در حالی که اسرائیل با انزوای فزاینده بین المللی مواجه است، موضع رسمی باکو به طور فزایندهای در حال فاصله گرفتن از موضع ترکیه است. با وجود سالها تلاش از سوی باکو، جنگ غزه روند آشتی اسرائیل و ترکیه را در وضعیتی مخاطرهآمیز قرار داده است.
پس از ماهها مبادلات پرتنش، آنکارا روابط دیپلماتیک خود را قطع کرد و تحریم تجاری کامل اسرائیل تا پایان درگیری غزه را اعلام کرد. در مقابل، آذربایجان صادرات نفت به اسراییل را افزایش داده و حتی از انتقاد از اسرائیل خودداری کرده است، که به شدت با موضع آنکارا در تضاد است.
اسحاق هرتزوگ، رئیسجمهور اسرائیل قصد دارد در ماه نوامبر در نشست اقلیمی COP29 در باکو شرکت کند و در آوریل 2024، وزرای انرژی هر دو کشور در نشستی در دبی درباره گسترش همکاریهای انرژی بحث کردند. این نه تنها روایت «یک ملت، دو دولت» را در داخل کشور تضعیف میکند، بلکه تردیدهایی را در مورد ماهیت «اتحاد آهنین» بین ترکیه و آذربایجان ایجاد میکند.
از سوی دیگر، به رسمیت شناختن غافلگیرکننده فلسطین توسط ارمنستان، هم چالشها و هم فرصتهایی را برای باکو به همراه دارد. در حال حاضر در اسرائیل درخواستهایی برای افزایش حمایت نظامی از آذربایجان در پاسخ به اقدام ارمنستان وجود دارد. اسرائیل اکنون ممکن است فروش سیستمهای تسلیحاتی پیشرفته به آذربایجان را که قبلاً به دلیل نگرانیهای ایالات متحده در صدور آن تردید داشت، در نظر بگیرد.
با این حال، تلاشهای پیگیر باکو برای تعیین مناقشه قره باغ کوهستانی به عنوان یک آرمان اسلامی در چارچوب سازمان همکاری اسلامی (OIC)، و همزمان فاصله گرفتن از خونریزیهای جاری در غزه در بحبوحه اقدام ارمنستان، ریاکاری در سیاست خارجی این کشور را آشکار میکند و به جایگاه آن در میان کشورهای دارای اکثریت مسلمان آسیب میرساند.
باکو مطمئناً از این وضعیت راضی نیست، چرا که این کشور را در بلاتکلیفی سختی قرار میدهد و به سختی میتواند روابط تیره بین متحد کلیدی و شریک استراتژیک خود را مدیریت کند. لازم به یادآوری است که در جریان مناقشه سال 2020 بین ترکیه و یونان بر سر میادین گازی در شرق مدیترانه، علی اف، رئیس جمهور آذربایجان، قول حمایت تزلزل ناپذیر از آنکارا را داد، در حالی که اسرائیل به آتن نزدیکتر شد.
با توجه به این تعهدها، اردوغان احتمالاً انتظار حمایت قوی علیاف را دارد، بهویژه پس از حمایت حیاتی ترکیه از تلاشهای جنگی آذربایجان در قرهباغ در سال 2020. با این حال، در حال حاضر، به نظر میرسد آنکارا میخواهد باکو به جای کاهش علنی روابط دیپلماتیک یا قطع روابط تجاری با اسرائیل، بیشتر درباره فلسطین صحبت کند.
با این حال، باکو حتی در مورد محکوم کردن تل آویو محتاط است. علیاف در دیدار اخیر خود با السیسی، رئیس جمهور مصر در خرداد ماه، بدون اشاره به اسرائیل خواستار ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی و پایان دادن به جنگ غزه شد. او به طور خاص خاطرنشان کرد که ابتکارات مصر «باید در نظر گرفته شود» و اشاره کرد که آذربایجان روابط تجاری و دیپلماتیک سودآور خود را با اسرائیل حفظ خواهد کرد، درست مانند مصر.
