندازان و قربانیان نظم نوین جهانی
بخش دوم
🔷در مقابل چین و روسیه تا قبل از جسارتهای ایران سیاست محافظه کارای را در پیش گرفته و سعی داشتند با آرامش کاملی زمین بازی را تغییر داده و اقدام به براندازی نظم مستقر کنند البته آمریکا هم با توجه به اینکه میدان بازی را خوب درک کرده بود در صدد تقابل علنی با این دو کشور حرکت کرد که میتوان تلاش برای پیوستن اوکراین به ناتو و استقلال تایوان را دلیل بر آن دانست
البته چین با وجود رویکرد تهاجمی در ادامه باز هم محتاطانه رفتار کرد و هنوز بمانند روسیه در دام جنگ غرب نیفتاد بنظر میرسد روسیه میتوانست با ایجاد مقدماتی از قبل مانع ورود به باتلاق درگیرها شود اما چون آن مقدمات طی نشد مجبور به ورود به جنگ شد.
📌نکته ی اساسی این است که حاکمان کشورها باید متوجه باشند که تا چه حد و اندازه ای و در چه زمانی و چه مکانی دست به افزایش و کاهش تنش بزنند مثلا ممکن است آستانه ی تحمل آمریکا نسبت به تهدید منافع این کشور در غرب آسیا با تهدید منافع این کشور در اروپای شرقی متفاوت باشد پس هر کدام از کشورهای ساکن این مناطق باید متناسب با جغرافیای خود دست تهدید به منافع این کشور بزنند
بنظر نگارنده در زمان فعلی که در حال عبور از نظم حاکم هستیم بخش اعظمی از بار و وزن تقابل و تلاش برای تغییر و براندازی نظم حاکم، بر دوش روسیه افتاده است به عبارتی اصطکاک تقابل روسیه با محور غربی فشارها را از بقیه ی محورها مثل ایران برداشته از همین رو میبینید ایران با آزادی عمل بیشتری به سمت صلح _ثبات_کنش گری و تعامل با اطراف خود میرود
👌بنابراین نرمش و میل ایران به مذاکره بجهت کاهش فشار است و اینکه ایران در لحظاتِ باقی مانده ی نظم سابق، اوضاع را از حالت تنش به سمت کاهش تنش هدایت میکند یعنی حاکمان این کشور متوجه هستند که در زمان فعلی، قطبهای قدرت در اوج تنش به سر میبرند و هر گونه اشتباه محاسباتی و سوء تفاهمی میتواند موجب یک جنگ تمام عیار شود پس تنش ها را مدیریت کرده و در کمال خون سردی زیرکانه کاهش تنش میکند تا بار تغییر نظم فعلی بر دوش روسیه (یا چین) بیفتد تا خود فعلا نفسی تازه کند.(این در حالی است که تا قبل از جنگ روسیه_ اوکراین ایران بیشترین سهم از فشار تقابل با غرب را بر عهده داشت که در بسیاری از جاها به ما ضرباتی وارد کرد)
🔷آخرین نکته هم پاسخ به این سوال است که آیا چین به تایوان حمله خواهد کرد یا خیر؟
ما معتقدیم چین در شرایط فعلی که حدود ۸۰ درصد از تجارت و مبادلات خود را از طریق دریا (و بخشی زیادی را از تنگه ی تایوان انجام میدهد) به سمت جنگ با تایوان نخواهد رفت.
بنابراین این کشور در صدد است اقتصاد دریا پایه ی خود را از طریق احیای جاده ابریشم (راه خشکی)به نوعی از این تک بُعدی و آسیب پذیری نجات دهد و این یعنی حاکمان این کشور مادامی که اقتصاد چین را وابسته به دریا میبینند جرئت ریسک درگیری با تایوان را به این سادگی پیدا نخواهند کرد. و اگر روزی قصد حمله داشته باشند باید بسیار ناچار باشند و یا جاده ی ابریشم کامل شده باشد.
#هُدِسا
@hodesanews
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺هم اکنون تصاویری از اعتراضات گسترده در سرزمین های اشغالی
#هُدِسا
@hodesanews
پاکستان حملۀ تروریستیِ زاهدان را محکوم کرد
🔹وزارت خارجۀ پاکستان: حملۀ تروریستی امروزِ زاهدان را محکوم میکنیم و تسلیت خود را به خانوادههای داغدار ابراز و برای شفای عاجل مجروحان دعا میکنیم. پاکستان در همبستگی کامل با دولت و ملت ایران در مبارزه با تروریسم میایستد.
