آواهای انتظار منتخب
صلوات خاصه امام رضا(ع):
۸۰ مرحوم انصاریان
۸۱ محسن فرهمند
۸۲ ابوالفضل چمنی
۸۳ صلوات حضرت زهرا(س)
۸۴ صلوات بر محمد(ص)
۸۵ به طاها به یاسین
هزینه: ۱۵۰۰ تومان در ماه
شنیدن آواها از: rbt.mci.ir
ارسال شماره آوا به ۸۹۸۹
.
♻️ چه کسی دنبال مشارکت حداقلی است
🔰 حمید رسایی: قبلا سندی از گفتگوی موسوی خویینیها منتشر کردم که حکایت از اعتقاد هاشمی رفسنجانی به مشارکت حداقلی داشت. حالا به متن دیگری اشاره میکنم که برگرفته از گفتگوی صادق زیباکلام با وی است. این گفتگو در کتاب "هاشمی بدون روتوش" منتشر شده و در آن به نقل از هاشمی آمده: قبلا هم با شما این بحث را پیرامون آینده نظام داشتهام که نظام میتواند ۲۰ درصد مردم را به طور فعال به نفع خودش در صحنه نگه دارد و ابزار قانونی هم در دستش است و گلوگاهها را دارد. بنابراین میتواند نظام مستقری باشد حالا ۳۰ تا ۴۰ درصد از مردم هم بیتفاوت هستند و برای آنها چپ و راست فرقی ندارد. میماند آنها که مخالف هستند که به هرحال هر نظامی یک مقدار مخالف دارد؛ بنابراین از نظر من نظام مستقر است."
هاشمی همیشه به مشارکت همان ۳۰ تا ۴۰ درصد قانع بود و آن را دمکراسی مدیریت شده میدانست. جالب اینجاست که دنبالههای هاشمی، برنامهریزی برای مشارکت حداقلی را متوجه منتقدین خود میدانند!
♻️ دی، ماه مناسبتها
🔰 حمید رسایی: دی ماه، شاید پر مناسبتترین ماه سال باشد و همین نکته میتواند بهانه خوبی باشد برای جهاد تبیین و بازخوانی هر یک از این حوادث...
🔸 ۳ دی: عملیات کربلای ۴ (۱۳۶۵)
🔸 ۵ دی: وفات حضرت امالبنین(سلام الله علیها)، همسر امیرالمؤمنین و مادر اباالفضل العباس
🔸 ۹ دی: روز بصیرت و میثاق امت با ولایت
🔸 ۱۱ دی: ابلاغ پیام تاریخی امام خمینی رحمةالله علیه به گورباچوف مدتی قبل از فروپاشی شوروی سابق (۱۳۶۷) و ارتحال آیت الله مجتبی تهرانی (۱۳۹۱)
🔸 ۱۲ دی: رحلت علامه مصباح رضوان الله تعالی علیه (۱۳۹۹) و شهادت آیتالله نمر باقر النمر (۱۳۹۴)
🔸 ۱۳ دی: ترور سردار شهید قاسم سلیمانی، روز جهانی مقاومت (۱۳۹۸)
🔸 ۱۳ دی: ترور سردار شهید قاسم سلیمانی، روز جهانی مقاومت (۱۳۹۸)
🔸 ۱۳ دی: ولادت حضرت زهرا (سلام الله علیها) روز مادر و مقام زن
🔸 ۱۳ دی: تولد حضرت امامخمینی (ره) رهبر انقلاباسلامی
🔸 ۱۵ دی: شهادت سرلشکر منصور ستاری (۱۳۷۳)
🔸 ۱۶ دی: حماسه خونین شهدای هویزه و شهادت حسین علمالهدی، روز شهدای دانشجو (۱۳۵۹)
🔸 ۱۷ دی: اجرای توطئه استعماری کشف حجاب به دست رضاخان (۱۳۱۴)
🔸 ۱۹ دی: قیام خونین مردم قم (۱۳۵۶) عملیات کربلای ۵ (۱۳۶۵) فوت هاشمی رفسنجانی در استخر (۱۳۹۵)
🔸 ۲۰ دی: سالروز شهادت امیرکبیر (۱۲۳۰)
🔸 ۲۱ دی: شهادت مصطفی احمدی روشن از شهدای هستهای (۱۳۹۰)
🔸 ۲۲ دی: شهادت مسعود علیمحمدی از شهدای هستهای (۱۳۸۸)
🔸 ۲۲ دی: تشکیل شورای انقلاب به فرمان حضرت امام (۱۳۵۷)
🔸 ۲۳ دی: ولادت امام باقر (علیه السلام)
🔸 ۲۵ دی: روز شهادت امام هادی (علیه السلام)
🔸 ۲۶ دی: فرار شاه معدوم (۱۳۵۷)
🔸 ۲۷ دی: شهادت نواب صفوی و چند تن از جمعیت فدائیان اسلام (۱۳۳۴)
.
