باسلام
بازی تازه مسکو؛ پیداوپنهان همصدایی روسیه با یمن
اقتصادنیوز: رسانههای غربی با استناد به دادههای اطلاعاتی ادعایی، از همکاری مسکو و یمن میگویند و فراتر از آن مدعیاند که کرملین مردان یمنی را مجهز کرده است و از آنها در جنگ اوکراین استفاده میکند؛ دادههایی که هنوز اثبات نشده است.
شورای آتلانتیک با انتشار یادداشتی مدعی شد: گزارشهای ادعایی جدید نشان میدهد که نیروهای مسلح روسیه به لطف روابط رو به رشد خود با حوثیهای یمن توانستهاند صدها مرد یمنی را در صفوف خود استخدام کنند. نظامیان استخدام شده یمنی که به ادعای این نشریه با وعده حقوق بالا و حتی تابعیت روسیه برای مشاغل مهندسی و امنیتی داده در این صفوف تعریف شدهاند، از طریق یک شرکت مرتبط با حوثیها به روسیه منتقل و در نهایت وارد ارتش روسیه شده و برای جنگ در خط مقدم اعزام میشوند. این تلاش احتمالاً به نفع حوثیها خواهد بود چرا که مردان یمنی در مناطق تحت کنترل آنها تحت نظر ارتش روسیه آموزش میبینند. استخدام آنها بخشی از تلاش روسیه برای استفاده از مهاجران - از یمن و همچنین نپال، هند و کره شمالی - برای جبران خسارات سنگین میدان نبرد است.
شورای آتلانتیک در ادامه یادداشت ادعاییاش آورد: با این حال، استخدام جنگجویان یمنی تنها یکی از دلایل روابط رو به رشد بین حوثیها و روسیه است که از زمان حمله حماس به اسرائیل در 7 اکتبر 2023 اهمیت بیشتری یافته است. حوثیها امروز به عنوان یک عنصر حیاتی در مدار «محور مقاومت» برجسته شدهاند. همزمان چند ماه پیش، گزارشهایی ادعایی منتشر شد مبنی بر اینکه ایران در حال میانجیگری برای توافقی بالقوه است که به موجب آن روسیه سلاحهای پیشرفته، یعنی موشکهای ضدکشتی P-800 اونیکس را برای حوثیها ارسال میکند.
در حالی که هنوز هیچ مدرکی دال بر ارسال چنین تجهیزاتی در اختیار نیست، تیموتی لندرکینگ، فرستاده ویژه ایالات متحده در امور یمن اخیراً مدعی شد که روسیه فعالانه به دنبال تماس با حوثیها و بحث درباره انتقال احتمالی تسلیحات است. ماه اکتبر، گزارشهایی ادعایی منتشر شد مبنی بر اینکه مسکو قصد دارد محمولهای از سلاحهای سبک به ارزش ده میلیون دلار در اختیار حوثیها قرار دهد. مدت کوتاهی پس از انتشار ادعاهای مربوط به چنین انتقال تسلیحاتی، گزارشهای دیگری ادعا کردند که کرملین اطلاعاتی از جمله دادههای ماهوارهای را برای کمپین خود علیه ترافیک دریایی در دریای سرخ و آبراههای اطراف در اختیار این گروه قرار داده است.
به ادعای شورای آتلانتیک برای مسکو، همکاری با حوثیها مزایای زیادی فراتر از جبران خسارات میدانی نبرد در اوکراین دارد. حوثیها در محور مقاومت توانستهاند نقش برجستهای را ایفا کنند. حملات موفقیت آمیز آنها به کشتیهای دریایی بینالمللی و قلمرو اسرائیل، یکی از دلایل افزایش توجهها به این گروه شده است. بنابراین، روابط بین حوثیها و روسیه باید در قاب تلاش استراتژیک دشمنان ایالات متحده - روسیه، ایران، کره شمالی و چین - برای تحکیم اتحادهای خود و به چالش کشیدن ایالات متحده و متحدانش در منطقه تبیین شود.
برای مسکو، همکاری با حوثیها مزایای زیادی فراتر از جبران خسارات میدانی نبرد در اوکراین دارد. اول، روسیه با تجهیز حوثیها به سلاح و اطلاعات، به نوعی از اختلال تجاری در دریای سرخ و باب مندب حمایت میکند.