پس از دیدار رهبران آذربایجان و ترکیه در 21 خرداد، طرف ترک گزارش داد که اردوغان درباره «ضرورت فشار بین المللی بر اسرائیل برای رسیدگی به این جنایات» بحث کرده است، جزئیاتی که در خلاصه رسمی آذربایجان از این دیدار ذکر نشده است، و در عوض از «توسعه موفقیت آمیز روابط برادرانه، دوستانه و اتحاد آذربایجان و ترکیه» صحبت شده است.
تنش در روابط ترکیه و اسرائیل را فراتر از سیاستگذاری گسترده، میتوان در مسائل اطلاعاتی مشاهده کرد که بیشتر در پشت صحنه اتفاق میافتد. نکته قابل توجه این که زمانی که روابط آنکارا و تل آویو در سال 2012 به شدت تیره شد، اطلاعات ترکیه جزئیات جاسوسی موساد از ایران را برای همتایان ایرانی خود فاش کرد، که طبق گزارشها تا حدی بر اساس اطلاعات آنها از حضور اسرائیل در آذربایجان بوده است.
اسرائیل آذربایجان
همسویی مجدد ایران و ترکیه
تهدید اسرائیل قطعاً یک همسویی ژئوپلیتیکی بین تهران و آنکارا بر سر غزه و لبنان ایجاد کرده است که سناریوی خوشایندی برای باکو نیست. بی اعتمادی مشترک به ایران یک پیوند حیاتی بین آذربایجان و اسراییل از زمان برقراری روابط بوده است. ترکیه از قبل هم از خصومت فزاینده آذربایجان با ایران راضی نبود.
اکنون، با نزدیک شدن ترکیه به تهران، باکو ممکن است سیاست خود را در قبال ایران، به ویژه در مورد استفاده از کارت قومی در مورد جمعیت قابل توجه آذری در ایران، تجدید نظر کند.
با این وجود، اهرم ترکیه بر آذربایجان قویتر از اهرم اسرائیل است، که با تأخیر آتش بس غزه میتواند از آن استفاده کند. اول و مهمتر از همه، پروژه های بزرگ آذربایجان، مثلاً کریدور میانی، ارتباط تنگاتنگی با ترکیه دارد که به عنوان دروازه باکو به غرب عمل میکند.
علاوه بر این، ترکیه متحد اصلی و تنها متحد باکو در قفقاز جنوبی برای مقابله با نفوذ روسیه است.
مهمتر از همه، عادی سازی مستقل روابط ترکیه با ارمنستان میتواند تلاشهای آذربایجان را برای تثبیت دیپلماتیک پیروزی نظامی خود، بیاثر کند. در این شرایط، باکو به آتش بس سریع در غزه امیدوار است تا از فشار بیشتر متحد اصلی خود جلوگیری کند.
هدایت شده از MR
به خدای «وعده صادق» اعتماد کنیم...
چند کلام با جوانان انقلابی و برادران حزب اللهی ام
محسن مقصودی✍
با همانهایی که این چند هفته، شب و روز در تبلیغ و جهاد تبیین بودند و شاید برخی شان امروز احساس سرخوردگی و یا شکست کنند.
این چند خط را در حالی مینویسم که در بیمارستان و در نوبت عمل هستم و البته سرشار از امید به آینده ایران
جریان انقلاب اسلامی بن بست ندارد باید کمی از اتفاقات سیاسی فاصله بگیریم و از بالا روند کلی را نگاه کنیم. این فراز و فرودهای مقطعی و حتی احساس شکستها و یا پیروزیها در مقاطع مختلف بوده است.
لازمه «جمهوریت» نظام در انقلاب اسلامی همین است و این زیباست و رازبقای انقلاب همین بوده.
