باسلام
فراز و نشیب های عراق از صدر سرخورده تا بارزانی بیمار
در حال حاضر صدر سکوت سیاسی اختیار کرده است. در حالی که السودانی دولت خود را زیر سایه رقیب او، نوری المالکی، تشکیل داده، صدر فعلا وارد لاک خود شده و مترصد فرصتی است تا به صحنه برگردد. بی شک سکوت وی زیاد طول نخواهد کشید. با گران شدن دلار در برابر دینار در بازارهای عراق، صدر دو بار طرفدارانش را به خیابان آورده تا نشان دهد همچنان در صحنه حاضر است. با این حال صدر هنوز میدان داری نکرده است. احتمالا تا تابستان که هوای گرم و کمبود برق و خدمات رسانی مردم را رنج خواهد داد و همانند همیشه مردم را به خیابان ها می کشاند، صدر نیز به خیابان خواهد آمد.
عراق سالی سخت را پشت سر گذاشت، البته به سختی سال های جنگ و تروریسم نبود. اما به لحاظ سیاسی و بی ثباتی ناشی از آن سالی سخت بود. نزدیک به 10 ماه دولت تشکیل نشد و کشور در مرحله ای از تنش سیاسی شدید به سر برد. عامل اصلی این اتفاق اختلافات سنگین سیاسی میان جریان صدر و متحدانش از یک سو، و ائتلاف شیعیان موسوم به چارچوب هماهنگی از سوی دیگر بود. اگر چارچوب هماهنگی شیعیان عراق مورد حمایت ایران محسوب می شود و اعضای آن ابایی ندارند که بگویند خواهان بهترین روابط در بهترین سطح با ایران هستند، اما جریان مقابل ابا داشت که فاش کند کدام کشور یا کشورها از آن حمایت می کند. با این حال نشست های مکرر رهبران اهل تسنن که خمیس الخنجر و محمد الحلبوسی بارزترین آنها بودند و در ابتدا خود را متحد مقتدی صدر می دانستند، با رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه و محمد بن زاید، رئیس امارات متحده عربی نشان داد که دست کم آنکارا و ابوظبی از جریان رقیب چارچوب هماهنگی حمایت می کنند. در عراق تا قبل از تشکیل دولت، برخی از اعضا و رهبران چارچوب هماهنگی این گونه وانمود می کردند که مثلث صدر – حلبوسی – بارزانی مورد حمایت بریتانیا و ایالات متحده است و این دو کشور از طریق ترکیه و امارات حمایت خود را به آنها می رسانند. ادعایی که هیچ گاه سند محکمی برای اثبات آن ارائه نشد ولی دیدارهای متوالی رهبران اهل تسنن از ترکیه و امارات نیز مخفی نماند. در آن برهه برای همه فاش شده بود که رجب طیب اردوغان با ریش سفیدی تلاش دارد اهل تسنن را با هم آشتی دهد، اختلافاتشان را حل کند و آنها را کنار مسعود بارزانی بنشاند.
مقتدی صدر که بیشترین تعداد کرسی های پارلمان را به دست آورده بود، از نخستین روز انتخابات بازی پیچیده ای را آغاز کرد. بازی ای که همه حتی متحدانش منتظر غافلگیری از جانب او بودند. مسعود بارزانی، رهبر حزب دموکرات کردستان عراق، گلایه کرده بود که ما با صدر از قبل از انتخابات به تفاهم رسیدیم اما او ناگهان تغییر موضع می دهد و دیگر پاسخگوی هیچ کس نیست و حتی تلفن هایش را هم پاسخ نمی دهد. اما برخورداری از اکثریت پارلمان به صدر قدرتی می داد که کسی نتواند او را نادیده بگیرد. شعارهای پرطمطراق و پروپگاندای صدر که در آن از دادن شدیدترین شعارها علیه ایران تا عالی ترین سطح، ابایی نداشت، بسیاری از کسانی را که به دنبال فاصله گرفتن از ایران و تشکیل اتحادی در برابر متحدان عراقی ایران بودند، بر آن داشت تا به صدر گرایش پیدا کنند. از جمله مسعود بارزانی و محمد الحلبوسی که یکی رهبر کردها و دیگری رهبر اهل تسنن شده بود. مشعان الجبوری، یکی از چهره های اهل تسنن و از متحدان سابق الحلبوسی که به دلیل ارائه مدرک تقلبی مقطع دیپلم از ماندن در مجلس بازماند و عضویتش در پارلمان تعلیق شد، در بحبوحه رقابت های سیاسی برای تشکیل دولت گفت که مسعود بارزانی به این دلیل مقتدی صدر را به عنوان رهبر اصلی جریان شیعی برگزیده و به فکر اتحاد با او افتاده است که می گوید: «نمی خواهم هر روز راکت های ایرانی از فراز سرم عبور کنند و بر پایگاه های امریکایی اصابت کنند.» او مشابه همین دلیل را برای تمایل اهل تسنن به اتحاد با مقتدی صدر آورد و گفت: «ما سنی ها از اینکه سال ها شیعیان با کفش بر سر من می زدند به ستوه آمدیم و به صدر پناه آوردیم تا ضمن اینکه سهم خود را از قدرت بگیریم، توسری خوری شیعیان را هم از خود دور کنیم.»
اما اتحاد سنی ها و کردها با صدر زیاد طول نکشید. ناتوانی صدر در تشکیل دولت اکثریت که از قبل از انتخابات شعار آن را سر می داد و پایان ضرب الاجل هایش به رقبا که منقضی می شد و کاری نمی توانست از پیش ببرد سبب شد تا متحدانش او را رها کنند. این رهایی زمانی عملیاتی شد که صدر به نمایندگان پارلمانی اش دستور داد از نمایندگی مجلس استعا دهند، به فاصله 24 ساعت از این استعفا دستگاه قضایی کشور استعفای آنها را قانونی اعلام کرد و رئیس مجلس نیز فورا استعفایشان را پذیرفت و نمایندگان جدید که اکثرا از چارچوب هماهنگی بودند، جای آنها را گرفتند. صدر گمان می کرد که در پی استعفای نمایندگانش گروه های سیاسی به خواهش بیفتند تا او از این تصمیم خود منصرف شود اما در کمال شگفتی دید نه تنها منصرف نشدند بلکه برخلاف انتظارش از استعفای آنها استقبال هم کردند. چند روز بعد مسعود بارزانی نیز با ارسال پیامی به او اعلام کرد دیگر به ادامه حفظ اتحاد با او قادر نیست و ترجیح می دهد به اتحادشان پایان دهد.
این در حالی بود که تصویب قانون ممنوعیت عادی سازی روابط با اسرائیل که نمایندگان صدر به دستور رهبرشان آن را به مجلس داده و به تصویب رسانده بودند سبب شد تا سفارتخانه های غربی به ویژه انگلیس و ایالات متحده پیام های تندی را برای او بفرستند.
