#توصیه_ها
⭕️ توصیه مجرّب علّامه مجلسی برای دفع چشم زخم و حسادتِ دیگران...
✍🏻 مرحوم علّامه مجلسی رضواناللهعلیه مینویسد:
💠 در ادعیه خصوصاً دعای امام سجاد علیهالسّلام آمده: وَ اِدْفَعْ عَنِّي شَرَّ اَلْحَسَدَةِ وَ اِعْصِمْنِي مِنْ ذَلِكَ بِالسَّكِينَةِ...؛ خدایا شرّ حسودان را از من دفع فرما و با اطمینانی قلبی مرا از آن محفوظ بدار.
🔸یعنی با اطمینان قلبی و توکّل به خدای تعالی، و #واگذاری_امور به خداوند، و عدم اعتناء به شرِّ حسود، شرّش دفع میشود.
🔹بدان که غالباً حسد با #چشم_زخم همراه است و علاج آن توکّل است و توسّل و استفاده از حرزها و تعويذات؛ تجربه شده اگر کسی به حسدِ حسود اهمیّت ندهد، ضرری به او نمیرسد!
👈🏻 امّا اگر کسی به خودش تلقين کند که حسود به او ضرر میزند، شرّ حسود به او میرسد.
- متن عربی: فالالتجاء إليه تعالى لدفع شرّه [الحاسد] من أهمّ الأمور و أوجبها. و اعصمني من ذلك بالسّكينة هذا يحتمل وجوها؛ ...
• الثّانی: أن يكون تأكيداً للفقرة السّابقة أي و اعصمني من شرّ حسد الحاسدين باطمينان قلبي بالتوكّل على الله و التفويض إليه و عدم الاعتناء بشأن الحسد فإن غالب تأثير الحسد في العين!
• و ورد أن علاجه التوكّل، و قد جرّب أن من لا يعتني بها لا تضرّه و من تزلزلت نفسه بها أثّرت فيه، أو التوسّل بذكره تعالى و الأدعية و التعويذات تدفعه، و هو المراد بالسّكينة.
📎 منابع تمامی مطالب، در آرشیو مجموعه موجود میباشد.
📚 همراه با عالمان شیعه| حجره فقاهت
🆔 @hojre_feghahat
#گالری_تصاویر
💠 تصویری نادر از فقیه محقّق و اصولی بزرگ، مرحوم حضرت آیتالله شیخ حسین حلّی رضواناللهعلیه
👈🏻 با آن که در تحقیق و حلّ غموضات فقهی و اصولی بسیار برجسته بود، امّا همیشه از مرجعیّت دوری میکرد.
📚 به ما بپیوندید| حجره فقاهت
🆔 @hojre_feghahat
بیان_خاطره_ای_مقدس_اردبیلی_حجره_فقاهت_ایت_الله_مصطفی_اشرفی_شاهرودی.mp3
2.43M
#کلیپ_صوتی
#درس_اخلاق
⭕️ احترام ویژه مقدّس اردبیلی به مولا امیرالمؤمنین سلاماللهعلیه
🎙 بیانات اخلاقی حضرت آیتالله اشرفی شاهرودی مدظلّه
📚 به ما بپیوندید| حجره فقاهت
🆔 @hojre_feghahat
#شب_جمعه
⭕️ در روضه، از عطش من بخوانید...
💠 حضرت آیتالله شبیری زنجانی مدظلّه میفرمایند: این قضیه را از آقای مروارید شنیدم؛ قهراً ایشان از شخص معتبری نقل میکرد که:
🔸سه مجلس #روضه مهمّ در سامراء برگزار میشد، یکی در منزل میرزای شیرازی، یکی در منزل حاجمیرزا حسین نوری و یکی هم در منزل شیخ حسنعلی تهرانی...
🔹درباره روضه منزل میرزا میگفت: وقتی میرزا در روضه شرکت میکرد، به قدری عظمت و هیبت میرزا بر جلسه حاکم بود، مثل این بود که هیچ متنفسّی در جلسه وجود نداشت و مجلس در سکوت کامل بود، با اینکه مملوّ از جمعیّت بود!
🔸درباره مجلس روضه شیخ حسنعلی تهرانی میگفت: یک وقت آشیخ حسنعلی دیر کرد و وقتی وارد مجلس شد، چشمهایش از شدّت گریه به قدری ملتهب بود، که گویی میخواست از حدقه بیرون بیاید!
👈🏻 درباره علّت آن فرموده بود: من در منزل بودم، در حالت مکاشفه حضرت سیّدالشهداء سلاماللهعلیه را دیدم که از پنجره اتاق سر به داخل کرده و فرمود: از عطش من بخوانید.
📎 منابع تمامی مطالب، در آرشیو مجموعه موجود میباشد.
📚 همراه با عالمان شیعه| حجره فقاهت
🆔 @hojre_feghahat
#حکایات_علماء
⭕️ دانستم که جناب علّامه امینی صاحب کراماتاند...