#هُدِسا
@hodesanews
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 لحظۀ به هلاکت رسیدنِ تروریستهای حملۀ زاهدان
#هُدِسا
@hodesanews
🛑عراق مدعی شد ایران بدون اعلام قبلی صادرات گاز را متوقف کرده است.
🔺 سخنگوی وزارت برق عراق
🔹قطع صادرات گاز ایران به عراق باعث شده تا جایگاههای توزیع گاز در المنصوریه، بغداد، صدر و برخی دیگر از مناطق این کشور یا فعالیتشان محدود شود یا به طور کامل متوقف شود.
🔸ما دلیل قطع صادرات گاز از سوی ایران را جویا شدیم که طرف ایرانی لزوم پرداخت پول گاز صادراتی از سوی عراق را دلیل قطع اعلام کرده است.
#هُدِسا
@hodesanews
May 11
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨هشدار به آمریکاییها؛
🎬 توقیف نفتکش حامل سوخت قاچاق علیرغم پشتیبانی نظامی آمریکایی از آن
🔰 فرمانده منطقه دوم نیروی دریایی سپاه:
◽️ این نفتکش از پشتیبانی نظامی آمریکا برخوردار بود، اما رزمندگان نیروی دریایی سپاه آن را توقیف و خدمه متخلف را دستگیر کردند.
#هُدِسا
@hodesanews
🔴سخنگوی وزارت خارجه: عربستان به رائفیپور اجازۀ بازگشت نداده
🔹او در پایان مناسک حج و هنگام خروج از فرودگاه جده بهدلیلی که هنوز برای ما بهدرستی مشخصنشده، با مشکل خروج مواجه شده. رائفیپور بازداشت نشده و سفارت ایران پیگیر حل مشکل پیش آمده و بازگشت او به کشور است.
#هُدِسا
@hodesanews
وزیر برق عراق: با ایران برای تامین گاز گفتوگو میکنیم
🔹ما بدهی ایران را دادیم اما بانک تجارت عراق بهخاطر تحریمهای آمریکا مانع از انتقال پول به ایران میشود و هزینۀ این مشکل را دارند شهروندان عراقی میپردازند.
🔹ایران ۱۰۰۰ مگاوات به ما برق صادر میکرد که آن را هم قطع کرده. ظرف چند روز آینده با ایرانیها گفتوگوی مفصلی درمورد دریافت گاز انجام میدهیم و امیدواریم آنها وضعیت عراق و دمای بالای آن را درک کنند.
#هُدِسا
@hodesanews
کنعانی: بیانیه مشترک شورای همکاری خلیج فارس و روسیه در خصوص جزایر سه گانه ایرانی مردود است
سخنگوی وزارت امور خارجه:
🔸مطالب مندرج در بیانیه مشترک کشورهای شورای همکاری خلیج فارس و روسیه در خصوص جزایر سه گانه ایرانی را مردود است.
🔹جزایر سه گانه تعلق ابدی به ایران داشته و صدور اینگونه بیانیهها با روابط دوستانه ایران و همسایگان مغایرت دارد.
🔸جمهوری اسلامی ایران با تأکید بر استمرار سیاست حسن همسایگی و احترام متقابل، توسعه و ثبات منطقه را مسئولیت جمعی کشورهای منطقه میداند.
🔹پس از این نشست دیروز، شورای همکاری خلیج فارس و روسیه بیانیه مشترکی صادر کردند. در بخشی از این بیانیه ادعاهای تکراری در خصوص جزایر سه گانه ایرانی بار دیگر مطرح شده بود.
#هُدِسا
@hodesanews
🔴اردوغان: اتحادیه اروپا راه عضویت ترکیه را باز کند با عضویت سوئد در ناتو موافقت میکنیم
رئیس جمهوری ترکیه میگوید ترکیه میتواند عضویت سوئد در ناتو را تایید کند، به شرطی که اروپاییها راه را برای عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا باز کنند.
رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه، روز دوشنبه ۱۰ ژوئیه (۱۹ تیر) تصمیم کشورش برای قبول عضویت سوئد در ناتو را منوط به تسهیل عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا کرد.
♦️در ادامه ی اظهارات اردوغان رئیس کمیته دفاع و امنیت شورای فدراسیون روسیه گفته ترکیه با تصمیمات تحریکآمیز خود، در حال تبدیل شدن به یک کشور غیردوست است.
«ویکتور بونداروف» گفته آنکارا از تلاش اوکراین برای پیوستن به ناتو حمایت و برخلاف توافقات با روسیه، رهبران گروه افراطی «آزوف» را آزاد کرد.