در گام بعدی صدر سعی کرد مانع از تشکیل دولت شود در حالی که نه در مجلس نماینده داشت و نه در میان گروه های سیاسی همپیمان. از این رو به جنگ خیابانی رو آورد. در ماه محرم مقتدی صدر سرایا السلام، شاخه نظامی جریان صدر که عضو الحشد الشعبی است و امنیت شهر سامرا را در دست داشت، شهر سامرا را رها کرد و به بغداد آمد تا در یورش به منطقه سبز، پارلمان و کاخ ریاست جمهوری مشارکت کند. اما نبرد یک هفته ای طرفداران صدر نتیجه ای در برنداشت و صدر سرخورده پذیرفت که در معرکه سیاسی اش شکست خورده است و باید کناره بگیرد.
در حال حاضر صدر سکوت سیاسی اختیار کرده است. در حالی که السودانی دولت خود را زیر سایه رقیب او، نوری المالکی، تشکیل داده، صدر فعلا وارد لاک خود شده و مترصد فرصتی است تا به صحنه برگردد. بی شک سکوت وی زیاد طول نخواهد کشید. با گران شدن دلار در برابر دینار در بازارهای عراق، صدر دو بار طرفدارانش را به خیابان آورده تا نشان دهد همچنان در صحنه حاضر است. با این حال صدر هنوز میدان داری نکرده است. احتمالا تا تابستان که هوای گرم و کمبود برق و خدمات رسانی مردم را رنج خواهد داد و همانند همیشه مردم را به خیابان ها می کشاند، صدر نیز به خیابان خواهد آمد.
از سوی دیگر شاید تا انتخابات زودهنگام که بر اساس توافقات درونی چارچوب هماهنگی باید حدودا طی یک سال آینده برگزار شود، صبر کند و با طرحی تازه وارد میدان شود. در طول این مدت می تواند از نفوذ خود برای تخریب دولت استفاده کند و در مسیر پیش رویش سنگ اندازی کند.
در این میان قانون جدید انتخابات عراق که مطابق قانون اساسی باید قبل از هر دوره از برگزاری انتخابات، مجددا طراحی و نوشته شود، می رود تا بهانه تازه ای برای خشمگین کردن مقتدی صدر بدهد. نمایندگان چارچوب هماهنگی و متحدانش در پارلمان در حال نگارش قانون جدیدی هستند که بیش از همه به ضرر مقتدی صدر تمام خواهد شد. قانون جدیدِ در حال تدوین، بازگشت دوباره به قانون "سانت لیگو" است که صدر دیگر نمی تواند مثل انتخابات قبل به فکر تصاحب آسان کرسی های پارلمان باشد. کما این که ورود نمایندگان مستقل به پارلمان را نیز به حداقل می رساند. این مساله علاوه بر صدر تشرینی ها را نیز عصبانی خواهد کرد و احتمال می رود آنها را در یک جبهه در مقابل دولت السودانی و چارچوب هماهنگی قرار دهد و تظاهرات را به خیابان های شهرهای عراق برگرداند.
سایه سنگین المالکی بر السودانی
بر کسی پوشیده نیست که دولت محمد شیاع السودانی زاییده ساخت و پاخت نوری المالکی با مسعود بارزانی است. برای همین به روشنی می بینیم که سایه المالکی بر دولت السودانی سنگینی می کند. در طول مدت آغاز به کار دولت السودانی، بسیاری از یاران المالکی به قدرت بازگشته اند و به سمت هایی گماشته شده اند که پیش از این از آن مناصب کنار گذاشته شده بودند، از جمله رئیس بانک مرکزی که از نزدیکان نوری المالکی است؛ یا رئیس دفتر محمد شیاع السودانی که او نیز از یاران وفادار به المالکی است.
بی شک برای این دولت هر اتفاقی بیفتد به حساب المالکی نیز نوشته خواهد شد. کما اینکه اگر دولت عملکرد مثبتی از خود نشان دهد و دستاوردی داشته باشد المالکی می تواند در آینده از آن به سود خود بهره برداری کند.
در این میان السودانی که خود را وامدار المالکی می داند و در دولت او رشد کرده، مسیر سختی را پیش روی خود می بیند. او از یک سو می خواهد خود را مستقل نشان دهد و از سوی دیگر نمی خواهد به راحتی همانند عادل عبدالمهدی قدرت را از دست بدهد. برای همین بسیاری پیش بینی می کنند اگر صدر به میدان بیاید و بخواهد علیه دولت او دست به کار شود چه بسا حاضر به همکاری با صدر بشود تا اقدامات ایذایی او دامنگیرش نشود. اما چنین همکاری ای به سادگی به دست نخواهد آمد، چرا که هر چه باشد السودانی با حمایت چارچوب هماهنگی به قدرت رسیده و دولت تشکیل داده است.
آینده مبهم کردستان
در اقلیم کردستان همه می دانند که مسعود بارزانی بیمار است اگرچه نوع بیماری او از رسانه ها مخفی مانده، اما سفرهای گاه و بی گاه وی به خارج از جمله آلمان و ایتالیا شائبه بیماری او را بیش از پیش تقویت کرده است. او که این روزها برای ایران شمشیر از رو بسته و به گروه های تروریستی پناه داده و به آنها اجازه داده تا از اقلیم کردستان علیه ایران اقدامات ایذایی انجام دهند، از وضعیت چندان باثباتی در کردستان برخوردار نیست. اختلافات خاندان بارزانی که بارزترین آنها میان پسرش، مسرور به عنوان نخست وزیر اقلیم کردستان با بردارزاده اش، نچیروان، رئیس اقلیم کردستان نمود دارد، همچنین اختلافات حل نشده بغداد و اربیل از سوی دیگر و در عین حال اختلافات عمیقش با حزب اتحاد میهنی کردستان به رهبری بافل طالبانی که روز به روز شدیدتر می شود، سبب شده است تا او با وجود 20 سال فرمانروایی بر اقلیم کردستان احساس آسایش سیاسی نکند.
فعالان سیاسی بارزانی را به دیکتاتوری متهم می کنند، همچنین دستگاه امنیتی زیر نظر او موسوم به آسایش نیز مشغول قلع و قمع مخالفان حزب دموکرات کردستان است. علاوه بر زندانیان سیاسی بسیاری از روزنامه نگاران و آزاداندیشان در زندان های مسعود به سر می برند. این مساله سبب شده است تا بسیاری مشروعیت سیاسی او را زیر سوال ببرند.
از سوی دیگر فشار اقتصادی که به دلیل قطع کمک های مالی بغداد به وجود آمده و همچنین فساد لجام گسیختگی ای که سرنخ آنها در دفتر بارزانی است سبب شده تا فشارها بر او بالا باشد.
طبیعتا با وجود این فشارها بارزانی کوتاه نخواهد آمد و از امتیازات انحصاری که در اختیار دارد دست نخواهد کشید. برای همین بسیاری پیش بینی می کنند اقلیم کردستان راه فروپاشی را در پیش بگیرد. به ویژه که حزب اتحاد میهنی کردستان نیز تهدید به جدایی کرده و گفته است در صورتی که حزب دموکرات بخواهد به تکروی خود ادامه دهد به بغداد مراجعه می کند و جدایی از اقلیم کردستان را خواستار خواهد شد.