💠 آقای دكتر صاوى میگويد: روزى جوانى را ديدم که در گردنش قلّادهاى از طلا بود كه تصوير امام على عليهالسّلام بر روى آن نقش شده بود.
🔸به خاطر علاقه وافرى كه به امام علی علیهالسّلام داشتم با خود گفتم: اى كاش آن قلّاده در گردن من بود! امّا حيف كه مناسب شأن من نيست؛ چون طلاست و طلا بر مرد حرام است!
🔹فرداى آن روز به ديدار علّامه امينى مشرّف شدم. در اين هنگام عالمى از علماى ايران وارد مجلس شد. پس از مصافحه و احوالپرسى با علّامه كيسهاى به علّامه امينى داد.
- و ایشان آن كيسه را گرفته و به من داد و فرمود: آنچه میخواستى در اين كيسه است. دلم میخواست هرچه زودتر بدانم كه در آن چيست؟
🔸مجلس پراكنده شد و من با علّامه خداحافظى كرده و بيرون آمدم. بعد از آن كه سوار ماشين شدم، كيسه را باز نمودم. ديدم قلّادهاى از مرمر میباشد كه سيماى حضرت على علیهالسّلام بر روى آن نقش شده است. از روى تعجّب و خوشحالى گفتم اللّه اكبر...
🔹اين خواست من چگونه بر علّامه الهام شد و ايشان چگونه از باطن و خواست من با خبر شده است؟ بعد از اين قضيّه و بعدها فهميدم كه ايشان فقط يك عالم و نويسنده نمیباشد! بلكه او كسى است که صاحب كرامات است.
📎 منابع تمامی مطالب، در آرشیو مجموعه موجود میباشد.
📚 همراه با عالمان شیعه| حجره فقاهت
🆔 @hojre_feghahat
#گالری_تصاویر
💠 تصویری بسیار زیبا از شهید محراب، مرحوم حضرت آیتالله سیّد اسدالله مدنی تبریزی رضواناللهعلیه
👈🏻 ایران - قم المقدّسة، منزل شخصی آن مرحوم
📚 به ما بپیوندید| حجره فقاهت
🆔 @hojre_feghahat
#سبک_زندگی_اسلامی
🌸 همسرت را، نعمتی از جانب خداوند بدان...
✍🏻 حضرت آیتالله سیّدمحمّد یثربی مدظلّه:
🔸در دین اسلام، در مورد #مهربانی و شادکردن دیگران، به خصوص همسر و اعضای خانواده، سفارش شده است. اگر کسی با همسرش، با مهربانی رفتار کند، و او را خوشحال نماید، خداوند سبحان نیز او را مسرور میکند.
🔹حضرت امام رضا علیهالسّلام میفرمایند: خداوند متعال به زنان مهربانتر از مردان است، حال اگر لطف و محبّت کسی، شامل حال همسرش شود، و موجبات خوشحالی او را فراهم آورد، خداوند در قیامت، او را خوشحال میکند.
🔸هر یک از زن و مرد باید بدانند که برای دیگری #نعمت است و خداوند حقّ دارد انسان را نسبت به چگونگی رفتار با این نعمت، مورد سؤال قرار دهد!
🔹حضرت امام سجاد علیهالسّلام میفرمایند: و بدان که همسر #نعمتی_است که خداوند به تو داده و باید هر کدام از شما به جهت وجود دیگری، خدا را سپاس گوید!
👈🏻 امام علیهالسّلام قصد دارند این دیدگاه را در زن و مرد نهادینه کنند که نگاه همسران به یکدیگر باید #نگاه_نعمت باشد. در این صورت، انسان از آنچه نعمت میداند، به بهترین شکل مراقبت میکند و مهربانی و عطوفت، جایگزین اذیّت و آزار و کفران نعمت میشود.
📎 منابع تمامی مطالب، در آرشیو مجموعه موجود میباشد.
📚 همراه با عالمان شیعه| حجره فقاهت
🆔 @hojre_feghahat
.:. حجره فقاهت .:.
#استقلال_حوزه (۱۴)
⭕️ پرچم نیمه افراشته سازمان ملل، در سوگ رحلت فقیه شیعه...
🎙حضرت آیتالله اشرفی شاهرودی مدظلّه:
🔸در طول چهارده قرنی که بر روحانیّت شیعه گذشت، یکی از بزرگترین افتخاراتش آن است که روی پای خود ایستاده است. ابّهت علمای شیعه در بین مردم و حکّام ناشی از #تقوی و ورع بود.
🔹حال این امانت امام زمان علیهالسّلام امروز به دست ما رسیده است و خدمتگزاران اسلام ناب محمّدی که این افتخار را در استقلال و #عدم_وابستگی داشتند، آن را به ما رساندهاند.
👈🏻 این عدم وابستگی به دیگران و از طرفی تقوا و ارتباط معنوی عجیبی که علمای سلف با خدای متعال داشتند موجب آن بود که در قرون گذشته علمای ربّانی در دل مردم جای داشته باشند!