به ادعای شورای آتلانتیک مسکو کمپین دریایی حوثیها را فرصتی برای اعمال فشار بر کشتیرانی تجاری غربی میداند؛ گزارهای که شاید موجب شود تا توجه ایالات متحده از جنگ در اوکراین منحرف شود. در عین حال، روابط روسیه و حوثیها اهرم قدرتمندتری را در اختیار مسکو قرار میدهد؛ اهرمی که روسیه میتواند از آن برای تحت فشار قرار دادن امارات متحده عربی و عربستان سعودی استفاده کند؛ دو بازیگری که امروز منافع زیادی در پایان دادن به جنگ در یمن دارند.
در حالی که مسکو مدتهاست از روابط استراتژیک و اقتصادی نزدیک با این گروه از کشورهای خلیج فارس، بهویژه از طریق کارتل نفت اوپک پلاس، برخوردار بوده است، میتواند از روابط رو به رشد خود با حوثیهای یمن برای تحت فشار گذاشتن آنها استفاده کند و تعاملاتشان با واشنگتن را تحت تاثیر قرار دهد.
با این حال، ضروری است که روابط روسیه با حوثیها بهعنوان یک مشارکت راهبردی و نه یک اتحاد استراتژیک تمام عیار تفسیر شود. دولت مسکو در مورد این گروه عملگراست و احتمالاً ارزیابی میکند تا زمانی که حوثیها مستقیماً منافع عربستان یا امارات را هدف قرار ندهند و همچنان به عنوان ابزاری ارزشمند در تلاشهای روسیه برای تضعیف ایالات متحده عمل کنند، میتواند به حمایت از این گروه ادامه دهد.
ایالات متحده، شرکا و متحدانش باید نگران ادامه همکاری بین حوثیها و روسیه باشند، به ویژه به این دلیل که این گزاره میتواند به طور جدی توانایی حوثیها برای تهدید کشتیرانی بینالمللی و همچنین داراییها و متحدان ایالات متحده در منطقه را افزایش دهد. حوثیها حتی بدون تزریق تسلیحات پیشرفته روسی توانستهاند تجارت دریایی را به شدت مختل کرده و باعث کاهش 66 درصدی ترافیک از طریق کانال سوئز در طول یک سال شوند.
تزریق احتمالی سامانههایی مانند P-800 اونیکس یا حتی موشک بالستیک میانبرد جدید مسکو با چندین کلاهک میتواند هزینههای بیشتری را به همراه داشته باشد. حتی اگر مسکو در ارسال چنین سیستمهای پیشرفتهای مردد باشد، میتواند تخصص لازم برای تولید برخی از تجهیزات را در اختیار این گروه قرار دهد؛ گزارهای که قادر است زنجیرههای تامین نظامی داخلی این گروه را خودکفا و قویتر کند. با توجه به اطلاعات محدود ایالات متحده در یمن، شناسایی این نوع مبادله دشوار است. همچنین باعث میشود این گروه احتمالاً تمایل بیشتری به انجام حملات داشته باشند، حتی اگر چنین عملیاتی از نظر سیاسی برای حامیان آنها در تهران به مصلحت نباشد.
هدایت شده از محمد مکتبی
7.06M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 این وعده فرمانده است:
داعش اگر دوباره بیاید
مثل عقرب لهش میکنیم…
♻️#انتشارش_با_شما👇🏻
⚠️کانال #پاسدار_مدیا:
🚨
https://eitaa.com/joinchat/2162098380C1015543783
باسلام
نقشه خطرناک محورشرارت در منطقه
توطئه بزرگ و طراحی شده ای از سوی آمریکا ورژیم صهیونیستی و احتمالا چند کشور دیگر در منطقه برای فروپاشاندن محور مقاومت و تغییر ژئوپلتیک منطقه وجود دارد.