برای همین می توان پیش بینی کرد با وجود بلندپروازی های رهبران حاکم در اقلیم کردستان آینده اقلیم چندان روشن نباشد. بارزانی که از برافروخته شدن آتش تفرقه در جنوب عراق، هنگامی که طرفداران صدر شهرهای شیعه نشین را به آشوب می کشیدند و در بغداد لشکرکشی می کردند، می خندید و آن را انتقام شکست رفراندوم خود می دید، حالا باید انتظار سرایت این آتش به اقلیم کردستان یعنی قلمرو خود باشد./اعتماد
باسلام
شناسایی ۴۲۰ افسر اطلاعاتی آمریکا و اسرائیل توسط وزارت اطلاعات
روایت خبرنگار تسنیم از نمایشگاه وزارت اطلاعات بهمنظور اطلاعرسانی درباره برنامهها، پشتپرده و اقدامات در اغتشاشات ۱۴۰۱:
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، نمایشگاه تبیینی «روایت میدان» به همت وزارت اطلاعات بهمناسبت هفته سربازان گمنام امام زمان(عج) برگزار شد تا آخرین برنامهریزیها، اقدامات، صحنهگردانیها و پشتپردههای اغتشاشات 1401 به اطلاع عموم برسد.
مراجعهکنندگان در اولین غرفه توسط راوی مقدمهای از تهاجمات و برنامهها علیه انقلاب اسلامی در 44 سال گذشته را میشنوند؛ اقداماتی که از نخستینروزهای پیروزی انقلاب توسط آمریکاییها در ابعاد مختلف انجام میگرفت و هجمههای دشمنان علیه مولفههای اقتدار نظام از سال 1357 تاکنون به نمایش گذاشته شده است؛ اقداماتی از ترور شهید مطهری در ابتدای پیروزی انقلاب و موارد مشابه آن گرفته تا کشتار مردم توسط منافقین، دفاع مقدس، تهاجمات فرهنگی، هجمههای سیاسی، تحریمها و فشارهای اقتصادی، ترور سردار شهید حاج قاسم سلیمانی بهدست نیروهای تروریست آمریکایی در سال 1398 و سپس به وقایع رخداده در 200 روز اخیر پرداخته میشود.
غرفهی بعدی که تحت عنوان «محاصره در دنیای مجازی» برپا شده، اشاره به شبکههای مختلف و متعدد ماهوارهای و اینترنتیِ فعال در اغتشاشات و همچنین تأثیرات فضای مجازی بر شناخت مخاطب را بیان میکند. همان نکتهای که در ایام گذشته دیدیم دشمن سعی داشت بر باورها و شناخت افراد تأثیر بگذارد و از همین رو کلیدواژه «جنگ شناختی» در این برهه مطرح شد. همچنین ابزارهای تبلیغ و تحریک مخاطب به نافرمانی و اغتشاش به نمایش گذاشته شده است.
حاشیهنگاری؛ بین غرفهها اینفوگرافی اقدامات آمریکا از سال 1357 تا سال 1392 در ابعاد پنجگانهی امنیتی، سیاسی، اقتصادی، نظامی و فرهنگی نصب شده که با بیان اهداف آمریکا علیه انقلاب، با معرفی ابزارهای بهکارگرفته شده نشان میدهد چه نتایج و دستاوردهایی برای کشور داشته است.
«جهاد تبیین» راهکار خنثیسازی اتاق فرمان دشمن
غرفهی بعدی «اتاق فرمان» نام دارد و به تبیین آمران، بازیگران و صحنهگردانان اغتشاشات 1401 میپردازد. مقاصد دشمن در اغتشاشات پاییز امسال معرفی شده و بیان میشود که از جمله اهداف مهم دشمن که برای آن هزینههای بسیار هم کرد، تجزیهی ایران به 8 کشور بود اما در نقطه مقابل، با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب گفته میشود «جهاد تبیین» راهکار خنثیسازی این اتاق فرمان است.
مخاطب در ادامه با مشاهده دادهها و اسناد در مییابد که این اغتشاشات از قبل برنامهریزی شده بوده و دشمن این زمان فرصت را برای اجرا مناسب دیده است. در ادامه نقشآفرینیها و صحنهگردانی شبکههای معاند از جمله بیبیسی، ایراناینترنشنال و ...، گروه تروریستی داعش، منافقین و کومله به اطلاع مراجعهکنندگان میرسد.
اغتشاشات 1401 , وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران ,
در غرفه دیگر، تهاجم و جنگ ترکیبی که در دستورکار وزارت خارجه آمریکا بوده به تصویر کشیده شده و بیان میشود آنها برای اغتشاشات سعی داشتند از طریق برگزاری دورههای مختلف آموزشی از جمله دورههای نافرمانی مدنی، شبکهسازی در موضوعات گوناگون، بهکارگیری زنان، آموزش شهروند-خبرنگار و سایر دورههای آموزشی زمینه را برای اقدام علیه ایران فراهم کنند.
تشریح اقدامات از قبل تا بعد از آشوبها
در ادامه با اشاره به بیانیه مشترک وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه در زمینه اغتشاشات بیان میشود اقدامات دشمن در آشوبهای گذشته به سهدسته تقسیم میشود: «پیش از آشوب»، «حین آشوب» و «پساآشوب».
پیش از آشوب- اقداماتی از قبیل ائتلاف سرویسهای جاسوسی برای زمینهسازی آشوب؛ تلاش برای بحرانسازی در حوزه فرهنگی و اجتماعی؛ برگزاری دورههای جنگ ترکیبی؛ نقش اندیشکدهها و موسسات آمریکایی؛ ارتباط مالی سرشبکههای خارجی با مزدوران داخلی؛ ساماندهی شبکه اراذل و اوباش؛ سندیکاسازی و پیوند آنها با هم در زمینه تلاش برای تأثیرگذاری بر اصناف و اقشار مختلف جامعه از جمله معلمان، دانشجویان، کارگران بیان میشود.
اغتشاشات 1401 , وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران ,
حین آشوب- در اینزمان دو دسته اقدام مهم انجام گرفته است: اقدامات آمریکا در حوزه فناوری و رسانه که در توییتر، اینستاگرام و حملات سایبری صورت گرفته است. کارهایی از جمله 10 برابر کردن ظرفیت انتشار پیام و ایجاد بیش از 50 هزار کاربر جعلی در یک ماه در توئیتر؛ برهم زدن قوانین و مقررات رایج در اینستاگرام برای انتشار پستهای مرتبط با آشوبها؛ حملات سایبری به زیرساختهای کشور.
در این برهه به حمایت از گروهکهای ضدانقلاب و ملاقات اعضای «CIA» با سران این گروهکها و درخواست برای ایفای نقش در اغتشاشات اشاره شده است.
