🌸🍀🌸🍀🌸🍀🌸🍀🌸🍀
#دعا چهار فرشته
حضرت رسول خدا (ص) فرمود که هر کس این دعا را در هر صبح و شام بخواند ، موکل فرماید حق تعالى به او ،چهار فرشــته که او را حفظ کنند از پیش رو ، از پشت سر ، از طرف راست و از طرف چپش و در امــان خــداوند عزّوجلّ باشد و اگر سعى کنند خلایق از جنّ و انس که ضرر به او برسانند ، نتوانند ؛ آن دعاء این است
🌸بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحیمِ🌸
بِسْمِ اللَّهِ خَیْرِ الاَسْماءِ بِسْمِ اللَّهِ رَبِّ الاَرْضِ وَ السَّمآءِ بِسْمِ اللَّهِ الَّذى لایَضُرُّ مَعَ اسْمِهِ سَمُّ وَلا دآءٌ بِسْمِ اللَّهِ اَصْبَحْتُ وَ عَلَى اللَّهِ تَوَکَّلْتُ بِسْمِ اللَّهِ عَلى قَلْبى وَ نَفْسى بِسْمِ اللَّهِ عَلى دینى وَ عَقْلى بِسْمِ اللَّهِ عَلى اَهْلى وَ مالى بِسْمِ اللَّهِ عَلى ما اَعْطانى رَبّى بِسْمِ اللَّهِ الَّذى لایَضُرُّ مَعَ اسْمِهِ شَىْءٌ فِى الاَرْضِ وَ لا فِى السَّماءِ وَ هُوَ السَّمیعُ الْعَلیمُ اَللَّهُ اَللَّهُ رَبّى لا اُشْرِکُ بِهِ شَیْئاً اَللَّهُ اَکْبَـرُ اَللَّهُ اَکْبَـرُ وَ اَعَزُّ وَ اَجَلُّ مِمّا اَخافُ وَ اَحْذَرُ عَزَّ جارُکَ وَ جَلَّ ثَنــاؤُکَ وَلا اِلهَ غَیْـرُکَ اَللّهُمَّ اِنّى اَعُــوذُ بِکَ مِنْ شَرِّنَفْسـى وَ منْ شَرِّ کُلِّ سُلْـطانٍ شَدیدٍ وَ مِنْ شَرِّ کُلِّ شَیْـطانٍ مَریدٍ وَ مِنْ شَرِّ کُلِّ جَبّـارٍ عَنیدٍ وَ مِنْ شَرِّ قَضآءِ السّوُءِ وَ مِنْ کُلِّ دابَّـةٍ اَنْتَ آخِـذٌ بِناصِیَتِـها اِنَّکَ عَلى صِـراطٍ مُسْتَقیـمٍ وَ اَنْتَ عَلى کُلِّشَىْءٍ حَفیـظٌ اِنَّ وَلِیِّـىَ اللَّهُ الَّذى نَـزَّلَ الْکِتابَ وَ هُوَ یَتَوَلَّى الصّالِحینَ فَاِنْ تَوَلَّوْا فَقُلْ حَسْبِىَ اللَّهُ لا اِلهَ اِلاّ هُوَ عَلَیْهِ تَوَکَّلْتُ وَ هُوَ رَبُّ الْعَرْشِ الْعَظیمِ.
بحارالانوار ج83 ص311 ح66
رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود: هر کس چهار آیه اول از سوره بقره و آیة الکرسی و دو آیه بعد از آیة الکرسی و سه آیه آخر از سوره بقره را بخواند، هیچ گونه بدی و ناراحتی در خود و خانواده خود و مال خود نمی بیند و شیطان به او نزدیک نمی شود و قرآن را از یاد نمی برد. -. ثواب الاعمال: ۹۴
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِیمِ الم (۱)
ذَٰلِکَ الْکِتَابُ لَا رَیْبَ ۛ فِیهِ ۛ هُدًی لِّلْمُتَّقِینَ (۲) الَّذِینَ یُؤْمِنُونَ بِالْغَیْبِ وَیُقِیمُونَ الصَّلَاةَ وَمِمَّا رَزَقْنَاهُمْ یُنفِقُونَ (۳)
وَالَّذِینَ یُؤْمِنُونَ بِمَا أُنزِلَ إِلَیْکَ وَمَا أُنزِلَ مِن قَبْلِکَ وَبِالْآخِرَةِ هُمْ یُوقِنُونَ (۴)
الله لا اله الا هو الحی القیوم لا تاخذه سنة و لا نوم له ما فی السماوات و ما فی الارض من ذا الذی یشفع عنده الا باذنه یعلم ما بین ایدیهم و ما خلفهم و لا یحیطون بشی من علمه الا بما شا وسع کرسیه السماوات و الارض و لا یئوده حفظهما و هو العلی العظیم (255)
لا اکراه فی الدین قد تبین الرشد من الغی فمن یکفر بالطاغوت و یؤمن بالله فقد استمسک بالعروة الوثقی لا انفصام لها و الله سمیع علیم (256) الله ولی الذین آمنوا یخرجهم من الظلمات الی النور و الذین کفروا اولیاؤهم الطاغوت یخرجونهم من النور الی الظلمات اولئک اصحاب النار هم فیها خالدون (257)
لله ما فی السماوات و ما فی الارض و ان تبدوا ما فی انفسکم او تخفوه یحاسبکم به الله فیغفر لمن یشا و یعذب من یشا و الله علی کل شی قدیر (284)
آمن الرسول بما انزل الیه من ربه و المؤمنون کل آمن بالله و ملائکته و کتبه و رسله لا نفرق بین احد من رسله و قالوا سمعنا و اطعنا غفرانک ربنا و الیک المصیر (285) لا یکلف الله نفسا الا وسعها لها ما کسبت و علیها ما اکتسبت ربنا لا تؤاخذنا ان نسینا او اخطانا ربنا و لا تحمل علینا اصرا کما حملته علی الذین من قبلنا ربنا و لا تحملنا ما لا طاقة لنا به و اعف عنا و اغفر لنا و ارحمنا انت مولانا فانصرنا علی القوم الکافرین (286)