اطلاعات: سرانجام پس از دو ماه واندی زد و خوردهای نفسگیر بین ارتش صهیونیستی و رزمندگان مقاومت در لبنان، آتش بس در این جبهه اعلام شد و صدها هزار نفر از ساکنان جنوب لبنان و حومه جنوبی بیروت، با شادی و سرعت عجیبی به خانه های خود بازگشتند. با وجود دادن شهدای بسیار و ویرانی های فراوان، این شادی مردم ناشی از احساس پیروزی بود چرا که در جنوب لبنان نیز همچون نوار غزه، دشمن نتوانسته بود به اهداف خود مبنی بر نابود کردن مقاومت و اشغال جنوب لبنان تا رودخانه لیتانی، دست یابد و رزمندگان حزب الله با رشادتی چشمگیر مانع از پیشروی و تثبیت مواضع دشمن در روستاهای مرزی شده بودند و تلفات سنگینی را بر ارتش مهاجم تحمیل کردند و نیزتا آخرین لحظه سراسر شهرک های منطقه جلیل تا شهرهای حیفا و تل آویو را زیر آتش مرگبار موشک ها و پهبادهای خود قرار دادند بطوری که در آخرین روز قبل از آتش بس، حزب الله با ۵۱ حمله نظامی به رژیم صهیونیستی رکورد شکست و همین امر رژیم را وادار به پذیرش آتش بس کرد.
بحث درباره ابعاد و جوانب مختلف جبهه جنوب لبنان بسیار گسترده است که در این یادداشت کوتاه نمی گنجد اما اینک آنچه در سوریه می گذرد اهمیت بیشتری دارد و از یک طرح گسترده برای تغییر ژئوپلتیک منطقه خبر می دهد. تنها چند ساعت پس از اعلام آتش بس در جنوب لبنان، نیروهای تکفیری جبهة النصره و یکی دو سازمان تروریستی دیگر وابسته به القاعده که از ۸ سال پیش از نقاط مختلف سوریه به شهر ادلب رانده شده بودند، ناگهان از لانه های خود خارج شده و پس از اشغال تعدادزیادی از روستاها به دروازه های شهر مهم حلب رسیدند.
این عملیات آنقدر غافلگیر کننده بود که نیروی مهمی برای ممانعت از پیشروی آنها وجود نداشت و تنها لشکر فاطمیون بودند که با جانفشانی در برابر تروریست های تکفیری ایستادند ولی آنها به دلائل نظامی از جمله نبود پوشش هوائی و نداشتن یک طرح همه جانبه از اطاق مشترک فرماندهی، کار زیادی نمی توانستند انجام دهند. در این حال، ارتش سوریه به سرعت وارد عمل شد و با تزریق نیروهائی از جاهای مختلف سوریه به جبهه حلب و فعال شدن نیروی هوائی سوریه همراه با هواپیماهای نظامی روسیه ضربه های سختی به نیروهای تکفیری در مسیر ادلب به حلب وارد آوردند و صدها نفر از تروریست ها را به هلاکت رسانیدند. اینک مقاومت در برابر پیشروی تکفیری ها و نیروئی که توسط ترکیه عمدتا از ترکمن های سوریه تحت عنوان "ارتش ملی سوریه" به وجود آمده ادامه دارد و در حالی که منابع ترکیه و مخالفان خبر از سقوط حلب می دهند، گزارش های دقیقتر تا لحظه نگارش این سطور، حاکی از آنست که تکفیری های مهاجم تنها وارد بخشی از غرب حلب شده و بدلیل بزرگی شهر، هنوز نتوانسته اند سراسر شهر را تصرف کنند و درگیری های شدیدی در نقاط دیگر شهر ادامه دارد.
در این مورد چند نکته مهم زیر قابل توجه می نماید:
۱-حد اقل سه کشور آمریکا، رژیم صهیونیستی و دولت ترکیه در طرح جدید دست دارند. نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی که از جبهه ای به جبهه دیگر می پَرَد، اینک پس از غزه و جبهه لبنان، همه توان خود را برای شکسن جبهه سوریه به کار گرفته است. ظاهرا هدف وی قطع مسیر کمک رسانی به حزب الله لبنان از طریق سوریه است. به همین دلیل او شخص دکتر بشار اسد را تهدید کرده که اگر مانع عبور تسلیحات به حزب الله نشود جان خودش در خطر است. همچنین ارتش صهیونیستی در آخرین عملیات خود در خاک سوریه، در حمله هوائی به شهر تدمُر دهها نفر از نیروی فاطمیون را به شهادت رسانید. اما شواهد نشان می دهد که هدفی بزرگتر مد نظر است .