پساآشوب- اقدامات اصلی برای زنده نگهداشتن اغتشاشات با تلاش برای اجماع بینالمللی علیه ایران، تحریک به اعتصاب در اصناف مختلف، دامنزدن به بستن مغازهها و بازارها، تبدیل هر اعتراض مدنی به آشوب خونین و تلاش به تعطیلی کشاندن مدارس و دانشگاهها معرفی میشود.
در ادامه تلاشهای صورت گرفته در ایام اغتشاشات از جمله حمایت مقامات آمریکا و اروپا از آشوبگران، خرابکاری در دو هواپیمای مسافربری که خنثی شد و طرح انفجار در یک مرکز حساس صنعتی بهصورت جداگانه و ویژه به نمایش گذاشته شده است که در ادامه با جزئیات آن آشنا میشوید.
جزئیات عملیات موساد
از جمله بخشهای مهم این نمایشگاه که برای اولینبار در این حد منتشر شد، ماجرای عملیات موساد برای انفجار بود که چهار نفر عوامل آن که در دو کشور آفریقایی آموزشهای لازمه را دیده و چندینبار این عملیات را شبیهسازی کرده بودند و چند روز قبل از اجرا دستگیر میشوند.
طبق اطلاعات مندرج در نمایشگاه، قرار بوده کارخانهای در کشور منفجر شود و مواد منفجره گستردهای نیز برای آن تدارک دیده شده بود که همگی ضبط و طبق برآورد کارشناسان تا شعاع 1000 متر توان تخریب داشت و میتوانست معادل 142 اتوبوس، یا 200 کامیون، یا 21 هواپیما، یا 3 ناو و یا 250 خودرو را تخریب کند.
اغتشاشات 1401 , وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران ,
در «روایت میدان» به غرفهی راههای ارتباط سازمانهای جاسوسی با افراد مواجه میشوید؛ عوامل و ابزارهای بهخدمتگرفتن یک فرد برای جاسوسی در این غرفه نام برده و توضیح داده میشود. در بخش دیگر نیز، درخت نمادین انقلاب اسلامی قرار داده شده که افسران و سازمانهای جاسوسی برای ریشهکن کردن آن تلاش میکنند.
آمار فعالیتهای اطلاعاتی علیه ایران
در این غرفه آماری مهم و مستند از دستگاههای اطلاعاتی و افسرانی که علیه انقلاب اسلامی فعالیت میکنند به نمایش گذاشته شده است: 51 سرویس اطلاعاتی بزرگ دنیا، 240 افسر اطلاعاتی آمریکا، 175 ستاد جامعه اطلاعاتی، 40 ایستگاه فرامنطقهای، 180 افسر رژیم صهیونیستی در منطقه و 105 افسر اطلاعاتی مستقر در منطقه. ضمنا بیان شده طبق آمار و بهصورت میانگین، سالانه بیش از 500 ارتباط اطلاعاتی توسط وزارت اطلاعات کشف میشود.
مدرسهی آشوب؛ آموزش خرابکاری و نمایش سلاحهای مکشوف در اغتشاشات
غرفه بعدی «مدرسه آشوب» نامگذاری شده است؛ اینجا گزارش و نمونههایی از آموزشهای آشوبافکنی، اغتشاشات و آتشافروزی در شبکههای معاند و برخی سلبریتیها از جمله علی کریمی و غیره به بازدیدکنندگان معرفی شد.
همچنین برخی اقلام مکشوفه و ابزارآلات اغتشاش به نمایش گذاشته شده است؛ اقلامی همچون کوکتلمولوتوف دستساز، شوکرهای برقی، شمشیر، قمه، افشانه اشکآور، چاقو، تیغ کاتر و ...
اغتشاشات 1401 , وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران ,
ضمنا سلاحهای مورد استفاده اغتشاشگران به نمایشگاه آورده شده است؛ نکته قابل توجه اینکه برخی سلاحهایی که آشوبگران با آن اقدام به تهدید و ارعاب میکردند، نمایشی بوده و جنگی نبوده است؛ مانند برخی فندکها که شبیه به اسلحه کمری بود. ولی در کنار آن، سلاحهای جنگی مانند کلاشینکف و انواع شاتگان هم به خیابان آورده شده بوده که در تصویر مشاهده میکنید.
تلاش برای سوریهسازیِ ایران
در نمایشگاه گفته میشود یکی از اهداف دشمن در ناآرامیهای 1401 جنگ داخلی و ناامنی و در نتیجه سوریهسازیِ ایران بود و میخواستند با ناامنی و جنگ خیابانی، بر ایران مسلط شده و به تجزیهی کشور دست بزنند. در غرفهای روند جنگ در سوریه به تصویر کشیده شده و برخی سلاحهای جنگی که در مرزها کشف شده بود به نمایش در آمده است.
از جمله اتفاقات تلخ برای ایرانیان، واقعه تروریستی حرم شاهچراغ(ع) شیراز بود که 4 آبانماه رخ داد و به شهادت 13 نفر اعم از زن و مرد و کودک منجر شد. حادثهای که عوامل آن دستگیر شدند و تعقیب دیگر دستاندرکاران آن ادامه دارد. در غرفهای این واقعه تروریستی بهصورت سهبعدی و در ترکیبی از انیمیشن و تصاویر واقعی برای مخاطبین به نمایش گذاشته شده است.
اغتشاشات 1401 , وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران ,
حاشیهنگاری؛ این یک نمونه واقعی از پیام یک مخاطب به کانال بیبیسی برای ارسال فیلم و تأکید آنان بر لزوم بیحجاب بودن خانمها حتی در کلیپهای ارسالی است.
رونمایی از کتاب «زن زندگی آزادی»
در پایان دو کتاب درباره اغتشاشات به مراجعین هدیه داده شد؛ کتاب «یک ون شبهه» حاوی شبهات و پاسخ به آن در زمینه آزادی، زنان و دیگر موارد؛ همچنین کتاب دیگر هم «زن زندگی آزادی» که در قالب داستان در این نمایشگاه رونمایی شده است.
باسلام
مشرق: «محمد الجدعان» وزیر دارایی عربستان امروز (چهارشنبه) در جریان یک نشست اقتصادی تاکید کرد: بعد از دستیابی به توافق میان ریاض و تهران، ممکن است روند سرمایه گذاری عربستان در ایران بسیار سریع انجام شود.
وی در ادامه افزود: فرصتهای سرمایه گذاری زیادی برای عربستان در ایران وجود دارد.
وزیر دارایی عربستان اضافه کرد: تا زمانیکه به مفاد هر توافق نامهای احترام گذاشته شود، مانعی در مسیر این سرمایه گذاری ها نخواهد بود.
روز گذشته نیز شورای وزیران عربستان سعودی با برگزاری نشستی در کاخ «عرقه» ریاض با استقبال از تداوم گفتوگوهای میان تهران و ریاض اعلام کرد «طبق موازین و بندهای درج شده در توافقنامه ایران و عربستان، امید است منافع ناشی از آن در روابط دو کشور به ویژه در سطح منطقه تبلور یابد و صلح و امنیت منطقهای و بینالمللی را فراهم سازد.