♻️ ما و مسأله مواضع روسیه درباره جزایر ایرانی
خودکرده را تدبیر نیست آقای رییسی
🔹 بخش دوم
حمید رسایی: آیا خطرات موافقت و همراهی روسیه با آذربایجان و ترکیه برای ایجاد کریدور زنگزور که تهدید جدی برای منافع ملی و امنیت کشورمان بوده و هست، توسط آقای سفیر به تهران منعکس شده بود و یا اقدامات لازم از سوی وی گوشزد و پیشنهاد شده بود؟
وقتی در تمام این موارد ما شاهد مواضعی هستیم که مناسب منافع ما نیست، سؤالی که مطرح میشود این است: واقعا کاظم جلالی در مسکو به چه کاری مشغول و چه تصویری از روسیه واقعی و مواضع آن در قبال موضوعات مختلف یاد شده به کشور مخابره کرده است؟
آقای رییسی و جناب امیرعبداللهیان! آیا مواضع روسیه به ناگاه و پس از جنگ اوکراین در پرونده جزایر سهگانه و دیگر موارد یاد شده مثل تحولات غزه و محکومیت یکجانبه حماس در عملیات طوفان الاقصی آنهم بدون هرگونه پرداختن به جنایات صهیونیستها شکل گرفته است؟
متأسفانه بررسیهای عملکرد و فعالیتهای سفارت ایران در مسکو نشان میدهد که سفیر ایران در روسیه نه تنها در حوزه مسائل سیاسی و بررسی مواضع و سیاست خارجی روسیه در قبال جمهوری اسلامی ایران ضعیف بوده، بلکه در عرصه اقتصادی نیز مبلغ ناچیزی در شرایط کاملا تحریمی روسیه و در مقایسه با سایر کشورهای همسایه و مرتبط با روسیه از جمله ترکیه، امارات، عربستان سعودی و … برای کشور رقم زده است تا آنجا که بر اساس آمار رسمی کشورمان، حجم روابط تجاری ایران و روسیه در سال ۱۴۰۱ مجموعا در حدود ۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار بوده که سهم ایران از صادرات کالا به روسیه در حدود ۷۵۰ میلیون دلار بوده است.
این را بگذارید کنار ترکیه، دیگر همسایه ایران که از جهت سیاسی و به دلیل عضویت در ناتو و روابط با آمریکا و اروپا در موارد زیادی با مواضع و دیدگاههای روسیه غیر همسو و بعضا مخالف است، اما حجم روابط اقتصادیاش که در سال ۲۰۲۱ میلادی حدود ۳۸ میلیارد دلار بود را در سال گذشته میلادی (۲۰۲۲) به ۷۸ میلیارد دلار افزایش داده و پیشبینی میشود این رقم در پایان سال ۲۰۲۳ به رقم ۱۰۰ میلیارد دلار برسد.