۲-نقش اصلی در زمینه لجستیک نیروهای تکفیری را دولت آقای اردوغان بر عهده دارد. گزارش ها حاکیست که سلاح های جدیدی که تکفیری ها به کار می برند از جمله توپخانه و پهپاد های جدید اوکرانی توسط ترکیه به جبهة النصره تحویل شده است و گرنه تکفیری ها در شهر ادلب جز اسلحه فردی سلاح دیگری در اختیار نداشته اند. آقای اردوغان در گذشته بارها خواستار ملاقات و مذاکره با بشار اسد شده ولی اسد پیوسته تاکید کرده که تا زمانیکه ارتش ترکیه بخشی از خاک سوریه را در اشغال دارد حاضر به ملاقات با اردوغان نیست. اقدام کنونی ترکیه مغایر با توافق های آستانه است که این منطقه را منطقه کاهش تنش دانسته همچنین در مذاکرات تهران زمانی که تصمیم به پایان دادن به حضور تکفیری ها در ادلب شد، آقای اردوغان ضمن مخالفت با این تصمیم، با اصرار فراوان در خواست کرد که مساله ادلب را به او واگذار کنند.
۳-فراخواندن نیروهای نظامی از خطوط مختلف دفاعی در داخل سوریه و تزریق آن ها به جبهه حلب به نظر می رسد که اقدامی خطرناک باشد زیرا این احتمال وجود دارد که اردن از منطقه درعا در جنوب سوریه وارد عمل شده چندین هزار افراد تکفیری را وارد سوریه و روانه حمله به دمشق نماید. همچنین ممکن است نیروهای کُرد مورد حمایت آمریکا در شرق فرات، معروف به نیروهای "قسد" به دستور آمریکا به سمت دمشق حمله کنند و چنانچه تروریست های جبهة النصره بعد از تصرف حلب به بزرگراه معروف بهH۵ یعنی راه دمشق به حلب دست یابند روانه دمشق خواهند شد و در این صورت پایتخت در خطر بزرگی قرار خواهد گرفت وارتش سوریه و نیروهای کمکی در این شرایط دشوار مجبور خواهند شد در چند جبهه وارد جنگ شوند.
تحولات سوریه در شرایطی صورت می گیرد که رژیم صهیونیستی عراق را تهدید کرده که اگر حمله مقاومت عراق به اسرائیل ادامه یابد نیروی هوائی اسرائیل به همان روشی که فرماندهان حزب الله لبنان را به قتل رساند مسئولان حشد الشعبی و مقاومت عراق را نیز در خانه هایشان شناسائی و ترور خواهد کرد. این تهدید باعث شده که مقاومت عراق زیر فشار دولت آقای السودانی و چارچوب هماهنگی ( الاطار التنسیقی) عملیات خود را متوقف نماید. آنچه گذشت نشان می دهد که توطئه بزرگ و طراحی شده ای از سوی آمریکا و رژیم صهیونیستی و احتمالا چند کشور دیگر در منطقه برای فروپاشاندن محور مقاومت و تغییر ژئوپلتیک منطقه وجود دارد تا در صورت موفقیت، سرانجام مستقیما به سراغ جمهوری اسلامی بیایند. بنابراین، لازم است محور مقاومت سریعا دست به کار شده و با توجه به تحولات اخیر، استراتژی جدیدی را برای مقابله با این توطئه تدوین و اجرا نماید.
هدایت شده از پاورقی
12.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢 الان دیگه مشخصه «نه غزه نه لبنان» چقدر اشتباه بود
▪️همین یه تیکه فیلم رو ببینید متوجه میشید هدف نهایی شورشیهای سوریه چیه
⏰ شنبه تا چهارشنبه ساعت ۱۹:۴۵ شبکه دو
📺 #پاورقی | @pavaraghi_tv2
هدایت شده از راصد امت
11.11M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴🎞 مستند مهم کشف حقیقت
🔻 در سوریه چه خبر است؟
🔴 انتشار دهید تا پرده از چهرۀ صهیونیستی تروریستهای سوریه برداشته شود.