در این نشست، وزرای سعودی با بررسی روند توافق میان دو کشور با وساطت چین ابراز امیدواری و اعلام کردند «این توافقنامه زمینه از سرگیری روابط در سایه احترام به حاکمیت دو کشور طبق موازین بینالمللی را تحکیم بخشد».
باسلام
ارزیابی جامعه اطلاعاتی آمریکا از قدرت نظامی ایران
جامعه اطلاعاتی آمریکا متشکل از ۱۶ سازمان اطلاعاتی از جمله سازمان سیا و آژانس امنیت ملی آمریکا، در گزارش سالانه خود به ارزیابی مجموعه تهدیدهایی پرداخته که میتوانند منافع ملی آمریکا را به طور مستقیم و جدی در سال ۲۰۲۳ به خطر بیندازند، این گزارش از روسیه و چین در مقام رقیب آمریکا نام برده که با دستزدن به مجموعهای از اقدامات «هنجارهای نظم جهانی» را به چالش کشیدهاند. اما تاکید میکند ایران در راستای تلاش برای از بینبردن نفوذ آمریکا در غرب آسیا، تثبیت نفوذ خود، قدرتافکنی در کشورهای همسایه و...، کماکان به تهدید منافع آمریکا ادامه خواهدداد.
ارزیابی جامعه اطلاعاتی آمریکا از قدرت نظامی ایران جالب توجه است؛ آنها معتقدند: سپاه پاسداران در سال ۲۰۲۳ همچنان موقعیت خود را به عنوان «مرکز قدرت نظامی ایران» حفظ خواهدکرد؛ به تعبیر جامعه اطلاعاتی آمریکا این نهاد سازمانی نظامی است که با دستزدن به مجموعهای ترکیبی از «جنگهای متعارف و نامتعارف» منافع آمریکا در خاورمیانه را تهدید میکند.همچنین این شبکه معتقد است: جمهوری اسلامی برنامههایش بهمنظور دستیابی به «تسلیحات متعارف جدید»، از جمله «جتهای جنگی، هواپیماهای آموزشی، بالگردها، سامانههای دفاع هوایی و تانکهای جدید» را ادامه میدهد، اگرچه کسری محدودیتهای اقتصادی تهران میتواند سرعت اجرای این اهداف را کاهش دهد.آنها در عین حال اذعان کردند ایران بیشترین ذخایر موشکهای بالستیک در خاورمیانه را در اختیار دارد و همین امر تهدیدی برای منطقه بهحساب میآید.
در گزارش ضد ایرانی جامعه اطلاعاتی آمریکا آورده شدهاست: ایران در حال حاضر فعالیتهای کلیدی توسعه تسلیحات هستهای را که برای تولید یک سلاحهستهای قابل آزمایش لازم است، انجام نمیدهد. در این گزارش ضد ایرانی آمدهاست: از زمان ترور محسن فخریزاده، دانشمند هستهای ایران در نوامبر ۲۰۲۰، تهران به گسترش برنامه هستهای خود سرعت بخشیده و اعلام کردهاست که دیگر محدود به ضوابط برجام نیست و فعالیتهای تحقیق و توسعهای را انجام دادهاست که در صورت تصمیم، این کشور را به تولید مواد هستهای برای استفاده در یک بمب هستهای نزدیکتر میکند. اگر تحریمها علیه تهران لغو نشود، مقامات ایرانی احتمالا به دنبال غنیسازی اورانیوم تا ۹۰ درصد خواهندبود.
ایرانهراسی جامعه اطلاعاتی آمریکا
جامعه اطلاعاتی آمریکا همچنین در گزارش خود آوردهاست: ایران به تهدید منافع آمریکا ادامه خواهد داد. این کشور تلاش میکند نفوذ آمریکا در خاورمیانه را از بین ببرد، نفوذ و قدرت خود را در کشورهای همسایه تقویت کند و تهدیدات علیه حکومت را به حداقل برساند. تهران سعی خواهد کرد از دیپلماسی، برنامه هستهای در حال گسترش، نیروهای متعارف، نیابتی و شریک خود و خرید و فروشهای تسلیحات نظامی برای پیشبرد اهداف خود استفاده کند.
وحشت از رویکرد ترکیبی ایران
در بخش دیگری از گزارش جامعه اطلاعاتی آمریکا درباره ایران، درباره تواناییهای نظامی ایران ادعا شدهاست که رویکرد ترکیبی ایران به جنگ-که استفاده از توانمندیهای متعارف و غیرمتعارف را شامل میشود-تهدیدی برای منافع آمریکا در منطقه در آینده پیشرو خواهدبود.
در این گزارش آمدهاست: جمهوری اسلامی ایران احتمالا به دنبال دستیابی به سامانههای تسلیحاتی متعارف شامل جنگندههای پیشرفته، هواپیماهای آموزشی، بالگرد، سامانههای پدافند هوایی و تانک خواهد بود. با وجود این، محدودیتهای بودجهای و کمبودهای مالی سرعت دستیابی به این هدف را کند خواهدکرد.
جامعه اطلاعاتی آمریکا در این گزارش در راستای ایرانهراسی آوردهاست: قابلیتهای موشکی، پهپادی و دریایی ایران کماکان تهدیدی علیه آمریکا و متحدانش در منطقه خواهدبود. عملیات نظامی غیرمتعارف ایران در کنار شبکه شرکا و نائبان این کشور، تهران را قادر خواهدکرد برای پیشبرد منافعش در منطقه تلاش کرده و عمق راهبردی خودش را حفظ کند.
در این گزارش ادعا شدهاست که ایران به طور مستقیم از طریق تواناییهای موشکی و پهپادی و به طور غیرمستقیم از طریق حمایت از حزبا... لبنان و سایر شرکای خود، همچنان یک تهدید برای اسرائیل است. ایران با حمایت از شبهنظامیان شیعه عراقی که تهدید اصلی برای نیروهای آمریکایی در عراق هستند، همچنان منبع بیثباتی در سراسر منطقه خواهدبود.
در بخش دیگری از این گزارش درباره تواناییهای سایبری ایران، آن را تهدیدی علیه منافع آمریکا خوانده و آوردهاست: تخصص و تمایل روزافزون ایران برای انجام عملیات ستیزهجویانه سایبری این کشور را در زمره تهدیدهای عمده علیه امنیت آمریکا و شبکه متحدانش قرار میدهد. رویکرد فرصتطلبانه ایران برای حملات سایبری، صاحبان زیرساختها در آمریکا را در معرض حمله از سوی تهران قرار دادهاست. حملات [سایبری] اخیر علیه اسرائیل نشان میدهد ایران بیشتر از گذشته به هدف قرار دادن کشورهای دارای قابلیتهای بیشتر تمایل دارد.