۱/ سال ۹۲ وقتی حسن روحانی رییس جمهور شد و برجام امضا میشد و دشمن گمان میکرد ایران را در دام برجام گرفتار گرده، هیچ کس فکر نمیکرد در همان سالهای وادادگی و انفعال برخی مسوولان، با مدیریت کلان رهبر انقلاب و حاج قاسم عزیز، همزمان با ظهور طراحی استکباری داعش، ایران جبهه مقاومت را از یمن تا عراق و سوریه و لبنان و حتی تا آمریکای لاتین گسترش دهد. باور کنید یا نکنید سپاه قدس و نفوذ منطقهای ایران در همان دوران انفعال، در منطقه و جهان چند برابر شد. چیزی شبیه معجزه...
راهبرد «نرمش قهرمانانه» رهبری، شاید بدون آنکه دولتمردان بخواهند، قهرمانی در منطقه را رقم زد.
۲/ چهار سال پیش وقتی دشمن حاج قاسم را زد، همه مات و مبهوت بودیم و خیلی ها گمان میکردند نفوذ منطقهای ایران پایان یافت و مسأله فلسطین و مقاومت تا مدتها فراموش خواهد شد. اما هیچ کس گمان نمیکرد روزگاری طوفان الاقصی چنان منطقه را زنده کند و فرزندان معنوی حاج قاسم و مقاومت در عراق و لبنان و فلسطین و یمن خواب را این چنین از چشم دشمنان بربایند.
۳/ چه کسی گمان می کرد در کمتر از چهار سال از شهادت سردار سپاه قدس، پرچم فلسطین و مقاومت و شعار مرگ بر اسرائیل به فارسی در دانشگاه های آمریکا و سایر کشور های جهان طنین انداز شود؟
۴/هیچ کس پیش بینی نمی کرد همان یمنی که زمانی وزیرخارجه ما با تلفن جان کری، کشتی کمک رسانی مردم ایران به مردم در محاصره یمن را از میانه راه برگرداند، در کمتر از چهار سال به برکت جریان مقاومت، چنان قدرت یابد که پس از طوفان الاقصی، هر صبح مان را با خبر حمله به یک ناو آمریکایی و انگلیسی و اسراییلی در دریای سرخ آغاز کنیم و دشمن مستأصل از پاسخ باشد. همان دشمنی که میگفتند با یک دکمه همه تجهیزات نظامی ما را نابود می کند، در مقابل یمن شجاع و البته محروم ترین ملت منطقه زانو زد.
۵/آنروزی که حسن تهرانی مقدم عزیز را شهید کردند یادم هست خیلی ها می گفتند توسعه موشکی ایران متوقف میشود. شاید هیچ کس گمان نمی کرد روزگاری در وعده صادق، سیصد موشک و پهپاد ایرانی به سمت اسرائیل روانه شود و ایران سرزمین اشغالی را شخم بزند و دنیای استکبار را مات و مبهوت کند...
۶/و اما حالا؛ از آنروزی که سید ابراهیم عزیز و مظلوم در پرواز اردیبهشت پر کشید و نتیجه انتخابات ظاهراً ادامه راه او را با سختی و تردید مواجه کرده است و برخی ناامید شده اند، اما من یقین دارم این ماجرا هم به فضل الهی موجبات گشایش و جهش در مسیر تحقق آرمانهای انقلاب و راه رییس جمهور شهید خواهد بود. چگونگی اش را نمی دانم اما به تقدیر او ایمان دارم و می دانم همانگونه که جهاد و ایثار مدافعان حرم و شهدای قدس مسیر حق را باز کرد اینجا هم صبر و ایثار، اتحاد و امید میخواهد. کار تشکیلاتی منظم و با برنامه در کنار کمک به دولت منتخب و مطالبه آرمانها و نیازهای مردم و...
انشاالله بشرط حیات در آینده باید بیشتر در این خصوص صحبت کنیم. امروز، زمان کینه ورزی ها و باز کردن حواشی و تفرقه در مسیر انقلاب و کشور نیست. حرکت مان را آسیب شناسی کنیم اما با امید به آینده و اتحاد حول آرمانها و مطالبات مردم و حل مشکلات کشور و با محوریت فرامین سکاندار انقلاب.