#جبهه_مقاومت
#سوریه
#هیئت_تخریب_الشام
#اسرائیل
🔎 @rased110
هدایت شده از خبر فوری و مهم 🇮🇷 رو عضویت کلیک کنید✅️
5.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴تظاهرات گسترده حامیان فلسطین در مادرید پایتخت اسپانیا
🚨به کانال #خبر_فوری_و_مهم بپیوندید :
https://eitaa.com/joinchat/2427518998C64cc7dd436
باسلام
فرود ۱۸ هواپیمای باربری در سوریه با برنامه ریزی آمریکا
آمریکا از دو هفته قبل اقدام به ارسال ۱۸ هواپیمای باری به سوریه کرد. این هواپیماها صدها تن تسلیحات و تجیهزات لجستیک در پایگاههای غیرقانونی در شمال و شرق سوریه تخلیه کردند.
تسنیم: تحرکات فوق این ارزیابی را ایجاد میکند که تحولات روزهای اخیر حلب بدون اطلاع واشنگتن نبوده و آنها از مدتها برای فصل جدید فتنه درسوریه آماده بودند.
هواپیماهای آمریکایی تجهیزات لجستیکی را در پایگاههای «رمیلان» و «المالکیه» در ریف شمال شرقی «حسکه» و پایگاه «الشدادی» در جنوب حسکه تخلیه کردند و جنگافزارها و تجهیزات مورد نیاز به دو پایگاه اشغالگران آمریکایی در نزدیک میدان نفتی العمر و میدان گازی کونیکو در ریف شرقی دیرالزور نیز منتقل شده است.
علاوه براین ۱۵ کاروان نظامی آمریکا از خاک عراق وارد پایگاههای نظامیان آمریکایی در بادیه سوریه (در مثلث مرزی سوریه، اردن و عراق) شدند. علاوه براین نیروهای آمریکایی همراه با نیروهای نخبه قسد به طور روزانه درحال تمرین و مانور در راستای تقویت آمادگی رزمی بودهاند.
«احمد درزی»، روزنامه نگار سوری در این زمینه به خبرنگار ما میگوید: تشدید تنش در سوریه همزمان با تشدید تنش بینالمللی به ویژه در کانونهای درگیری بزرگ در فلسطین، لبنان و روسیه است که با توجه به ورود احتمالی ترامپ به کاخ سفید باید مورد توجه قرار گیرد.
این تحولات درحالی از چند هفته قبل شروع شده بود که امروز تمام توجهات به سوی حلب جلب شده و به نظر میرسد که این اقدامات و تمهیدات برای مواجهه با شرایط پیچیده جاری در مناطق شمالی سوریه است که از چهارشنبه گذشته با آغاز عملیات گروهک تروریستی تحریرالشام به سرکردگی «ابومحمد الجولانی» وارد مرحله جدیدی شده است.
باسلام
واشنگتنپست: اورشنیک تهدید هستهای مستقیم علیه اروپاست
مشرق: تهدید هستهای جدی ناشی از استفاده موشکهای بالستیک میانبرد «اورشنیک» روسیه علیه اروپا که قابلیت حمل کلاهک هستهای را دارد، در موقعیتی بحرانی ایجاد شده است که آمریکا در دوران گذار سیاسی قرار دارد و اروپا نیز در هراس از تمجید «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا از «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه به سر میبرد که ممکن است تعهدات آمریکا به ناتو را کاهش دهد.
در این میان، روسیه پیوسته در حال پیشروی درجبهه شرقی اوکراین و افزایش فشارها بر نیروهای کییف همزمان با رویگردانی پوتین از هرگونه مصالحه برای پایان دادن به جنگ است.
در گزارش روزنامه واشنگتنپست با این مقدمه آمده: «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه در اظهاراتی که یکی از خصومتآمیزترین نشانههای تهدید هستهای این کشور علیه اروپا از زمان حمله به اوکراین محسوب میشود بارها از موشک بالستیک میانبرد «اورشنیک» تمجید کرده و با گفتن این که ناتو راهی برای رهگیری آن ندارد، هشدار داده مسکو میتواند از آن علیه «مراکز تصمیمگیری کییف» استفاده کند. این موشک قابلیت حمل کلاهک هستهای و متعارف را دارد.