آرزوی طولانی شدن ناآرامیها در ایران
جامعه اطلاعاتی آمریکا همچنین در بخش دیگری از گزارش خود درباره ناآرامیها در ایران ادعا کردهاست: مقامات ایرانی نگران طولانی شدن اعتراضات هستند و تصور میکنند مداخله خارجی باعث طولانی شدن ناآرامیها میشود. حتیاگر ایران این دور از اعتراضات را از طریق خشونت و ارعاب مهار کردهباشد، مجموعهای از بحرانها در سال آینده احتمالا مشروعیت و ماندگاری حکومت ایران را به چالش خواهد کشید. با کاهش ارزش پول ایران و نرخ تورم سالانه تقریبا ۵۰ درصد این کشور، تهران احتمالا با یک رکود اقتصادی مواجه است که به ارزیابی جامعه اطلاعاتی آمریکا میتواند ناآرامیها را طولانی یا دوباره شعلهور کند و منجربه بیثباتی بیشتر در این کشور شود. این ارزیابی جامعه اطلاعاتی آمریکا در حالی است که دولت دموکرات بایدن بهرغم شعار رویکرد دیپلماسی همچنان سیاستهای فشار حداکثری دولت دونالد ترامپ را در پیش گرفته و در پی حوادث اخیر ایران نیز به بهانه حقوق بشر، تحریمهایی را همگام با متحدان غربی خود اعمال کردهاست. دولت بایدن اگرچه اعلام کرده هدفش تغییر نظام ایران نیست اما از آغاز تحولات داخلی اخیر در جمهوری اسلامی ایران، همسو با مخالفان تهران عمل کرده و در واقع، پشت چهره اپوزیسیون به بهانه برآورده شدن خواستههای آنان به اسم مردم ایران، پنهان شدهاست. پیش از این، ویلیام برنز( بیل برنز) رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) در مصاحبه با شبکه سیبیاس در پاسخ به پرسش «مارگارت برنان» مجری این شبکه مبنی بر اینکه آیا سران جمهوری اسلامی ایران تصمیمی برای ساخت سلاح هستهای دارند، گفت، تا جایی که میدانیم، اعتقادی نداریم که سران ایران تصمیمی برای از سرگیری برنامه تسلیحاتی که در پایان سال۲۰۰۳ تعلیق کرده بودند گرفته باشند. رئیس سازمان سیا در این مصاحبه که در محل کار او ضبط و بخشهایی از آن پخش شد، در عین حال با تکرار ادعای غنیسازی ۸۴ درصدی اورانیوم در ایران، مدعی شد برنامه غنیسازی ایران بسیار پیشرفت کرده و اگر بخواهند فقط در عرض چند هفته میتوانند به غنیسازی ۹۰درصدی برسند و سامانههای موشکی نیز که قابلیت حمل سلاح اتمی را دارند، بسیار پیشرفت کردهاست. بیل برنز همچنین با بیان اینکه ما شواهدی نداریم که ایران تصمیمی برای از سرگیری برنامه ساخت سلاح هستهای دارد، در عین حال ادعا کرد سایر ابعاد این چالش، در حال پیشرفت است.
باسلام
دستاوردهای نیروهای مسلح در سال ۱۴۰۱:
در سال جاری، نیروهای مسلح دستاوردهای نوینی در عرصههای مختلف بدست آوردند که بدون شک نقش بسزایی در ارتقای توان دفاعی آنان خواهد داشت.
به گزارش خبرنگار دفاعی خبرگزاری تسنیم، سال 1401 هم همانند سالهای گذشته با رویدادهای مهمی در حوزه دفاعی و امنیتی کشور همراه بود. از ساخت و بکارگیری تجهیزات جدید تا اجرای رزمایشهای مختلف در نیروهای مسلح که هرکدام نقش بسزایی در ارتقا توان رزم نیروهای مسلح دارند.
اما آنچه در سال 1401 در حوزه دفاعی بیش از همه اهمیت داشت، پیشرفتهای نیروهای مسلح در حوزههای موشکی، پهپادی، پدافند هوایی و ساخت شناور بود. به صورتیکه علاوه بر دستیابی کشورمان به دستاوردهای پیشرفته در این حوزهها، نام ایران به عنوان یک کشور صاحب سبک در این عرصه بر سر زبانها افتاد.
به همین بهانه در گزارش پیش رو به بررسی مهمترین رویدادهای حوزه دفاعی سال 1401 میپردازیم:
* رونمایی از پهپاد انتحاری جدید در رژه روز ارتش
29 فروردین و در جریان رژه روز ارتش جمهوری اسلامی، دستاوردهایی در حوزههای مختلف نظامی برای نخستین مرتبه رونمایی شد. مهمترین بخش رژه، حضور 50 فروند از انواع پهپادهای ارتش بود. پهپادهای به نمایش در آمده مربوط به هر چهار نیروی ارتش بودند که نشان دهنده گسترش و تقویت یگانهای پهپادی در تمامی نیروهای ارتش در سالهای اخیر است.
از جمله این تجهیزات پهپاد رزمی ابابیل 5 و پهپاد انتحاری امید بودند. لاقل 3 فروند پهپاد جدید ابابیل5 در این رژه حاضر بودند که فروند اول به دو موشک الماس زیر هر بال، فروند دوم سه بمب قائم از انواع سبک و فروند آخر به یک بمب قائم از نوع سنگینتر مسلح شده است.
همچنین در این مراسم سامانه پدافندی صیاد تاکتیکی نیز برای نخستین مرتبه به نمایش درآمد.
20 اردیبهشت وزیر ارتباطات اولین تصاویر ثبت شده توسط ماهواره نور2 سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در صفحه کاربری خود در اینستاگرام منتشر کرد.
در تصاویر به نمایش درآمده ماهواره نور2 سپاه موفق شده بود تصاویری از پایگاه ناوگان پنجم نیروی دریایی ارتش آمریکا در بحرین نیز ثبت کند که نشانگر رصد نیروهای آمریکایی در منطقه توسط این ماهواره است.
پس از انتشار این تصاویر یکی از نکات مطرح شده پیرامون دقت تفکیک تصاویر این ماهواره بومی بود که به اشتباه در برخی منابع با استناد به تصاویر منتشره، این دقت 30 متر عنوان شده است؛ اکنون اما تصاویری با کیفیت بیشتر از این ماهواره منتشر شده است که نشان میدهد کیفیت تصاویر این ماهواره بهمراتب بالاتر از این عدد است.
* افتتاح کارخانه تولید پهپاد ایرانی ابابیل 2 در تاجیکستان
27 اردیبهشت کارخانه تولید پهپاد ابابیل 2 با همت و تلاش متخصصان صنایع دفاعی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران با حضور سرلشکر باقری و شیرعلی میرزا وزیر دفاع و جمعی از فرماندهان عالیرتبه کشور تاجیکستان در دوشنبه پایتخت این کشور افتتاح شد.