#هُدِسا
@hodesanews
🎥 سرکوب تظاهرات هزاران نفری علیه نتانیاهو
🔹درگیری معترضان به تصویب بند اصلی لایحهٔ جنجالی نتانیاهو با پلیس رژیم صهیونیستی به خشونت کشیده شد و دستکم ۴۲ نفر بازداشت شدند.
🔻 آمیخای شیکلی وزیر ارتباطات رژیم صهیونیستی: سازماندهی تظاهرات در اسرائیل توسط ایالات متحده صورت گرفته و جو بایدن با ایهود باراک و یائیر لاپید کاملا هماهنگ است.
#هُدِسا
@hodesanews
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️تهدیدات جانی ۴۰ سال اخیر خمس پهلوی
#هُدِسا
@hodesanews
ماجرای #رائفی_پور فعلا مبهم است اما دو احتمال را قوی میدانم مثلا ایشان در عربستان جلساتی را با حجاج ایرانی و کشورهای دیگر داشتند که مورد رضایت سعودی نبوده و یا بگوییم دستی که با یک توئیت توانست مکان نشست وزرای خارجه ایران_عربستان را تغییر دهد در اینجا نقش آفرینی کرده که ظاهرا صهونیستها آتش بیار معرکه هستند.
👌اینجاست که تیم دیپلماسی دولت سریعا باید این سوء تفاهم را برطرف کند وگرنه فضای رسانه ای طرفین را مجبور به واکنش های غیر قابل کنترل و تحریک آمیز میکند که در این صورت تمام تلاشهای چند ماهه از بین میرود
#هُدِسا
@hodesanews
🔸هشدار باقری به عراق درباره گروهکهای تجزیه طلب
رئیس ستادکل نیروهای مسلح:
تا شهریور ماه که زمان تعهد دولت عراق است، صبر میکنیم و امیدواریم که دولت عراق به مسئولیتش عمل کند.
اما اگر این زمان بگذرد و این گروهک های تجزیه طلب، مسلح باقی بمانند و یا عملیاتی انجام دهند، قطعاً عملیاتهای ما علیه این گروهها با شدت بیشتر تکرار خواهد شد.
#هُدِسا
@hodesanews
♦️و احتمال آخر هم این است که ممنوع الخروج بودن #رائفی_پور در عوض ممنوع الخروج بودن عبدالحمید در همین ایام حج بوده باشد یعنی طرف سعودی به نحوی میخواهد این اقدام ایران را جبران کند.
#هُدِسا
@hodesanews
♦️یه پیشنهاد و یا یک انتقاد هم به مسئولین نیروهای مسلح.
گاهی وقتا که انسان به تلاش منافقین در فضای مجازی فکر میکند متحیر میشود یعنی این سازمان کوچک چگونه و با چه ساز و کاری این گونه فضای مجازی ما را مدیریت میکند؟! به گونه ی که وقتی در همین ایام اخیر شخص معروفی بر خلاف مواضع آنها سخن میگفت فوری با پستهای متعدد بر سر آن بنده خدا آوار میشدند و بلافاصله با یک عقب نشینی مجبور میشد استوری یا پست خود را پاک کند.
ظاهرا ما در این بخش بسیار عقبیم حالا ممکن است در گوشه کناری کار شود ولی این کجا و آن کجا.
👌بنطر میرسد از آنجایی که نیروهای مسلح کشورها در زمان صلح عملا بیکار یا کم کار میشوند و چون این نیرو هزینه ی سنگینی بر کشور تحمیل میکند پس باید موظف شوند به آموزش کار در فضای مجازی تا در هنگام نیاز به صورت سازمان دهی شده این فضا و افکار عموی را از خطا نجات دهند.
چگونه اعضای سازمان منافقین موظف اند مثلا در طول روز چند ساعت در فضای مجازی فعالیت کنند و مثلا در این چند ساعت باید هر کدام هزار پست و حساب را مدیریت کنند؟ چرا ما یک نیروی زبده در این سطح نداشته باشیم و چه بهتر از نیروهای مسلح که در ایام صلح معمولا مشغله ی چندانی ندارند.
#هُدِسا
@hodesanews
این یادداشت مربوط به آذر ماه سال قبل هست👇👇
🔴سیاستهای نعلانی و میخانی اردوغان.
♦️عدم عضویت فنلاند و سوئد مخرج مشترک روسیه و ترکیه
⭕️چرایی تغییر مواضع ترکیه در برابر روسیه
🔷آیا ممانعت ترکیه از به عضویت در آمدن فنلاند و سوئد در ناتو تاثیری در ارتباط روسیه و ترکیه داشت؟
🔷از دیر باز جغرافیای ترکیه برای ما و جهان از جایگاه ویژه ای برخوردار بود.