پس از آن که روسیه، هفته گذشته، موشک میانبرد اورشنیک را شلیک کرد، شبکه دولتی راشاتودی تصویری از مدت پرواز این موشک تا پایتختهای اروپایی را منتشر کرد که در آن نشان داده شده بود اورشنیک در ۲۰ دقیقه به لندن و پاریس، در ۱۵ دقیقه به برلین و در ۱۲ دقیقه به ورشو میرسد.
رهبران و تحلیلگران غربی لفاظیهای پوتین را با این تصور رد کردند که مسکو با نقض یکی دیگر از خط قرمزهای آن به واسطه اجازهای که «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا به کییف برای استفاده از موشکهای دوربرد «اتکمز» علیه اهدافی در عمق روسیه داده، صرفا، قدرتنمایی نظامی کرده است.
در ادامه این مطلب آمده است: استفاده مسکو از موشکهای بالستیک میانبرد به خودی خود، نشانه آشکار عزم پوتین برای پیروزی در اوکراین در عین تلاش برای تضعیف مسکو، تفرقه انداختن میان اروپا و آمریکا، ممانعت از حمایت اروپا از اوکراین و تغییر شکل ساختار امنیتی اروپا مطابق میل روسیه است.
به گفته تحلیلگران، اورشنیک به معنای «درخت فندق» حتی در صورت تجهیز آن با تسلیحات متعارف و غیرهستهای، تهدید مستقیم و فاجعهباری علیه اروپا ایجاد میکند.
این موشک دارای ویژگی برجستهای است که کارشناسان تسلحیاتی غربی، آن را گام اول رقابت تسلیحاتی اروپایی میدانند که ممکن است دههها به طول بیانجامد و میلیاردها دلار را در کشورهای ناتو و روسیه به خود اختصاص دهد، این در حالی است که مسکو حدود ۴۰ درصد از بودجه خود را صرف قوای نظامی و امنیتی کرده است.
واشنگتن پست نوشت: پوتین، هفته گذشته، در اقدامی که پیشبینی شده بود اما انتظار میرفت زمان آن برای ابراز نارضایتی از استفاده اوکراین از موشکهای اتکمز و موشکهای دوربرد انگلیسی-فرانسوی «سایه طوفان» در نظر گرفته شده بود، رسما، آستانه استفاده روسیه از تسلیحات هستهای را کاهش داد.
این موضوع ابهامات درباره زمان استفاده روسیه از تسلیحات هستهای را برطرف میکند، چراکه طبق این گزارش، پوتین به دنبال ایجاد بیثباتی و تقویت نگرانیهای امنیتی اروپا پیش از تحلیف ترامپ است.
این گزارش میافزاید: در دکترین هستهای پیشین روسیه قید شده بود که این کشور در صورتی میتواند از تسلیحات هستهای استفاده کند که حملهای با تسلیحات متعارف موجودیت آن را به خطر بیاندازد. این عبارات به حملاتی تغییر یافته که «تهدیدی حیاتی» علیه حاکمیت ملی روسیه یا بلاروس یا تمامیت ارضی آن ایجاد کند و شامل بندی است که مسکو میتواند علیه کشوری غیرهستهای که از تسلیحات کشوری هستهای مانند آمریکا استفاده کند، حملهای هستهای انجام دهد.
پنتاگون و کارشناسان کنترل تسلیحاتی غربی بر این باورند که اورشنیک تازگی ندارد. به گفته آنها، احتمالا، این موشک نسخه اصلاحشده موشک «آر.اس-۲۶ روبژ» است که بیش از یک دهه قبل، بارها آزمایش شده است. پوتین دستور تولید انبوه این موشک را داده و گفته سامانههای مشابهی نیز در حال تولید است.
در ادامه این مطلب آمده است: «دکر اِولث» تحلیلگر اندیشکده امنیتی سیانای رد آرلینگتون میگوید، روسیه قادر است تنها با چند موشک اورشنیک مجهز به کلاهک متعارف پایگاههای هوایی و اهداف نظامی را در منطقه گستردهای از اروپا ویران کند و توانمندی حمل کلاهک هستهای این موشک، در بر دارنده تهدید جدی هستهای است.