رئیس ستادکل نیروهای مسلح افتتاح تولید کارخانه ابابیل 2 در تاجیکستان را نقطه عطفی در همکاریهای نظامی بین دو کشور عنوان کرد و افزود: انشالله در آینده شاهد افزایش همکاریها و تعاملات بیشتر از تمام سطوح دفاعی نظامی بین دو کشور ایران و تاجیکستان خواهیم بود. در پایان کلید نمادین افتتاح کارخانه و گواهینامه پایان دوره آموزشی به فرمانده و کارکنان نیروی هوایی تاجیکستان اهداء شد.
* هواپیمای ترابری «سیمرغ» با حضور وزیر دفاع رونمایی شد
29 اردیبهشت هواپیمای ترابری سبک «سیمرغ» ساخت متخصصان سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع با حضور وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در شرکت هِسای اصفهان رونمایی شد.
این هواپیما باز طراحی و توسعه یافته هواپیماهای هم نسل خود است که کاملاً متناسب با نیازهای مورد تقاضای دستگاههای کشوری و لشکری و همچنین لحاظ کردن شرایط آب و هوایی کشور و مطابق با استانداردها و مقررات بین المللی،، سیستم پشرانه آن، قطعات و پیکرهی آن به همت جوانان کشور در وزارت دفاع و شرکتهای دانش بنیان، طراحی، تولید و ساخته شده است.
سیمرغ اگر چه به لحاظ پلتفرم ساختاری مشابه نسلهای هم ردهی خود دارد، اما سیستم اویونیک، پیشرانه ی هواپیما، قطعات جدید و قدرت مانور این پرنده، قابل مقایسه با نمونههای مشابه نیست و این محصول نهایی که به دست متخصصان داخلی ساخته و باز طراحی شده است.
سبک بودن، میزان حمل بار، شعاع عملیات پروازی، تناسب با شرایط اقلیمی کشور، توان نشستن و برخاستن در باندهای کوتاه، چابکی و سریع بودن این هواپیما در خدمات رسانیهایی از قبیل آمبولانس هوایی و قابلیت فرود در باندهای خاکی را از ویژگیها و کاربردهای دیگر هواپیمای ترابری سبک «سیمرغ» است.
* سپاه پاسداران 2 فروند نفتکش یونانی در آبهای خلیج فارس توقیف کرد
6 خرداد نیروی دریایی سپاه 2 فروند نفتکش یونانی را بهدلیل تخلفات انجامگرفته در آبهای خلیج فارس توقیف کرد. در پی توقیف یک نفتکش ایرانی توسط دولت یونان و در اختیار دادن نفت آن به آمریکاییها، ایران تصمیم به اقدام تنبیهی علیه این کشور گرفته بود.
آجا | ارتش | ارتش جمهوری اسلامی ایران , سپاه پاسداران | سپاه , وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران , موشک هایپرسونیک , موشک بالستیک , موشکهای کروز , ناوگروههای نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران ,
توقیف نفتکشهای یونانی در خلیج فارس طی عملیاتی هماهنگ و همزمان توسط رزمندگان مناطق چهارم و پنجم نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی صورت گرفته بود.
سپاه همچنین اعلام کرد که در زمان توقیف این کشتی، 17 کشتی یونانی دیگر در خلیج فارس حضور داشتند که احتمال توقیف آنها در صورت ادامه اقدامات شیطنت آمیز توسط یونان وجود داشت.
* رونمایی ارتش از یک پایگاه سرّی پهپادی/ موشک کروز 200کیلومتری حیدر رونمایی شد
7 خردادماه، سرلشکر محمد باقری رئیس ستادکل نیروهای مسلح از یکی از پایگاههای سرّی پهپادی ارتش جمهوری اسلامی ایران بازدید کرد.
در این بازدید سرلشکر باقری در جریان آخرین توانمندیها در حوزه تولید انواع پهپادهای نظامی، تهاجمی و دوربرد ارتش قرار گرفت. با عملیاتی شدن این پایگاه سری که در عمق صدها متری زمین طراحی و ساخته شده است، جمهوری اسلامی ایران به قدرت برتر پهپادی در منطقه تبدیل شد.
در جریان بازدید سردار باقری از این پایگاه همچنین جدیدترین موشک کروز ارتش جمهوری اسلامی با برد 200 کیلومتر به نام موشک کروز حیدر2 نیز رونمایی شد.
* سردار «محمد کاظمی» رئیس سازمان اطلاعات سپاه شد
2 تیرماه، با حکم سردار سرلشکر حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سردار محمد کاظمی که تا پیش از مسئول سازمان حفاظت اطلاعات سپاه بود به سمت "رئیس سازمان اطلاعات سپاه" منصوب شد.
حجت الاسلام و المسلمین حسین طائب رئیس سابق سازمان اطلاعات سپاه نیز با حکم سرلشکر حسین سلامی به سمت "مشاور فرماندهکل سپاه " منصوب شد.
رونمایی از اولین ناودسته پهپادبر نیروی دریایی راهبردی ارتش
24 تیرماه، اولین ناودسته پهپادبر نیروی دریایی ارتش متشکل از یگانهای شناور سطحی و زیرسطحی با حمل انواع پهپادهای رزمی، شناسایی و انهدامی در ناوگان جنوب نیروی دریایی ارتش و با حضور فرمانده کل ارتش و فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش رونمایی شد.
در آیین رونمایی از این ناودسته، پهپادهای نوع پلیکان، هما، آرش، چمروش، ژوبین، ابابیل 4 و باور 5 بر پهنه آبهای اقیانوس هند به پرواز درآمده و توانمندی خود را به نمایش گذاشتند.
بر اساس این گزارش علاوه بر پرواز انواع پهپاد دریا پایه و عمود پرواز، پهپادهای رزمی از زیردریایی تمام ایرانی فاتح و زیردریایی کیلو کلاس طارق به پرواز درآمدند.
2 شهریور، رزمایش مشترک پهپادی 1401 ارتش، با شرکت بیش از 150 پهپاد در گستره جمهوری اسلامی ایران از آبهای گرم خلیج فارس و دریای عمان در جنوب تا مناطق شرق، غرب، شمال و مرکز کشور آغاز شد.
در این رزمایش انواع پهپادهای رزمی، شناسایی، انتحاری و پدافندی ارتش اهداف خود را با موفقیت منهدم کردند. در این رزمایش همچنین پهپاد رهگیر کرار مجهز به تیربار اخگر نیرو عملیاتی شد.
سامانه پدافندی شهید سلیمانی و پهپاد کروز ابابیل دو دستاورد جدید وزارت دفاع
5 شهریورماه، در جریان بازدید رئیس مجلس از نمایشگاه توانمندیهای وزارت دفاع سامانه پدافندی ارتفاع پست شهید حاج قاسم سلیمانی رونمایی شد.
سامانه شهید سلیمانی یک سامانه پدافندی برای کشف و انهدام اهداف ارتفاع پست است که از دو موشک با جستوجوگر حرارتی در طرفین و یک توپ گاتلینک تشکیل شده است.
این سامانه در حقیقت یک سامانه دفاع نقطهای است که برای دفاع هوایی از شناورها طراحی شده است.