🔸این زهد و ورع علمای شیعه بود که موجب شد امثال شیخ انصاریها و صاحب جواهرها را در دامان خود بپروراند. به همین دلیل بود که وقتی فقهای شیعه حکمی میدادند، مردم این حکم را به منزله حکم امام زمان علیهالسّلام میدانستند.
🔹در داستان میرزای شیرازی و فتوای معروف تنباکو این کم نیست که اندرونی کاخ ناصرالدّین شاه نیز به خاطر فتوای مرجع دینی، قلیانهای خود را بشکنند! این عظمت و محبوبیّت را ما خود در فوت مرحوم آیتالله بروجردی مشاهده کردیم.
🔸آن زمان ما در نجف بودیم و در عین این که عراق مقلّد آیتالله بروجردی نبودند، لیک با اعلام این خبر، گریه و ضجّه سراسر صحن امیرالمؤمنین علیهالسّلام را فرا گرفت و مراسم یادبود برای ایشان تا چهل روز در نجف برپا بود.
👈🏻 پرچم سازمان ملل را به احترام این عالم بزرگ شیعه به حالت نیمه افراشته درآوردند.
🔹سؤال آن که این اثر شگفت در حیات و ممات علمای دین از کجا آمده بود؟ بیتردید کوشش و پشتکار در دوران تحصیل، تقوا و ورع و استقلال از تشکیلات دولتی، #سه_عامل_کلیدی در رقم خوردن این عظمت بوده است.
📎 منابع تمامی مطالب، در آرشیو مجموعه موجود میباشد.
📚 همراه با عالمان شیعه| حجره فقاهت
🆔 @hojre_feghahat
#مکتوبات
💠 دستخطّ مبارک صاحب فتوای تنباکو، مرحوم میرزا محمّدحسن شیرازی رضواناللهعلیه
👈🏻 بسم الله و له الحمد؛ الیوم استعمال تمباکو و توتون بأیّ نحوٍ کان، در حکم محاربه با امام زمان صلواتاللهعلیه است. والسّلام
- حرّره الأقلّ محمّدحسن حسینی
📚 به ما بپیوندید| حجره فقاهت
🆔 @hojre_feghahat
.:. حجره فقاهت .:.
#حکایات_علماء
⭕️ رمّالی که از درونِ شیخ انصاری خبر داد...
💠 اجمال این واقعه آن است که برادر اعزّ ایمانی و معاصر فاضل کامل ربّانی، آقا میرزا حسن آشتیانی که از جمله افاضل تلامذه شیخ استاد است نقل کرد:
🔸زمانی با جماعتی از طلّاب در خدمت شیخ استاد، به حرم محترم حضرت امیرالمؤمنین علیهالسّلام مشرّف شدیم، اتّفاقاً در اثنای عبور، بعد از دخول صحن مطهّر، شخصی بر شیخ استاد سلام کرد و برای مصافحه و بوسیدن دست شیخ پیش آمد.
🔹یکی از همراهان برای تعریف آن شخص به شیخ عرض کرد: این شخص فلان نام دارد، در جفر یا رمل ماهر است و ضمیر هم میگوید. شیخ استاد چون این شنید، متبسّم گردید و به جهت امتحان شخص متبحر فرمود:
- من ضمیری اخذ کردم، اگر ضمیر میدانی، مرا خبر بده که در خاطر چه چیز گرفت؟!
🔸آن شخص بعد از تأمّل عرض کرد: تو در ضمیر خود گرفتهای آیا حضرت صاحب الأمر عجّل الله تعالی فرجه را دیدهام یا نه! شیخ چون این شنید، حالت متعجّب در او ظاهر گردید، اگرچه صریح، تصدیق نفرمود.
🔹آن شخص عرض کرد: ضمیر شیخ این نبود که گفتم؟ شیخ ساکت شده، جواب نفرمود. آن شخص در استعلام و استظهار ابرام و اصرار نمود. شیخ در مقام اقرار فرمود: خوب بگو ببینم دیدهام یا نه؟
🔸عرض کرد: آری، دو دفعه خدمت آن حضرت شرفیاب شدهای؛ یک دفعه در سرداب مطهّر و یک دفعه در جای دیگر؛ شیخ چون این کلام را از وی شنید، مانند کسی که نخواهد امر بیش از آن ظاهر گردد، روانه گردید.
🔹مؤلّف کتاب دارالسّلام بعد از ذکر این واقعه آورده است: مقامات و کراماتی که در حقّ شیخ دیده و شنیده شده؛ چنان که در خاتمه کتاب - در فصل منامات و کرامات - به بعض آنها اشاره خواهد شد؛ باعث قطع بر این است که آن بزرگوار واجد این مقام و فایز این اکرام گردیده؛ اگر نگوییم در بسیاری از امور مهمّ عملش از رأی منیر و اذن خاصّ آن حضرت صادر بوده است.
📎 منابع تمامی مطالب، در آرشیو مجموعه موجود میباشد.
📚 همراه با عالمان شیعه| حجره فقاهت
🆔 @hojre_feghahat