او در این باره گفت: اورشنیک، احتمالا، توانمندی حمل شش کلاهک هستهای به اروپا در مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه را دارد و به دلیل سرعت بالا و نوع خط سیر آن به پرواز ادامه میدهد و رهگیری آن، بهشدت، دشوار خواهد بود.
واشنگتن پست نوشت: پوتین در دیدار با روسای امنیتی روسیه، درحال تمجید از این موشک لبخند به لب داشت و رجزخوانی میکرد که هیچ کسی در جهان چنین سلاحی ندارد. او به تولیدکنندگان این موشک وعده پاداش دولتی داد. پیام پوتین روشن بود: روسیه در برههای که شبهاتی درباره حمایت آتی ترامپ از ناتو وجود دارد، در زمینه توانمندیهای حملات موشکی، از مزیت قابلتوجهی نسبت به اروپا برخوردار است.
در همین راستا، «فرانسواز دیاز-مارین» سردبیر مسئول بولتن «دانشمندان هستهای» با اشاره به سرعت پرواز این موشک روسی، قابلیت حمل چندگانه کلاهکها و ظرفیت ایجاد سوء تفاهمهای فاجعهبار درباره نوع کلاهک دوگانه آن، گفت: وقتی این موشک شلیک شود، در مدت ۱۲ تا ۱۶ دقیقه به پایتختهای اروپایی میرسد. زمان بسیاری کمی برای واکنش دادن و شناسایی آن میماند. بعد هم احتمال این مطرح است که کلاهکی هستهای در چندین فروند از آنها تعبیه شده باشد. این برای تصمیمگرفتن درباره این که چه اقدامی باید انجام شود، زمان بسیار کمی باقی میگذارد.
او افزود که اروپا با وجود پی بردن به نیاز حفاظت از خود و بازدارندگی در قبال روسیه، هنوز نمیتواند با پوتین برابری کند که اقتصاد روسیه را برای جنگ و تولید تسلیحات آماده کرده است.
هدایت شده از برادران و خواهران ۱
📌چرا در وقایع حلب نقش ترکیه برجسته است؟
▫️اخبار منتشر شده طی ۷۲ ساعت گذشته درباره حلب سوریه بسیاری را در بهت و حیرت فرو برده و از خود میپرسند چه اتفاقی افتاده است.
▫️ تروریستهایی که طی حداقل ۷ سال گذشته در ادلب پناه گرفته بودند، با استفاده از فرصت جنگ رژیم اسرائیل با حزب الله که در دو ماه گذشته شدت بیشتری گرفت، توانستند به سرعت پیشروی کرده و بنابر گزارشها بیش از ۵۰۰ کیلومتر مربع را طی تنها در سه روز اشغال کرده و بخشهای زیادی از شهر حلب را نیز تصرف کردهاند.
▫️این نتیجه فرصتی بود که در نتیجه خروج نیروهای حزبالله از منطقه برای جنگ با رژیم صهیونیستی فراهم شد و تروریستها و حامیان منطقهای و بینالمللیشان به خوبی از آن استفاده کردند.
🔸فارغ از خواسته آمریکا، خواسته رژیم صهیونیستی و خواسته بخشی از کشورهای عرب منطقه برای تغییر دولت و حکومت در سوریه، نقش ترکیه در این تحولات بسیار پررنگ و چشم گیر بوده به طوریکه نمیتوان این موفقیت معارضان مسلح را بدون حمایت آنکارا در نظر داشت.
♨️برای این فرضیه، اشاره به چند نکته ضروری است:
▫️ادلب سوریه که اکنون تنها پناهگاه معارضه مسلح و تروریستهای خارجی نظیر ازبکها، تاجیکها، اویغورها و عناصر کشورهای عربی است، تنها به ترکیه راه داشته و دروازههای مرزی آن تنها شریانهای حیاتی و عبور و مرور این تروریستهاست.