در جریان این بازدید همچنین جدیدترین پهپاد نقطهزن انهدامی نیروهای مسلح بهنام پهپاد کروز ابابیل رونمایی شد. این پهپاد که توسط متخصصان وزارت دفاع طراحی و تولید شده است مجهز به جستوجوگر اپتیکی و سر جنگی با قابلیت شناسایی اهداف و ارسال تصاویر زنده از هدف، قابلیت قفل روی هدف قادر به انهدام دقیق اهداف زمینی است.
سپاه شناور گشتی ـ رزمی شهید سلیمانی را رونمایی کرد
14 شهریورماه، شناور گشتی رزمی شهید سلیمانی، شناور تندروی کلاس موشکانداز شهید روحی و شناور تندروی موشکانداز شهید دارا به تجهیزات سازمان رزم نیروی دریایی سپاه ملحق شد.
شناور گشتی رزمی شهید سلیمانی دارای بدنه شناساگریز با سطح مقطع راداری بسیار پایین است که با توجه به نوع طراحی، قابلیت دریانوردی و اجرای انواع عملیات در آبهای دور را فراهم میکند. قابلیت حمل و نشست و برخاست بالگرد دریایی، حمل و بهآباندازی و ازآبگیری انواع شناورهای تندروی تهاجمی و پهپاد عمودپرواز حین دریانوردی، بهرهمندی از سامانههای بومی خودحفاظتی و تجهیزات ارتباطی و مخابراتی پیشرفته و مدرن از دیگر ویژگیهای شناور گشتی رزمی شهید سلیمانی است که بهدست جوانان کشورمان طراحی و ساخته شده است.
شناور گشتی رزمی شهید سلیمانی در حوزه اشراف اطلاعاتی و شناسایی و پایش اهداف و ترددهای سطحی زیرسطحی و هوایی مجهز به پیشرفتهترین سامانههای کشف و آشکارسازی شنود راداری و مخابراتی و جنگ الکترونیک است.
رونمایی از موشک بالستیک "رضوان"
31 شهریور و در مراسم رژه نیروهای مسلح، موشک بالستیک رضوان رونمایی شد.
این موشک بالستیک با سوخت مایع و تک مرحلهای بوده که 1400 کیلومتر بُرد دارد، نوع سرجنگی آن نیز جداشونده شدید الانفجار است. موشک رضوان دارای قابلیت پرتاب از انواع سکوهای ثابت و متحرک با دو نوع هدایتِ ضربه سخت و دقتِ اصابت است.
حمله توپخانهای سپاه به مقرهای گروهک تروریستی کومله در اقلیم کردستان
2 مهرماه، در پی ورود تیمهای مسلح و حجم بالای سلاح توسط گروهکهای تروریستی کومله و دموکرات به شهرهای مرزی کشور برای ایجاد اغتشاش و آشوب، نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با اجرای عملیات ربیع 1 مقرهای این گروهکها در اقلیم کردستان عراق را مورد حمله قرار داد.
در این عملیات مقرهای تجمع این گروهکهای تروریستی زیر ضربات سنگین یگانهای توپخانهای نیروی زمینی سپاه قرار گرفت.
نیروی زمینی سپاه در جریان این عملیات اعلام کرد: عملیات رزمندگان اسلام در راستای تضمین امنیت پایدار مرزی و تنبیه تروریستهای جنایتکار متجاوز و مسئولیتپذیر کردن مقامات اقلیم در قبال مقررات بینالمللی و وظایف قانونی خود ادامه خواهد داشت.
رزمایش نیروی زمینی سپاه در مرز آذربایجان و تمرین عبور از ارس در رزمایش
25 مهرماه، مرحله اصلی رزمایش نیروی زمینی سپاه با حضور سرلشکر حسین سلامی فرماندهکل سپاه و جمعی از فرماندهان ارشد سپاه در منطقه ارس آغاز شد.
در این رزمایش برای نخستین مرتبه نصب پل شناور بهمنظور تردد نیرو و تجهیزات روی رودخانه ارس تمرین شد. علاوه بر این، در این رزمایش یگانها و رستههای تخصصی نیروی زمینی سپاه سناریوهای امنیتی و دفاعی را بهصورت ترکیبی تمرین کردند.
یگان صابرین به پهپادهای جدید انتحاری مجهز شد/ معراج 521 با سه سرجنگی متفاوت
27 مهرماه، جدیدترین پهپاد انتحاری پرسه زن با نام معراج 521 و با سر جنگیهای متفاوت عملیاتی شد.
وزن سرجنگی این پهپاد در سه رنج 500 گرم، 700 گرم و 1000 گرم (یک کیلوگرم) است. این پرنده با مداومت پروازی 5 تا 15 دقیقه، دارای بردی معادل 5 کیلومتر است.
این پهپاد با قابلیت حمل توسط نفر، هم اینک در اختیار یگانهای واکنش سریع نیروی زمینی از جمله یگان صابرین قرار دارد.
مرکز بینالمللی امنیت دریایی شمال اقیانوس هند افتتاح شد
30 مهرماه، مرکز کنترل امنیت دریایی شمال اقیانوس هند در منطقه سوم نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با حضور امیر شهرام ایرانی، فرمانده نیروی دریایی ارتش، فرماندهان و نمایندگان کشورهای عضو آیونز و وابستگان نظامی حاضر در ایران افتتاح شد.
مرکز بینالمللی امنیت دریایی متشکل از نمایندگان ارگانهای کشوری و لشکری بهصورت 24 ساعته در جهت نظارت و انجام عملیاتهای مشترک امداد و نجات، بررسی آلودگی محیطزیستی، کمکرسانی به کشتیهای در معرض خطر و فعالیتهای دیگر نسبت به اشتراک اطلاعات با کشورهای مورد توافق اقدام خواهد کرد.
پرتاب موفقیتآمیز زیرمداری ماهوارهبر قائم 100
14 آبان ماه، پرتاب زیرمداری ماهوارهبر قائم 100 نیروی هوافضای سپاه با موفقیت انجام شد.
آزمایش پروازی این ماهوارهبر با موتور سوخت جامد مرحله اول رافع با موفقیت انجام شد و قائم 100 اولین ماهوارهبر سه مرحلهای سوخت جامد ساخت کشور است که توسط دانشمندان نیروی هوافضای سپاه ساخته شده است.
ماهوارهبر سوخت جامد قائم 100، موشکی است که با سه مرحله سوخت جامد قادر خواهد بود ماهوارههای با وزن 80 کیلوگرم را در مدار 500 کیلومتری از سطح زمین قرار دهد.
در این عملیات موتور مرحله اول ماهوارهبر قائم 100 که همان موتور سوخت جامد رافع است و در دیماه 1400 آزمایش زمینی خود را با موفقیت پشت سر گذاشته بوده، مورد آزمایش پروازی زیر مداری قرار گرفت.
موشک صیاد 4B رونمایی شد/ افزایش برد باور373 به 300 کیلومتر