سیاست ایران در قبال ترکیه این بود و هست که در وهله ی اول ترکیه از دامن آمریکا فاصله گرفته و در مرحله ی بعد به سمت ما میل پیدا کند.
🔻علت چرخش سیاسی ترکیه:
یکی از عوامل تغییر نگرش در تیم سیاست خارجی ترکیه تورم شدید این کشور است طبق آمارها در این مدت تورم ترکیه رکورد ۸۵ درصد را هم رد کرد که شاید این میزان از تورم با قیاس با تورم۴۰ درصدی( مهرماه۱۴۰۱) ایران بهتر قابل فهم باشد.
♦️بخشی از علل این تورم بی سابقه ترکیه:
1کرونا
2: دخالت مستقیم در امور کشورها:
یعنی یک واقعیت غیر قابل انکار، دخالت بی حد مرز اردوغان در سالیان گذشته (در مصر، سوریه، لیبی، افغانستان، عراق، یونان و آذربایجان )بوده است که این امر سبب شده ترکیه امروز در حالت احتضار باشد
♦️ترکیه در این چند ماه سعی کرد با تغییر سیاست های خارجی خود بخشی از این تورم را کنترل کند.
از همین رو اردوغان با اخراج سران اخوان المسلمین و حماس از ترکیه به درخواست مصر و اسرائیل،( و سفر به امارات قطر، ایران و عربستان بعد از قتل خاشقچی)هیمنه ی خود را خورد کرده تا شاید راهی برای برون رفت از این فشار اقتصادی پیدا کند .
⭕️خوب است که در این قسمت از بحث، یک یاد آوری نسبت به مواضع ترکیه، در رابطه با جنگ اوکراین داشته باشیم؛ همه ی ما میدانیم که ترکیه یکی از مخالفین سرسخت حمله ی روسیه به اوکراین بود و سعی میکرد با محکوم کردن روسیه...فشار بر این کشور را افزایش دهد حتی ترکیه در اقدامی بی سابقه حریم هوایی خود را بر روی هواپیماهای روسی بست.
🔷اما در تغییر موضعی آشکار دیروز اردوغان اظهار داشت:
🔻اروپا بهای گزافی برای منزوی کردن روسیه خواهد پرداخت/جنگ با روسیه اشتباهی بزرگ برای اروپا است
شاید دلیل این موضع اردوغان را متوجه نشده باشید
بله خوب حدس زدید کمبود گندم و غلات در ترکیه موجب شد که این کشور با یک سری عقب نشینی هایی در این مدت، قرار دادهای زیادی ازجمله خرید غلات ، گندم و گاز با طرف روس به امضا برساند.
⭕️عواملی که سبب نزدیک شدن ترکیه به روسیه شده است:
1:عدم تحویل و فروش اف۳۵ و اف۱۶ از طرف آمریکایی به ترکیه
2: کینه ی عمیق اردوغان از اتحادیه ی اروپا بخاطر عدم اجازه پیوستن ترکیه به اتحادیه ی اروپا
3:حمایتهای اروپا از یونان در مقابل ترکیه
4:عدم رضایت روسیه از پیوستن فنلاند و سوئد با ناتو.
مخرج مشترک ترکیه و روسیه:
📌به نظر میرسد یکی از مهمترین دلایلی که موجب نزدیکی روسیه و ترکیه شد عدم رضایت ترکیه برای پیوستن فنلاند و سوئد به ناتو بود چرا که در صورت پیوستن این دو کشور به ناتو، عملا روسیه باید در یک جبهه ی دیگر وارد درگیری میشد پس ترکیه در اینجا یک دلجویی از طرف روس کرده و با عدم اجازه ی پیوستن سوئد و فنلاند هم فشار خود را بر اروپا و آمریکا افزایش داد و هم اهرم فشار ناتو را از روی گردن روسیه برداشت در نتیجه مخرج مشترک روسیه و ترکیه عبارت است از عدم رضایت هر دو کشور، در پیوستن فنلاند و سوئد به به ناتو
#هُدِسا
@hodesanews
🔸نخستوزیر سوئد: از نتیجه دیدار با اردوغان بسیار خوشحالم
«اولف کریسترسن» نخستوزیر سوئد بعد از نشست سهجانبه با رئیسجمهور ترکیه و دبیرکل ناتو اعلام کرد از این دیدار و نتیجه آن درباره عضویت سوئد در ائتلاف بسیار خوشحال است.
#هُدِسا
@hodesanews