▫️ترکیه در چارچوب اجلاس آستانه در تهران در سال ۲۰۱۷ و نشست سوچی در سال ۲۰۲۰ مسئولیت کنترل گروههای تروریستی در ادلب را بر عهده گرفت و ضمانت داد که تسلیحات سنگین آنها را گرفته و شرایط را طوری فراهم کند که تنها معارضان معتدل در منطقه حضور داشته باشند.
🔺بر این اساس ترکیه پستهای کنترلی در اطراف ادلب ایجاد کرد تا آنها را کنترل کرده و اجازه خروج تروریستها و حمله به ارتش سوریه را به آنها ندهد.
▫️اردوغان طی یکسال گذشته تلاش زیادی برای عادیسازی روابط با بشار اسد و دمشق داشته، اما اسد، این دیدار را منوط به خروج نیروهای نظامی ترکیه از شمال سوریه و دست کشیدن از حمایت نظامی از تروریستها دانسته بود.
▫️آنکارا این عادیسازی را برای دو هدف دنبال میکند:
🔺اول، خلاص شدن از بحران پناهجویان که در شرایط سخت اقتصادی و شرایط ویژه اجتماعی ناشی از حضورشان تبدیل به زخمی ناسور شدهاند.
🔺دوم، خراب کردن طرح کردهای شمال سوریه برای برگزاری انتخابات محلی که به زعم آنکارا اگر این اتفاق رخ دهد، شرایط برای تشکیل حکومتی خودمختار مانند اقلیم کردستان عراق در شمال سوریه هم ایجاد میشود؛ این یعنی شکلگیری کانون بحران امنیتی در مرزهای جنوبی ترکیه.
♨️ در واقع آنکارا برای تحت فشار قرار دادن دمشق دست به اقدامی زده تا اسد را با خود همراه کند.
▫️ترامپ به زودی بر صندلی کاخ سفید تکیه خواهد زد و اردوغان برای اثبات خود به رئیسجمهوری که برنامههای مهمی برای خاورمیانه دارد، نیاز به اقدامی بزرگ داشت تا برگههای بازی خود را برای ترامپ رو کند.
▫️با آتشبس در لبنان و احتمالاً در غزه، دولت نتانیاهو به زودی کنار خواهد رفت و ترکیه با دولت بعدی اسرائیل روابط خود را عادی خواهد کرد.
🔺گرفتن حلب و تضعیف بیشتر بشار اسد یکی از عوامل نزدیکی آنکارا و تل آویو نیز خواهد بود.
▫️ترکیه به دو شهر حلب و موصل علقه دیرینه داشته و آنها را متعلق به خود میداند که باید همچون اسکندرون ضمیمه کند. پارلمان ترکیه هر ساله به صورت نمادین برای این دو شهر مبلغ یک لیره بودجه تعیین میکند تا نشان دهد هیچگاه از فکر تصاحب آنها دست نکشیده است.
▫️اشغال حلب منجر به محاصره شهر کردنشین تلرفعت شده و کار ارتش ترکیه در آینده نزدیک برای گرفتن این منطقه را نیز آسان میکند.
▫️بدین ترتیب ترکیه بسیار راحتتر میتواند از ایجاد کانتون یا منطقه یکپارچه کردی در شمال سوریه جلوگیری کند.
🔸فارغ از همه موارد ذکر شده در بالا، یک نشانه مهم دیگر هم در خصوص نقش ترکیه به چشم میخورد:
🔺مخالفان مسلح از تسلیحات ساخت ترکیه استفاده زیادی کردهاند که بدون همراهی دولت و ارتش این کشور ممکن نیست.
🔺همچنین آنها در هر منطقهای که به اشغال در میآورند، پرچم ترکیه را نیز در کنار پرچمهای خود نصب میکنند که این موضوع نشان از همبستگی بین دو طرف دارد.
▫️هر چند اشغال حلب توسط تروریستهای مسلح بومی و بینالمللی در سوریه خواسته بسیاری از کشورها از جمله آمریکا (که به سرعت حمایت خود را اعلام کرد) و رژیم صهیونیستی را تامین میکند اما به دلایل ذکر شده در بالا نمیتوان نقش ترکیه و تاثیر آنکارا در این اقدام را نادیده گرفت.