✨﷽✨
💬 #کلام_رفیع:
✨✨
🌺 رمضان در تاریخ و تاریخ در رمضان 🌺
👤 #مصاحبه_حجت_الاسلام_رفیعی
✅سایت سخن تاریخ: با سلام و تبریک فرارسیدن ماه مبارک رمضان، بفرمایید پیامبر و ائمه علیهم السلام و بزرگان دین چه سیره ای داشته اند؟
♦️ابتدا تشکر می کنم از دوستان در سایت ارزشمند سخن تاریخ و حلول ماه مبارک رمضان را خدمت شما و مخاطبان محترم سایت تبریک عرض می کنم و دو نکته را پیرامون همین موضوع عرض می کنم:
1. مطلب اول رمضان در تاریخ است: یعنی برخوردی که ائمه (علیهم السلام) و بزرگان با ماه رمضان داشته اند و نکاتی که می توان در این باره گفت.
2. تاریخ در رمضان هست: یعنی حوادث و وقایعی که در ماه رمضان اتفاق افتاده است.
🔸روزه قبل از اسلام
اما در مورد مطلب اول باید بیان داشت ماه مبارک رمضان طبق آیات قرآن پیشینه دارد «کتب علیکم الصیام کما کتب علی الذین من قبلکم» روزه قبل از اسلام هم بوده و در روایات ما نیز آمده که چه گروهی مثلا چند روز روزه می گرفتند و به چه شکل می گرفتند اما قرآن بطور کلی گفته «کتب علیکم؛ بر شما نوشته شده کما اینکه بر گذشتگان هم نوشته شده».
🔸چهار دسته مردم در مواجهه با ماه رمضان
اما استقبال ائمه (علیهم السلام) از ماه مبارک رمضان خیلی قابل توجه است. من قبل از اینکه آن استقبال را بگویم بهتر است اینطور وارد بحث شوم که مردم در مواجهه با ماه مبارک رمضان چهار دسته هستند:
1️⃣دسته اول:
1. کسانی که احساس خرسندی، شادی و شعف می کنند و حقیقت این ماه را درک می کنند. در رأس این گروه پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله) هستند و خطبه شعبانیه دارند که در جمعه آخر ماه شعبان مفصل ثواب روزه، ثواب عبادت، جایگاه و ارزش آن را بیان کرده¬اند که در منابع هم آمده است.
استقبال امام سجاد (علیه السلام) از ماه مبارک رمضان ویژه بوده، در روایت دارد که ایشان دعای مخصوصی داشتند و شادی می کردند و تعبیر ایشان ماه، برکت و ماه صبر است.
از وجود مبارک امیرالمومنین (علیه السلام) و سایر ائمه (علیهم السلام) حالات ایشان و نحوه استقبال از رمضان از ایشان نقل شده است.
2️⃣دسته دوم:
2. کسانی که احساس ناراحتی می کنند و اینها طبیعتا کسانی هستند که حقیقت این ماه را درک نمی کنند؛ توجه به جایگاه این ماه، اهمیت روزه، حکمت آن و سفره ای که خداوند متعال پهن کرده ندارند.
دسته سوم:3️⃣
3. کسانی که بی تفاوت هستند، ممکن است روزه نگیرند و مثل سایر ایام سال از کنار این ماه عبور می کنند.
4️⃣دسته چهارم:
4. کسانی که متهتک و جسور هستند و توهین می کنند. دسته دوم ناراحت هستند اما اینها حرمت ها را می شکنند.
ابوالفرج اصفهانی در المعالی، ج9، ص188 در حالات یکی از شخصیت های بنی عباس نقل کرده ابوعیسی پسر هارون الرشید، برادر مامون که مسولیتی هم در دربار بنی العباس داشته به حالت دمر خوابیده بود یکمرتبه کسی گفت: ماه رمضان آمد! او خیلی عصبانی شد و شروع کرد به فحش دادن به ماه رمضان و توهین کردن و اشعاری خواند که یک بیتش این است
دهانی شهر الصوم لاکان من شهری و ما صمت شهرا بعده آخر الدهر
دهانی یعنی مصیبت ماه رمضان دوباره آمد و من نه تنها روزه نمی گیرم بلکه کاری که این ماه رمضان آخر باشد و اگر به قدرت برسم ماه رمضان را از تقویم پاک می کنم. ابوالفرج اصفهانی می گوید که بعد از ماه رمضان، صرع گرفت و ماه رمضان آینده را درک نکرد و مرد.
〖از بیانات حجت الاسلام رفیعی〗
#قسمت_اول
┄┅═══••✾❀✾••═══┅┄
"کانال استاد #عالے و #رفیعے"
JOin 🔜 @aali_rafiei ™