همه این موارد نشان می دهد که سفارت ایران از جمله شخص سفیر و چینش و ترکیب نیروهای سفارت و اداره سیاسی وزارت خارجه به عنوان مسئولين مستقیم چنین خطاها و تقصیرات و برآوردهای ناصواب و غیر دقیق باید مورد مواخذه و یا بازبینی قرار بگیرند.
آقای رییسی! خودکرده را تدبیر نیست. همه چیز به ابقای مدیران فشل، کاسب و بی اعتقاد حسن روحانی برمیگردد، مطمئن باشید تا انتخابات ریاست جمهوری آینده موارد بیشتری خواهید ديد. خود دانید...
.
♻️ ما و مسأله مواضع روسیه درباره جزایر ایرانی
خودکرده را تدبیر نیست آقای رییسی
🔹 قسمت اول
🔰 حمید رسایی: در رابطه با واقعیت تلخ تکرار مواضع روسیه در همنوایی با امارات در موضوع جزایر سه گانه ایرانی دو نکته قابل توجه است:
نخست: اقدام و رفتار غیرقابل قبول روسیه و مواضع مداخلهجویانه در موضوعات حاکمیتی و تمامیت ارضی.
دوم: نقش سفیر ایران در مسکو و وزارت امور خارجه در این موضوع.
اولین سوالی که مطرح میشود این است که آیا سفیر ایران در مسکو و وزارت امور خارجه، مواضع و سیاست روسیه در مورد جزایر سهگانه را میدانستند یا نه؟
آیا کاظم جلالی، سفیر منصوب حسن روحانی (یا به عبارت دقیقتر منصوب علی لاریجانی) که مواضع و عملکرد وی در دولت قبل کاملا مشخص و بدون تعارف مغایر با رویکرد و جهتگیری دولت آقای رییسی بوده اما مثل خیلی از مدیران دیگر روحانی تغییر نکرده، توانسته سیاستهای روسیه در موضوعات مختلف را به درستی و واقعی درک و به تهران منعکس کند؟
آیا حوزه و اداره سیاسی وزارت خارجه که نفوذ بازماندگان و اذناب ظریف و دیدگاههای ضد شرقی آنها در آن معاونت کاملا مشهود است، دادهها و تحلیلهای سفارت ایران در مسکو در خصوص ابعاد مختلف روابط و مواضع روسیه در قبال ایران را به طور دقیق و جدی مورد واکاوی و #صحتسنجی قرار داده بود؟
بعد از بررسی موضع روسیه در مورد رژیم حقوقی دریای خزر و خط مبدأ، انصارالله در یمن، گروه حماس در غزه، رژیم صهیونیستی و لابیهای آن، افغانستان، لبنان، لیبی، امارات و عربستان سعودی، رژیم عدم اشاعه هستهای، قفقاز جنوبی و کریدور زنگزور و مورد متعدد دیگر، آیا جناب سفیر که روابط ایران و روسیه در دوره خود را در تمامی موارد، دوره طلایی در تعامل تهران و مسکو معرفی میکند، به درستی از این موارد مطلع بوده و فعل و انفعالات آنها را به وزارت امورخارجه و دولت منتقل کرده است یا مأموريت خود را چیز دیگری میدانسته؟
سفیر ایران باید توضیح دهد برای همخوانی مواضع روسیه با مواضع ایران یا حداقل برای جلوگیری از اتخاذ مواضعی برخلاف آن چه اقدامی کرده است؟
آیا سفیر ایران از مواضع روسیه در پرونده هستهای و مذاکرات رفع تحریم که هر از چند گاهی در توئیت و اظهارات شاذ نماینده روسیه در وین در همین خصوص بروز میکرد را به درستی بررسی و به وزارت خارجه منعکس کرده است؟ آیا رأی مثبت روسیه در قطعنامه پیشنهادی امارات علیه رزمندگان انصارالله را وزارت امورخارجه و آقای سفیر به عنوان نماینده فوق العاده و تام الاختیار رییس جمهور به درستی بررسی کرده بودند؟