🇮🇷 ستاد مردمی دکتر جلیلی در زنجان
📲 @dr_jalili_zanjan
باسلام
(درکلیپ بالا) حزبالله روز گذشته سه پایگاه مهم و اساسی ارتش کودککش رژیم اشغالگر موقت را در سه موقعیت جغرافیای متفاوت هدف قرار داد که دو پایگاه آن برای نخستین بار بود (تا جایی که من یادم میآید) هدف حمله راکتی و پهپادی قرار گرفتند. همانگونه که در ویدئوی فوق و نقشهای که در ابتدای آن منتشر شده میبینید یک پایگاه که پیش از این هم از آن یاد کردیم بعنوان نمیرا در غرب دریاچه طبریه هدف دهها تیر راکت کاتیوشا قرار گرفت و دو پایگاه پدافندی، جنگال، جاسوسی، رصد، هواشناسی و کنترل هوایی کوه مرون در شمال فلسطین اشغالی و پایگاه دیگری با همین کاربرد در جبل شیخ در شمال بلندیهای جولان هدف حملات راکتی و پهپادی قرار گرفتند. پایگاهی که در شمال جبل شیخ قرار دارد مهمترین و اصلیترین رادارها و تاسیساتش با دست کم ۶ فروند پهپاد انتحاری در هم کوبیده شد و صهیونیستها موفق نشدند حتی یکی از این پهپادها را هم رهگیری و سرنگون کنند.
@SyrianKhabar
هدایت شده از اساتید انقلابی و نخبگان علمی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#منتظر_لطف_آمریکا
🎥 اصلاح طلبان هشت سال فروش نفت ما را ۲۰۰ هزار بشکه کردند، چون میخواستند منطق FATF را قبول کنند
🔹محمد جواد لاریجانی: اگر FATF را قبول کنیم باید بمانیم ببینیم آمریکا کی لطف می کند تحریمها را بردارد.
🇮🇷 کانال اساتید انقلابی و نخبگان علمی
@asatid_enghelabi ایتا و سروش
هدایت شده از شهید م . ر علی گلیان
15.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
# ای یـــار برخیـــز و عَلَـــم بـــردار
اجتــماعِ صــد هــــزار نفــــری و خانوادگی
حجــــــــــاب #پنجشنبه #۴مردادماه
"همراه با اهدای روسـری
متبرک به حرم اباعبدالله الحسین(ع)
زمان:از ساعت ۱۶:۳۰ تا ۱۸:۳۰
مکان:ورزشگاهِ صد هزار نفری آزادی
"جهت ایاب و ذهاب از شهرها و شهرستان های مختلف و هم چنین مناطق مختلف تهران با شماره های زیر تماس بگیرید .
➖۰۹۹۲۳۲۴۹۱۷۷
➖۰۹۲۰۸۳۸۸۰۷۸
➖۰۹۰۴۶۳۳۳۷۹۴
https://eitaa.com/joinchat/1352925681C7cc155af4d
هدایت شده از افسران جوان جنگ نرم
دو کنش سیاست خارجه تحسین برانگیز از مسعود پزشکیان:
۱. پیام به سیدحسن نصرالله و اعلام حمایت کامل از مقاومت
۲. تماس با پوتین و تاکید بر گسترش و پیگیری همکاریها و توافقات
@Afsaran_ir
هدایت شده از ایران، شهر خورشید
در پی مذاکرات فشرده صورتگرفته میان طرفهای ایرانی و ترکمنی در خصوص سواپ گاز ترکمنستان از طریق جمهوری اسلامی ایران به عراق، روز چهارشنبه (۱۳ تیر ۱۴۰۳) قرارداد سواپ گاز میان طرفین ایرانی و ترکمنستانی به امضا رسید
این قرارداد بارها مورد مخالفت آمریکا قرار گرفته است و دلیل آن این است که آمریکا مدعی است که ایران میخواهد کشورهای همسایه را به خود متکی کند.
ببینید چقدر وقیح هستند خودشون رسما اشغال گر هستند و از اینکه کشورهای تحت اشغال آنها مستقل از آمریکا بشوند ناراحت هستند.
@CITYOFSUN